Az Uránusz mint fókuszbolygó | Tracy Marks

Tracy Marks Planetary Aspects – an Astrological Guide to Managing Your T-Square (Bolygók közötti aspektusok – asztrológiai útmutató T – kvadrátod kezeléséhez) című könyve a T-kvadrátok témájával foglalkozik. Mivel a szerző elsősorban pszichológus és csak másodlagosan asztrológus, a klasszikus asztrológia szempontjaiból  hogy úgy fogalmazzak, vannak a könyvnek hiányosságai. Olvasásakor nekem is nagy türelmet és önmérsékletet kellett gyakorolnom 🙂 Mégis megérte, mert a szakmai szépséghibák ellenére is sok értékes információ van benne. Az alábbi rész azt taglalja, milyen problémák és lehetőségek fakadhatnak abból, ha az Uránusz egy születési képlet T- kvadrátjának tengelybolygója. A dinamikák ideiglenes hatások (tranzitok, direkciók) esetén is révényesek; a megnyilvánulási módok ezúttal is egyénre szabottak.

Az ilyen leírások nagyon hasznosak lehetnek, de megvannak a korlátaik. Nem alkalmazhatók automatikusan,receptszerűen”. Bővebben: Mire jók, jók-e valamire egyáltalán az asztrológiai receptek? Mindenkinél más és más módon, a személyi horoszkóp sajátosságaitól függően nyilvánulnak meg.Tekintve, hogy a Föld jelenlegi népessége több mint 7 és fél milliárd, ennyi horoszkóp -variáció létezik. Beláthatod, hogy a szóba jöhető változatokat nem áll módomban egyenként kivesézni, komment formájában végképp nem. A TIÉDET sem 🙂 Kérlek tehát, ne tegyél fel olyan kérdést, hogy rád hogyan hat, mert nem fogok rá válaszolni. Az ilyen jellegű hozzászólások törlésre, szerzőik tiltásra kerülnek…

Negatív kifejeződési forma

Ha T- kvadrátod fókuszbólygója az Uránusz , a nonkonvencionális, drámai és gyakran zavart keltő emberekhez és helyzetekhez vonzódsz. Mivel izgalmak után sóvárogsz, gyakran működsz szélsőséges formában, olyan váratlan és sokszor megmagyarázhatatlan változásokat eszközölve életedben, amelyek téged is, kapcsolataidat kibillentenek az egyensúlyból. Eszelős életstílusod talán tested működésére is hatással van, pszichéd instabilitását tükröző idegrendszeri zavarokat, izomrángásokat, görcsöket eredményezve.

Arra való igényed motivál, hogy kilógj a sorból. Ennek eredményeként nem sokra becsülöd a normális magatartásformákat és törekvéseket, életstílusodat pedig sokan tarthatják bizarrnak. Ha az időszak slágerszíne a piros, te zöldet hordasz; ha a zöld a sláger, pirosat. Nem csak azért lázadozol, mert szeretsz lázadozni, hanem azért is, mert különcködésed révén sokkolhatsz másokat és megerősíthet abban a hitedben is, hogy annyira egyéni vagy és bizonyos tekintetben mindenkinél jobb vagy.




Olyan ember vagy, akinek saját törvényei szerint kell élnie, de ha életedet azzal töltötted, hogy mindannak az ellenkezője voltál, aminek mások szerint lenned kellett volna, nem fedezhetted fel a saját természeted – diktálta törvényeket. Ennek eredményeként követed impulzusaidat és ezt szabadságnak nevezed, szembeszegülsz mindenfajta akaratodat keresztező szabállyal és korlátozással, és gyakran viselkedsz kiszámíthatatlan, felelőtlen, megbízhatatlan módon. De mindaz, amire feljogosítva érzed magad és szabadságnak nevezed, hatással van mások szabadságára; szeszélyes cselekedeteid felborítják egyensúlyukat és keresztezik stabilitásuk és haladási irányuk fenntartására való törekvéseiket.

Mivel mindenfajta korlátozás ellen lázadsz, képtelen lehetsz elkötelezni magad egy számodra értékes személy vagy tevékenység irányában. Nem tolerálod mások időddel és energiáddal szemben támasztott követelményeit, és csak kevesen viselik el formabontó magatartásodat. Ennek eredményeként személyes kapcsolataidban sok távolságtartásban, szakításban vagy elválásban lehet részed és/vagy olyan személyekkel kerülsz érintkezésbe, akiknek, akárcsak neked eltökélt szándékuk, hogy semmilyen irányba ne köteleződjenek el. Gyakran érzed úgy, hogy elidegenedtél a környezetedben élőktől.

