Erőpróbáló Szaturnusz – Nap tranzitok

Az olyan időszakok, amikor a tranzit Szaturnusz együttállást, félkvadrátot, kvadrátot, szembenállást, kvinkunxot képez a horoszkóp Napjával, nem túl kellemesek. Általánosságban elmondható, hogy kemény munkát, fájdalmas növekedési folyamatokat jeleznek, és megkövetelik, hogy teljes őszinteséggel nézzünk szembe életünk kihívásaival. Mint a Szaturnusz esetében általában, sorszerű események is társulhatnak hozzájuk, de saját hozzáállásunktól is függ, hogy enyhébb vagy súlyosabb változataiban tapasztaljuk meg őket. Forrás: Astrology Place Membership

Az ilyen leírások nagyon hasznosak lehetnek, de megvannak a korlátaik. Nem alkalmazhatók automatikusan,receptszerűen”. Bővebben: Mire jók, jók-e valamire egyáltalán az asztrológiai receptek? Mindenkinél más és más módon, a személyi horoszkóp sajátosságaitól függően nyilvánulnak meg.Tekintve, hogy a Föld jelenlegi népességetöbb mint 7 és fél milliárd, ennyi horoszkóp -variáció létezik. Beláthatod, hogy a szóba jöhető változatokat nem áll módomban egyenként kivesézni, komment formájában végképp nem. A TIÉDET sem 🙂 Kérlek tehát, ne tegyél fel olyan kérdést, hogy rád hogyan hat, mert nem fogok rá válaszolni. Az ilyen jellegű hozzászólások törlésre, szerzőik tiltásra kerülnek…

A Szaturnusz kb két és fél évet tartózkodik egy-egy jegyben, retrográd időszakai miatt a horoszkóp bolygóival képezett fényszögei nagyjából egy évet ölelnek fel. Valójában azonban hosszabb időszakról van szó: az aktuális témák már a jegyváltáskor megmutatkozhatnak, és jóval a horoszkópelemekkel való bepontosulás előtt és azt követően is foglalkozni kell velük. Az ilyenkor szerzett tapasztalatok hosszú távra, gyakran életre szólnak, így megélési szintjeik sem közömbösek.

A Szaturnusz Napodat érő, erőpróbáló tranzitjai (együttállás, félkvadrát, kvadrát, kvinkunx, szembenállás) a próbatételek időszakát jelzik. Olyan helyzetekben találod magad, amelyek kezelése erőt, jellemet, érettséget követel. Gyakran jelez olyan időszakokat, amikor mérleget kell készítened céljaidról, haladási irányaidról, terveidről, fejlettségi szintedről. E tranzitok során az elkövetett hibákért, tévedésekért és mulasztásokért is felelősséget vállalsz és korrigálod őket. Jó esetben nem a körülmények kényszerítenek rá, hanem magadtól érzel késztetést arra, hogy dolgozz magadon, konkrét lépéseket tégy fejlődésed érdekében, értékeket teremts, hasznára válj a világnak.

E tranzitok idején elhatározhatod, hogy végre felnősz, és amikor véget érnek, elégedetten tapasztalhatod: komoly gyakorlati lépéseket tettél annak érdekében, hogy többet hozz ki a benned szunnyadó lehetőségekből. Egyszersmind kezdesz figyelmet szentelni a tartós és jelentős fejlődés eléréséhez szükséges dolgoknak is. Amennyiben, bármivel is találkoztál e tranzit során, készségesen szembenéztél vele és a minden tőled telhetőt megtettél, hogy kiálld a próbát, a vége felé azt tapasztalhatod, hogy megerősödtél, bölcsebbé, felelősségteljesebbé váltál.




