Vénusz – Mars trigon tranzitként | Robert Hand

A személyi horoszkóp Marsát érintő Vénusz trigonnak, valamint a Vénuszát érintő Mars trigonnak értelmezése tranzithatásként Robert Hand Planets in Transits; Life Cycles for Living   ( Bolygók tranzitként -Életciklusok útmutatója) című könyvéből származik.

Az ilyen leírások nagyon hasznosak lehetnek, de megvannak a korlátaik. Nem alkalmazhatók automatikusan,receptszerűen”. Bővebben: Mire jók, jók-e valamire egyáltalán az asztrológiai receptek? Mindenkinél más és más módon, a személyi horoszkóp sajátosságaitól függően nyilvánulnak meg.Tekintve, hogy a Föld jelenlegi népességetöbb mint 7 és fél milliárd, ennyi horoszkóp -variáció létezik. Beláthatod, hogy a szóba jöhető változatokat nem áll módomban egyenként kivesézni, komment formájában végképp nem. A TIÉDET sem 🙂 Kérlek tehát, ne tegyél fel olyan kérdést, hogy rád hogyan hat, mert nem fogok rá válaszolni. Az ilyen jellegű hozzászólások törlésre, szerzőik tiltásra kerülnek…

Vénusz – Mars trigon

A Vénusz gyors mozgású bolygó, kb 225 nap alatt tesz meg egy kört a Nap körül. Így tranzitjai is gyorsan múló hatásokat jeleznek; kb 3 -4 napig tartanak. (Ha a Vénusz retrográd, akkor hosszabb távon érvényesül a hatás) A bepontosulás napján a legintenzívebb a befolyás. A Vénusz tranzitok önmagukban nem túl jelentős indikátorok (kivéve amikor más hatásokkal kombinálódnak: ezért sem lehet a „recepteket” bárkire, bármikor alkalmazni). Társulásokkal – különös tekintettel a párkapcsolatokra, a szerelmi élettel, társasági eseményekkel, értékrenddel, pénzügyekkel, biztonságérzettel kapcsolatos témákkal vannak összefüggésben. (ford megj)
E tranzit hatása egyénenként igen eltérő lehet, de általában véve kedvező mindenfajta tevékenység számára. Ma képes vagy érvényesíteni szándékaidat és elérni céljaidat anélkül, hogy másokat megbántanál. Az emberek értékelni fogják, hogy anélkül is egyenesen tudsz kommunikálni, hogy nyers vagy bántó lennél. Szeretnéd, ha mások is ugyanolyan szabadon követhetnék céljaikat, mint te, és segíteni is hajlandó vagy nekik ebben, feltéve ha viszonozzák a szívességet. Most majdnem tökéletes egyensúlyt tudsz teremteni az iránti igényed, hogy önmagad légy – a saját egyéni vágyaiddal és szükségleteiddel – és a másokhoz való kapcsolódás igénye között.

Természetesen, más Vénusz – Mars tranzitokhoz hasonlóan valószínűleg ez a tranzit is felajzza szexuális vágyaidat, de ezt valahogy szelídebben teszi, mint más tranzitoknál. Mivel valóban barátságosan viselkedsz és társaságod kellemes, képes vagy elbűvölni a másik nemet. Partnered öröme ugyanannyira fontos számodra mint az, hogy te élvezd a kapcsolatot – így a sikeres szexuális együttlét minden fontos feltétele adott. Egy ilyen tranzit időszakában kezdődő kapcsolat jó eséllyel lehet tartós, de még egy alkalmi kaland is örömet okozhat és nem hagy rossz szájízt maga után, ha elválnak útjaitok. E tranzit most gondokodik arról, hogy senki ne legyen kizsákmányolva életedben.

Forr : Robert Hand, Planets in Transit – : Life Cycles for Living,  1976 Para Research Inc,   197 old
Figyelem ! A tranzitok fontossága és minősége a személyi horoszkóp adottságain és a párhuzamosan érvényesülő többi tranziton kívül az egyidejűleg érvényesülő direkcióktól függ. Ezek szintén ugyanolyan egyén -specifikusak, mint az újlenyomat. Azt pedig egy pillanatra se felejtsük el, hogy a tradicionális asztrológiában először direkciókat nézünk, a tranzitokat ezek kiegészítéseként, velük összefüggésben értékeljük. Klasszikus asztrológia esetében szintén ez a helyzet, de még ha egyes iskolák előnyben is részestíjük is a tranzitot, a direkció legalább annyit nyom a latban, a kettő együtt értékelendő. Az említett, együttesen érvényesülő hatások komplex rendszert alkotnak. Ez kizárólag horoszkópelemzés keretén belül értelmezhető, nem pedig szakácskönyvszerűen összeollózott „receptek segítségével, “ránézésre”. Értelemszerű, hogy a lassú mozgású bolygók tranzitjai sokkal jelentősebbek , mint a gyorsabbaké.

