Telihold a Skorpióban – 2020

A Hold május 7-én, a Skorpió 17°20′-en teljesedik ki helyi idő szerint 12h 46′ -kor. A teliholdképletben vegyes hatások érvényesülnek.

Az ilyen leírások nagyon hasznosak lehetnek, de megvannak a korlátaik. Nem alkalmazhatók automatikusan,receptszerűen”. Bővebben: Mire jók, jók-e valamire egyáltalán az asztrológiai receptek? Mindenkinél más és más módon, a személyi horoszkóp sajátosságaitól függően nyilvánulnak meg.Tekintve, hogy a Föld jelenlegi népességetöbb mint 7 és fél milliárd, ennyi horoszkóp -variáció létezik. Beláthatod, hogy a szóba jöhető változatokat nem áll módomban egyenként kivesézni, komment formájában végképp nem. A TIÉDET sem 🙂 Kérlek tehát, ne tegyél fel olyan kérdést, hogy rád hogyan hat, mert nem fogok rá válaszolni. Az ilyen jellegű hozzászólások törlésre, szerzőik tiltásra kerülnek…





A Skorpió energiák jóvoltából kellemetlen, de szükségszerű felismerések birtokába juthatunk.A környezetünkben, kapcsolatainkban zajló változások hatására kíméletlenül rá kellett ébredni, kinek, minek kell eltűnnie életünkből s ezt a folyamot engedni végbemenni. Akkor is, ha még jó darabig nem látható, mi módon töltődik majd be a veszteség-okozta űr. A Hold- Neptun trigon hatására megérzéseink pontosabbakká válnak, jobban olvasunk mások lelkében és saját motivációinkat, lehetőségeinket és – ha nem adunk teret a Neptun valóságelhárító tendenciáinak – az esetleges buktatókat is tisztábban látjuk. Ezekben a napokban álmaink is fontos útmutatásokat adhatnak.

Telihold a Skorpióban, 2020 május 7, Bp 12h46′




Sajnálatos módon azonban az Ikrek Vénusz – Halak Neptun kvadrátja is erőteljesen képviselteti magát, így a racionálisnak vélt érvek és vágyfantáziák sajátos kombója alaposan felülírhatja a valós tényállásról tájékoztató zsigeri információkat. A koncentrált, introvertált, mélyreható Skorpió és a szétszórt, extrovertált, felületes Ikrek elv kombinációja nagyon megnehezítheti a fókuszálást. Ez a gyakorlatban pl úgy nyilvánulhat meg, hogy nehéz elmélyednünk egy figyelemigényes feladatban, mert ezernyi apró, idegesítő külső impulzus szakít félbe. Például: ismerőseink ezernyi aprósággal bombáznak, a telefon állandóan cseng, keresztbeszervezések, kisebb-nagyobb elakadások, stb . A fontos teendőinkre való figyelést saját ikres pótcselekvéseink is szabotálhatják (pl . összevissza csevegés semmiségekről, saját -és mások idejének a szétforgácsolása, semmitmondó híreken való kérődzés, pletykálkodás, észosztás). A másik véglet az, amikor kellemes –kötetlenre terveztük a napot, teret adva benne, amennyire jelenleg lehetőség adódik, a társas érintkezés örömeinek is. Azonban váratlanul valamilyen súlyos témával kell foglalkozni és ez véget vet a könnyed ejtőzésnek.




A Hold – Merkúr szembenállás szintén az értelem és az érzelem konfliktusára utal. Az örömelvű, evilági, életvágyó (Bika Nap, Merkúr) impulzusok, és a transzcendens, a veszteségekkel és a múlandóság témáival (Skorpió) szembesítő szükségszerűség között kihívást jelenthet egyensúlyt teremteni. A megérzéseket sem könnyű követni, amikor a józan ész és a gyakorlati szempontok ellentmondani látszanak nekik. Arról már nem is beszélve, hogy az intenzív érzelmeket könnyű összetéveszteni a megérzésekkel. A diszharmonikus hatások ráadásul a szokásosnál is nagyobb érzelmi hullámvasutazásokra hajlamosíthatják az egyébként jó intuícióval megáldott és válsághelyzetekben nagy lélekjelenlétet tanúsító Skorpió Holdat. Így egészen jelentéktelen ügyeket is élet- halál – kérdésekké duzzaszthat, és ha energiái nem kapnak karakterüknek megfelelő megnyilvánulási területet, ő maga gyárt drámát, tragédiát, komédiát vagy mindennek a groteszk elegyét. A féltékenységi jelenetek, a kapcsolatban zajló hatalmi harcok, játszmák szinte nélkülözhetetlen tartozékai a telihold-képlet formációinak.

Az egyidejűleg érvényesülő földies energiák (Bika Merkúr/Nap trigonban, Hold szextilben a Plútóval, Jupiterhez közeledve) remélhetőleg a józan paraszti eszet is szóhoz juttatják. Ebben az esetben bizonyos szintű stabilitás is teremthető, a konstruktív felismerések pedig kamatoztathatók a gyakorlatban.




Kapcsolódó

Májusi előrejelzés

A BLOGOMBAN MEGJELENT FORDÍTÁSOKAT, ÍRÁSOKAT ÉS KÉPEKET A SZERZŐI JOGRÓL SZÓLÓ 1999. ÉVI LXXVI. TÖRVÉNY ÉRTELMÉBEN AZ ENGEDÉLYEM NÉLKÜL MÁSHOL KÖZZÉTENNI TILOS. EZ ALÓL KIVÉTELT KÉPEZ, HA CSAK AZ ÍRÁSOM ELSŐ NÉHÁNY SORÁT TÜNTETIK FEL, MAJD A FOLYTATÁSÉRT A BLOGOMRA KATTINTVA JUT EL AZ OLVASÓ! AMENNYIBEN MÁS FORRÁST NEM JELÖLÖK MEG, AZ ÍRÁSOK, FORDÍTÁSOK A SAJÁT SZELLEMI TERMÉKEIM, KERESKEDELMI FORGALOMBAN TÖRTÉNŐ ÉRTÉKESÍTÉSÜKHÖZ CSAK SZEMÉLYES EGYEZTETÉST KÖVETŐEN JÁRULOK HOZZÁ!