Amikor vándorlása során a Szaturnusz kapcsolatba kerül születési képleted Napjával, úgy dönthetsz, hogy ezentúl magadra támaszkodsz, hiszen felismered: senkinek sem kötelessége pátyolgatni téged. Belátod, hogy a puszta álmodozás nem elég ahhoz, hogy olyan életet élhess, amilyet szeretnél, de ha álmaid alapján módszeresen FELÉPÍTED életedet, már annál inkább. Ezért érzed úgy életednek ebben a szakaszában, hogy több terhet cipelsz, megsokasodtak kötelességeid és erőteljes belső nyomás sarkall arra, hogy még többet hozz ki magadból. Ugyanis pontosan ez az az életszakasz, amikor ki kell használnod az alkalmat önmagad alakítására, olyan praktikus jártasságokat, kompetenciát kell szerezned, amelyek nélkülözhetetlenek kiteljesedésedhez. Ezek lesznek az alapok, amelyekre a későbbiekben építkezel. A Szaturnusz követelményeinek akkor teszel eleget, ha a szokásosnál jobban szem előtt tartod kötelességeidet, elköteleződsz bizonyos célok iránt és kitartasz mellettük, minden eddiginél keményebben dolgozol. A tudatosan kezelt témákkal kapcsolatban jelentős változásokat érhetsz el, különösen ha felhagysz azzal, hogy másokat hibáztass életed kudarcaiért.

A Szaturnusszal csak akkor fogsz dűlőre jutni, ha abbahagyod a nyafogást, panaszkodást, felhagysz azzal, hogy ily módon koldulj szimpátiát környezetedtől, sikeresen veszed fel a harcot a második természeteddé vált lustasággal, kényelmességgel, izgágasággal, nemtörődömséggel. Fel kell hagynod továbbá azzal is, hogy másoktól várj irányítást. A Szaturnusz a gyakorlati megvalósítás bolygója. Ne várd azonban, hogy erőfeszítéseid rögtön megtérüljenek. Ha nem vagy képes mostoha körülmények között is kitartani céljaid mellett, fáradhatatlanul dolgozni megvalósításukért, ezek légvárak maradnak. Ha nem „edződsz meg”, semmi valóban értékeset, maradandót nem fogsz tudni létrehozni. Ha eddig nem szoktattad magad önfegyelemre, itt a nagyszerű alkalom, hogy hozzákezdj. A körülmények persze „összeesküdhetnek ellened” – ilyen időszakokban ez szinte biztosra vehető – ilyenkor nehéz egyben tartanod magad és prioritásaidra koncentrálnod. De muszáj, akkor is, ha átmenetileg fel kell áldoznod szabadságodat és le kell mondanod a szórakozásról.



Az Asztropressz küldetése az aktuális és várható bolygóhatásokkal, a személyi horoszkópban rejlő lehetőségekkel és korlátokkal kapcsolatos reális tájékoztatás. Akkor is, ha ez nincs összhangban a new ages „szellemiség” által diktált minden szép-minden jó narratívákkal. Erre az esetre is vonatkoznak a kommentelési etikettben írtak: aki nem ért egyet az itt megfogalmazott szempontokkal, nyugodtan abbahagyhatja oldalam követését és keressen magának lightosabb olvasnivalót. Nincs harag 🙂 Mindkettőnknek időt, energiát spórol meg 🙂 Nekem legalábbis rengeteget, hiszen nem kell az irreleváns kommentek moderálására, nagyon sok esetben ezzel egyidejűleg szerzőik spammelés miatti jelentésére és letiltására is pazarolnom értékes időmet. Így ezt további hasznos tartalmak írására fordíthatom. Bevallom, annak ellenére, hogy naponta többször is kénytelen vagyok sort keríteni rá, utálom használni a “Törlés”, “Tiltás” funkciókat. Mindkettőnknek szebb lesz a napja, ha egyáltalán nem kerülök, vagy a jelenleginél sokkal ritkábban kerülök ilyen kínos döntéshelyzetekbe. Bízom benne azonban, hogy az ezogagyi helyett a valósággal nagyobb összhangban levő tartalmakra fogékony, azokat kimondottan igénylő többség -vagyis a tényleges célközönségem – a jövőben is velem marad.

