Menu
2 rész. Retrográd Merkúr vizes jegyekben | Erin Sullivan
2019-07-22 általános asztrológia

Víz : milyen az életem minősége ? A vizes jegyekben tolató Merkúr kitűnő alkalmakat teremt régi szokásmintáink és a különböző élethelyzetekre adott érzelmi válaszaink felülvizsgálatára. Részletek Erin Sullivan Retrograde Planets (Retrográd bolygók) című könyvének retrográd Merkúrról szóló fejezetéből. Asztrológiát tanulók, gyakorló asztrológusok számára szintén alapkönyv.

Az ilyen leírások nagyon hasznosak lehetnek, de megvannak a korlátaik. Nem alkalmazhatók automatikusan,receptszerűen”. Bővebben: Mire jók, jók-e valamire egyáltalán az asztrológiai receptek? Mindenkinél más és más módon, a személyi horoszkóp sajátosságaitól függően nyilvánulnak meg.Tekintve, hogy a Föld jelenlegi népességetöbb mint 7 és fél milliárd, ennyi horoszkóp -variáció létezik. Beláthatod, hogy a szóba jöhető változatokat nem áll módomban egyenként kivesézni, komment formájában végképp nem. A TIÉDET sem 🙂 Kérlek tehát, ne tegyél fel olyan kérdést, hogy rád hogyan hat, mert nem fogok rá válaszolni. Az ilyen jellegű hozzászólások törlésre, szerzőik tiltásra kerülnek…




A visszavonulás utáni vágy akkor a legerősebb, amikor a két éves időszak folyamán a víz elem válik hangsúlyossá. A következő néhány év folyamán 3 – 6 alkalommal lesz lehetőségünk megtapasztalni belső, reflexből adott válaszainkat és tudatosítani, hogy megérthessük őket. 

A tudattalan folyamatos befolyást gyakorol mindennapi életünkre; a zsigeri válaszok a kora gyerekkori otthoni környezet testben rögzült emlékei – sokuk közülük még a beszéd előtti időkben gyökeredzik. A vizes jegyekben tolató Merkúr időszaka a legjobb alkalom az örökölt pszichés sajátosságainkon alapuló mintáink elemzésére. A három vizes jegyben álló házak azokat a helyzeteket és területeket jelképezik, ahol a szülöttnek le kell küzdenie azt a késztetését, hogy hangulatok, érzelmek hatására túlreagáljon és szabad folyást engedjen szorongásának. Gyakran itt válik valaki különösen érzékennyé a psziché és a test egyensúlyára. Az egyén lelki igényei és ezek fizikai megnyilvánulásai figyelemreméltó szinkronban vannak a vizes retrográd ciklus évei alatt.

Az álomelemzés, naplóírás különösen hatékony ebben az időszakban. Pontosan rögzítve a tudattalanból spontán felemelkedő szimbólumokat tudatosíthatók a megoldatlanul maradt érzelmi problémák. A víz jelképezi magánszféránk legérzékenyebb területeinek mélységeit és poshadt vizű tócsáit is. Jóllehet eltart egy ideig, míg a kapcsolatok bonyolult hálózata a maga teljességében megmutatja magát, ebben az időszakban hasznos lehet a másokkal szembeni érzelmi igények felülvizsgálata.




A vízjelekben való tolatás aktiválja az érző funkciót és arra való képességünket, hogy bízzunk az életünkben rejlő értékben. Amennyiben elhanyagoltuk természetünknek ezt az oldalát, most majd figyelmet követel magának. Azzal a házzal kapcsolatban, amelyen a Merkúr áthalad, olyan körülmények merülnek fel, amelyeket tüzetesen meg kell vizsgálnunk: milyen hatással vannak életünkre. A Merkúr legutóbbi, tűz jegyekben való tolatása nem tett lehetővé túl sok introspekciót, hogy érzelmeink természetét tanulmányozhassuk. Az érzelmi és mentális egyensúly kihívások előtt áll. A kapcsolatokban egyenesség ajánlott, ha ugyanis ebben az időszakban valaki megpróbál kibújni az érzelmekkel kapcsolatos felelősség alól, a későbbiekben ezek nagyobb komplikációkat okozva törnek felszínre. A múltból régi asszociációk bukkanhatnak felszínre, azt jelképezve, akik korábban voltunk és ez érzelmi éréshez és változáshoz vezető értékelést kényszerít ki. Ez az egyik legjobb időszak ahhoz, hogy értékeljük magunkat.

Az érzelmi és a spirituális érés egyre sürgetőbbé válik, jóllehet gyakorlati problémáknak álcázhatják magukat. De ha valaki elég mélyre ás, nyilvánvalóvá válik, hogy forrásuk odalent van, a mélyben és a feledésbe süllyedt múlttal áll kapcsolatban. E hat éves időszak periódus során ez lesz az az időszak, amikor az egyén belső időzítésével szinkronban sort lehet keríteni erre a bizonyos generáljavításra. Amikor a Merkúr direktbe vált, e témákat néhány hónapig pihentetni lehet, de az innentől számított három hónap múlva a befejezetlen ügyek újra megmutatják magukat. A teljes ciklus folyamán valamennyi, vizes jegyben levő ház reflektorfénybe kerül majd, és egyre több téma kívánkozik a felszínre.





Kapcsolódó

Retrográd Merkúr az elemekben – teljes sorozat

Retrográd Merkúr levegős jegyekben (Erin Sullivan)

Retrográd Merkúr föld jegyekben (Erin Sullivan)

Retrográd Merkúr tűz jegyekben (Erin Sullivan)

Általános tudnivalók a retrográd Merkúrról

A víz elem és a vizes típus

Retrográd Merkúr a Halakban 2019

Retrográd Merkúr az Oroszlánban és a Rákban – 2019

Megj: A közelmúltbeli retrográd tranzitokat az Astrodienst  blogomra is belinkelt ingyenes efemeridájából lehet kikeresni, illetve a régebbi és a jelenleg használt blog archívumaiból. Ilyen jellegű kérdésekre nem áll módomban válaszolni

A BLOGOMBAN MEGJELENT FORDÍTÁSOKAT, ÍRÁSOKAT ÉS KÉPEKET A SZERZŐI JOGRÓL SZÓLÓ 1999. ÉVI LXXVI. TÖRVÉNY ÉRTELMÉBEN AZ ENGEDÉLYEM NÉLKÜL MÁSHOL KÖZZÉTENNI TILOS. EZ ALÓL KIVÉTELT KÉPEZ, HA CSAK AZ ÍRÁSOM ELSŐ NÉHÁNY SORÁT TÜNTETIK FEL, MAJD A FOLYTATÁSÉRT A BLOGOMRA KATTINTVA JUT EL AZ OLVASÓ! AMENNYIBEN MÁS FORRÁST NEM JELÖLÖK MEG, AZ ÍRÁSOK, FORDÍTÁSOK A SAJÁT SZELLEMI TERMÉKEIM, KERESKEDELMI FORGALOMBAN TÖRTÉNŐ ÉRTÉKESÍTÉSÜKHÖZ CSAK SZEMÉLYES EGYEZTETÉST KÖVETŐEN JÁRULOK HOZZÁ!

Comments are closed
* *