Nap – Szaturnusz szextil | Planets in Transit

A személyi horoszkópok Szaturnuszát érintő Nap szextil valamint a Napot érintő Szaturnusz szextil értelmezése tranzithatásként Robert Hand Planets in Transits; Life Cycles for Living   ( Bolygók tranzitként -Életciklusok útmutatója) című könyvéből származik. Természetesen, az amit a „receptekről” már annyiszor elmondtam, most is érvényes: az ilyen összefoglalók nagyon hasznosak lehetnek, de ha kizárólag belőlük próbáltok összelegózni egy elemzést vagy megérteni egy időszak minőségét, a melléfogás borítékolható.

Az ilyen leírások nagyon hasznosak lehetnek, de megvannak a korlátaik. Nem alkalmazhatók automatikusan,receptszerűen”. Bővebben: Mire jók, jók-e valamire egyáltalán az asztrológiai receptek? Mindenkinél más és más módon, a személyi horoszkóp sajátosságaitól függően nyilvánulnak meg.Tekintve, hogy a Föld jelenlegi népességetöbb mint 7 és fél milliárd, ennyi horoszkóp -variáció létezik. Beláthatod, hogy a szóba jöhető változatokat nem áll módomban egyenként kivesézni, komment formájában végképp nem. A TIÉDET sem 🙂 Kérlek tehát, ne tegyél fel olyan kérdést, hogy rád hogyan hat, mert nem fogok rá válaszolni. Az ilyen jellegű hozzászólások törlésre, szerzőik tiltásra kerülnek…




A Nap – Szaturnusz – Szaturnusz Nap tranzitokról általában

Nap – Szaturnusz, – de még inkább a Szaturnusz Nap tranzitok időszakában ego – struktúránk, akaratunk megzabolázásával kapcsolatos kérdések kerülnek fókuszba. E tranzitok kimondottan a józan és elfogulatlan önértékelés időszakai, amikor lehetőségünk adódik felmérni: hol is tartunk fejlődésünkben, mennyire hatékonyan kezeltük az eddigi kihívásokat, milyen területeken kell még elfogulatlanul szembenéznünk realitásainkkal.

A Szaturnusz megpróbál segíteni belső mozgatórugóink feltárásában. Elég szilárd alapokon állunk ? Egyértelműek és jól körvonalazottak fejlődési irányaink ? Teljesítettük-e kötelességeinket, megtettünk-e minden tőlünk telhetőt , megérdemeljük – e hogy terveinket siker koronázza ? Milyen ambícióink vannak ? Egyáltalán, vannak -e ambícióink? E kérdésekre adott válaszok és az élethelyzetek, amelyek révén megkapjuk őket, nyilvánvalóan egész mások lesznek a Napot érő harmonikus (szextil, trigon) és erőpróbáló (együttállás, félkvadrát, kvadrát, kvinkunx, szembenállás) Szaturnusz -tranzitok időszakaiban. (ford megj)

Nap – Szaturnusz szextil

A Nap lárszólag egy év alatt tesz egy kört az Állatövön ( valójában – remélem nem kell külön kitérni rá – a Föld kering a Nap körül az ekliptikán) . Az én-tudat, életerő, autoritás, kreativitás jelölőjeként a Nap tranzitjai nagyon fontosak, és annak a bolygónak/ háznak a témáira irányítják a figyelmet, amellyel kapcsolatba kerülnek. Ezeket remélhetőleg tudatosabban fogjuk kezelni, a tanulságokat pedig a későbbiekben is megőrizzük. A tranzit – Nap évente kétszer kerül szextilbe a horoszkóp Szaturnuszával, a hatás kb egy hétig tart. Ezek az időszakok az év fontos mérföldkövei. Az itt írtak bizonyos szintig általános tranzitokra is érvényesek. (ford megj)

Ez a tranzit nagyszerű lehetőség arra, hogy tető alá hozz dolgokat.Rend van a fejedben és jó érzékkel vagy képes fegyelmezni magad. Gondosan mérlegeled még a legapróbb lépést is, mielőtt rászánnád magad a cselekvésre. Igen konkrét terveket kovácsolsz, és ragaszkodsz ahhoz, hogy a gyakorlatban is kivitelezhetők legyenek. Cseppet sem érdekelnek a praktikus szempontból hasznavehetetlen idealista spekulációk és absztrakciók.

