Mars a Kosban – augusztusi események

A Mars idei Kos tranzitjáról és az augusztus folyamán érvényesülő hatásokról már volt szó a blogon. Ahogy arról is, hogy a nyár utolsó hónapjában összeálló Mars – Jupiter, Plútó, Szaturnusz közötti kvadrátok az ősz folyamán megismétlődnek. A jelenleg terítékre kerülő témákkal egész ősszel foglalkoznunk kell, a hosszabb távú irányok pedig csak 2021 elején körvonalazódnak, amikor a Mars már a Bikában, a Jupiter meg a Szaturnusz pedig a Vízöntőben halad.

Kommentelők, akiket nem szabad kibontakozni hagyni…

 

A mundánasztrológiai posztok rendszerint megosztó jellegű tartalmak, ezért már az elején szükségesnek látom tisztázni az alábbiakat. A leírtak a saját véleményemet tükrözik, amit jogom van képviselni. Különösen egy, a tulajdonomat képező és általam finanszírozott oldalon. Természetesen neked is jogod van a saját véleményedet kifejteni. A saját térfeleden. Ahova én nem megyek észt osztani, még akkor sem, ha nagyon nem értek veled egyet. Ahogy az ablakod alá sem piszkítanék azért, mert épp ott jött rám a hasmenés. 🙂 Világkép-értelmezésbeli vitáknak egyébként alapból nem látom értelmét. Nem is szoktam ilyesmikbe belebonyolódni. Az oldalamon felbukkanó tendenciákat azonban csírájában kezelem, mert seperc alatt hajlamosak kommentháborúkká eszkalálódni. Erre se nekem nincs szükségem, sem tényleges célközönségemnek, a normális olvasóknak. Tehát : amint észreveszem, a hozzászóló jelentésével és letiltásával „jutalmazom” az efféle sziporkákat. Ugye már leesett, nemkívánatos kommentelő édesbogaram, aki fontoskodásodon kívül semmit nem teszel az oldalért, hogy  ezzel nem a Te szólásszabadságodat korlátozom. Ha nem tetszenek a kiposztolt tartalmak, tudok egy szuper megoldást: abbahagyod az oldalam követését 🙂

A Kos Mars tranzitról szóló bejegyzés és az augusztusi előrejelzés írásakor még fogalmam sem volt a fentebbi fényszögekhez társítható eseményekről. Az analógiákat: erőszakhullám, balesetek, a járványhelyzettel kapcsolatos, nem túl kedvező változások – hozzá tudtam rendelni, a konkrét eseményeket és helyszíneket nem. Ebben, mint többször felhívtam rá a figyelmet, nincs semmi meglepő: a prognózisnak a lehetőségek mellett megvannak a korlátai is. (Ld: Koronavírus – járvány: a prognózis lehetőségei és korlátai, 2020: mi jöhet még ?, Disztópikus lidércnyomás az asztrológia tükrébenAsztrológiai előrejelzések, Prognózis – Liz Greene , )

Az augusztus folyamán történtek azonban teljes összhangban vannak az analógiákkal. A fényszögek bemutatásától most eltekintek, hiszen az említett posztokban és más bejegyzésekben is megtettem, csupán a velük kapcsolatba hozható történéseket sorolom. A hatások ezúttal sem elszigetelten , hanem kombinálódva érvényesülnek. A teljesség igénye nélkül néhány példát tüntetek fel, menet közben még bővíteni fogom a listát. Attól tartok, lesz mivel. A most történtek a későbbi kollektív folyamatokra is hatással lesznek.



Mars – Jupiter kvadrát

A Mars – Jupiter kvadrát is háromszor pontosul be: először augusztus 4-én, amikor a Mars még direktben halad, a Jupiter pedig még tolat, Kos – Bak 16°57′; másodszor október 19 -én, a retrográd Mars és a dirketben haladó Jupiter között, Kos – Bak 19°35; harmadszor pedig 2021 január 23-án, amikor már mindkét bolygó direktben mozog és jegyet váltott, Bika – Vízöntő 7°55. A Mars ekkor a Bika Uránusszal is együttállást képez, amely szintén egzakt kvadrátban van a Jupiterrel. A Jupiter – Szaturnusz együttállás, Mars/Uránusz – Szaturnusz kvadrát befolyása is jelentős. A fényszögek befolyása a bepontosulás előtti és utáni 5 – 8 nap folyamán is érvényesül.

