A Mars áthaladása a Kos jegyén – 1. rész

A Mars 2020 június 28-án lépett a Kosba, és tolatása miatt hosszú ideig, 2021 január 6-ig tartózkodik itt. A Mars otthon van a Kos jegyében, így maximális erővel fejti ki hatását. A tettvágy, szenvedély, kezdeményezőkészség túlcsordul, az indulatok felizzanak, az emberek nagy lendülettel követik impulzusaikat. Csakhogy a kását ezúttal sem eszik olyan forrón. Saját jegyén való tranzitja során ugyanis a Mars nem csupán hátraarcot vág, hanem többször is megismétlődő erőpróbáló fényszögeket is képez a Jupiterrel, Szaturnusszal, Plútóval. Ez egyéni és kollektív szinten is óriási feszültségeket gerjeszt. A legrosszabb forgatókönyvek elkerüléséhez nagyfokú tudatosságra, körültekintésre van szükség. Személyes szinten ezt talán könnyebb megvalósítani, mint kollektíve.

Az ilyen leírások nagyon hasznosak lehetnek, de megvannak a korlátaik. Nem alkalmazhatók automatikusan,receptszerűen”. Bővebben: Mire jók, jók-e valamire egyáltalán az asztrológiai receptek? Mindenkinél más és más módon, a személyi horoszkóp sajátosságaitól függően nyilvánulnak meg.Tekintve, hogy a Föld jelenlegi népességetöbb mint 7 és fél milliárd, ennyi horoszkóp -variáció létezik. Beláthatod, hogy a szóba jöhető változatokat nem áll módomban egyenként kivesézni, komment formájában végképp nem. A TIÉDET sem 🙂 Kérlek tehát, ne tegyél fel olyan kérdést, hogy rád hogyan hat, mert nem fogok rá válaszolni. Az ilyen jellegű hozzászólások törlésre, szerzőik tiltásra kerülnek…

Mint a Mars általános jelentéstartalmaAz archetipális Mars (Linda Reid) című bejegyzésekben szó volt róla, a Mars az önérvényesítés, konfliktus, düh, agresszió, elválás, motiváció, cselekvés, hősiesség, vezetőszellem, versenyszellem, libido princípiuma az asztrológiában. A férfiasság és a fiatalabb férfiak jelölője is. A régi idők asztrológiájában kártékony bolygóként, kis rossztevőként (infortuna minor) tartották számon, akárcsak a másik tradicionális rosszfiút, a Szaturnuszt (infortuna maior). Persze, ennek nem kell törvényszerűen így lennie. A világ – jómagunkat is beleértve – egészséges működéséhez valamennyi kozmikus princípiumra szükség van. A Marsra is. A Szaturnuszra is. Mint Robert Hand rámutat A rossztevők kezelése című, blogomon magyarul is elérhető, kitűnő írásában, személyes szinten nagymértékben saját hozzáállásunkon is múlik, hogy az egyes őselvek értünk munkálkodnak-e vagy ellenünk. Ez általános igazság, de a következő hónapok folyamán a szokásosnál is jobban meg kell szívlelni.

A Mars ereje a Kosban fejeződik ki a legerőteljesebben és a legagresszívebben. Nem tompítja a Halak és a Mérleg cukiskodása, a Bak és a Bika praktikus megfontolásai, a Skorpió mágikus ösztönössége, a Vízöntő és az Ikrek intellektusa vagy racionális szempontjai. A nyers akarattal párosuló gyerekes türelmetlenség nem sokat törődik a finom részletekkel. Ez a tiszta, zabolátlan vágy és drive.



Infúzió –nyers energiából

Egy Kos Mars tranzitról általában véve elmondható, hogy ha eddig nem tudtuk elég hatékonyan motiválni magunkat, jól jön az infúzió ebből a nyers energiából. Ebben az időszakban kevesebb lesz a beszéd, mint a tett, a szavak őszintébbekké és nyersebbekké válnak. A Kos Mars nincs túl sok tekintettel mások érzelmeire, inkább az a fontos számára, hogy mielőbb ügyei végére érjen.