Humanistának tartod magad, de valójában se magadat sem az emberiséget nem szereted. Fanatikus természeted arra hajlamosíthat, hogy olyan radikális eszmékkel és ügyekkel kerülj kapcsolatba, amelyek nem csupán impraktikusak, hanem nagyobb eséllyel vezetnek a szilárd és megbízhatóan működő struktúrák elleni lázadozáshoz és szétveréséhez, semmint konstruktív és tartós változásokhoz.

Naaagy kérés kleptomániás félig- sem- barátaimhoz 😈 Sajnálatos módon az oldalamon levő másolásvédő dacára is még mindig nagyon sokan „inspirálódnak” ( = gátlástalanul lopják a tartalmakat) innen. Igen, ezt a tevékenységet akkor is LOPÁSNAK nevezik, ha már nem tudják olyan könnyen szó szerint lemásolni, “csak” összefoglalózzák, esetleg más igényes blogokról, YouTube-csatornákról összemazsolázott tartalmakkal kombinálva) . Amennyiben Te magad is azon „kollégák” cseppet sem tisztelt csoportjába tartozol, aki tárgyi tudása mélyítése helyett kizárólag oldala marketingezésével, és azon platformok tallózásával foglalkozik, ahol igényes tudásanyagokból lopkodhat ( többek között pl  az én oldalamat is e céllal követed, ahogy teszitek sajnos elég sokan), kérlek, a változatosság kedvéért most tegyél kivételt. Nagyon sok munkám van  az ilyen típusú fordításokban (a minőségi  szakirodalom beszerzésébe fektetett jelentős összegekről már nem is beszélve), akárcsak az oldalamon elérhető összefoglalókban, meg a többi posztban is. Ezért, ha merítesz  belőlük, kérlek jelöld meg a forrást, ÉS tüntesd fel a cikkemre mutató linket is !!!! Ez az egyik olyan fontos gesztus, amely megkülönböztet a  tartalomtolvajoktól. Nagyon jó lenne, ha ez szokásoddá válna, és nem csak az én írásaimat illetően, hanem akkor is, amikor a többi hiteles tudással rendelkező, posztjaikba, videóikba komoly munkát fektető asztrológus- társam oldalain „tallózgatsz” ( = nézel lenyúlnivaló tartalom után).





Pozitív kifejeződési forma

Ha megtanultad pozitív módon kifejezni fókusz – Uránuszodat, olyan individualista lehetsz, aki egyéni ösvényén halad egyszersmind képes tiszteletben tartani mások igényeit is és tartós kapcsolatokat is ki tud alakítani. Miközben kölcsönösen egymásra támaszkodtok társaiddal, függetlenségedet is megőrzöd. Tudatában vagy hogyan járulnak hozzá jólétedhez mások és te is hajlandó vagy önmegvalósításukban támogatni őket. Érzelmileg is megéled többiekhez fűződő kapcsolataidat, ezért valódi emberbarát vagy. Így nem csak a szegények és elnyomottak jogaiért állsz ki, hanem személyes kapcsolataidban is tanúságot teszel kedvességedről, toleranciádról, meleg szívedről.

Örömöt lelsz abban, hogy különbözöl a környezetedben élőktől, egyszersmind tisztában vagy azzal is, hogy kötelező módon másnak lenni ugyanolyan korlátozó, mint ha folyamatosan alkalmazkodásra kényszerülsz. Mivel kapcsolatban vagy legbensőbb lényed törvényeivel, egyaránt képes vagy alkalmazkodni környezetedhez vagy kitörni és a saját fejed után menni – mindig az adott helyzetnek megfelelően. Ha lázadoznod kell, oly módon lázadozol a társadalmi igazságtalanságok ellen, hogy egyszersmind arról is tanúságot teszel, mennyire tudatos, fejlett, érzékeny és rátermett emberré válhatsz az összes akadály ellenére is, amelyek magad-választotta ösvényeden eléd tornyosulnak.

Uránuszod eredeti és kísérletező kedvű gondolkodásmódra hajlamosít, bátran nyitsz az új eszmék irányába, egyszersmind azonban méltányolod a régi eszmék és bevált, megszilárdult struktúrák hasznosságát is. Ösztönös emberbarátként pszichológiai és társadalmi reformokat szorgalmazol. A változás támogatójaként a legkonstruktívabb és legpraktikusabb ügyek és mozgalmak mellett köteleződsz el, de nem akarod a régit eltörölni ha csak nem vagy képes és hajlandó valami életképesebbel helyettesíteni. Akár pszichológus, akár asztrológus, feltaláló, tudós vagy műszaki beállítottságú ember vagy, elsődleges feladatod, hogy mások ébresztőjévé válj. Megtöröd környezeted gondolkodási és viselkedési mintáit, de csak akkor, ha ezeknél sokkal felszabadítóbb új minták irányába tudod megnyitni az emberek tudatát.