Ennek a fényszögnek a bepontosulása a szó szoros értelmében nagyot szólt: éppen aznap hatalmas robbanás rázta meg Bejrútot. Kalo Jenőnek van egy jó videója az eseménnyel kapcsolatban, belinkeltem. A kedélyek persze már azelőtt is forrongtak: július 30-án Érden volt  halálos kimenetelű tömegverekedés, nem sokkal a Vízöntő telihold előtt, augusztus 1-én pedig nagyszabású, a vírusvédelmi intézkedések elleni  tüntetést oszlattak szét a rendőrök Berlinben .

Augusztus 6-án délután tűz ütött ki a brüsszeli World Trade Center (WTC) toronyháza egyik technikai helyiségében . Szerencsére senki nem sérült meg, de elgondolkodtató szinkronicitás, hogy az épüéeten egyébként ez áll: „THE FUTURE IS HERE” (a jövő itt van). Én egyébként örülök, hogy EU -tagállam vagyunk és szeretném, ha ez így is maradna. Viszont azt is valóságelhárítás tagadni, hogy az EU komoly problémákkal küzd és még súlyosabb válság felé tart.

Augusztus 7-én kettétört az Air India Express repülőgépe  191 emberrel a fedélzetén; a balesetben legalább 17 ember meghalt, 123-an pedig megsérültek, ebből 15-en súlyosan. Külföldön és hazánkban is sok más nagyon súlyos baleset , tömegbaleset, kegyetlen bűncselekmény történt. Az időjárás szélsőségei világszerte próbára tették az embereket.




Mars – Plútó kvadrát

Az első kvadrát augusztus 13 -án pontosult be, amikor a Mars még direktben mozog, a Plútó pedig még tolat, Kos – Bak 23°05; a második október 9 -én, amikor a Mars már retrográd, a Plútó direktbe váltott, Kos – Bak 22°29′; a harmadik, az utolsó pedig december 23-án, a Kos – Bak 23°55 -án pontosul be, amikor már mindkét bolygó direktben halad. Ez az aspektus a december 21-i Jupiter – Szaturnusz együttállás (Bp. 19h 20′) képletének is fontos alkotóeleme. A fényszögek befolyása a bepontosulás előtti és utáni 7 – 10 nap folyamán is érvényesül.

Szokás szerint más egyidejűleg jelen lévő hatásokkal kombinálva értékelendő. Augusztus 11 – 12 +/- kb 2-3 nap: összeállt az első Yod az Oroszlán Nap, Halak Neptun, Bak Jupiter között, 14 -16 között pedig az Oroszlán Merkúr részvételével folytatódott a sorozat. Ez nagy instabilitást jelző formáció, a kríziseket jó esetben kreatív megoldások követik. Kivéve, amikor nem: a kvinkunxok ugyanis tipikus halál-és betegség fényszögek. Javában érződik a Mars – Jupiter kvadrát és a Mars – Szaturnusz kvadrát is előrevetíti árnyékát Számolni kell a Nap/Merkúr – Plútó, Szaturnusz kvinkunxok hatásával is, no és akkor se feledkezzünk meg régi ismerősünkről, a Szaturnusz – Plútó együttállásról , ha már nem egzakt.  Ld augusztusi előrejelzés, Mars a Kosban II rész.

Bejrút után, augusztus 10-én Volvográdon is hatalmas robbanás volt: egy benzinkútnál valószínűleg egy gáztartály robbant be. Ugyanazon a napon ezer tonna gázolaj is a tengerbe ömlött Mauritiusnál, egy már július 25-én zátonyra futott japán tartályhajóból.

A bejrúti katasztrófa kirobbantotta az egyébként is egyre nehezebben leplezhető válságot: a libanoni kormány augusztus 10-én bejelentette lemondását. Az augusztus 9-i belarusz választások ugyan Lukasenka elnök győzelmével értek véget, de  a súlyosan manipulált voksolást követően kitört zavargások azt sejtetik, hogy egyszer minden autoriter rezsim szavatossága lejár. A Jupiter, Plútó erőpróbáló fényszögei egyebek mellett korrupcióval, gátlástalansággal vannak kapcsolatban, az ország fiataljaira lövető Lukasenka viszont már gyermekeit felfaló vén Kronoszra emlékeztet. A Jupiter – Szaturnusz konjunkciókat kísérő váltásokat persze az ilyesfajta hozzáállás nem képes megakadályozni, de az biztos, hogy a folyamat sok áldozatot követel. Ez nem csak Fehéroroszországra igaz.