Rendezett gondolkodásmódodnak köszönhetőe e tranzit mindenfajta munkáddal vagy hivatásoddal kapcsolatos ügyre kedvezően hat. Bármilyen feladatról legyen is szó, e napokban nagyon precízen teljesíted, nem hagysz elvarratlan szálakat. Ha munkád nagyfokú koncentrációt igényel vagy oda kell figyelned a részletekre, e napok a lehető legalkalmasabbak rá. Megtörténhet, hogy komoly és figyelmes hozzáállásodra főnököd vagy más olyan autoritásszemélyek is felfigyelnek, akikkel dolgod van.

Ez az időszak jó alkalom arra is, hogy egy idősebb személytől tanácsot kérj, vagy olyasvalakitől, akit bölcsessége és élettapasztalatai miatt tisztelsz. A Nap – Szaturnusz kombinációk apafigurákat is jelezhetnek, vagyis olyan embereket, akik útmutatásai segíthetnek eligazodnod a világban. A tőled telhető módon igyekszel megérteni, mit vár tőled a világ és hogyan tehetsz eleget kötelességeidnek.

Természetes, hogy ez nem a lazítás és a szórakozás időszaka – ugyanis most egészen más srófra jár az agyad. Ha épp nem dolgozol, komoly témákon töprengve telik időd.

Bármit teszel is, képes vagy lemondani az azonnali jutalomról, a hosszabb távú megtérülésért cserében. (Ha ez valaha is bekövetkezik). Cseppet sem vonz a dőzsölés és semmi kedved haszontalanságokkal tölteni az időt.. Hozz ki a legtöbbet ebből az energetikai hatásból amíg tart, ugyanis nem mindig leszel ennyire fegyelmezett.

Robert Hand : Planets in Transits; Life Cycles for Living ( Bolygók tranzitként -Életciklusok útmutatója), 75 -76 old




Szaturnusz – Nap szextil

A Szaturnusz sokkal lassúbb a Napnál, 29 év és 167nap alatt járja körbe az ekliptikát. Így a horoszkóp személyi bolygóit érő hatása is jelentősebb és sokkal tovább tart. A horoszkóp Napjával képezett tranzit – fényszögei különösen jelentősek. Aspektusai háromszor pontosulnak be: amikor direktben halad, amikor retrográd és amikor újra direktbe vált. A hatás ilyenkor is bepontosuláskor a legerősebb. A Szaturnusz -tranzitok, az ún. harmonikusakat is beleértve, gyakran jeleznek sorsszerű változásokat azzal a bolygóval és életterülettel (házzal) kapcsolatos témákkban, amelyekkel kapcsolatba kerülnek. Harmonikus fényszögeknél – szextilekkel és trigonoknál rendszerint könnyebb együttműködni a sorssal, mint erőpróbálók esetén (együttállás, félkvadrát, kvadrát, kvinkunx, szembenállás) (ford megj)

Ez a tranzit során számos lehetőséged adódik arra, hogy letegyél valamit az asztalra. Ebben az időszakban életed számos területét megerősítheted, így azok a megpróbáltatások időszakait is átvészelik. De kézben kell tartanod a dolgokat. Semmit nem kapsz anélkül, hogy ne tennél erőfeszítéseket érte. Igen megfontoltan és felelősségteljesen kell eljárnod, emellett pedig arra is oda kell figyelned, mit várnak mások tőled és velük szembeni kötelezettségeidnek is eleget kell tenned. Ez nem a szokványos értelemben véve szerencsés tranzit, de kimagaslóan az lehet, ha keményen dolgozol, hogy ilyenné váljon.

Ez a tranzit nagyon szoros kapcsolatban van életed egy – két másik szakaszával – vagy azzal a 9 – 10 évvel ezelőtti időszakkal, amikor a tranzit Szaturnusz szembenállást képezett horoszkópod Napjával ,vagy a 4 – 5 évvel ezelőtti együttállásukkal. Bármelyikről legyen is szó, azok a dolgok, amelyekbe talán egy krízis hatására fogtál bele, most olajozottan működnek. Abban a helyzetben vagy, hogy számos, akkoriban kitűzött célod megvalósíthatod, ha megdolgozol értük.

