Menu
Szaturnusz a Vízöntőben – beharangozó
2020-03-03 mundánasztrológia

Március 22-én fontos váltást tapasztalhatunk: a Szaturnusz a Vízöntőbe lép. Ez még csak ideiglenes jegyváltás, hiszen július 1-jén visszatolat a Bakba, amelyet csak december 17-én hagy el. De ez alatt a három hónap alatt ízelítőt kaphatunk 2023 március 7-ig tartó Vízöntő tranzitjának fő témáiból. Erről természetesen lesznek még bejegyzések, most csak néhány gondolat.

Az ilyen leírások nagyon hasznosak lehetnek, de megvannak a korlátaik. Nem alkalmazhatók automatikusan,receptszerűen”. Bővebben: Mire jók, jók-e valamire egyáltalán az asztrológiai receptek? Mindenkinél más és más módon, a személyi horoszkóp sajátosságaitól függően nyilvánulnak meg.Tekintve, hogy a Föld jelenlegi népességetöbb mint 7 és fél milliárd, ennyi horoszkóp -variáció létezik. Beláthatod, hogy a szóba jöhető változatokat nem áll módomban egyenként kivesézni, komment formájában végképp nem. A TIÉDET sem 🙂 Kérlek tehát, ne tegyél fel olyan kérdést, hogy rád hogyan hat, mert nem fogok rá válaszolni. Az ilyen jellegű hozzászólások törlésre, szerzőik tiltásra kerülnek…

A tradicionális asztrológiában a Szaturnusz nem csak a Baknak, hanem a Vízöntőnek is ura; és mai napig is társura maradt, a modern asztrológiában ugyanis az Uránusz otthona lett ez a jegy. Bár a két bolygó karaktere annyira különbözik egymástól, hogy inkább nevezhetők ősellenségeknek semmint barátoknak, mindkét uralmi helyzet jogos.

Egyes nézetek szerint e jegyváltással (és az azt nemsokára követő Vízöntő Jupiter-Szaturnusz együttállással) a szabadság, egyenlőség, testvériség időszaka köszönt ránk. A társadalmi változások természetesen nagyon valószínűek, jelenleg és a közeljövőben több jelentős történelemformáló kombináció is létrejön (bővebben : Külső bolygók történelemformáló ciklusai I.rész, II. rész, Márciusi előrejelzés), amelyeket az eddigi tapasztalatok szerint a külvilágban is nagyszabású átsrukturálódások követhetnek.

A Vízöntőhöz olyan fogalmakat társítanak, mint a szabadságszeretet, humanizmus, széles látókör,a kollektív, a különböző csoportok, a haladás,a tudományos- technikai fejlődés, az avantgárd, a forradalmak, de a valóságtól elrugaszkodott ideológiák, az öncélű lázadozás, a kritikátlan tolerancia – ellenvéleményekkel szembeni intoleranciával párosulva, – hogy csak egy párat soroljak fel.

Nos, a Szaturnusz Vízöntőn való áthaladása valóban hozhat tudományos- technikai áttöréseket (pl matematikában, számítástechnikában, űrkutatásban), hozhatja a jelenlegi torzult változat helyett a valósággal meghittebb kapcsolatot ápoló konzervatív liberális nézetek teret hódítását, de figyelembe véve a Szaturnusz korlátozó, behatároló, bemerevítő jellegét, jelezhet még erősebb polkorrekt véleményterrort, felerősíthet mindenfajta ideológiai szélsőséget, és még több szabadságot korlátozó intézkedés is jöhet. A közösségi média fokozott ellenőrzése nem a jó értelemben vett selejtezés, hanem a gondolatrendőrködés eszközévé válhat. Ilyen tendenciák persze eddig is voltak, de a közeljövőben a folyamat jelentősen felgyorsulhat. A marginális mainstreammé válhat, a szélsőséges nézetek jobbról is balról is felerősödhetnek.



