Telihold a Szűzben – 2020

A telihold helyi idő szerint 18:48′ kor születik meg, a Szűz 19°37′-en.

Az ilyen leírások nagyon hasznosak lehetnek, de megvannak a korlátaik. Nem alkalmazhatók automatikusan,receptszerűen”. Bővebben: Mire jók, jók-e valamire egyáltalán az asztrológiai receptek? Mindenkinél más és más módon, a személyi horoszkóp sajátosságaitól függően nyilvánulnak meg.Tekintve, hogy a Föld jelenlegi népességetöbb mint 7 és fél milliárd, ennyi horoszkóp -variáció létezik. Beláthatod, hogy a szóba jöhető változatokat nem áll módomban egyenként kivesézni, komment formájában végképp nem. A TIÉDET sem 🙂 Kérlek tehát, ne tegyél fel olyan kérdést, hogy rád hogyan hat, mert nem fogok rá válaszolni. Az ilyen jellegű hozzászólások törlésre, szerzőik tiltásra kerülnek…

A teliholdképletben igen vegyes hatások érvényesülnek. A Szűz a józan ész, a kritikus gondolkozás, a megkülönböztetés képességének a princípiuma – így aztán nem is kimondottan kellemes az érzelmes Hold számára. Ennek ellenére hasznos felismeréseket tartogathat.

Ellenpólusa, a Neptun uralma alatt álló Halak a tudattalan tartományok parttalan óceánja, ahol minden mindennel egybemosódik. A profetikus erejű látomások, a magasabb törvényekre való ráhangolódás, hiteles spirituális tapasztalatok, teremtő képzelet éppen úgy részei, mint az önbecsapás, csalódás, önsors rontás- főleg szenvedélybetegségek és a valóságelhárítás más módszerei által.


Telihold a Szűzben, 2020 március 9, Bp 18h 48

A Szűz Holddal trigont, a Halak Nappal , Neptunnal szextilt képez a Bak Mars,Jupiter, Plútó. Mindez olyan kedvező forgatókönyvekhez adna lehetőséget, amikor az álmok lehozhatók a realitások talajára, megérzéseinket a gyakorlatban is sikerül kamatoztatni, a látomásokból – tudatos erőfeszítésekkel – kedvezőbb valóság formálható.
Ezzel egyidejűleg azonban érvényesül a 8-án bepontosult Vénusz – Uránusz együttállás hatása is, és a hónap elei Vénusz – Szaturnusz kvadrát is érvényesíti még valamelyest a befolyását. Mindez a tényleges lehetőségek elszalasztásának, a nem megfelelő helyre, alanyokra, célokra összpontosított energiák, tartalékok elpazarlásának a veszélyét is magában hordozza.

Jó esetben a telihold fényénél hosszú távon is hasznos tisztulási, kijózanodási folyamatok indulhatnak el. Tanulunk a múlt fájdalmas tapasztalataiból,  hozzákezdönk kitakarítani életünkből a betegítő kapcsolatokat, szokásokat, elindulunk a külső – belső gyógyulás útján. A Hold Marssal, Jupiterrel, Szaturnusszal létesített kedvező fényszögei növelhetik kitartásunkat, így a jelenlegi elhatározások többek lehetnek puszta fellángolásnál. 10 órával a telihold után, március 10-én hajnalban a Merkúr is abbahagyja tolatását, így lassanként el lehet mozdulni a fejlődésünkkel nagyobb összhangban levő irányokba.

 

 

Kép : Marjorie Miller festménye

A BLOGOMBAN MEGJELENT FORDÍTÁSOKAT, ÍRÁSOKAT ÉS KÉPEKET A SZERZŐI JOGRÓL SZÓLÓ 1999. ÉVI LXXVI. TÖRVÉNY ÉRTELMÉBEN AZ ENGEDÉLYEM NÉLKÜL MÁSHOL KÖZZÉTENNI TILOS. EZ ALÓL KIVÉTELT KÉPEZ, HA CSAK AZ ÍRÁSOM ELSŐ NÉHÁNY SORÁT TÜNTETIK FEL, MAJD A FOLYTATÁSÉRT A BLOGOMRA KATTINTVA JUT EL AZ OLVASÓ! AMENNYIBEN MÁS FORRÁST NEM JELÖLÖK MEG, AZ ÍRÁSOK, FORDÍTÁSOK A SAJÁT SZELLEMI TERMÉKEIM, KERESKEDELMI FORGALOMBAN TÖRTÉNŐ ÉRTÉKESÍTÉSÜKHÖZ CSAK SZEMÉLYES EGYEZTETÉST KÖVETŐEN JÁRULOK HOZZÁ!