Mások – főleg autoritásszemélyek – elismerésére is számíthatsz mostanság. Tegyél is meg minden tőled telhetőt, hogy méltó légy erre az elismerésre, mert később nagy hasznát veszed. Ebben az időszakban türelmesebb és kitartóbb vagy, mint általában. Képes vagy fegyelmezetten és figyelmesen dolgozni, így eredményeid is tartósak lesznek. Ez az időszak igen kedvező a nehéz és magas követelményeket támasztó projektek kivitelezéséhez.

Még egészséged is jobb mint általában, de ez nem jelenti azt, hogy két végén égetheted a gyertyát. Éppen ellenkezőleg, most kell javítanod állóképességedet. A nem is olyan távoli jövőben szükséged lesz arra, hogy egészséges légy, ne tékozold hát el. Általában véve ez olyan időszak, amikor sikeresen felkészülhetsz a csúcspontokra és az ezeket követő krízisekre is. Hogy mennyire leszel képes megbirkózni a jövőbeli kihívásokkal, nagyon nagy mértékben attól függ, mit teszel most.

Robert Hand : Planets in Transits; Life Cycles for Living ( Bolygók tranzitként -Életciklusok útmutatója),  327 – 328 old





Megjegyzés

Többször rámutattam már, hogy a „receptkönyveket” fenntartással kezelem és másoknak is azt ajánlom. Az ilyen összefoglalók nagyon hasznosak lehetnek, de ha kizárólag belőlük próbáltok összelegózni egy elemzést vagy megérteni egy időszak minőségét, a melléfogás borítékolható. A jelenlegi receptgyűjtemény a legigényesebbek közül való: Robert Handnek, a ma élő egyik legnagyobb asztrológusnak az első munkája. A  Planets in Transits; Life Cycles for Living ( Bolygók tranzitként -Életciklusok útmutatója) c. könyv  személyi horoszkópok bolygóival főfényszögeket – együttállás, szextil, kvadrát, trigon, szembenállás – képező tranzitbolygókat és ezek házakon való átvonulását vizsgáló, több mint 500 oldalas összefoglaló 1976 – ban jelent meg, de mit sem veszítetett aktualitásából. Asztrológiát kezdő – középhaladó szinten tanulók számára ajánlható a leginkább, de csak azzal a kikötéssel (amire egyébként a szerző is felhívja a figyelmet), hogy egy tranzit mindig csak a többi, egyidejűleg érvényesülő hatás és a személyi horoszkóp sajátosságaival összefüggésben vizsgálható. A hatások elbírálása a klasszikus asztrológia szabályai szerint történik úgy radix mint tranzit esetében. Sajnos ez a könyv sem érhető el magyarul.

Az asztrológiát tanulók és gyakorló asztrológusok számára egyaránt hasznos könyv Magyarországon sajnos jószerivel ismeretlen. Korrekt feltételekkel foglalkoztató, fizetőképes kiadónak nagy örömmel lefordítanám.




Kapcsolódó

Szaturnusz  – tranzitok (Robert Hand)

A Nap ereje

Ajánlott szerzők : Robert Hand

A BLOGOMBAN MEGJELENT FORDÍTÁSOKAT, ÍRÁSOKAT ÉS KÉPEKET A SZERZŐI JOGRÓL SZÓLÓ 1999. ÉVI LXXVI. TÖRVÉNY ÉRTELMÉBEN AZ ENGEDÉLYEM NÉLKÜL MÁSHOL KÖZZÉTENNI TILOS. EZ ALÓL KIVÉTELT KÉPEZ, HA CSAK AZ ÍRÁSOM ELSŐ NÉHÁNY SORÁT TÜNTETIK FEL, MAJD A FOLYTATÁSÉRT A BLOGOMRA KATTINTVA JUT EL AZ OLVASÓ! AMENNYIBEN MÁS FORRÁST NEM JELÖLÖK MEG, AZ ÍRÁSOK, FORDÍTÁSOK A SAJÁT SZELLEMI TERMÉKEIM, KERESKEDELMI FORGALOMBAN TÖRTÉNŐ ÉRTÉKESÍTÉSÜKHÖZ CSAK SZEMÉLYES EGYEZTETÉST KÖVETŐEN JÁRULOK HOZZÁ!