Nap – Jupiter együttállás tranzitként

A személyi horoszkópok Jupiterét érintő Nap együttállás, valamint a Napot érintő Jupiter együttállás értelmezése tranzithatásként Robert Hand Planets in Transits; Life Cycles for Living  ( Bolygók tranzitként -Életciklusok útmutatója) című könyvéből származik.

Az ilyen leírások nagyon hasznosak lehetnek, de megvannak a korlátaik. Nem alkalmazhatók automatikusan,receptszerűen”. Bővebben: Mire jók, jók-e valamire egyáltalán az asztrológiai receptek? Mindenkinél más és más módon, a személyi horoszkóp sajátosságaitól függően nyilvánulnak meg.Tekintve, hogy a Föld jelenlegi népességetöbb mint 7 és fél milliárd, ennyi horoszkóp -variáció létezik. Beláthatod, hogy a szóba jöhető változatokat nem áll módomban egyenként kivesézni, komment formájában végképp nem. A TIÉDET sem 🙂 Kérlek tehát, ne tegyél fel olyan kérdést, hogy rád hogyan hat, mert nem fogok rá válaszolni. Az ilyen jellegű hozzászólások törlésre, szerzőik tiltásra kerülnek…




Nap – Jupiter együttállás

A teljesen hétköznapi megélési szintet illetően ma testileg – lelkileg egyaránt nagyon jól fogod érezni magad. A Nap – Jupiter kombináció optimizmussal és pozitív életszemlélettel ajándékoz meg. Még a legkevésbé konstruktív esetben is jó napra számíthatsz e tranzitnak köszönhetően, de olyan mederbe is terelheted ezt az energiát, hogy ma is, meg hosszú távon is a lehető legpozitívabb módokon nyilvánuljon meg számodra.

E tranzit szimbolikája azt sugallja, hogy akár tudatosan, akár tudat alatt olyan sok mindennel akarod feltölteni életedet, amennyivel csak lehetséges. Élményekre és aktivitásra vágysz. Nem éred be azzal, hogy pontosan ott maradj, ahol eddig voltál. De ez a vágy ahelyett, hogy elégedetlenséggel töltene el, mint várható lenne, arra sarkall, hogy útnak indulj, érd el, amire vágysz és ezt a sikerbe vetett teljes optimizmussal teszed.

Intellektuális szinten ez a tranzit tanulmányokat vagy más, tudat-tágító keresési folyamatot jelezhet. Erős vágy sarkall a megértésre és a megismerésre, még azokat az eszméket illetően is, amelyekről általában azt tartottad, hogy meghaladják felfogóképességedet.

Fizikai szinten mindenféle új élményre vágysz. Ez az energialöket életed kitágítására és élettapasztalataid gyarapítására szolgál.

A Jupiteri energiáknak azonban két aspektusuk van, így e tranzitnak akár negatív oldala is lehet. Másokhoz való tudattalan viszonyulásodtól függően lehetsz önzetlen, nagylelkű és nagyvonalú, de arrogáns és dominanciára törekvő is. Ha tudat alatt azt hiszed, hogy személyes gyarapodásod csak mások rovására valósulhat meg, akkor negatív oldalát fejezed ki ennek az energiának. Ha abban hiszel, hogy személyes gyarapodásod oly módon valósul meg, hogy másokat is bevonsz életedbe, pozitív oldala fog megnyilvánulni.

A Jupiter természetére oly jellemző törekvések, hogy mindent magába foglaljon, felöleljen, túlzásokra is sarkallhatnak. Olyan projektekbe kezdhetsz például, amelyek meghaladják teljesítőképességedet. A mai nap folyamán nagyon fontos, hogy ahelyett hogy egyszerűen megengednéd, hogy intenzív, pillanatnyi szeszélyeid magukkal ragadjanak, szigorú önfegyelmet gyakorolj. Csak olyan projektekbe fogj bele, amelyeket végig is tudsz vinni – és bevállalhatsz egy kis pluszt is, de nem túl sokat. Kezeld okosan forrásaidat, és óvakodj attól, hogy balga optimizmustól sarkallva butaságokra költs.

Azonban, a fentebbi figyelmeztetések ellenére is valószínű, hogy igen pozitív élményekben lesz részed, amelyek a jövőbeli fejlődés lehetőségeit is magukban hordozzák.

Robert Hand: Planets in Transit – 71 – 72 old




Figyelem ! A tranzitok fontossága és minősége a személyi horoszkóp adottságain és a párhuzamosan érvényesülő többi tranziton kívül az egyidejűleg érvényesülő direkcióktól függ. Ezek szintén ugyanolyan egyén -specifikusak, mint az újlenyomat. Azt pedig egy pillanatra se felejtsük el, hogy a tradicionális asztrológiában először direkciókat nézünk, a tranzitokat ezek kiegészítéseként, velük összefüggésben értékeljük. Klasszikus asztrológia esetében szintén ez a helyzet, de még ha egyes iskolák előnyben is részestíjük is a tranzitot, a direkció legalább annyit nyom a latban, a kettő együtt értékelendő. Az említett, együttesen érvényesülő hatások komplex rendszert alkotnak. Ez kizárólag horoszkópelemzés keretén belül értelmezhető, nem pedig szakácskönyvszerűen összeollózott „receptek” segítségével, “ránézésre”. Értelemszerű, hogy a lassú mozgású bolygók tranzitjai sokkal jelentősebbek , mint a gyorsabbaké.

Jupiter – Nap együttállás

Hagyományosan egyike a legcsodálatosabbnak tartott tranzitoknak, és valóban elég jó. Hatását azonban elfedhetik más, hosszabb ideig tartó és erősebb tranzitok. Ha képletedre komoly hatást gyakorolnak az ilyen nehezebb tranzitok is, a jelenlegi főleg arra szolgál, hogy egy kis levegőhöz juss.

