Direktbe váltott a Jupiter – 2019 augusztus 11

Augusztus 11-én a Jupiter abbahagyja április 10 óta tartó tolatását és helyi idő (Bp) szerint 15:37-kor a Nyilas 14°30′-en direkt stacionáriusba vált.

Az ilyen leírások nagyon hasznosak lehetnek, de megvannak a korlátaik. Nem alkalmazhatók automatikusan,receptszerűen”. Bővebben: Mire jók, jók-e valamire egyáltalán az asztrológiai receptek? Mindenkinél más és más módon, a személyi horoszkóp sajátosságaitól függően nyilvánulnak meg.Tekintve, hogy a Föld jelenlegi népességetöbb mint 7 és fél milliárd, ennyi horoszkóp -variáció létezik. Beláthatod, hogy a szóba jöhető változatokat nem áll módomban egyenként kivesézni, komment formájában végképp nem. A TIÉDET sem 🙂 Kérlek tehát, ne tegyél fel olyan kérdést, hogy rád hogyan hat, mert nem fogok rá válaszolni. Az ilyen jellegű hozzászólások törlésre, szerzőik tiltásra kerülnek…

Mint az idei retrográd szakaszával foglalkozó bejegyzésben szó volt róla, április 10-én, amikor megkezdte tolatását, meglehetősen diszharmonikus hatások érvényesültek. Most már sokkal jobbak a feltételek: kedvező hátszelet a Nappal és Vénusszal képezett trigonjai biztosítják. (Bővebben: augusztusi előrejelzés, Nap – Jupiter trigon tranzitként, Vénusz – Jupiter trigon 2019) Egyidejűleg azonban erőpróbáló hatások is érvényesülnek: az Oroszlán Nap, Vénusz, Bak Szaturnusz – Plútó, Halak Neptun közötti Yod (Isten ujja) alakzatok arra figyelmeztetnek, hogy nem mindegy, hogyan sáfárkodunk a lehetőségekkel. (Jelenleg a Bak Plútó , az Oroszlán Nap-Vénusz és a Halak Neptun közötti az erősebb). Az egyidejűleg – és jóformán egész évben – ható Jupiter – Neptun kvadrát – ld I. rész, II rész – miatt könnyű túlzásokba esni, eltéveszteni a prioritásokat. A pazarlás, elbizakodottság, túlzott kényelemszeretet további problémák forrása lehet.



Jupiter direkt, 2019 augusztus 11 Bp, 15:37

Mindent egybevéve azonban kedvező fordulatról van szó. Az Oroszlán stellium mellett a Jupiter irányváltása szintén hozzájárul ahhoz, hogy a depressziót, alacsony energiaállapotokat idealizmus, inspiráció és önbizalom váltsa fel. A Nagy Jótevő tartó tolatásának időszakai alatt, így idén április 10-től augusztus 11-ig is- a külső terjeszkedés helyett a belső értékek gyarapításán volt a hangsúly (némelyeket a szerencse látszólagos elpártolása ébreszt rá ezek fontosságára). Az ilyenkor aktuális feladatok (hiedelmek, eszmék felülvizsgálata, a meglévő ismeretek frissítése, bővítése, stb) teljesítése messzebbre vezetett, mint vadonatúj területekre merészkedés. Az újfajta megközelítésmódokból, a régi hiedelmek, eszmék, ideológiák megkérdőjelezéséből új világkép, új lehetőségek bontakozhatnak ki, mire a Jupiter direktbe fordul.

Amennyiben sikeresen feleltünk meg az időszak támasztotta követelményeknek, a Jupiter direktbe fordulását követően a szerencse is szövetségesünkké szegődik. Eddig vontatottan haladó ügyeink most egycsapásra felgyorsulhatnak -főleg tanulmányokkal, utazásokkal, hosszabb távú tervekkel kapcsolatosak. Az Oroszlán stelliumról és újholdról szóló bejegyzésekben szó volt arról, hogy az Oroszlán Mars, majd a Nap és a Vénusz akkor még retrográd Jupiterrel képezett trigonjai azt jelezték, hogy inkább a múltban elkezdett folyamatokkal, projektekkel kapcsolatban várhatók kedvező fordulatok, mint az új kezdeményezéseket. Most ezekkel lehet tovább haladni, illetve új elemekkel felfejleszteni.

Azonban, ha a tolatás ideje lazsálással telt, álmaink túlságosan elrugaszkodtak a valóságtól, túlságosan mohók, gátlástalanok voltunk, a direktbe fordulást követően a számlát is törleszteni kell. A mulasztások és hiányosságok következményei különösen abban az időszakban lehetnek zavarók, amíg a Jupiter a retrográd árnyékban halad.



Kapcsolódó

Augusztusi előrejelzés

Nap – Jupiter trigon tranzitként

Vénusz – Jupiter trigon 2019

Jupiter – Neptun kvadrát – ld I. rész, II rész

Retrográd Jupiter – 2019

A BLOGOMBAN MEGJELENT FORDÍTÁSOKAT, ÍRÁSOKAT ÉS KÉPEKET A SZERZŐI JOGRÓL SZÓLÓ 1999. ÉVI LXXVI. TÖRVÉNY ÉRTELMÉBEN AZ ENGEDÉLYEM NÉLKÜL MÁSHOL KÖZZÉTENNI TILOS. EZ ALÓL KIVÉTELT KÉPEZ, HA CSAK AZ ÍRÁSOM ELSŐ NÉHÁNY SORÁT TÜNTETIK FEL, MAJD A FOLYTATÁSÉRT A BLOGOMRA KATTINTVA JUT EL AZ OLVASÓ! AMENNYIBEN MÁS FORRÁST NEM JELÖLÖK MEG, AZ ÍRÁSOK, FORDÍTÁSOK A SAJÁT SZELLEMI TERMÉKEIM, KERESKEDELMI FORGALOMBAN TÖRTÉNŐ ÉRTÉKESÍTÉSÜKHÖZ CSAK SZEMÉLYES EGYEZTETÉST KÖVETŐEN JÁRULOK HOZZÁ!