A változás katalizátoraként saját életedben is változásokat eszközölsz, de csak az után, hogy megbizonyosodtál afelől, hogy a régi mintákat le kell rombolni vagy meg kell újítani, ha azt akarod, hogy továbbra is fejlődésed szolgálják. Elsősorban belső változásokat akarsz eszközölni, mert tökéletesen tisztában vagy azzal, hogy az egyetlen valóban sikeres forradalom a belső forradalom. Képes vagy konfrontálódni azokkal az erőkkel, amelyek akadályoznak és annyira kitágítani tudatosságodat, hogy teret adj az új megértési és cselekvési lehetőségeknek.

A tulajdon pszichédből és a környezetedből érkező, stilmuláló impulzusoknak köszönhetően nyitott vagy az intuíció és megértés ama szikráira, amelyek lehetővé teszik számodra, hogy túllépj léted polaritásain és paradoxonain, megtapasztald és kapcsolatban maradj az egyetemes törvényekkel. Miközben gondosan ügyelsz rá, hogy össze ne téveszd saját kis akaratodat az egyetemes akarattal, intuícióidat aláveted a valóság és az idő próbájának. A törvények, amelyek szerint élsz növelik belső szabadságérzetedet, egyszersmind azonban megérted az önként választott struktúrákat, korlátokat, elkötelezettségeket is, és rálátsz arra is, hogyan kapcsolódik össze utad azzal a szélesebb ösvénnyel, amely elrendeltetett számodra. Ennek is felszabadító hatása van. Mivel megtapasztalod a spirituális és lelki szabadságot, már nem lesz szükséged arra, hogy folyamatosan oly módon érvényesítsd szabadság iránti igényedet, amivel szembehelyezkedsz mások akaratával. Mivel akaratod érvényesítése közben tudatában vagy a mások akaratának is, és ezt tiszteletben is tartod, saját és mások érdekeire való tekintettel cselekszel.

Az Uránusz, a változás planétája megtanít megbírkózni a váratlan élethelyzetekkel, és megbízni abban, hogy idővel feltárul a korábbi életstílusodat megtörő új fejlemények célja és az is, mi módon profitálhatsz belőlük. Mivel inkább belső alapjaidra támaszkodsz ahelyett, hogy külső forrásokból merítenéd biztonságod, nem veszíted el magad akkor sem, ha magad mögött kell hagynod azokat a kapcsolatokat, munkahelyeket vagy tulajdonodban levő tárgyakat, amelyek egykor fontosak voltak számodra. Tisztában leszel azzal, hogy biztonságérzeted legmélyebb bizonytalanságod elfogadásából fakad és készen állsz arra, hogy megbirkózz mindama személyes életedben bekövetkező változással, amelyek meglehet, átmenetileg alapjaidban rengethetnek meg, egyszersmind új látás-és cselekvésmódokra tehetnek nyitottá.





Kapcsolódó

T – kvadrát a horoszkópban (Bil Tierney)

Az Uránusz (Liz Greene)

A rossztevők kezelése – Robert Hand

A BLOGOMBAN MEGJELENT FORDÍTÁSOKAT, ÍRÁSOKAT ÉS KÉPEKET A SZERZŐI JOGRÓL SZÓLÓ 1999. ÉVI LXXVI. TÖRVÉNY ÉRTELMÉBEN AZ ENGEDÉLYEM NÉLKÜL MÁSHOL KÖZZÉTENNI TILOS. EZ ALÓL KIVÉTELT KÉPEZ, HA CSAK AZ ÍRÁSOM ELSŐ NÉHÁNY SORÁT TÜNTETIK FEL, MAJD A FOLYTATÁSÉRT A BLOGOMRA KATTINTVA JUT EL AZ OLVASÓ! AMENNYIBEN MÁS FORRÁST NEM JELÖLÖK MEG, AZ ÍRÁSOK, FORDÍTÁSOK A SAJÁT SZELLEMI TERMÉKEIM, KERESKEDELMI FORGALOMBAN TÖRTÉNŐ ÉRTÉKESÍTÉSÜKHÖZ CSAK SZEMÉLYES EGYEZTETÉST KÖVETŐEN JÁRULOK HOZZÁ!