 

Mars – Vénusz trigon

A Mars egy év és 322 nap alatt tesz egy kört az ekliptikán. A Mars az aktivitás, asszertivitás, harc princípiuma. Tranzitjai nagyjából 10-12 napig tartanak; a bepontosulás, ill az azt megelőző/követő 3 – 4 nap a legintenzívebb. Amennyiben retrográd, a befolyás hosszabb időn keresztül érvényesül; a tranzit fényszög többször is ismétlődhet (amikor előre halad, amikor hátraarcot vág, aztán amikor újra direktbe vált). A Mars energizálja, aktiválja a horoszkóp azon területeit, amelyekkel kapcsolatba kerül. Ebből kifolyólag eseményeket, történéseket kiváltó szerepe is van. Erőt ad, lendületbe hoz, cselekvésre ösztönöz, fokozza a harci szellemet, vállalkozókedvűvé, kockázatvállalóvá tesz. Hogy ez jó vagy sem, más, egyidejűleg érvényesülő hatásoktól függ. Adott esetekben konfliktusokra, sérülésekre (főleg égés, szúrás, vágás hajlamosít), balesetekre hajlamosít. Megfelelő egyidejűleg érvényesülő hatások esetén egészségi problémák, pl lázas betegségek, gyulladások is társíthatók hozzá. – ford megj

E tranzit kedvező hatással van a szexuális kapcsolatokra és mindenfajta kreatív tevékenységre. A Mars – Vénusz trigon tökéletes egyensúlyt jelez aközötti vágyad között, hogy önmagad légy és a másokhoz való kapcsolódás vágya között. Ily módon remekül képes vagy kifejezni magad kapcsolataidban és ezt partnered számára is lehetővé teszed.

De az összes többi Mars – Vénusz kombinációhoz hasonlóan e tranzit hatása inkább fizikai, mint lelki természetű. Egy teljesen szexmentes, tisztán romantikus kapcsolat nem lesz most számodra valami kielégítő, de nem is biztos, hogy e tranzit idején létrejön ilyen.

Ha jelenleg nincs szexuális kapcsolatod, e tranzit önmagában nem elég erős ahhoz, hogy életedbe hozzon egyet . Ehhez más tranzitok egyidejű hatása is szükséges. Erotikus fantáziáidat azonban mindenképpen felélénkíti, és a másik nemnek még azon képviselői is felkeltik figyelmedet, akiket korábban jelentéktelennek tűntek. Valójában elkel némi visszafogottság és diszkréció, nehogy belebonyolódj egy teljesen alkalmatlan kapcsolatba. De ennek a tranzitnak önmagában rendszerint nincs ilyen kényszerítő ereje.

A művészek és a kreatív emberek igen ösztönzőnek érzik ezt a tranzitot, jóllehet nem ad kreatív inspirációt. Annak más forrásokból kell jönnie. De ad energiát a tényleges alkotómunkádhoz; ebben az időszakban készülő műveid pedig a szokásosnál jobban tükrözik ki vagy.

Forr : Robert Hand, Planets in Transit – : Life Cycles for Living,  1976 Para Research Inc 236 old
Megjegyzés

Többször rámutattam már, hogy a receptkönyveket fenntartással kezelem és másoknak is azt ajánlom. Az ilyen összefoglalók nagyon hasznosak lehetnek, de ha kizárólag belőlük próbáltok összelegózni egy elemzést vagy megérteni egy időszak minőségét, a melléfogás borítékolható. A jelenlegi receptgyűjtemény a legigényesebbek közül való: Robert Handnek, a ma élő egyik legnagyobb asztrológusnak az első munkája. A  Planets in Transits; Life Cycles for Living ( Bolygók tranzitként -Életciklusok útmutatója) c. könyv  személyi horoszkópok bolygóival főfényszögeket – együttállás, szextil, kvadrát, trigon, szembenállás – képező tranzitbolygókat és ezek házakon való átvonulását vizsgáló, több mint 500 oldalas összefoglaló 1976 – ban jelent meg, de mit sem veszítetett aktualitásából. Asztrológiát kezdő – középhaladó szinten tanulók számára ajánlható a leginkább, de csak azzal a kikötéssel (amire egyébként a szerző is felhívja a figyelmet), hogy egy tranzit mindig csak a többi, egyidejűleg érvényesülő hatás és a személyi horoszkóp sajátosságaival összefüggésben vizsgálható. A hatások elbírálása a klasszikus asztrológia szabályai szerint történik úgy radix mint tranzit esetében. Sajnos ez a könyv sem érhető el magyarul.

Az asztrológiát tanulók és gyakorló asztrológusok számára egyaránt hasznos könyv Magyarországon sajnos jószerivel ismeretlen. Korrekt feltételekkel foglalkoztató, fizetőképes kiadónak nagy örömmel lefordítanám.

Kapcsolódó

Az archetipális Mars (Linda Reid)

Ajánlott szerzők : Robert Hand

Egy posztmodern asztrológia irányában (Robert Hand)

Párkapcsolat, szerelem – tematikus oldal

A BLOGOMBAN MEGJELENT FORDÍTÁSOKAT, ÍRÁSOKAT ÉS KÉPEKET A SZERZŐI JOGRÓL SZÓLÓ 1999. ÉVI LXXVI. TÖRVÉNY ÉRTELMÉBEN AZ ENGEDÉLYEM NÉLKÜL MÁSHOL KÖZZÉTENNI TILOS. EZ ALÓL KIVÉTELT KÉPEZ, HA CSAK AZ ÍRÁSOM ELSŐ NÉHÁNY SORÁT TÜNTETIK FEL, MAJD A FOLYTATÁSÉRT A BLOGOMRA KATTINTVA JUT EL AZ OLVASÓ! AMENNYIBEN MÁS FORRÁST NEM JELÖLÖK MEG, AZ ÍRÁSOK, FORDÍTÁSOK A SAJÁT SZELLEMI TERMÉKEIM, KERESKEDELMI FORGALOMBAN TÖRTÉNŐ ÉRTÉKESÍTÉSÜKHÖZ CSAK SZEMÉLYES EGYEZTETÉST KÖVETŐEN JÁRULOK HOZZÁ!