Nyilas Vénusz : a szerelem kaland

Nyilas Vénusz a horoszkópban, erősségek és árnyoldalak. Az Astrology Place Membership cikkének részleteit saját észrevételeimmel egészítettem ki. Természetesen ezúttal is igaz, hogy kizárólag a horoszkóp egészéből derül ki, hogyan is működik valójában ez a pozíció.

Az ilyen leírások nagyon hasznosak lehetnek, de megvannak a korlátaik. Nem alkalmazhatók automatikusan,receptszerűen”. Bővebben: Mire jók, jók-e valamire egyáltalán az asztrológiai receptek? Mindenkinél más és más módon, a személyi horoszkóp sajátosságaitól függően nyilvánulnak meg.Tekintve, hogy a Föld jelenlegi népességetöbb mint 7 és fél milliárd, ennyi horoszkóp -variáció létezik. Beláthatod, hogy a szóba jöhető változatokat nem áll módomban egyenként kivesézni, komment formájában végképp nem. A TIÉDET sem 🙂 Kérlek tehát, ne tegyél fel olyan kérdést, hogy rád hogyan hat, mert nem fogok rá válaszolni. Az ilyen jellegű hozzászólások törlésre, szerzőik tiltásra kerülnek…

Ha a Vénuszod a Nyilasban áll, valószínűleg rajongsz az olyan kapcsolatokért, amelyekben megoszthatjátok egymással egyéniségeiteket, különbözőségeteket és így tanítjátok egymást az életre. Taszítanak az olyan partnerek, akik el akarják fojtani lángodat, kisebbrendűségi érzést akarnak beléd súlykolni, be akarnak zárni vagy alárendelt pozícióban akarnak tartani. Meggyőződésed ugyanis, hogy egy társnak fejlődésedet kell segíteni – és erre kizárólag akkor vagy képes, ha elegendő tered van. Ezzel a Vénusz pozícióval gyakran jár együtt az attól való félelem, hogy csapdába esel, beszűkülnek lehetőségeid és képtelen leszel kiutat találni. Óriási szabadságra van szükséged, hogy felfedezd, mit szeretnél, és meg is tehesd mindezt. Szexualitásod és érzékiséged feltárásához is szabadnak kell lenned. Kalandvágyó vagy, játékos, mindig kapható egy kis mókára. Szeretsz hangosan nevetni – egyébként is tudod, hogy a nevetés kitűnő kalóriaégető, ráadásul vonzerődet is növeli. Akkor meg miért is ne ?

„A Nyilas Vénusszal rendelkező nők büszkék humorérzékükre, életvidámságukra és kedélyes beállítottságukra. A népszerűség nagyon fontos számodra – és az is, hogy sok barátod és csodálód legyen. Minél népszerűbb vagy, annál jobban érzed magad nőként a bőrödben. Ez azonban gyakran azt jelentheti, hogy a mennyiség fontosabb számodra, mint a minőség…Az ilyen bolygópozícióval rendelkező férfiak valószínűleg az aktív, eleven, barátságos, jó humorérzékkel megáldott hölgyekhez vonzódnak leginkább. Túlságosan intenzív, birtokló hajlamú, vagy túl érzelmes típusok ne jelentkezzenek! Olyan partnerre vágysz, aki inkább haver mint szerető, akivel közösen csinálhattok dolgokat, eszméket és tapasztalatokat cseréltek. Imádod a tudást és a nagyvilági beállítottságot, elbűvölten csodálod azokat a nőket, akik olyasmiket tettek meg és tudnak, amiket te nem. A magas, vékony, hosszúlábú, atlétikus hölgyek valószínűleg a gyengéid”. Skye Alexandra