A Szaturnusz Vízöntőbe lépésekor rögtön kvadrátot képez a jegy másik urával, az Uránusszal is. Mint már szó volt róla, az Uránusz a lázadások, forradalmak princípiuma is, míg a Szaturnusznak a korlátozó, hagyományőrző, a megszokott kerékvágást előnyben részesítő jellege közismert. A fényszög csak 2021-2022 folyamán pontosul be, de már április- május folyamán is ízelítőt kapunk belőle. Így a hozzá kapcsolható fordulatok előszele már most- akár tavasszal is – megérinthet. Az Uránusz jellegével összhangban ezek teljesen váratlanul, látszólag előzmények nélkül is bekövetkezhetnek.

Ugyancsak a változások irányába mutat a Jupiter és a Szaturnusz közelgő együttállása is. (December 21-án pontosul be a Vízöntő 0°29′-en, ez a tulajdonképpeni triplicitás- váltás, az ún mutáció, de a két kronokrátor már a Bakban is közel van egymáshoz). Mint az előző bejegyzésekben (Liz Greene, Raymond Merriman, Jessica Davidson 2 rész, 3 rész) szó volt róla, e nagy konjunkciók idején gyakoriak a nagy formátumú politikai változások. Ezek választások révén -teljesen békésen, a demokratikus forgatókönyveknek megfelelően – bekövetkező kormányváltásokat is jelezhetnek, amikor az ellentétes táborhoz tartozók győznek, de lehetnek komplett rendszerváltások is. Akár véresen békétlenek is.

Mivel az együttállás az Uránusz uralma alá tartozó Vízöntőben következik be, a váltás még valószínűbb. E folyamatok nem 2020, hanem a következő 2-3 év folyamán fognak kibontakozni, elsősorban azokban az országokban, amelyeknek horoszkópjaira jelentős hatást gyakorolnak a tranzitok. Az átalakulások hatása azonban sokkal szélesebb körben érvényesül, az új struktúrák kialakulása nem azonnal, hanem a Jupiter- Szaturnusz ciklusok első felében megy végbe, Liz Greene témába vágó, a blogon magyarul is elérhető  írásából pedig jelen kontextusban azt érdemes leginkább megjegyezni, hogy az interregnum időszaka meglehetősen kaotikus, sőt kimondottan destruktív is lehet.

Az új ráadásul nem lesz szükségszerűen jobb, mint a régi. Akkor sem, ha a Bak Szaturnusz – Plútó kombót sok szempontból megcsontosodott konzervativizmus, a hatalom görcsös bebiztosításának a kényszere, nem annyira a tiszteletreméltó hagyományőrzés, mint inkább a fejlődés útjában álló struktúrákhoz való ragaszkodás, fojtogató levegőtlenség, beszűkülés jellemezte. Az Uránusz a Bikában azonban meglehetősen torzultan fejti ki a hatását, így az állítólagos újítás szellemében hasznos és szükséges struktúrák, időtálló értékek is lerombolódhatnak. E problémákról még lesznek bejegyzések. Liz Greene Az Uránusz a horoszkópban című könyvében tett megállapításai a jelenlegi tranzitokra (Szaturnusz a Vízöntőben; 2021-es Szaturnusz/Jupiter – Uránusz kvadrát) is érvényesek:




“Az Uránuszt a forradalommal vagy egy ideológiai indíttatású felforgatóval asszociálják. Az uránikus lázadásnál nem olyan egyszerű gyakorlati problémáról van szó, amelynek megoldásához általában alkalmazkodás vagy kompromisszum szükséges, és nem is egy mindent megsemmisítő nagy tűz. Az uránikus lázadás egy ideán nyugszik, amely a társadalmat feltüzeli, amire számos történelmi példa van. Ne gondolják azt, hogy az Uránusz politikailag mindig ‘baloldali’, hiszen az uránikus szellem követhet szélsőségesen jobboldali eszméket is. A diktátorok többnyire egy fennálló rendszer megdöntésével jutnak hatalomhoz. Hitler aszcendense például együtt állt az Uránusszal.

