Jupiter és Szaturnusz – 4 rész | Liz Greene

Államfők, politikusok, prominens személyiségek halála ?

A Jupiter – Szaturnusz együttállásokat gyakran hozzák kapcsolatba államfők, politikusok, prominens személyiségek halálával, bukásával vagy éppenséggel felemelkedésével. Érdekes véletlen: a Jupiter – Szaturnusz együttállások idején megválasztott amerikai elnökök általában a hivatali idejük alatt halnak meg. Ez a helyzet rendszeresen megismétlődik Abraham Lincoln óta. Az 1981-es Jupiter – Szaturnusz együttállás idején hivatalba lépett Ronald Reagan elnökre 1981 márciusában rálőttek, de nem halt meg. 2020 végén újra elnökválasztás lesz az Egyesült Államokban; jó kérdés, folytatódik-e a különös széria. Liz Greene Jupiter és Szaturnusz című előadásának IV. része.

Az ilyen leírások nagyon hasznosak lehetnek, de megvannak a korlátaik. Nem alkalmazhatók automatikusan,receptszerűen”. Bővebben: Mire jók, jók-e valamire egyáltalán az asztrológiai receptek? Mindenkinél más és más módon, a személyi horoszkóp sajátosságaitól függően nyilvánulnak meg.Tekintve, hogy a Föld jelenlegi népességetöbb mint 7 és fél milliárd, ennyi horoszkóp -variáció létezik. Beláthatod, hogy a szóba jöhető változatokat nem áll módomban egyenként kivesézni, komment formájában végképp nem. A TIÉDET sem 🙂 Kérlek tehát, ne tegyél fel olyan kérdést, hogy rád hogyan hat, mert nem fogok rá válaszolni. Az ilyen jellegű hozzászólások törlésre, szerzőik tiltásra kerülnek…

Egy két apróságot még szeretnék megemlíteni a Jupiter és a Szaturnusz kapcsán. Egyikük egy érdekes véletlen: a Jupiter – Szaturnusz együttállások idején megválasztott amerikai elnökök általában a hivatali idejük alatt halnak meg. Ez a helyzet rendszeresen megismétlődik Abraham Lincoln óta, és azt hiszem, minden konjunkció föld jegyben jött létre. Jelenleg levegős jegyben jött létre az együttállás, és Reagan elnökre rálőttek, de nem halt meg. Ott a pápa különös példája is, aki egy más fajta öreg király. Őt is megpróbálták meggyilkolni, de nem halt meg. Nem tudom, e biztatóbb végkifejlet annak tulajdonítható-e, hogy a levegő kevésbé megfogható, mint a föld elem, ezért nincs szükség annyira konkrét megnyilvánulásokra. (Bővebben : Jupiter – Szaturnusz együttállások – általános tudnivalók). Ezek az incidensek azt sugallják, hogy az öreg király halálának, a trónüresedésnek és az új király megszületésének nem kell ennyire szó szerinti módon megtörténnie. Talán meglehetősen balga módon, de hajlamos vagyok valami nagyon reménykeltőt kiolvasni ebből. Kollektív szinten talán kicsivel kevésbé vagyunk  kitéve a sors szeszélyeinek. Talán most kicsit több lehetőség van a tévedésre, míg mondjuk 50 vagy száz vagy ötszáz évvel ezelőtt az öreg király haláláról szóló prófécia semmi más módon nem teljesedhetett be, csupán a szó szoros értelmében.



A sorsszerűségnek kitett kollektív szint nagyon érdekes dolog. Úgy tűnik, egy nemzet nem képes olyan szinten megoldani egy konfliktust, ahogy egy egyén. Egy nemzet egyénekből áll, de önmagában pszichével rendelkező entitás, és az országoknak horoszkópjuk van. Egy ország azonban nem kereshet fel egy pszichológust valamely, a születési képlete által jelzett problémával. Egy nehéz tranzítra nagyon vakon fog reagálni. Azt hiszem, minél tudattalanabb egyének alkotnak egy nemzetet, annál inkább, annál konkrétabb módon van kitéve a sorsnak az adott nemzet. Így tehát, ha egy, a Jupiter – Szaturnusz konjunkcióhoz hasonló együttállás egy ország képletének kritikus pontjára esik, ez óhatatlanul az öreg király halálát fogja jelenteni, valamint a trónüresedéstől az új rend megszilárdulásáig tartó kaotikus állapotokat. Amerika talán azért veszíti el elnökeit, mert az Egyesült Államok képletében eleve adott egy Jupiter – Szaturnusz kvadrát, ami azt jelenti, hogy a nép nagyon érzékeny ezekre a Jupiter – Szaturnusz együttállásokra. De ezúttal a sors még nem nyilvánult meg ilyen konkrét formában. Ez azt sugallja, hogy mostanra a kollektív szint is kissé rugalmasabbá vált.