A Kos hatása alatt álló életterületeken (házakban) tehát lázas tevékenységbe kezdünk, vagy legalábbis erős késztetést érzünk arra, hogy :

  • elszántan nyomulunk
  • harcolunk önmagunkkal vagy a külvilággal
  • céljaink megvalósítására törekszünk, kezdeményezünk
  • elindítunk egy projektet/ álláskeresésbe/ edzésbe kezdünk

Mint minden más erőteljes Mars tranzit esetén, ez az energia a legegészségesebb módon intenzív fizikai tevékenység formájában élhető meg (figyelem, jelen tranzitnál a Mars Jupiterrel, Szaturnusszal, Plútóval, végül pedig az Uránusszal képezett erőpróbáló kapcsolatai miatt a balesetek, sérülések veszélyes is megnövekszik – ld. lejjebb). De az is előfordulhat, hogy sikeresen vesszük fel a harcot támadóinkkal, nagyobb függetlenségre teszünk szert, felmérjük mit várunk az élettől és kapcsolatainktól, és elindulunk azt megszerezni. Persze nem biztos, hogy kovácsolni kezdünk és mások fejét sem kell szükségszerűen bevernünk, de mindenképp bele kell kezdenünk valamibe, igyekezve a legtöbbet kihozni a helyzetből. Célirányos erőkifejtésre van szükség. Még akkor is, ha csak azt a régóta halogatott emailt küldjük el.

Az Asztropressz küldetése az aktuális és várható bolygóhatásokkal, a személyi horoszkópban rejlő lehetőségekkel és korlátokkal kapcsolatos reális tájékoztatás. Akkor is, ha ez nincs összhangban a new ages „szellemiség” által diktált minden szép-minden jó narratívákkal. Erre az esetre is vonatkoznak a kommentelési etikettben írtak: aki nem ért egyet az itt megfogalmazott szempontokkal, nyugodtan abbahagyhatja oldalam követését és keressen magának lightosabb olvasnivalót. Nincs harag 🙂 Mindkettőnknek időt, energiát spórol meg 🙂 Nekem legalábbis rengeteget, hiszen nem kell az irreleváns kommentek moderálására, nagyon sok esetben ezzel egyidejűleg szerzőik spammelés vagy zaklatás miatti jelentésére és letiltására is pazarolnom értékes időmet. Így ezt további hasznos tartalmak írására fordíthatom. Bevallom, annak ellenére, hogy naponta többször is kénytelen vagyok sort keríteni rá, utálom használni a “Törlés”, “Tiltás” funkciókat. Mindkettőnknek szebb lesz a napja, ha egyáltalán nem kerülök, vagy a jelenleginél sokkal ritkábban kerülök ilyen kínos döntéshelyzetekbe. Bízom benne azonban, hogy az ezogagyi helyett a valósággal nagyobb összhangban levő tartalmakra fogékony, azokat kimondottan igénylő többség -vagyis a tényleges célközönségem – a jövőben is velem marad.

Megtörik a lendület: a Mars kvadrátjai és retrográd időszaka

A hónapokon át tartó kényszerparkolást követően a Mars a lehető legsürgősebben a tettek mezejére lépne. Ez, mint már többször rámutattam, teljesen érthető is, hiszen a koronavírus járvány – okozta leállások tömeges egzisztenciális ellehetetlenülést vontak maguk után. A szerencsésebbek kisebb veszteségekkel megúszták, némelyeknek csupán az a problémájuk, hogy nem tudják egotripjeiket folytatni az általuk kívánatosnak tartott irányba. Sokak kerültek azonban életveszélyes helyzetekbe – pl mert nem tudva fizetni számláikat/, hiteleiket/albérletüket, elvesztették a lakásukat, a karanténintézkedések miatt ők vagy hozzátartozóik nem kaphattak meg életmentő kezeléseket, csődbe ment- vagy ehhez az állapothoz nagyon közel került – a vállalkozásuk- amelybe akár ey élet munkáját fektették, stb. Az ilyen helyzetek -generálta bukóspirált természetes, hogy a lehető leggyorsabban akarjuk megállítani.

