A tranzitáló Szaturnusz jelentősége | Robert Hand

A Szaturnusz az egyik legfontosabb olyan bolygó , amely tranzitjának megkülönböztetett figyelmet kell szentelned. Azt mutatja meg ugyanis, hogy ama struktúráknak köszönhetően, amelyeket létrehoztál, mi módon látod és tapasztalod meg a világegyetemet. A tranzit – Szaturnusz képletedbeli pozíciója jelzi életed vizsgáknak és próbatételeknek alávetett részeit. A ház, amelyen a Szaturnusz áthalad, életed legnagyobb feszültségnek kitett területeit jelöli, amelyeket megkülönböztetett figyelemmel kell kezelned. A radix-bolygók, amelyekkel a tranzit – Szaturnusz aspektusokat képez, a kihívásokkal szembesülő energiákat és a felülvizsgálandó viselkedésmintákat jelképezik. Robert Hand : Planets in Transit

Az ilyen leírások nagyon hasznosak lehetnek, de megvannak a korlátaik. Nem alkalmazhatók automatikusan,receptszerűen”. Bővebben: Mire jók, jók-e valamire egyáltalán az asztrológiai receptek? Mindenkinél más és más módon, a személyi horoszkóp sajátosságaitól függően nyilvánulnak meg.Tekintve, hogy a Föld jelenlegi népességetöbb mint 7 és fél milliárd, ennyi horoszkóp -variáció létezik. Beláthatod, hogy a szóba jöhető változatokat nem áll módomban egyenként kivesézni, komment formájában végképp nem. A TIÉDET sem 🙂 Kérlek tehát, ne tegyél fel olyan kérdést, hogy rád hogyan hat, mert nem fogok rá válaszolni. Az ilyen jellegű hozzászólások törlésre, szerzőik tiltásra kerülnek…

Sokan oly módon élik meg a Szaturnusz – tranzitokat, mintha a Szaturnusz olyan külső erő lenne, amelyet semmilyen formában nem tudnak kontrollálni. A Szaturnusz – tranzit gyakran tűnik sorsszerűnek – és ez a „végzet” általában kellemetlen. De meg kell értened, hogy a Szaturnusz azt a módot jelképezi, ahogy a legmélyebb szinteken, az alapoknál te magad programozod világegyetemedet. Következésképpen, a Szaturnusz – tranzit energiája sosem teljesen külső. De tudatos beállítottságod rendszerint kerüli a felelősségvállalást a történtekért, ezért tudattalanod – tudattalanul programozott események formájában – átveszi az irányítást. E hatásokat nem tapasztalod meg mindaddig, amíg a külvilág nem reagál és a „végzetszerű” esemény be nem következik. Ez azonban semmi más, mint az univerzum cselekedeteidre adott reakciója.

Függetlenül attól, hogy mennyire kellemetlennek tűnik is időnként egy Szaturnusz – tranzit, azt képviseli, amit valóban akarsz az élettől és hozzá is segít, hogy megkapd. A legtöbb embernek általában vajmi kevés fogalma van arról, amit ténylegesen akar. Ha mélységeiben megérted igényeidet és szükségleteidet, rájössz majd, hogy a Szaturnusz egyszerűen elősegíti megnyilvánulásukat. A Szaturnusz által hozott „veszteségek” általában olyan dolgokra/ személyekre vonatkoznak, amelyeket/ akiket már nem akarsz, vagy nincs többé rájuk szükséged. Nem számít, mennyire hiszed azt, hogy szükséged van rájuk, engedd el őket. Ez főleg azokra a kapcsolatokra vonatkozik, amelyeknek a Szaturnusz véget vethet.



Amikor a Szaturnusz áthalad egy házon, megkülönböztetett figyelmet kell szentelned az adott ház ügyeinek. Ez nem azt jelenti, hogy minden balul üt ki, ami ehhez a házhoz tartozik, de nagyon tudatosan kell kezelned ezt a területet és ki kell derítened, mi módon viszonyulj e témákhoz. Amennyiben helyes hozzáállást tanúsítasz, életedben ez pontosan a megfelelő időszak lesz arra, hogy a tranzit megerősítse és struktúrálja e házat számodra. Amennyiben hozzáállásod helytelen, a Szaturnusz nagy változásokat hoz, amelyek kellemetlenek lesznek mindaddig, amíg ellenállsz nekik.