Akár jobb, akár baloldali az Uránusz (amit nem lehet mindig könnyen megkülönböztetni), mindig egy ideológiáról van szó, a tökéletes társadalom megvalósításáról, ezzel a magyarázattal. ‘Megszabadulunk az emberi természet minden alantas, sötét és barbár elemétől, létrehozunk egy tökéletes társadalmat, amelyben az emberek hibátlanok és az istenhez hasonlóak.’ Az Uránusz szembehelyezkedik az emberi természettel, ezért az uránikus forradalmak rendszerint ijesztően eltorzulnak és rengeteg vért ontanak ki feleslegesen. Az emberi természet individuális tudat és egyéni megfontolás nélkül nem tudja befogadni az uránikus eszméket. Ez utóbbiak gyakran elszabadulnak és maguk alá temetik az értelmet és az egyén érzeteit”.

Az Asztropressz küldetése az aktuális és várható bolygóhatásokkal, a személyi horoszkópban rejlő lehetőségekkel és korlátokkal kapcsolatos reális tájékoztatás. Akkor is, ha ez nincs összhangban a new ages „szellemiség” által diktált minden szép-minden jó narratívákkal. Erre az esetre is vonatkoznak a kommentelési etikettben írtak: aki nem ért egyet az itt megfogalmazott szempontokkal, nyugodtan abbahagyhatja oldalam követését és keressen magának lightosabb olvasnivalót. Nincs harag 🙂 Mindkettőnknek időt, energiát spórol meg 🙂 Nekem legalábbis rengeteget, hiszen nem kell az irreleváns kommentek moderálására, nagyon sok esetben ezzel egyidejűleg szerzőik spammelés miatti jelentésére és letiltására is pazarolnom értékes időmet. Így ezt további hasznos tartalmak írására fordíthatom. Bevallom, annak ellenére, hogy naponta többször is kénytelen vagyok sort keríteni rá, utálom használni a “Törlés”, “Tiltás” funkciókat. Mindkettőnknek szebb lesz a napja, ha egyáltalán nem kerülök, vagy a jelenleginél sokkal ritkábban kerülök ilyen kínos döntéshelyzetekbe. Bízom benne azonban, hogy az ezogagyi helyett a valósággal nagyobb összhangban levő tartalmakra fogékony, azokat kimondottan igénylő többség -vagyis a tényleges célközönségem – a jövőben is velem marad.





Kapcsolódó

A Vízöntő – Liz Greene

Az Uránusz – Liz Greene

Bika Uránusz tranzitok és a történelem

Szaturnusz a Vízöntőben (Fay’s Astrology)

Jupiter és Szaturnusz – Liz Greene

Jupiter – Szaturnusz együttállások – általános tudnivalók

3 rész : Jupiter – Szaturnusz együttállás – a New Age kezdete ? (Jessica Davudson)

2 rész: A Jupiter – Szaturnusz ciklus és a levegős jegyekbe való átmenet (Jessica Davisdson)

A Nagy Mutáció és egy új korszak kezdete : Jupiter és Szaturnusz (Raymond Merriman)

Történelemformáló ciklusok 1

Történelemformáló ciklusok 2

Szaturnusz a Bakban -tematikus oldal

Szaturnusz – Plútó együttállás 2019 – 2020

 

A BLOGOMBAN MEGJELENT FORDÍTÁSOKAT, ÍRÁSOKAT ÉS KÉPEKET A SZERZŐI JOGRÓL SZÓLÓ 1999. ÉVI LXXVI. TÖRVÉNY ÉRTELMÉBEN AZ ENGEDÉLYEM NÉLKÜL MÁSHOL KÖZZÉTENNI TILOS. EZ ALÓL KIVÉTELT KÉPEZ, HA CSAK AZ ÍRÁSOM ELSŐ NÉHÁNY SORÁT TÜNTETIK FEL, MAJD A FOLYTATÁSÉRT A BLOGOMRA KATTINTVA JUT EL AZ OLVASÓ! AMENNYIBEN MÁS FORRÁST NEM JELÖLÖK MEG, AZ ÍRÁSOK, FORDÍTÁSOK A SAJÁT SZELLEMI TERMÉKEIM, KERESKEDELMI FORGALOMBAN TÖRTÉNŐ ÉRTÉKESÍTÉSÜKHÖZ CSAK SZEMÉLYES EGYEZTETÉST KÖVETŐEN JÁRULOK HOZZÁ!

Comments are closed
* *