Csakhogy, éppen mire belejönnénk a sistergésbe, a Mars hátraarcot vág. Egy bolygó retrográd mozgásakor a Földről nézve úgy tűnik, mintha hátrafelé haladna az égen. Erről természetesen szó nincs, de asztrológiai szempontból egyéni és közösségi szinten egyaránt fontos időszakról van szó. A Mars szeptember 9-én, a Kos 28°08′-en kezdi meg tolatását és csak november 13-án, a jegy 15°13′-en vált direkt stacionáriusba. A Mars retrográd szakaszai teljesen normális jelenségek, nagyjából kétévente kerül rájuk sor. (Bővebben: Erin Sullivan: Retrográd Mars tranzitként Általános tudnivalók a Mars retrográd időszakairól)

A lendület persze már a tolatás megkezdése előtt megtörik: a Mars július 25-én belép a retrográd árnyékba (Kos 15°13), innentől kezdve pedig egyre lassabban halad. Aztán augusztus folyamán, még direktben haladva rendre kvadrátot képez a Bakban tartózkodó Jupiterrel, Szaturnusszal és Plútóval. Ezek a 90°os fényszögek akadályokat, frusztrációt jeleznek, egyszersmind adott az erőteljes késztetés is, hogy a tettek mezejére lépjünk, feltétlenül „kezdjünk valamit” a helyzettel. Ez nagyon is kívánatos magatartás, kivéve ha egy diszharmonikusan működő Kos Mars által jelzett módokon történik. A következő hónapokban aztán, amikor a Mars már tolat, ezek az aspektusok megismétlődnek, ami arra utal: a nyár végén felmerült témákkal az év egész további részében foglalkoznunk kell, mire pedig, jövő év elején a Mars átlép a Bikába, akár teljesen más irányban is találhatjuk magunkat, mint eredetileg terveztük.

Ezt nem könnyű tudomásul venni. A Kos ugyanis az új kezdetek jegye, a Mars pedig a cselekvés, kezdeményezés, önérvényesítés, harc, ledület őselve. Az önmérséklet, energiái beosztása, az időzítés a lehető legtávolabb áll tőle.A “nem” számára ismeretlen fogalom. Jöttem, láttam, győztem a mottója. Ha akadályokba ütközik, várakozó álláspontra kényszerül, a dolgok nem tervei szerint alakulnak, elönti a düh. Úgy viselkedik, mint egy dackorszakát élő kisgyerek, akinek elvették a kedvenc játékát. Még nagyobb lendülettel, még indulatosabban próbál az egyelőre nem, vagy tartósan  sem járható utakon elindulni. Majd ő megmutatja ! Mindent lehet, csak akarni kell ! Nincs lehetetlen, csak tehetetlen! – harsogja kedvenc jelszavait.

Azonban a Bak triónak a puszta jelenléte is arra figyelmeztet: a változtatások csak apró lépésenként, többszöri nekifutásra lehetségesek. Erőből, spontán impulzusoktól vezérelten, gyakorlati érzék, stratégia, időzítés, önfegyelem nélkül csak felesleges összeütközésekhez vezet, amelyeket az erők szétforgácsolódása, bukás, kudarc követhet. Ilyenkor erőltetni a dolgokat nagyjából olyan, mintha csonttá fagyott talajon próbálnánk szántani – vetni, vagy négyszögletű kerekeken, behúzott kézifékkel száguldozni. 



