Menu
Jupiter – Uránusz trigon | Planets in Transit
2019-12-16 könyvajánló

A személyi horoszkópok Uránuszát érintő Jupiter trigon, valamint a Jupitert érintő Uránusz trigon értelmezése tranzithatásként Robert Hand Planets in Transits; Life Cycles for Living  ( Bolygók tranzitként -Életciklusok útmutatója) című könyvéből származik.

Az ilyen leírások nagyon hasznosak lehetnek, de megvannak a korlátaik. Nem alkalmazhatók automatikusan,receptszerűen”. Bővebben: Mire jók, jók-e valamire egyáltalán az asztrológiai receptek? Mindenkinél más és más módon, a személyi horoszkóp sajátosságaitól függően nyilvánulnak meg.Tekintve, hogy a Föld jelenlegi népességetöbb mint 7 és fél milliárd, ennyi horoszkóp -variáció létezik. Beláthatod, hogy a szóba jöhető változatokat nem áll módomban egyenként kivesézni, komment formájában végképp nem. A TIÉDET sem 🙂 Kérlek tehát, ne tegyél fel olyan kérdést, hogy rád hogyan hat, mert nem fogok rá válaszolni. Az ilyen jellegű hozzászólások törlésre, szerzőik tiltásra kerülnek…




E tranzit hatására erős késztetést érzel arra, hogy olyan tevékenységek révén fejezd ki magad, amelyek kizökkentenek a mindennapok kerékvágásából. A szabadság új formáit szeretnéd megtapasztalni, és az élet új, számodra eddig ismeretlen dimenzióit szeretnéd felfedezni. Ez abban a formában is megnyilvánulhat, hogy metafizikai vagy vagy filozófiai szinten kutatsz belső igazságaid után, de valamilyen új tevékenység révén külső kifejeződési formát is ölthet életedben.

E tranzit folyamán sokkal fogékonyabb vagy az új eszmékre, mint általában: vigyázz, nehogy pusztán azért bonyolódj be valamibe, mert újdonság számodra. Rendszerint azonban az újdonságok utáni vágyakozásod konstruktív formát ölt és valószínűleg javadra válik. Ez a tranzit jó értelemben akadályozza meg, hogy túlságosan is rabjává válja a rutinoknak.

Bizonyos esetekben ez a tranzit váratlan lehetőséget is jelezhet, vagy arra utal, hogy egyik pillanatról a másikra rád mosolyog a szerencse. Ez gyakran olyan váratlan változás vagy esemény formájában történik, ami valamilyen módon számodra is új esélyeket teremt. Lehet egy váratlan bevétel, vagy előléptetés, de még egy váratlan, véletlen találkozás is, amelyből később profitálni fogsz. Ha ilyen lehetőségekbe botlasz, ragadd meg őket. Ez egyike azon kevés alkalmaknak, amikor nincs miért óvatosan töprengened mielőtt cselekvésre szánod magad. Gyakran a másodperc töredéke alatt kell döntened és lépned.

Klassz tranzit, meg minden, de ezt azért ne várd 🙂 🙂 🙂 (ford megj)

Ez a tranzit egyszersmind egyike azon kevés alkalmaknak, amikor a szerencsejátékokban is igen szerencsés lehetsz. De ne feledd, ez a tranzit csak akkor váltja be hozzá fűzött reményeidet, ha általában véve is meglehetősen sikeres vagy a szerencsejátékokban. Ha rendszerint sikertelen vagy ezen a területen, valószínűleg ez a tranzit sem lesz rád pozitív hatással.

E tranzit abban is segítségedre lehet, hogy könnyen magadba szívd az új eszméket. Sokkal könnyebben tanulsz, mint máskor és nagyon gyorsan felismered az események mögötti mintázatokat, bármiről legyen is szó. Esetenként ez a tranzit szerencsés felfedezéseket vagy találmányokat is jelezhet.

Robert Hand : Planets in transit – 300 old



Figyelem ! A tranzitok fontossága és minősége a személyi horoszkóp adottságain és a párhuzamosan érvényesülő többi tranziton kívül az egyidejűleg érvényesülő direkcióktól függ. Ezek szintén ugyanolyan egyén -specifikusak, mint az újlenyomat. Azt pedig egy pillanatra se felejtsük el, hogy a tradicionális asztrológiában először direkciókat nézünk, a tranzitokat ezek kiegészítéseként, velük összefüggésben értékeljük. Klasszikus asztrológia esetében szintén ez a helyzet, de még ha egyes iskolák előnyben is részestíjük is a tranzitot, a direkció legalább annyit nyom a latban, a kettő együtt értékelendő. Az említett, együttesen érvényesülő hatások komplex rendszert alkotnak. Ez kizárólag horoszkópelemzés keretén belül értelmezhető, nem pedig szakácskönyvszerűen összeollózott „receptek” segítségével, “ránézésre”. Értelemszerű, hogy a lassú mozgású bolygók tranzitjai sokkal jelentősebbek , mint a gyorsabbaké.

Uránusz – Jupiter trigon

Általános tudnivalók az Uránusz – tranzitokról : Gondolatok egy Uránusz – tranzitról (Bil Tierney)

Egyike azon kevés tranzitoknak, amelyek valóban szerencsésnek nevezhetők. Váratlan áttöréseket és szerencsés fordulatokat hozhat, hatására egyszersmind szabadnak érzed magad és nyitott vagy minden új élményre, amit az élet nyújthat számodra. A szokásosnál merészebb és kísérletezőbb kedvű is vagy.