A legkevesebb, ami elmondható, hogy most jól fogod érezni magad. Jó egészségnek örvendesz és nagyon optimista vagy. Egy darabig úgy tűnhet, hogy minden a lehető legolajozottabban működik, és ha erőfeszítéseket teszel, így is fog. De ha csupán hátradőlsz és átadod magad e tranzit örömeinek, a jótékony hatás anélkül múlik el, hogy túl sok maradandó nyomot hagyna maga után.

Ez egy 12 éves fejlődési ciklus kezdete életedben. Itt az ideje új projektekbe fogni és oly módon kibővíteni tevékenységeidet, hogy nekik köszönhetően tágabb perspektívából tekints életedre. Azt tapasztalhatod, hogy megszabadulsz néhány olyan beszűkítő és bénító körülménytől, amelyek eddig megakadályozták, hogy maradéktalanul megvalósítsd az emberi lényként benned rejtőző lehetőségeket. E konfiguráció hatására egyesek elutaznak, de általában véve az utazás inkább az elmében zajlik.

Ez jó időszak olyan tárgyak tanulmányozására, amelyek tudatosabbá tesznek, kiszélesítik látókörödet. Nagyszerű tranzit ahhoz is, hogy visszaülj az iskolapadba. Olyan emberekkel is találkozhatsz, akik életed eddig ismeretlen aspektusait tárják fel előtted. Egész biztos, hogy szabadabb leszel.

De még ennek a tranzitnak is vannak buktatói. Először is, túláradó optimizmusod arra sarkallhat, hogy túltold a dolgokat, túlzásokba ess, így mire a tranzit véget ér, azt tapasztalod, hogy átestél a szólásbeli ló másik oldalára. Légy valamivel visszafogottabb, és inkább a meglévő dolgokra építs, semhogy többet próbálnál markolni, mint amennyit valóban meg tudsz fogni. Óvakodj az extravaganciától, és ha pénzt fektetsz be, ne feledd, hogy a jelenlegi szerencse mulandó.

Egyébként ez a tranzit jó időszakot jelezhet számodra. Ne feledd, hogy a jó közérzet, amelynek tükrében jelenleg szemléled magad, pontosabb képet ad arról, ki is vagy valójában, mint más időszakokra jellemző borongósabb vagy depresszívebb érzések hatására kialakuló énképed.

Robert Hand : Planets in Transit, 274 – 275 old





Megjegyzés

Többször rámutattam már, hogy a „receptkönyveket” fenntartással kezelem és másoknak is azt ajánlom. Az ilyen összefoglalók nagyon hasznosak lehetnek, de ha kizárólag belőlük próbáltok összelegózni egy elemzést vagy megérteni egy időszak minőségét, a melléfogás borítékolható. A jelenlegi receptgyűjtemény a legigényesebbek közül való: Robert Handnek, a ma élő egyik legnagyobb asztrológusnak az első munkája. A  Planets in Transits; Life Cycles for Living ( Bolygók tranzitként -Életciklusok útmutatója) c. könyv  személyi horoszkópok bolygóival főfényszögeket – együttállás, szextil, kvadrát, trigon, szembenállás – képező tranzitbolygókat és ezek házakon való átvonulását vizsgáló, több mint 500 oldalas összefoglaló 1976 – ban jelent meg, de mit sem veszítetett aktualitásából. Asztrológiát kezdő – középhaladó szinten tanulók számára ajánlható a leginkább, de csak azzal a kikötéssel (amire egyébként a szerző is felhívja a figyelmet), hogy egy tranzit mindig csak a többi, egyidejűleg érvényesülő hatás és a személyi horoszkóp sajátosságaival összefüggésben vizsgálható. A hatások elbírálása a klasszikus asztrológia szabályai szerint történik úgy radix mint tranzit esetében. Sajnos ez a könyv sem érhető el magyarul.

Az asztrológiát tanulók és gyakorló asztrológusok számára egyaránt hasznos könyv Magyarországon sajnos jószerivel ismeretlen. Korrekt feltételekkel foglalkoztató, fizetőképes kiadónak nagy örömmel lefordítanám.





Kapcsolódó

A Jupiter, a kilences ház és a Nyilas

A Jupiter és Mr. Hyde (Dawn Bodrogi)

A Nap ereje: a kreatív potenciál megvalósítása

Ajánlott szerzők : Robert Hand

A BLOGOMBAN MEGJELENT FORDÍTÁSOKAT, ÍRÁSOKAT ÉS KÉPEKET A SZERZŐI JOGRÓL SZÓLÓ 1999. ÉVI LXXVI. TÖRVÉNY ÉRTELMÉBEN AZ ENGEDÉLYEM NÉLKÜL MÁSHOL KÖZZÉTENNI TILOS. EZ ALÓL KIVÉTELT KÉPEZ, HA CSAK AZ ÍRÁSOM ELSŐ NÉHÁNY SORÁT TÜNTETIK FEL, MAJD A FOLYTATÁSÉRT A BLOGOMRA KATTINTVA JUT EL AZ OLVASÓ! AMENNYIBEN MÁS FORRÁST NEM JELÖLÖK MEG, AZ ÍRÁSOK, FORDÍTÁSOK A SAJÁT SZELLEMI TERMÉKEIM, KERESKEDELMI FORGALOMBAN TÖRTÉNŐ ÉRTÉKESÍTÉSÜKHÖZ CSAK SZEMÉLYES EGYEZTETÉST KÖVETŐEN JÁRULOK HOZZÁ!