Egészen másfajta őrjöngés szabadult el 11-én Chicagoban ( tulajdonképpen a kifejezés helytelen, hiszen nyár eleje óta folyamatosak a zavargások az Egyesült Államokban): a Black Lives Matter támogatását élvező tüntetők ímmár nem csupán jogaikért demonstráltak, hanem mintegy 60 millió dolláros kárt okozva fosztogattak is. (Egyébként ez sem újdonság – ld régebbi bejegyzések: Merre tarta Amerika ?, Újabb kaotikus napok , 2020 július 5 – penumbrális holdfogyatkozás a Bakban, ). Jóllehet a nyár elején a szikrát egy brutális rendőri intézkedés robbantotta ki, mostanra már nem rendőrterrorról, hanem a rendőrök terrorizálásáról beszélhetünk. Az elmúlt hónapok folyamán ugrásszerűen megnövekedett bűncselekményekből viszont egyértelmű, hogy szaturnuszi princípium felszámolására irányuló törekvések sem a többségnek sem a kisebbségnek nem jók.




Szintén augusztus 11-i a hír, hogy Oroszországban elkészült a koronavírus elleni csodavakcina. Bár vegyészeti módszerekkel nem kimutathatók, a receptnek a becsvágy, a blöff, cinizmus, a sors kísértése, a hatalomvágy, a kapkodás is fontos adalékai. A Putyinról és vakcinájáról készült mémeken viszont jót röhögtem, legjobban a medveháton lovagolós tetszett. Az oltás megbízhatóságát illetően magam is a szakemberek véleményét  osztom: inkább a mém-maci hátán tennék pár kört, semhogy beadassam magamnak.

Gyorsul a vírus terjedése

Ez természetesen nem azt jelenti, hogy elbagatellizálnám a vírus-képviselte veszélyt. Az bizonyos, hogy a helyzetet sokféleképpen ki lehet használni, és ezt politikai érdekek mentén valamennyi, egymással szembenálló tábor meg is teszi. (Külön aranyos, amikor közben egymásra mutogatnak). Az azonban életveszélyes hülyeség, hogy a járvány konteó lenne. (Légyszí, se kommentben se privátban ne zsibbaszd az agyam a baromságaiddal ! Higgy amiben akarsz, de tartsd meg magadnak.Ha nem tetszik, amit olvasol, kattanj le az oldalamról. Ennyike.)

Ilyen hírekre a korábbi előrejelzések- ld július, augusztus, Mars a Kosban 2020 – alapján számítani lehetett: “Szombat reggelre 240 ezres növekedéssel immár átlépte a 21 milliót a világszerte igazoltan koronavírussal megfertőződöttek száma, az elhunytaké közel 9 ezerrel 763 ezer fölé emelkedett, a gyógyultaké pedig 270 ezerrel 13,2 millió főre ugrott – derült ki a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem összesítéséből. Az Egyesült Államokban és Brazíliában egy nap alatt most is több mint ezren hunytak el a betegségben, közben a megugró új fertőzéses esetszámok miatt ismét szigorítottak a szociális távolságtartási szabályokon Dél-Koreában, és karanténokkal küzdenek a vírussal Új-Zélandon és Ausztráliában is. A Nyugat-Balkán több határa közben megnyílt, igaz csak negatív vírustesztekkel lehet átlépni azokat. Idehaza egy nap alatt most csak 24 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma és nincs újabb elhunyt, miközben új koronavírus-tesztelési szabályok lépnek életbe a külföldről érkező focisták számára. Friss híreink percről-percre szombaton”. ( Portfolio)

Az Oroszlán Nap/Merkúr – Kos Mars trigonja a szó konkrét értelmében is feltüzesíti a légkört. (A fényszögek augusztus 16-án ill 17-én pontosultak be, de a Nappal képezett aspektus hatása 5-6 nappal előtte/ utána is érvényessül. Ezekben a napokban megszaporodtak a tűzesetek, robbanások – okozta károk is. A Wolkswagen körül korábban kirobbant ipari kémkedés – botrány például egy égő autóban talált holttest jóvoltából tovább dagadt (Aug 14, Napi  ) Augusztus 15-én robbanás volt Budapesten a XVIII kerületben
, 16-án Pásztónál gázvezeték robbant




Mars – Szaturnusz kvadrát

Az első kvadrát augusztus 24 -én a direkt mozgású Mars és a retrográd Szaturnusz között, Kos- Bak 26°19; szeptember 29: -én, amikor a Mars már tolat, a Szaturnusz pedig éppen direkt stacionáriusba vált, Kos – Bak 25°20 , harmadszor, utoljára pedig 2021 január 13-án, ímmár a Bika – Vízöntő 3°01 -án. A fényszögek befolyása a bepontosulás előtti és utáni 7 – 10 nap folyamán is érvényesül. Szokás szerint más egyidejűleg jelen lévő hatásokkal kombinálva értékelendő.