A depresszió, a szomorúság, a fizikai és érzelmi veszteségek mind arról árulkodó jelek, hogy elégtelenül alkalmazkodtál a Szaturnusz által uralt házak és jegyek témáihoz. De akkor se ess kétségbe, ha így érzel. Nagyon kevesen vannak olyan érett kapcsolatban magukkal, hogy pozitívan reagáljanak a Szaturnuszra. A Szaturnusz tanító – a szó valódi értelmében – de mindannyiunk számára azzal kapcsolatos tanításokat ad, kik is vagyunk valójában.

Forrás: Robert Hand : Planets in Transit , 318 old




Megjegyzés

Többször rámutattam már, hogy a „receptkönyveket” fenntartással kezelem és másoknak is azt ajánlom. Az ilyen összefoglalók nagyon hasznosak lehetnek, de ha kizárólag belőlük próbáltok összelegózni egy elemzést vagy megérteni egy időszak minőségét, a melléfogás borítékolható. A jelenlegi receptgyűjtemény a legigényesebbek közül való: Robert Handnek, a ma élő egyik legnagyobb asztrológusnak az első munkája. A  Planets in Transits; Life Cycles for Living ( Bolygók tranzitként -Életciklusok útmutatója) c. könyv  személyi horoszkópok bolygóival főfényszögeket – együttállás, szextil, kvadrát, trigon, szembenállás – képező tranzitbolygókat és ezek házakon való átvonulását vizsgáló, több mint 500 oldalas összefoglaló 1976 – ban jelent meg, de mit sem veszítetett aktualitásából. Asztrológiát kezdő – középhaladó szinten tanulók számára ajánlható a leginkább, de csak azzal a kikötéssel (amire egyébként a szerző is felhívja a figyelmet), hogy egy tranzit mindig csak a többi, egyidejűleg érvényesülő hatás és a személyi horoszkóp sajátosságaival összefüggésben vizsgálható. A hatások elbírálása a klasszikus asztrológia szabályai szerint történik úgy radix mint tranzit esetében. Sajnos ez a könyv sem érhető el magyarul.

Az asztrológiát tanulók és gyakorló asztrológusok számára egyaránt hasznos könyv Magyarországon sajnos jószerivel ismeretlen. Korrekt feltételekkel foglalkoztató, fizetőképes kiadónak nagy örömmel lefordítanám.





Kapcsolódó

Szaturnusz tranzitok tematikus oldala

Erőpróbáló Szaturnusz – tranzitok: a megvalósítás és érés ciklusai

Szaturnusz – visszatérések tematikus oldala

A Szaturnusz  princípiuma és a depresszió

A Szaturnusz tanításai az akarattalan kihívásról (Erin Sullivan)

Ajánlott szerzők

Könyvajánló

Dr. Pressing Lajos : A Szaturnusz archetípusa

Erin Sullivan : A Szaturnusz tanításai

Bil Tierney : Twelve Faces of Saturn

Liz Greene : A Szaturnusz – egy régi démon – új megvilágításban

Liz Greene : Barriers and Boundaries

Robert Hand : Planets in Transit

 

A BLOGOMBAN MEGJELENT FORDÍTÁSOKAT, ÍRÁSOKAT ÉS KÉPEKET A SZERZŐI JOGRÓL SZÓLÓ 1999. ÉVI LXXVI. TÖRVÉNY ÉRTELMÉBEN AZ ENGEDÉLYEM NÉLKÜL MÁSHOL KÖZZÉTENNI TILOS. EZ ALÓL KIVÉTELT KÉPEZ, HA CSAK AZ ÍRÁSOM ELSŐ NÉHÁNY SORÁT TÜNTETIK FEL, MAJD A FOLYTATÁSÉRT A BLOGOMRA KATTINTVA JUT EL AZ OLVASÓ! AMENNYIBEN MÁS FORRÁST NEM JELÖLÖK MEG, AZ ÍRÁSOK, FORDÍTÁSOK A SAJÁT SZELLEMI TERMÉKEIM, KERESKEDELMI FORGALOMBAN TÖRTÉNŐ ÉRTÉKESÍTÉSÜKHÖZ CSAK SZEMÉLYES EGYEZTETÉST KÖVETŐEN JÁRULOK HOZZÁ!