Egy bizonyos: nem vagy egy akaszkodós típus. Saját függetlenséged ugyanolyan nagyra értékeled, mint partneredet és mindazt, amit kapcsolatotok nyújtani tud. Ezért folyamatosan bővíted ismeretségi körödet, és ebben nagy örömöt lelsz. Sokan vágyakoznak utánad, de te zsigerből lázadozol az olyan fajta érzelmi kapcsolat ellen, amelyben kizárólagos tulajdonuknak tekintenek. Ez sokszor odáig fajul, hogy már azt is elviselhetetlen béklyónak érzed, ha partnered zokon veszi, ha újabb meg újabb kalandokba bocsátkozol. Ez a Vénusz – pozíció azonban jó esetben csak annyit jelent, hogy szabad szellemű emberként szabad szellemű partnerekhez vonzódsz. Megintcsak jó esetben ezek nem az ilyen pózban tetszelgő csavargó hippi -figurák, ahogy remélhetőleg te sem tartozol közéjük. Inkább olyan személyekről van szó, akik különböző mértékben a gondatlanság, a kiszámíthatatlanság, függetlenség számodra oly vonzó tulajdonságait testesítik meg.

Partnereidnek meg kell érteniük, hogy nem birtokolhatnak túlságosan. Ahhoz, hogy kibontakozzon szerelmetek, engedniük kell, hogy szabadon jöjj-menj. Amennyiben a párod képes erre, kapcsolatotok gyümölcsözőbbé válhat. Születésedtől fogva nagy kalandvágy él benned és imádsz új dolgokat felfedezni. Azonban, anélkül hogy szándékodban állna, féltékennyé teheted partneredet azzal, hogy túl sokat beszélsz exeidről és szexuális kalandjaidról. E tekintetben kettős mércét alkalmazol, hiszen ha ő viselkedne veled ugyanígy, nagy égiháború kíséretében azonnal kivonulnál életéből. Ő azonban, ha zokon veszi trófeagyűjtéseidről szóló önfényezésedet, kibírhatatlanul szűk látókörű és gúzsba akar kötni. Legalábbis szerinted… Bár a reflexió nem erősséged, e tekintetben talán képes vagy átugrani árnyékodat. Ugyanis elég intelligens vagy hozzá, és ha empátiás készséged nem is teng túl, legalább annyi ösztönös életbölcsesség szorult beléd, hogy belásd: úgy kell bánnod a másikkal, amilyen bánásmódban magad is részesülni szeretnél.

Az Asztropressz küldetése az aktuális és várható bolygóhatásokkal, a személyi horoszkópban rejlő lehetőségekkel és korlátokkal kapcsolatos reális tájékoztatás. Akkor is, ha ez nincs összhangban a new ages „szellemiség” által diktált minden szép-minden jó narratívákkal. Erre az esetre is vonatkoznak a kommentelési etikettben írtak: aki nem ért egyet az itt megfogalmazott szempontokkal, nyugodtan abbahagyhatja oldalam követését és keressen magának lightosabb olvasnivalót. Nincs harag 🙂 Mindkettőnknek időt, energiát spórol meg 🙂 Nekem legalábbis rengeteget, hiszen nem kell az irreleváns kommentek moderálására, nagyon sok esetben ezzel egyidejűleg szerzőik spammelés miatti jelentésére és letiltására is pazarolnom értékes időmet. Így ezt további hasznos tartalmak írására fordíthatom. Bevallom, annak ellenére, hogy naponta többször is kénytelen vagyok sort keríteni rá, utálom használni a “Törlés”, “Tiltás” funkciókat. Mindkettőnknek szebb lesz a napja, ha egyáltalán nem kerülök, vagy a jelenleginél sokkal ritkábban kerülök ilyen kínos döntéshelyzetekbe. Bízom benne azonban, hogy az ezogagyi helyett a valósággal nagyobb összhangban levő tartalmakra fogékony, azokat kimondottan igénylő többség -vagyis a tényleges célközönségem – a jövőben is velem marad.

Ettől függetlenül az újdonságok és az izgalmak jelentik számodra az igazi ajzószert. Oda kívánkozol, ahol ezt megtalálod. Szereted a kalandokat, szeretsz emberekkel találkozni és nyitott vagy a kihívásokra is. „ Megpróbálhatom, elvégre amíg meg nem próbálod, nem fogod megtudni, milyen. Semmi sem fiatalítja meg jobban a szellemet az új kalandoknál”.

