Bika Uránusz – bolygók a Mérlegben, tranzitként

Mivel 2026-ig, míg az Uránusz a Bikában tartózkodik, a Mérlegben haladó gyors mozgású bolygók rendszeresen kvinkunxot képeznek vele (a Hold havonta, a Nap, Merkúr, Vénusz évente, a Mars kétévente), érdemes jobban megvizsgálni ezt a hatást. A leírtak bizonyos szempontból akkor is érvényesek, ha a személyi horoszkóp Mérlegben levő bolygóival kerül kapcsolatba.

Az ilyen leírások nagyon hasznosak lehetnek, de megvannak a korlátaik. Nem alkalmazhatók automatikusan,receptszerűen”. Bővebben: Mire jók, jók-e valamire egyáltalán az asztrológiai receptek? Mindenkinél más és más módon, a személyi horoszkóp sajátosságaitól függően nyilvánulnak meg.Tekintve, hogy a Föld jelenlegi népességetöbb mint 7 és fél milliárd, ennyi horoszkóp -variáció létezik. Beláthatod, hogy a szóba jöhető változatokat nem áll módomban egyenként kivesézni, komment formájában végképp nem. A TIÉDET sem 🙂 Kérlek tehát, ne tegyél fel olyan kérdést, hogy rád hogyan hat, mert nem fogok rá válaszolni. Az ilyen jellegű hozzászólások törlésre, szerzőik tiltásra kerülnek…

Jóllehet a Bika és a Mérleg egyaránt a Vénusz uralma alatt áll, számos tekintetben különböznek is egymástól. Erről majd egy másik bejegyzésben részletesebben. Kvinkunxok esetén a köztük lévő különbségeken (egyik föld– a másik levegős jegy, az egyik fix, a másik kardinális) van a hangsúly. E 150°-os fényszögek, mint más cikkekben is szó volt róluk, általában véve is megborult egyensúlyt jeleznek. Amennyiben az Uránusz is része az egyenletnek, a borulás szélsőségesebb. A Bika jegyében való tranzitja már önmagában is instabilitást jelez, így erőpróbáló fényszögei esetén az ellentmondások még nehezebben hangolhatók össze. Mivel 2026-ig a Mérlegben haladó gyors mozgású bolygók rendszeresen kvinkunxot képeznek vele (a Hold havonta, a Nap, Merkúr, Vénusz évente, a Mars kétévente), érdemes jobban megvizsgálni ezt a hatást. (Most is magától értetődő, hogy a Mérlegben levő bolygók természete -és a többi, egyidejűleg érvényesülő befolyás  jelentősen átszínezi ezeket az észrevételeket.) A leírtak bizonyos szempontból akkor is érvényesek, ha a személyi horoszkóp Mérlegben levő bolygóival kerül kapcsolatba.



A Bika – Mérleg kvinkunxok sztereotíp értelemzései ebben az esetben nem alkalmazhatók fenntartás nélkül. (Persze, soha semmilyen sztereotíp értelmezés nem alkalmazható fenntartás nélkül, jelen helyzetben azonban ez még inkább így van. Az a szabály továbbra is érvényes, hogy ki hogyan éli meg őket, milyen életterületen hatnak, a horoszkópok egyéni adottságaitól függ.). Az alábbiakat nem azért írom, hogy recepteket adjak, hanem hogy arra ösztönözzek: ki -ki találja meg a saját egyéni válaszait. Én is éppen ezeket keresem 🙂 (A leírtak már csak azért sem alkalmazhatók „receptszerűen”, mert inkább arról van szó bennük, mi nem működik teljesen úgy, ahogy a szokásos leírások szerint „kellene” )

Általános értelemben, jó esetben a Bika fix energiáinak stabilitást és állandóságot kellene biztosítania a pszichének és az életnek azokon a területein, amelyek a horoszkópban a jegy uralma alatt állnak. ( Túlzott formában ez persze stagnálásban és merevségben nyilvánulhat meg) Az ellentétek sikeres összehangolása esetén a Mérleg-résznek ez biztos alapokat adhat ahhoz, hogy kapcsolatokat alakítson ki és ápoljon, az igazságot képviselje, egyensúlyt teremtsen, stb.

Amennyiben az egyensúly megbillen a Mérleg figyelmen kívül hagyhatja a gyakorlati részleteket, nem tud eléggé elköteleződni (vagy határozatlanságával kerget az őrületbe), nem értékeli eléggé a stabilitást és a következetességet. Másfelől, a fix Bika megmakacsolhatja magát, nem reagál a kardinális Mérlegnek az életszerű kezdeményezéseire sem, túlzott biztonsági törekvései pedig az előrelépés kerékkötői lehetnek.

Bika Uránusz esetén azonban e fix –földes és a kardinális-levegős sajátosságokból adódó dinamikák nem érvényesülnek mechanikusan, hiszen ennél az Uránusz -helyzetnél stabilitás és állandóság igencsak viszonylagos formában értelmezendő. A kvinkunx így még jobban felborítja az egyensúlyt.




A tipikusan egyik vagy másik elemhez társított szélsőségtípusok sem biztos, hogy a szokásos forgatókönyvek szerint fognak manifesztálódni. Az általános, és többé-kevésbé érvényes felfogás szerint pl a Mérleg -oldal túlzásai túlzott költekezésben, felelőtlenül kezelt kapcsolatokban, döntésképtelenségben, a gyakorlati szempontok figyelmen kívül hagyásában nyilvánulhatnak meg. Általában e magatartásformák ássák alá a Bika anyagi stabilitását és biztonságérzetét. A Bika- típusú túlkapások túlzott merevségben, anyagiasságban, a finomságok iránti érzéketlenségben, szellemi tompaságban, túlzott falánkságban nyilvánulhatnak meg.