Naaagy kérés kleptomániás félig- sem- barátaimhoz 😈 Sajnálatos módon az oldalamon levő másolásvédő dacára is még mindig nagyon sokan „inspirálódnak” ( = gátlástalanul lopják a tartalmakat) innen. Ezt a tevékenységet akkor is LOPÁSNAK nevezik, ha már nem tudják olyan könnyen szó szerint lemásolni, “csak” összefoglalózzák, esetleg más igényes blogokról, YouTube-csatornákról összemazsolázott tartalmakkal kombinálva) . Amennyiben Te magad is azon „kollégák” cseppet sem tisztelt csoportjába tartozol, aki tárgyi tudása mélyítése helyett kizárólag oldala marketingezésével, és azon platformok tallózásával foglalkozik, ahol igényes tudásanyagokból lopkodhat ( többek között pl  az én oldalamat is e céllal követed, ahogy teszitek sajnos elég sokan), kérlek, legalább ebben az esetben tegyél kivételt. Rengeteg munkám van ebben az összefoglalóban, így ha idézel belőle, kérlek jelöld meg a forrást, tüntesd fel a cikkemre mutató linket !!!! Ez természetesen az oldalamon elérhető többi saját közlésre és fordítsára is érvényes.Ez az egyik olyan fontos gesztus, amely megkülönböztet a  tartalomtolvajoktól.  Nagyon jó lenne, ha ez máskor is szokásoddá válna, és nem csak az én írásaimat illetően, hanem akkor is, amikor a többi hiteles tudással rendelkező, posztjaikba, videóikba komoly munkát fektető asztrológus- társam oldalain „tallózgatsz” ( = nézel lenyúlnivaló után).

Mire számíthatunk ?

Egyéni szint

Míg a Mars a Kosban halad, fentebbi sajátosságok a jegy karakterének megfelelően nyilvánulnak majd meg. Ennek módja, mint minden esetben most is a képlet egyéni sajátosságaitól (pl. hol áll a Mars a radixban, milyen életterületek esnek a Kosban hatása alá, stb), az illető tudatossági szintjétől és szabad akaratától is függ. Az alábbi példák a Kos és a Mars általános analógiáin alapulnak.

Amikor a Mars (vagy bármely más bolygó) retrográdba vált, egy fajta törés áll be a szokásos megnyilvánulási módjában. A Mars jelképezi többek között belő tüzünket – életkedvünket és életerőnket – így amikor látszólag hátrafelé mozog, gyakran mi is arra kényszerülünk, hogy lassítsunk, eltöprengjünk azon, hol vittük túlzásba a terjeszkedést és újraértékeljük, hogyan használjuk energiánkat. Az ilyenfajta lassítások azonban nehezen egyeztethetők össze a Mars természetével. Saját jegyében, a Kosban pedig még a szokásosnál is nehezebben viseli, ha feltartóztatják. Az introspekció, reflexió, visszatekintés még ennél is távolabb áll tőle. Idén, a koronavírus járvány miatt egyébként is kijutott a kényszerparkolásból, így még nehezebben fogadja el, hogy ismét vissza kell vennie tempójából.

A Mars tolatásának időszakai egyébként is nagyon frusztrálók lehetnek, ha készületlenül érnek, nem vagyunk tudatában az érvényesülő hatásoknak. Míg nemrég még többé – kevésbé olajozottan működtek dolgaink, tele voltunk tervekkel, vérmérsékletünk szerint száguldottunk vagy határozottan haladtunk célunk felé, ilyenkor sajátos leállást tapasztalhatunk. Kevésbé vagyunk motiváltak, asszertívek, magabiztosak mint általában és valószínűleg a szokásosnál ritkábban cselekszünk ösztönösen. Talán energia szintünk is kiszámíthatatlanul váltakozik: az egyik pillanatban magas energiaállapotban lendülnénk akcióba, a következőben azonban már az is nehezünkre esik, hogy feltápászkodjunk az ágyból.




Hogy kezeljük saját agressziónkat és környezetünkét ?

A Mars tolatásának időszakai alatt dühünk befelé is irányulhat, ami nehezteléshez, frusztrációhoz, néha depresszióhoz vezet. Az agresszió egészséges mederbe terelése különösen fontos ilyenkor, a felesleges konfliktusokat, önsorsrontó magatartás formákat, baleseteket elkerülendő. A Kos harcos jegy, egy Kos Mars-tranzit időszakában, különösen egy olyan problémáséban , mint a jelenlegi, ezeknek az energiáknak  egészséges mederbe terelése a szó szoros értelmében életmentő lehet.

