Menu
Telihold a Mérlegben – 2020
2020-04-08 telihold

Az április 8-i Mérleg telihold a jegy 18°43′-án teljesedett ki, helyi idő (Budapest) szerint 4h 34′-kor. Ún. szuperhold; a hatások tehát a szokásosnál intenzívebben érvényesülnek.

Az ilyen leírások nagyon hasznosak lehetnek, de megvannak a korlátaik. Nem alkalmazhatók automatikusan,receptszerűen”. Bővebben: Mire jók, jók-e valamire egyáltalán az asztrológiai receptek? Mindenkinél más és más módon, a személyi horoszkóp sajátosságaitól függően nyilvánulnak meg.Tekintve, hogy a Föld jelenlegi népességetöbb mint 7 és fél milliárd, ennyi horoszkóp -variáció létezik. Beláthatod, hogy a szóba jöhető változatokat nem áll módomban egyenként kivesézni, komment formájában végképp nem. A TIÉDET sem 🙂 Kérlek tehát, ne tegyél fel olyan kérdést, hogy rád hogyan hat, mert nem fogok rá válaszolni. Az ilyen jellegű hozzászólások törlésre, szerzőik tiltásra kerülnek…

Egy Mérleg telihold ilyen vagy olyan formában mindig fókuszba hozza társulásainkat. Most, amikor világszerte milliók vannak részben kényszerű összezártságban, részben elszigeteltségben, különösen érzékeny témák kerülhetnek terítékre.A telihold és az egymással együtt állóJupiter és Plútó között egy kardinális T-kvadrát jön létre, melynek fókuszát a Bak Jupiter és Plútó képezi. Mint már szó volt róla, a Jupiter mindent felnagyít, amivel kapcsolatba kerül; a szélsőségek, halál, lezárások pedig a Plútó analógialáncába tartoznak. Félő, tehát, hogy ebben az időszakban valamilyen fajta eszkalációt tapasztalhatunk a járvánnyal kapcsolatban. Mint egyika témáról írt régebbi bejegyzésben már szó volt róla, a nem csak a Plútó, hanem a Neptun is lehet járványjelölő. Most kvinkunxot képez a Mérleg Holddal; a 150°-os fényszög pedig betegségekkel, halállal is kapcsolatban van. A káosz, zavarodottság, bizonytalanság, álhírek, pánik szintén a Neptun analógialáncába tartoznak.



Az április 8-i Mérleg telihold a jegy 18°43′-án teljesedik ki, helyi idő (Budapest) szerint 4h 34′-kor

A Mars- Uránusz kvadrát jó adag kiszámíthatatlanságot hoz a képbe. Az analógialáncba az időjárás szélsőségeitől kezdve a járványbiztonsági előírások ellen való lázadozásokon át a különböző erőszakos bűncselekményekig (fosztogatás, terrorakciók), erőszakossá fajuló demonstrációkig sok minden beleférhet.

Jó esteben a Merkúr – Jupiter/Plútó szextil ad annyi józan eszet, a gyakorlatban is kamatoztatható megérzéseket, önfegyelmet, hogy legalább egyéni szinten elkerülhetők legyenek a legrosszabb forgatókönyvek.

További reményre ad okot, hogy még mindig érvényesül valamennyire az április 4-én bepontosult  Vénusz – Szaturnusz trigon hatása. Ez a harmonikus fényszög talán segíthet némi stabilitást teremteni. A józan ész, ítélőképesség és önfegyelem ellensúlyozhatja valamelyest hullámvasutazást. Így remélhetőleg visszafogottabban költekezünk, miközben jövedelmező stratégiákat dolgozunk ki, minőségi munkát fektetünk projektjeinkbe, képesek vagyunk kiváró állapotra helyezkedni, alkalmazkodni a szinte pillanatról pillanatra változó helyzetekhez.A Vízöntő Mars – Ikrek Vénusz közötti trigon nem  egzakt, ám jó hír, hogy a két bolygó a Vénusz április elei jegyváltásától kezdve május elejéig elég közel lesz egymáshoz, hogy oldani tudja a feszültséget. (Bővebben : Mars a Vízöntőben 2020)




Kapcsolódó

Áprilisi előrejelzés

A T kvadrát (Bil Tierney)

A kvinkunx nem jelentéktelen fényszög

Mars a Vízöntőben 2020

A BLOGOMBAN MEGJELENT FORDÍTÁSOKAT, ÍRÁSOKAT ÉS KÉPEKET A SZERZŐI JOGRÓL SZÓLÓ 1999. ÉVI LXXVI. TÖRVÉNY ÉRTELMÉBEN AZ ENGEDÉLYEM NÉLKÜL MÁSHOL KÖZZÉTENNI TILOS. EZ ALÓL KIVÉTELT KÉPEZ, HA CSAK AZ ÍRÁSOM ELSŐ NÉHÁNY SORÁT TÜNTETIK FEL, MAJD A FOLYTATÁSÉRT A BLOGOMRA KATTINTVA JUT EL AZ OLVASÓ! AMENNYIBEN MÁS FORRÁST NEM JELÖLÖK MEG, AZ ÍRÁSOK, FORDÍTÁSOK A SAJÁT SZELLEMI TERMÉKEIM, KERESKEDELMI FORGALOMBAN TÖRTÉNŐ ÉRTÉKESÍTÉSÜKHÖZ CSAK SZEMÉLYES EGYEZTETÉST KÖVETŐEN JÁRULOK HOZZÁ!

Comments are closed
* *