Mélyülő gazdasági válság

A gazdasággal kapcsolatos aggasztó hírek legalább annyira szaturnuszi témák, mint plútói jellegűek. A Bak Jupiter tranzittól sem idegen a probléma, különösen a jelenlegi kombinációban nem.

Abban, hogy a szegényebb régiókat hazavágja a járvány, nincs semmi meglepő, de a világ gazdagabb országaiban is aggasztó tendenciák észlelhetők. Aug 12 -i hír (Napi.hu  ) : „A vártnál nagyobb mértékben emelkedtek a fogyasztói árak júliusban az Egyesült Államokban a washingtoni munkaügyi minisztérium statisztikai intézete, a Bureau of Labor Statistics szerdai jelentése alapján. A havi maginfláció közel harminc éve a legmagasabb lett”.
Aug 15 (HVG ) „A lakosság csaknem egynegyede szegénynek számít Brémában, azaz havi jövedelme nem éri el az átlag 60 százalékát, ami 1074 euró havonta. A kikötővárosban 24,9 százalékra nőtt a szegénységi küszöb alatt élők száma. Tíz éve ez még csak 20,1 százalék volt. Minden nyugati tartományban, sőt Berlinben is ez a tendencia tapasztalható – írja a közszolgálati Deutsche Welle. Ráadásul ezek a tavalyi állapotot mutatják, vagyis idén a koronavírus-járvány miatt minden bizonnyal tovább romlott a helyzet.Különösen ott romolhat a helyzet, ahol csakis állami támogatással tudták megőrizni a munkahelyeket”.

Az újabb vírushullám jó eséllyel újabb utazási, kijárási korlátozásokat tesz szükségessé – ahogy ez a folyamat már el is kezdődött júliusban. Nem kell különösebben ecsetelni, hogy a bezártság különböző formái, a munkanélküliséggel, gazdasági problémákkal kombinálódva milyen robbanásokhoz vezethetnek.

A Mars – Szaturnusz kvadrát bepontosulása környékén (augusztus 24) valószínűleg még markánsabban megmutatkozhatnak a hatalmi önkény (pl Fehéroroszország), illetve a rendfentartó szervekkel önkényeskedő csőcselék (pl Chicago) – jelentette problémák. A sziléziai bányászok (Lengyelország), akiknek állását veszélyezteti az Oroszországból érkező szénimport, pl augusztus 28-án szerveznek tiltakozó töntetést Varsóban. A koronavírus-járvány kitörése óta ez lesz a legnagyobb tiltakozó-akció. ( A bányák, bányászok a Szaturnusz uralma alatt állnak).

 





Kapcsolódó

Mars a Kosban – 2020

Miért lett ilyen a világ ? – mundánasztrológiai posztok tematikus oldala

2020 : Hogyan tovább ? Mi jöhet még ? 

Disztópikus lidércnyomás – az asztrológia tükrében

Koronavírus – 2020 : a prognózis lehetőségei és korlátai 

Merre tart Amerika ? 

2020 július 5 : penumbrális holdfogyatkozás a Bakban ( a közeljövő mundánasztrológiai trendjeiről, illetve arról, hogy miért foglak seperc alatt leb@szni az oldalamról, amint meglátom, hogy nálam próbálod nyomatni a konteós ökörségeidet  🙂 )

A BLOGOMBAN MEGJELENT FORDÍTÁSOKAT, ÍRÁSOKAT ÉS KÉPEKET A SZERZŐI JOGRÓL SZÓLÓ 1999. ÉVI LXXVI. TÖRVÉNY ÉRTELMÉBEN AZ ENGEDÉLYEM NÉLKÜL MÁSHOL KÖZZÉTENNI TILOS. EZ ALÓL KIVÉTELT KÉPEZ, HA CSAK AZ ÍRÁSOM ELSŐ NÉHÁNY SORÁT TÜNTETIK FEL, MAJD A FOLYTATÁSÉRT A BLOGOMRA KATTINTVA JUT EL AZ OLVASÓ! AMENNYIBEN MÁS FORRÁST NEM JELÖLÖK MEG, AZ ÍRÁSOK, FORDÍTÁSOK A SAJÁT SZELLEMI TERMÉKEIM, KERESKEDELMI FORGALOMBAN TÖRTÉNŐ ÉRTÉKESÍTÉSÜKHÖZ CSAK SZEMÉLYES EGYEZTETÉST KÖVETŐEN JÁRULOK HOZZÁ!