Az alábbi kérdések óhatatlanul fel fognak tehát merülni:

Hogyan kezeljük az agressziót? Másoktól érkezik felénk vagy belőlünk árad? Irányultságától függően alakul majd a tranzit is. A tudatosság kulcsfontosságú: vegyük komolyan feldolgozatlan dühünket, mert amit nem vagy hajlandó elfogadni magadban, a külvilágból taglóz le. 

Amennyiben a Mars épp egy sötét házon halad keresztül és ott tolat (pl. a 8. vagy 12. ), még fontosabb utána nézni, mi fortyog a felszín alatt. Miféle mesterkedések zajlanak a kulisszák mögött, milyen dühöt fojtottunk el, milyen kezdeményezések nem forrták ki még magukat ?

Tegyünk különbséget értelmes és értelmetlen kockázat között ! Mérlegeljük: jó ötlet-e párbajra hívni ellenfelünket, vagy éppenséggel az ő provokációja hatására ringbe szállni ? Az erőviszonyok felbecsülése mellett az időzítés fontosságáról se feledkezzünk meg.

Félreértés ne essék, egyáltalán nem arról van szó, hogy el kellene fojtanunk igényeinket, vállalkozó szellemünket, önérvényesítési késztetéseinket és önvédelmi reflexeinket. Van, amikor –bármit mondtak is széplelkű nevelőink (ide értendők a valóság -elhárítástól csöpögő, new ages cukormázzal leöntött álspirituális információforrások is), a létező leghelyesebb reakció dühbe gurulnunk, szenvedélyesen kiállnunk magunkért / szeretteinkért/ a számunkra fontos ügyekért. Egy erős Mars ugyanis nélkülözhetetlen az emberi személyiség normális működéséhez, és a Mars egészségesen, ösztönösen működik saját jegyében.

Amikor azonban ezeknek az elemi erejű igényeknek a kielégítése akadályba ütközik vagy torzultan nyilvánul meg, frusztrációval kell számolnunk. A frusztráció bizonyos szintje dühöt szül, az állandósult (és nem is mindig tudatosult) düh pedig nem megfelelő alanyokra puffogtatott muníciót , rossz időpontban és rossz helyen bekövetkező robbanásokat és/ vagy krónikus egészségi problémákat eredményez. Könnyen válhatunk a külvilágból érkező támadások céltáblájává is.

A Mars tolatása, Jupiterrel, Szaturnusszal, Plútóval képezett kvadrátjai pedig éppen arra utalnak, hogy óhatatlanul, hosszú időn keresztül be kell rendezkednünk arra, hogy akadályozott terepen mozgunk. Ha egyáltalán valamennyire mozoghatunk, a szerencsés forgatókönyvek közé tartozik. Saját állapotunk (pl egészség) vagy a külső körülmények (pl egy újabb karantén, anyagi, családi problémák, közbiztonság, stb) ugyanis akár teljesen le is béníthatnak. Megtörténhet, hogy ezért vagy azért akár hónapokig tartó állóháborút kell vívnunk, worst case scenario: valamilyen okból kifolyólag bántalmazásnak vagyunk kitéve és nincs mód kiszabadulni helyzetünkből. Látszólag megnyerhetetlen helyzeteket kell kezelnünk , amikor úgy tűnik, megállt az idő, a terhek egyre nőnek, megoldás azonban nem kínálkozik. Bőven adódhatnak olyan szituk, amikor létkérdés lenne kimozdulni a holtpontról, elindulni valamilyen irányba, de mintha összeesküdtek volna a dolgok ellenünk: minden kezdeményezés balul sül el, folyton-folyvást falakba ütközünk. Ráadásul úgy tűnik, minél elkeseredettebben, minél nagyobb lendülettel próbálkozunk, annál inkább.