Mindenkinek az életében vannak bizonyos fajta korlátok: az állásod, a családi kötelességeid, az pénzügyi helyzeted – amelyek néha úgy tűnik, igazságtalanul korlátozzák szabadságodat és akadályozzák fejlődésedet. Nem igazán engedheted meg magadnak, hogy teljes mértékben felrúgd ezeket a korlátokat, de időnként szeretnél kitörni közülük. Nos, ez a tranzit megadja számodra ezt a lehetőséget. Ez történhet váratlan anyagi gyarapodás, váratlan promóció vagy más előrelépési lehetőség formájában, vagy egyszer csak megszabadulsz egy nyomasztó tehertől. De a folyamat finomabb szinteken is végbemehet.

Például egyre jobban kezdesz érdeklődni olyan új gondolkodásmódok iránt, amelyek a megértés új szintjeit nyitják meg előtted. Ily módon megszabadulsz életed gyilkos rutinjaitól – de nem oly módon, hogy egyik pillanatról a másikra levetkőzöd őket, hanem egy fokozatos megértési folyamat révén. Ez a tranzit frissen támadt érdeklődést is jelezhet a spirituális tanítások – pl az asztrológia vagy a tudat kitágításának más, forradalmi technikái – iránt. Lázadozni fogsz a beszűkült gondolkodásmódok ellen és az igazság megismerésének új útjait keresed. De nem éred be azzal, hogy megértsd ezeket az igazságokat, hanem másokat is meg szeretnél ismertetni velük. Olyan csoportokhoz és szervezetekhez csatlakozhatsz, amelyek új eszméket tanítanak vagy okkult témákkal foglalkoznak. E tranzit időszakában igencsak tudatában vagy a magasabb társadalmi összefüggéseknek, és bármit teszel is, egyetlen pillanatra sem téveszted szem elől őket.

Egyszersmind rendszerint kevésbé vagy anyagias, mint általában. Nnem arról van szó, hogy ne értékelnéd az anyagi forrásokat, de nem tartasz elapadásuktól. E tranzit időszakában mottód: „Cselekedj önzetlenöl jót.”

Mindent egybevéve, e tranzit óriási lehetőségeket ad látóköröd kiszélesítésére és arra, hogy rengeteg olyan új élményben legyen részed, amelyek érdekesebbé és sikeresebbé teszik életedet.

Robert Hand : Planets in Transit , 400 – 401 old




Megjegyzés

Többször rámutattam már, hogy a „receptkönyveket” fenntartással kezelem és másoknak is azt ajánlom. Az ilyen összefoglalók nagyon hasznosak lehetnek, de ha kizárólag belőlük próbáltok összelegózni egy elemzést vagy megérteni egy időszak minőségét, a melléfogás borítékolható. A jelenlegi receptgyűjtemény a legigényesebbek közül való: Robert Handnek, a ma élő egyik legnagyobb asztrológusnak az első munkája. A  Planets in Transits; Life Cycles for Living ( Bolygók tranzitként -Életciklusok útmutatója) c. könyv  személyi horoszkópok bolygóival főfényszögeket – együttállás, szextil, kvadrát, trigon, szembenállás – képező tranzitbolygókat és ezek házakon való átvonulását vizsgáló, több mint 500 oldalas összefoglaló 1976 – ban jelent meg, de mit sem veszítetett aktualitásából. Asztrológiát kezdő – középhaladó szinten tanulók számára ajánlható a leginkább, de csak azzal a kikötéssel (amire egyébként a szerző is felhívja a figyelmet), hogy egy tranzit mindig csak a többi, egyidejűleg érvényesülő hatás és a személyi horoszkóp sajátosságaival összefüggésben vizsgálható. A hatások elbírálása a klasszikus asztrológia szabályai szerint történik úgy radix mint tranzit esetében. Sajnos ez a könyv sem érhető el magyarul.

Az asztrológiát tanulók és gyakorló asztrológusok számára egyaránt hasznos könyv Magyarországon sajnos jószerivel ismeretlen. Korrekt feltételekkel foglalkoztató, fizetőképes kiadónak nagy örömmel lefordítanám.





Kapcsolódó

A Jupiter, a kilences ház és a Nyilas

Jupiter – Uránusz trigon – 2019 december

Uránusz tranzitok  Bil Tierney)

Ajánlott szerzők : Robert Hand

A BLOGOMBAN MEGJELENT FORDÍTÁSOKAT, ÍRÁSOKAT ÉS KÉPEKET A SZERZŐI JOGRÓL SZÓLÓ 1999. ÉVI LXXVI. TÖRVÉNY ÉRTELMÉBEN AZ ENGEDÉLYEM NÉLKÜL MÁSHOL KÖZZÉTENNI TILOS. EZ ALÓL KIVÉTELT KÉPEZ, HA CSAK AZ ÍRÁSOM ELSŐ NÉHÁNY SORÁT TÜNTETIK FEL, MAJD A FOLYTATÁSÉRT A BLOGOMRA KATTINTVA JUT EL AZ OLVASÓ! AMENNYIBEN MÁS FORRÁST NEM JELÖLÖK MEG, AZ ÍRÁSOK, FORDÍTÁSOK A SAJÁT SZELLEMI TERMÉKEIM, KERESKEDELMI FORGALOMBAN TÖRTÉNŐ ÉRTÉKESÍTÉSÜKHÖZ CSAK SZEMÉLYES EGYEZTETÉST KÖVETŐEN JÁRULOK HOZZÁ!

Comments are closed
* *