Az érzéki élvezetekbe való elmerülés mint a menekülés egyik formája, a passzív agresszió különböző változatai azonban mindkét oldalra jellemzők lehetnek. És ami általában, meg a jelen helyzetben is biztosan elmondható: ha az egyik fél borul, automatikusan fog a másik is; az oda – vissza hatás és a dominóelv ezúttal is működik.

A más bejegyzésekben írtak szintén alkalmazhatók: a Bikában járó Uránusz megrögzött szokásaink és forrásaink kezelésének gyökeres megváltoztatását követeli. De a Mérleg bolygókkal képezett kvinkunxai azt sugallják, hogy ezeket nehéz lesz kapcsolatainkba integrálni. A változások általában véve is könnyen felboríthatják a helyzetek egyensúlyát. ( Testi szinten a két jegyhez, illetve a Vénuszhoz és az Uránuszhoz társítható egészségi problémákkal lehet számolni – pl. étkezési problémák, anyagcserezavarok, szélsőséges esetekben daganatos betegségek. Nyilvánvaló, hogy ahhoz, hogy komoly gondok lépjenek fel, a napi tranzitoknál jóval erősebb hatásoknak kell a horoszkópon belül érvényesülniük. A diagnózis ezúttal sem asztrológus feladata, hanem az illetékes egészségügyi szakembereké.)




Amennyiben ideiglenes hatásként értelmezzük a Bika Uránusz Mérlegben haladó bolygókkal képezett kvinkunxát, általánosságban elmondható, hogy ebben az időszakban erőteljes készetést érezhetünk hogy különös, meghökkentő, vagy egyenesen megbotránkoztató módon fejezzük ki magunkat. A másik féllel való összhang váratlanul más okokból is felborulhat. Bizonyos mértékű változásra és nagyobb szabadságra is szükség van, de ez nem mehet az egyensúly rovására.

E fényszög kihívása abban áll, hogy a szinte feldolgozhatatlannal kell dolgoznunk. Pénzügyeinket, biztonságunkat, értékrendünket, társulásainkat illetően pl érhetnek olyan változások, amelyeket nem áll módunkban kontrollálni, és ez alaposan próbára teszi tűrőképességünket. Ha ilyen helyzetben találjuk magunkat, óvakodjunk a pánikszerű reakcióktól. Vonuljunk kissé vissza, adjunk magunknak gondolkozási időt. A középpont elmozdult – a megborult egyensúly visszaállításához pedig újra rá kell találnunk. Ez persze nem megy egyik pillanatról a másikra. Az impulzus és a cselekvés közötti szünet beiktatása azonban nem csaphat át tunyaságba és halogatásba. A komfortzónához való ragaszkodás, a kényelmesség, lustaság, felületesség ugyanis súlyosbíthatja a helyzetet.

Az Asztropressz küldetése az aktuális és várható bolygóhatásokkal, a személyi horoszkópban rejlő lehetőségekkel és korlátokkal kapcsolatos reális tájékoztatás. Akkor is, ha ez nincs összhangban a new ages „szellemiség” által diktált minden szép-minden jó narratívákkal. Erre az esetre is vonatkoznak a kommentelési etikettben írtak: aki nem ért egyet az itt megfogalmazott szempontokkal, nyugodtan abbahagyhatja oldalam követését és keressen magának lightosabb olvasnivalót. Nincs harag 🙂 Mindkettőnknek időt, energiát spórol meg 🙂 Nekem legalábbis rengeteget, hiszen nem kell az irreleváns kommentek moderálására, nagyon sok esetben ezzel egyidejűleg szerzőik spammelés miatti jelentésére és letiltására is pazarolnom értékes időmet. Így ezt további hasznos tartalmak írására fordíthatom. Bevallom, annak ellenére, hogy naponta többször is kénytelen vagyok sort keríteni rá, utálom használni a “Törlés”, “Tiltás” funkciókat. Mindkettőnknek szebb lesz a napja, ha egyáltalán nem kerülök, vagy a jelenleginél sokkal ritkábban kerülök ilyen kínos döntéshelyzetekbe. Bízom benne azonban, hogy az ezogagyi helyett a valósággal nagyobb összhangban levő tartalmakra fogékony, azokat kimondottan igénylő többség -vagyis a tényleges célközönségem – a jövőben is velem marad.





Kapcsolódó

Bika Uránusz – tranzitok és a történelem

A Mérleg típus

A Mérleg

A Bika

A kvinkunx nem jelentéktelen fényszög !

A kvinkunx és a Yod

A BLOGOMBAN MEGJELENT FORDÍTÁSOKAT, ÍRÁSOKAT ÉS KÉPEKET A SZERZŐI JOGRÓL SZÓLÓ 1999. ÉVI LXXVI. TÖRVÉNY ÉRTELMÉBEN AZ ENGEDÉLYEM NÉLKÜL MÁSHOL KÖZZÉTENNI TILOS. EZ ALÓL KIVÉTELT KÉPEZ, HA CSAK AZ ÍRÁSOM ELSŐ NÉHÁNY SORÁT TÜNTETIK FEL, MAJD A FOLYTATÁSÉRT A BLOGOMRA KATTINTVA JUT EL AZ OLVASÓ! AMENNYIBEN MÁS FORRÁST NEM JELÖLÖK MEG, AZ ÍRÁSOK, FORDÍTÁSOK A SAJÁT SZELLEMI TERMÉKEIM, KERESKEDELMI FORGALOMBAN TÖRTÉNŐ ÉRTÉKESÍTÉSÜKHÖZ CSAK SZEMÉLYES EGYEZTETÉST KÖVETŐEN JÁRULOK HOZZÁ!