Ilyen helyzetekben gyakran csupán egyetlen megoldás kínálkozik: valamilyen módon kitartani, míg kedvezőbbre fordul a széljárás. Sokszor már az a tény, hogy tudatában vagyunk: akkor sem egyszer és mindenkorra álltak le a dolgok, ha nekünk örökkévalóságnak tűnik is, sokat segíthet. Ez persze nem azt jelenti, főleg a jelenlegi tranzit esetében nem, hogy majd ugyanonnan vehetjük fel a fonalat, mint ahol kénytelenek voltunk letenni. A dolgok kiszámíthatatlanná, előrejelezhetetlenné is válhatnak – mint már annyiszor 2020-ban, kontrollt gyakorolni sem mindig sikerül fölöttük (helyesbítek: általában NEM SIKERÜL). Testi – lelki állóképességünket azonban a kényszerparkolás időszakaiban is mindig növelhetjük, igyekezhetünk megóvni életerőnket az elnyelődéstől. Így jobban fogjuk bírni a gyűrődést, képesek leszünk megfelelően reagálni a helyzetekre , amikor pedig végre kigyullad a zöld lámpa, nem csupán képesek leszünk elindulni az új irányokba, hanem be is tudjuk majd azonosítani melyek ezek.

Kollektív szint

A Mars tolatásának periódusai kollektív szinten sem túl kellemesek. A retrográd fázis fékezőerői miatt az energiák nem tudtak a megfelelő módon kisülni. A légkört agresszió, izgágaság, nyughatatlanság, túlfűtöttség hatja át, amely akkor is megtörténhet persze, amikor a Mars direktben halad. Csakhogy tolatása idején állandósul a feszültség, miközben egészséges levezető szelep ritkán adott. (A tömeg egyébként is tudattalanabb módon, primitívebb szinten, „megesősebb” formában él meg egy egy hatást, mint az egyén). Nem csoda, ha a mundánasztrológia problémás időszakoknak tartja a Mars retrográd szakaszait. Ha ilyenkor még nehéz fényszögeket is képez a Szaturnusszal, Uránusszal, Plútóval, erőszakos események, különböző katasztrófák valószínűsíthetők. (A Mars önmagában is a háborúk, katonaság és más fegyveres testületek, tűzvészek, balesetek jelölője a mundánasztrológiában, Szaturnusszal, Uránusszal, Neptunnal, Plútóval kedvezőtlenül kombinálódva jelezhet járványokat, fegyveres konfliktusokat- beleértve polgárháborúkat, forradalmakat is.)



2020 második fele nehezebb lesz

E tekintetben már 2020 tavasza, amikor a Mars a Bakon ( február 16 – március 30) , aztán a Vízöntőn ( március 30 – május 13) haladt át is hozta a formáját. Március közepétől a Bakban tranzitáló Mars együttállásokat képezett a Jupiterrel és Plútóval. Hatókörön belül állt a jegy végén tartózkodó Szaturnusszal is, bár konjunkciójuk csak a Vízöntő elején pontosult be. A Bika Uránusszal április elején került kvadrátba. Február közepén, a Bak Mars tranzitról szóló bejegyzés írásakor még nem tudtam, hogy a koronavírus járvány lesz a legfontosabb témája (a pándémia ugyan már az év elejétől tombolt, de az események csak márciusban pörögtek fel igazán) , azonban nem csupán számomra volt egyértelmű, hogy nagyon jelentős, és egyszersmind nagyon húzós időszak lesz. Ezzel kapcsolatos véleményemet ki is fejtettem a posztban. Mit mondjak ? Az előrejelzés sajnos bejött.