Ez a Vénusz – pozíció a szenvedélyes, regényes szerelmeket szereti (na persze, nem az Üvöltő szelek típusú drámákat, amelyek inkább a Skorpió Vénusz specialitásai). A szerelem számodra partyk, világkörüli utak (lehetőleg luxuskörülmények között , hátizsákos, autóstopos világjárásról csak akkor lehet szó, ha más, realistább jegyek is szerepet kapnak képletedben), ikerlángok egymásra találása és megannyi más varázslatos esemény kavalkádjából áll. Az optimizmus és az idealizmus szép dolog, de esetedben odáig fokozódhat, hogy irreálisan sokat várj kapcsolataidtól. Romantikus sóvárgásaid egyik partnertől a másikig röpíthetnek. Ha mondjuk egy diszharmonikus Neptunusz is képben van ( durván számolva 1970 – 1984 között pl a Neptun a Nyilas jegyében haladt, így azoknál, akik ebben az időszakban születtek Nyilas Vénusszal, a Neptun hatását is figyelembe kell venni), az idealizálás nagy csalódásokkal végződhet. Bár a Nyilas nem mártír típus, ilyenkor te húzod a rövidebbet. A horoszkóp egyéni adottságaitól függően természetesen sok olyan kombináció is van, amelyek csak kellemesen színessé teszik szerelmi életedet. Ebben az esetben arra kell odafigyelned, hogy ne kelts olyan várakozásokat a másikban, amelyeknek nem tudsz megfelelni. Ösztönös etikai érzéked remélhetőleg megóv ettől a csapdától.



Ahhoz, hogy jól érezd magad, újabb meg újabb izgalmakra van szükséged. Szeretsz szórakozni, vadulni, önálló lenni; a kötetlen és a valamilyen értelemben bonyodalommentes társulásokat részesíted előnyben. A kényelmes családi élenél sokkal fontosabb számodra, hogy ez az igényed teljesüljön. A Nagy Szerelemről álmodozva – bármennyire jó fej legyen is a társad – folyamatosan ott motoszkál benned a gondolat: valaki mással még izgalmasabb, még sziporkázóbb lehet a tüzijáték. Mivel párod iránti rajongásodat cseppet sem titkolod amíg lobog benned a láng, a másik símán padlóra kerülhet amikor egyik napról a másikra kiábrándulsz belőle. Mivel ami a szíveden az a szádon, ezt sem rejted véka alá. Tisztában vagy azzal, hogy a kapcsolatot fel kell dobni, amikor túlságosan ellaposodik. Jó esetben ezt nem zűrös, megalázó szerelmi háromszögeket kreálva teszed, hanem oly módon, hogy partnerednek is öröme származzék belőle.

Erőfeszítések helyett azonban könnyen olajra is léphetsz, ha a dolgok túl súlyosakká vagy komolyakká válnak. Természetesen önmagában nem az az ösztönös igényed a probléma, hogy kapcsolataid mindig izgalmasak és vidámak legyenek. De jobb önként szembesülnöd karakterednek azon árnyoldalával, hogy a komolyságtól és a konfliktusoktól – amelyek szintén a kapcsolatok természetes velejárói -zsigerből borzadsz. A hétköznapok taposómalmáról sem nagyon akarsz hallani – ami önmagában szintén nem gond, csakhogy a közös teherviselést is gyakran ebbe a kategóriába sorolod. Amennyiben sem magadat sem a másikat nem áltatod azzal, hogy komoly, felelősségteljes kapcsolatra vágysz – ez a hajlamod is kezelhető szinten marad.




Baj akkor van, amikor vidámság és izgalom iránti igényed átcsap felelőtlenségbe. Ilyenkor hajlamos lehetsz átengedni a terhek cipelését párodnak – beleértve mondjuk nem éppen aszkétikus életsítlusod költségeinek előteremtését is. (Félreértés ne essék, nagyon nagyvonalú szerető vagy, egyike a legnagyvonalúbbaknak – ha éppen van miből. Ilyenkor mindent odaadnál, hogy partneredet boldognak és elégedettnek lásd. Sok olyan Nyilas Vénusz is van, aki jobban szeretsz adni, mint kapni – és mások ezt bizony ki is használhatják. De a másik véglet is igaz. Semmit sem utálsz jobban a garasoskodásnál, de ez a tulajdonságod nem mindig párosul a pénz megkeresésének képességével – vagy az erre való hajlandósággal. Így előfordulhat, hogy nem a magadét szórod két kézzel). Aztán, amikor azt tapasztalod, hogy túlságosan kimerült ahhoz, hogy emellett még napi móka és kacagás-adagodról gondoskodjon, faképnél hagyod azt a sótlan alakot.