Az Amerikai Egyesült Államok horoszkópja, forrás : Astrodienst

Általában hajlamos vagyok úgy gondolni, hogy kollektív szinten Amerika nagyon extrovertált – mondjuk egy olyan, rendkívül introvertált országhoz képest, mint India. Ebben az országban túlságosan nagy fontosságot tulajdonítanak a külső, anyagi javaknak. Hajlamos lehet rá, hogy nagyon is a szó konkrét értelmében,.extrovertált módon élje meg horoszkópját. Így a hajszál híján sikeres, de végül mégis kudarcba fúlt merényletet nagyon reménykeltő jelként értelmezem. Az öreg király talán most tanulja meg, hogyan haljon meg belső szinten és az új születés is inkább egy fajta belső születés lesz. Elég jelentős változás lesz, ha a szokásos gazdasági vagy politikai katasztrófa vagy zűrzavar helyett csupán az értékek és magatartásformák átalakulásának leszünk tanúi. Láthatjátok tehát, hogy ez az öreg királyról szóló mítosz egyaránt kifejezésre juthat a nagyvilágban és egyéni életekben, és az öreg király sokféle, egymástól nagyon különböző szinten halhat meg.




Közönség Említette a Reagan elnök és a pápa elleni merényletkísérletet. Mit gondol, lesznek-e még hasonló események?

Liz: igen, attól tartok. Nagyon valószínű, hogy e konjunkció ideje alatt le fognak lőni valakit, valamelyik állam elnökét. Nemrég még Erzsébet királynőre is rálőttek. Valaki a tömegből néhányszor a levegőbe lőtt. A lova megriadt, de ő nagyon nyugodt maradt, a férfit pedig elfogták. Mint az IRA bebizonyította lord Mountbattennel  , a királyi család nagyon sebezhető.

 

Kiegészítések

A nagy konjunkció időpontja körül megválasztott amerikai elnökök
 Választás éve Elnök Hivatali ideje alatt halt meg ? A halál vagy az incidens időpontja A halál oka/Az incidens részletei
1840 William Henry Harrison Igen 1841 április 4 tüdőgyulladás
1860 Abraham Lincoln Igen 1865 április 15 gyilkosság
1880 James A. Garfield Igen 1881 szeptember 19 gyilkosság
1900 William McKinley Igen  1901 szeptember 14 gyilkosság
1920 Warren G. Harding Igen 1923 augusztus 2 szívroham
1940 Franklin D. Roosevelt Igen  1945 április 12  agyvérzés
1960 John F. Kennedy Igen  1963 november 22 gyilkosság
1980 Ronald Reagan Nem  1981 március 30 rálőttek, de túlélte
2000 George W. Bush Nem  2005 május 10  kézigránáttal dobták meg, de nem robbant fel

Táblázat forrása: Astrology King 





Az 1980-1981-es Jupiter – Szaturnusz együttállás idején más gyilkosságok és merényletkísérletek is voltak. Nem minden célpont volt elnök, de kivétel nélkül fontos személyiségek voltak.

A Jupiter – Szaturnusz konferenciát 1981 júliusában tartották . Anvar Szadat egyiptomi elnököt ez után, de még a Jupiter – Szaturnusz konjunkció idején, 1981 október 6-án lőtték le -tehát Liz Greene prognózisa helyesnek bizonyult. Horoszkópja itt, merénylet eseményhoroszkópja itt. John Lennon 1980 december 6-án, az együttállás első bepontosulása előtt lett merénylet áldozata. Lennon radixában is volt egy Jupiter – Szaturnusz együttállás. II. János Pál pápa ellen 1981 március 13-én kísérelt meg merényletet Mehmet Ali Agca. A pápa horoszkópja és a merénylet eseményhoroszkópja itt.




Kapcsolódó

Jupiter és Szaturnusz | Liz Greene

Jupiter és Szaturnusz I. Meghalt a király – éljen a király !

Jupiter és Szaturnus II. Egymást kiegészítő őselvek. Mit jelent, hogy egy levegős jegyben találkoznak ?

Jupiter és Szaturnusz III. . Amikor az öreg királyt megfőzik….A Jupiter – Szaturnusz együttállás alkímiai analógiái

Jupiter – Szaturnusz együttállás – általános tudnivalók

A Jupiter és a Szaturnusz kiegyensúlyozása (Stephen Arroyo)

Erőpróbálú Jupiter – Szaturnusz fényszögek a horoszkópban

Külső  bolygók történelemformáló ciklusai, I részII rész

A BLOGOMBAN MEGJELENT FORDÍTÁSOKAT, ÍRÁSOKAT ÉS KÉPEKET A SZERZŐI JOGRÓL SZÓLÓ 1999. ÉVI LXXVI. TÖRVÉNY ÉRTELMÉBEN AZ ENGEDÉLYEM NÉLKÜL MÁSHOL KÖZZÉTENNI TILOS. EZ ALÓL KIVÉTELT KÉPEZ, HA CSAK AZ ÍRÁSOM ELSŐ NÉHÁNY SORÁT TÜNTETIK FEL, MAJD A FOLYTATÁSÉRT A BLOGOMRA KATTINTVA JUT EL AZ OLVASÓ! AMENNYIBEN MÁS FORRÁST NEM JELÖLÖK MEG, AZ ÍRÁSOK, FORDÍTÁSOK A SAJÁT SZELLEMI TERMÉKEIM, KERESKEDELMI FORGALOMBAN TÖRTÉNŐ ÉRTÉKESÍTÉSÜKHÖZ CSAK SZEMÉLYES EGYEZTETÉST KÖVETŐEN JÁRULOK HOZZÁ!