2020 második fele, amikor a Mars a Kos jegyén halad át, és szeptember 9 -november 13 között tolat is, még nehezebbnek ígérkezik. Jogos kérdés, lehet-e még fokozni a már előző hónapokban sem könnyen kezelhető nyomást ? Sajnos azt kell mondanom, lehet. És ezzel a véleményemmel nem vagyok egyedül. A nagyvilág asztrológusai már jó ideje felfigyeltek a 2020-as Kos Mars tranzitra (akárcsak az ezt megelőző 2020 tavaszi Bakon való áthaladásra), és a hiteles iskolák képviselői nagyon- nagyon veszélyesnek tartják. (Magyarul Kalo Jenő videóit ajánlom, pl: Mire számíthatunk a következő hónapokban ? ,  Hogyan tovább ?) Én is sokat foglalkoztam vele a blogon az elmúlt egy év folyamán (pl: 2020: Hogyan tovább ? Mi jöhet még?, Disztópikus lidércnyomás az asztrológia tükrében, Mars – Plútó kvadrát : válogasd meg a csatateret ! )




A Mars  2019 elei Kos tranzitjáról akkoriban – ld 2019  január, február azt írtam, hogy figyeljünk a szinkronicitásokra, hiszen az akkori témák sokkal húzósabb formában fognak újra terítékre kerülni 2020-ban. ( A Szaturnusz – Plútó együttállás még nem volt egzakt, de kezdett összeállni, a Mars viszonylag rövid időn belül képezett kvadrátokat mindkét bolygóval, de mégsem egyszerre érvényesült a hatás. Az akkor még Nyilasban tranzitáló Jupiterrel képezett trigonjának köszönhetően akkor is adódhattak spontán megoldások, ha a még Kosban levő Uránusszal való együttállása kiszámíthatatlanná tette az időszakot. Az akkor direktben haladó Mars azonban hipp-hopp átcsörtetett otthonán, így a hozzá kapcsolódó események is aránylag gyorsan lefutottak. Hogy ettől függetlenül viharosan, más kérdés.)

Az idei Kos Mars tranzit nem csak azért lesz problémásabb a 2019-esnél, mert a Mars Szaturnusszal, Plútóval képezett kvadrátjai többször is megismétlődnek. Közben azonban a Jupiterrel is kvadrátba kerül, egyik bolygó sem türelméről és megfontoltságáról híres, így a feszültségek fokozódnak. Az energiák is koncentráltabbak, hiszen a Jupiter, a Szaturnusz és a Plútó egymás közvetlen szomszédságában tartózkodik a Bakban. A Mars már csak jövőre, a Bikában találkozik az Uránusszal, de az egyszersmind az akkor már Vízöntőben levő Jupiterrel és Szaturnusszal képezett utolsó kvadrátjának az időszaka is. a nagy leállásokat nagy robbanások szokták követni: a 2001 szeptember 11-i, New York-i ikertornyok elleni terrortámadások is a Mars Nyilasban való tolatását követően türtént. Persze, egy ekkora formátumú eseményhez a 2001 – 2002 közötti Szaturnusz – Plútó szembenállásra is szükség volt. A kollektív tragédia idején a Mars már a Bakban tartózkodott: föld jegyben könnyebben materializálódnak az addig “csak” levegőben lógó potenciálok…. Ezért nagy esély van rá, hogy az előző, Kosban tett látogatás konklúziói egyéni és kollektív szinten is ütősre sikerülnek. Ez azt jelenti, hogy a Jupiter és a Szaturnusz korszakváltó nagy konjunkcióját kísérő egybeesések rendkívül drámaiak lehetnek.

 

Kapcsolódó

A Mars áthaladása a Kos jegyén – 2. rész

A Kos (Liz Greene)

Az archetipális Mars (Linda Reid)

Erin Sullivan : Retrográd Mars tranzitként

Általános tudnivalók a retrográd Mars időszakáról

A rossztevők kezelése (Robert Hand)

A prognózis lehetőségei és korlátai. Megnyilvánulási szintek (Liz Greene)

Így kezeld a dühödet !