Ha ez – mit tesz a “véletlen” – éppen akkor történik, amikor az illetőnek olyan nehézségekkel kell szembenéznie, mint egy betegség, egzisztenciális krízis, hozzátartozó halála, stb az ilyenfajta hozzáállást már nem ingeréhségnek, hanem jellemtelenségnek nevezzük. Ha már történtek veled ilyen különös véletlenek, vagy akár véletlen – sorozatok – érdemes eltöprengened annak a helyzetnek a fonákságán, hogy valósággal megszállottja vagy a “nagy, karmikus egymásratalálásoknak“, elvileg folyamatosan a lelked másik felét keresed, de amikor a gyakorlatban, valós sorshelyzetekben kellene bizonyítani párodnak, azonnal mehetnéked támad. Nem árt, ha tudod: az ilyen magatartás is karmikus – sőt még csak ez igazán…

Természetesen ilyen forgatókönyveknél a horoszkóp egészének jellemgyengeségre kell utalnia. Egyetlen bolygóállásból ilyesmi nem olvasható ki – ahogy más következtetések is kizárólag a teljes horoszkópból vonhatók le. Általában véve csak arról van szó, hogy nagyfokú spontaneitásra van szükséged, a szenvedély lángjának mindig lobognia kell, és amíg így áll a helyzet, lesed partnered kívánságait, a tőled telhető módon igyekszel kedvében járni. Legjobban annak örülsz, ha tanulhatsz tőle, közösen szélesíthetitek látóköröröket, együtt ismerkedtek meg új eszmékkel, szerezhettek új benyomásokat, együtt tanulhattok. A diákszerelmek pontosan ezt a kategóriát képviselhetik. Gyakran választasz azonban tanár / guru – figurát párodként vagy te magad tetszelegsz ebben a szerepben. Vonzódhatsz a más országokból, kultúrákból származó partnerekhez is . ( Ugyanakkor e bolygóállásnál, akárcsak más Nyilas érdekeltségek esetén is előfordulhat, hogy a közös hit -és világnézetbeli meggyőződés szerepel prioritásaid között).





Kapcsolódó

Illik hozzám a párom ?

A tűz elem és a tüzes típus

A kilences ház, a Jupiter és a Nyilas

Érettek és éretlenek, felelősek és felelőtlenek

“Karmikus kapcsolatok” : az önbecsapás eszköztárából

Ikerlángok, lélektársak

A BLOGOMBAN MEGJELENT FORDÍTÁSOKAT, ÍRÁSOKAT ÉS KÉPEKET A SZERZŐI JOGRÓL SZÓLÓ 1999. ÉVI LXXVI. TÖRVÉNY ÉRTELMÉBEN AZ ENGEDÉLYEM NÉLKÜL MÁSHOL KÖZZÉTENNI TILOS. EZ ALÓL KIVÉTELT KÉPEZ, HA CSAK AZ ÍRÁSOM ELSŐ NÉHÁNY SORÁT TÜNTETIK FEL, MAJD A FOLYTATÁSÉRT A BLOGOMRA KATTINTVA JUT EL AZ OLVASÓ! AMENNYIBEN MÁS FORRÁST NEM JELÖLÖK MEG, AZ ÍRÁSOK, FORDÍTÁSOK A SAJÁT SZELLEMI TERMÉKEIM, KERESKEDELMI FORGALOMBAN TÖRTÉNŐ ÉRTÉKESÍTÉSÜKHÖZ CSAK SZEMÉLYES EGYEZTETÉST KÖVETŐEN JÁRULOK HOZZÁ!