Telihold a Vízöntőben – 2020

A telihold augusztus 3-án teljesedett ki, a Vízöntő 11°45′-án, helyi idő (Budapest) szerint 17h 58′-kor.

Az ilyen leírások nagyon hasznosak lehetnek, de megvannak a korlátaik. Nem alkalmazhatók automatikusan,receptszerűen”. Bővebben: Mire jók, jók-e valamire egyáltalán az asztrológiai receptek? Mindenkinél más és más módon, a személyi horoszkóp sajátosságaitól függően nyilvánulnak meg.Tekintve, hogy a Föld jelenlegi népessége több mint 7 és fél milliárd, ennyi horoszkóp -variáció létezik. Beláthatod, hogy a szóba jöhető változatokat nem áll módomban egyenként kivesézni, komment formájában végképp nem. A TIÉDET sem 🙂 Kérlek tehát, ne tegyél fel olyan kérdést, hogy rád hogyan hat, mert nem fogok rá válaszolni. Az ilyen jellegű hozzászólások törlésre, szerzőik tiltásra kerülnek…

Az Oroszlán és a Vízöntő két egymást kiegészítő, egyszersmind egymással ellentétes archetípus. Az Oroszlán az individuum, az ego szükségletei, az önkifejezés, a kreativitás, a szenvedély, a szerelem, a szív, a szórakozás, hobbik, örömök. Vállalkozással, gyerekekkel, gyerekkorral, tanulással, tanítással, sporttal is kapcsolatban van. A Vízöntő a kollektívum, az eszmények, a barátok, a támogatók, a közösségi tevékenységek, társadalmi célok. Az egyik tűzforró, a másik jéghideg.

A telihold oppozíciós fényszöge önmagában is feszültséget jelez, amely felszínre hozza az addig lappangó ellentéteket, felkorbácsolja az érzelmeket, megmutatva társulásaink rejtett aspektusait éppen úgy, mint a különböző, eltérő irányultságú személyiségrészek közötti konfliktust.



Telihold a Vízöntőben, 2020 augusztus 3, Bp 17h 58

Mivel a teliholdképletben más erőpróbáló hatások is érvényesülnek, a levegő a szokásosnál is jobban felforrósodik. A július végét- augusztus legelejét borító Merkúr- Mars- Jupiter közötti kardinális T kvadrát feloldódott, de nem vagyunk kinn a vízből, mert a két fővilágító és az Uránusz között egy fix T állt össze. Az Uránusz ráadásul tengelybolygó is, így a légkör még robbanékonyabbá válik, az események – saját és mások reakcióit is beleértve – pedig nagyon kiszámíthatatlanná. A különböző autoritásfigurák, szabályok, korlátozások elleni lázadások e telihold központi témájává válnak. Helyzete és embere válogatja, jogos tiltakozásról van-e szó, vagy csupán fegyelmezetlen, a legapróbb diszkomfortot is rosszul tűrők hőzöngéseiről. Egy azonban bizonyos: a célon túllőni még jó ügyek esetén is könnyű, az események pillanatok alatt kifuthatnak az ellenőrzés alól.




Általában némi türelem, megfontoltság, részletekre való odafigyelés (Merkúr – Szaturnusz szembenállás) önmagában is megoldást hozhatna. Erőteljesen érvényesül azonban a Mars – Jupiter/Plútó kvadrát hatása is, így a megállítótáblákat hajlamosak lehetünk arra való felhívásként értelmezni, hogy még nagyobb sebességre kapcsoljunk, semmiségekért is keresztesháborút indítsunk. Ez a tendencia egyébként 2020 második felében folyamatosan érvényesül. Így, nem csak augusztusra, hanem a következő hónapokra nézve is érvényes: az effajta hozzáállás még ott is képes problémákat generálni, ahol nyomuk sem volt; a meglévőkből pedig olyan lavinát szabadíthat el, amelynek destrukcióival akár az év hátralévő részében is számolni kell. Mondani sem kell, hogy a hatalmi harcok sajátos színezetet adnak e teliholdnak. Ezek a napok fokozottan balesteveszélyesek is .




Kapcsolódó

Augusztus- 2020

Merkúr – Szaturnusz kvadrát tranzitként

Az Uránusz mint fókuszbolygó  (Tracy Marks)

A BLOGOMBAN MEGJELENT FORDÍTÁSOKAT, ÍRÁSOKAT ÉS KÉPEKET A SZERZŐI JOGRÓL SZÓLÓ 1999. ÉVI LXXVI. TÖRVÉNY ÉRTELMÉBEN AZ ENGEDÉLYEM NÉLKÜL MÁSHOL KÖZZÉTENNI TILOS. EZ ALÓL KIVÉTELT KÉPEZ, HA CSAK AZ ÍRÁSOM ELSŐ NÉHÁNY SORÁT TÜNTETIK FEL, MAJD A FOLYTATÁSÉRT A BLOGOMRA KATTINTVA JUT EL AZ OLVASÓ! AMENNYIBEN MÁS FORRÁST NEM JELÖLÖK MEG, AZ ÍRÁSOK, FORDÍTÁSOK A SAJÁT SZELLEMI TERMÉKEIM, KERESKEDELMI FORGALOMBAN TÖRTÉNŐ ÉRTÉKESÍTÉSÜKHÖZ CSAK SZEMÉLYES EGYEZTETÉST KÖVETŐEN JÁRULOK HOZZÁ!