A Kos Mars tranzit fontosabb állomásai

június 28: a Mars a kosba lép

június 28: Mars – Szatrnusz R szextil, Kos – Vízöntő 0°13′

július 8 : Merkúr R – Mars kvadrát; Rák – Kos 6°06

július 14 : Mars – Chiron együttállás; Kos 9°20′

július 16 : Merkúr D – Mars kvadrát ; Rák – Kos 16°20

július 25: a Mars retrográd árnyékba lép (Kos 15°13)

augusztus 4 : Mars – Jupiter R kvadrát ; Kos – Bak 16°57′

augusztus 13 : Mars – Plútó R kvadrát; Kos – Bak 23°05

augusztus 16 : Nap – Mars trigon ; Oroszlán Kos 24°09

augusztus 17 : Merkúr – Mars trigon; Oroszlán – Kos 24°21

augusztus 24 : Mars – Szaturnusz R kvadrát ; Kos- Bak 26°19

szeptember 4 : Merkúr – Mars kvinkunx; Szűz – Kos 27°55

szeptember 4 : Vénusz – Mars kvadrát; Rák – Kos 27°55

szeptember 9 : Mars retrográd stacionárius ; Kos 28°08′

szeptember 19 : Nap – Mars R kvinkunx; Szűz – Kos 27°24′

szeptember 24: Merkúr – Mars R szembenállás ; Mérleg – Kos 26°36′

szeptember 28: Vénusz – Mars R trigon; Oroszlán – Kos 25°20

szeptember 29: MarsR – Szaturnusz SD kvadrát , Kos – Bak 25°20

október 9 : Mars – Plútó D kvadrát; Kos – Bak 22°29′

október 13 : Nap – Mars szembenállás; Mérleg – Kos 21°06

október 19 : Vénusz – Mars R kvinkunx; Skorpió – Kos 19°25

október 19 : MarsR – Jupiter D kvadrát ; Kos – Bak 19°35

november 7 : Nap – MarsR kvinkunx; Skorpió – Kos 15°31

november 9 : Vénusz – Mars R szembenállás; Mérleg – Kos 15°21

november 13 : Mars direkt stacionárius; Kos 25°13

november 22 : Merkúr – Mars kvinkunx 15°42

december 6 : Vénusz – Mars kvinkunx; Skorpió – Kos 18°16′

december 11 : Nap – Mars trigon; Kos – Nyilas 19°39

december 14 Merkúr – Mars trigon; Nyilas – Kos 20°53

december 23 : Mars D – Plútó D kvadrát; Kos – Bak 23°55

2021 január 2 : a Mars kilép a retrográd árnyékból (Kos 28°08)

2021 január 6 : a Mars a Bikába lép

Itt már nyilván jegyváltás van, de a Mars Kosban haladásának időszakában kialakult fényszögek újra bepontosulnak, így a végeredmények is megjelennek

január 9: Merkúr – Mars kvadrát; Vízöntő – Bika 0°57′

január 13: Mars – Szaturnusz kvadrát, Bika – Vízöntő 3°01

január 20: Mars – Uránusz együttállás; Bika 6°44

január 23 . Mars – Jupiter kvadrát; Bika – Vízöntő 7°55

A BLOGOMBAN MEGJELENT FORDÍTÁSOKAT, ÍRÁSOKAT ÉS KÉPEKET A SZERZŐI JOGRÓL SZÓLÓ 1999. ÉVI LXXVI. TÖRVÉNY ÉRTELMÉBEN AZ ENGEDÉLYEM NÉLKÜL MÁSHOL KÖZZÉTENNI TILOS. EZ ALÓL KIVÉTELT KÉPEZ, HA CSAK AZ ÍRÁSOM ELSŐ NÉHÁNY SORÁT TÜNTETIK FEL, MAJD A FOLYTATÁSÉRT A BLOGOMRA KATTINTVA JUT EL AZ OLVASÓ! AMENNYIBEN MÁS FORRÁST NEM JELÖLÖK MEG, AZ ÍRÁSOK, FORDÍTÁSOK A SAJÁT SZELLEMI TERMÉKEIM, KERESKEDELMI FORGALOMBAN TÖRTÉNŐ ÉRTÉKESÍTÉSÜKHÖZ CSAK SZEMÉLYES EGYEZTETÉST KÖVETŐEN JÁRULOK HOZZÁ!