Szaturnusz – Nap tranzitok időszakában gyakorlati érzéked, pénzügyi érzéked fejlesztése is fontossá válik, és ilyenkor kell felépítened apránként önbizalmadat is. Megnövekedett önbecsülésednek köszönhetően mások is nagyobb tisztelettel kezelnek majd. Ez bekövetkezhet tekintélyed növekedése és/ vagy egy magasabb társadalmi pozíció révén is. Mindez ellentmondásosan hangzik, hiszen a Nap – Szaturnusz erőpróbáló tranzitjait többek között éppenséggel az önbizalom csorbulásával, kudarcokkal társítják. És valóban, a szaturnikus energiát túlságosan komornak, durvának, kíméletlennek, követelőnek is érzékelheted. Így, első körben valóban jelezhet önbizalomvesztést, csökkent vitalitást, együtt járhat a magány és az elszigetelődés érzetével. Ez az időszak nagy türelmet és kitartást igényel, ugyanis a tranzit által érintett témákban és területeken késleltetést szenvedhetsz, visszautasítást, tapasztalsz, korlátokba ütközöl. Bizonyos értelemben mintha le lennél bénulva. Pszichés szinten a frusztráció depressziót válthat ki, a nagy nyomás alatt nem szárnyalhat szabadon a lélek. Női horoszkópban e tranzit utalhat az élettárs, a férj, az apa egészségi problémáira is. Életedben fontos szerepet játszó, más érettebb férfiszereplők is felbukkanhatnak.

A Szaturnusz Napodat érinthető tranzitjai idején folyamatos bírálatok érhetnek a külvilágból, úgy érezheted, senki nem ért egyet veled, nem vagy elég jó. Önbizalmad igencsak megsínyli ezeket az időszakokat, hiszen hatalmas pofonokat kaphatsz. Úgy érzed, folyamatosan zárt ajtókba ütközöl. Mindez arra késztethet, hogy többé- kevésbé visszavonulj a társasági élettől. De pontosan ilyen élmények kellenek ahhoz, hogy végre valóban szembenézz gyarlóságaiddal, gyengeségeiddel, leltárt készíts, mi minden szorul javításra, hol van fejleszteni való. Egodnak pontosan ezekre a jól irányzott rúgásokra van szüksége ahhoz, hogy végre érdemlegesen dolgozni kezdj feladataidon. (Láss csodát, minél több valós erőfeszítést teszel, annál ritkábbá válnak e rúgások, sőt, akár bökdöséssé is szelídülhetnek. Ám, amint punnyadó üzemmódba váltasz, ismét teljes erőből záporoznak majd).

Nagyszerű időszak ez ahhoz, hogy mérleget készíts életedről, kiiktasd belőle azokat a kapcsolatokat és helyzeteket, amelyek nem szolgálják fejlődésedet (vagy kimondottan károdra vannak). Ha eddig éretlen, követelődző, gyermeteg magatartást tanúsítottál, e tranzit mázsás téglarakást zúdíthat a nyakadba. Korábbi mulasztásaid, felelőtlenséged, kötelességeid elhanyagolásának következményeiért most benyújtják a számlát. És biztos lehetsz benne, hogy nagyon nagy árat kell fizetned. E tranzit ugyanis kemény munkát, fájdalmas növekedési folyamatokat jelez, és megköveteli, hogy teljes őszinteséggel nézz szembe életed kihívásaival. Minél céltudatosabb, összeszedettebb, hatékonyabb vagy azonban, annál szilárdabb talajra építheted életedet és annál bámulatosabb eredményeket érhetsz el.

Forrás: Astrology Place Membership




Kapcsolódó

A Szaturnusz princípiuma és a depresszió

Szaturnusz – tranzitok tematikus oldala

Nap – Szaturnusz kvadrát: a felelősség súlya

Nap – Szaturnusz szembenállás tranzitként

Nap – Szaturnusz együttállás tranzitként

Nap – Szaturnusz trigon a horoszkópban és tranzitként

A Szaturnusz tanításai az akarattalan kihívásról

Szaturnusz – visszatérések

Szaturnusz a Bakban

Felelősek, felelőtlenek, érettek és éretlenek

A Nap ereje

Könyvajánló:

Erin Sullivan : A Szaturnusz tanításai

Liz Greene: A Szaturnusz – egy ősi démon új megvilágításban

Bil Tierney : Twelve Faces of Saturn

Dr Pressing Lajos : A Szaturnusz archetípusa

Liz Greene : Barriers and Boundaries

Megjegyzés: 2017 december  – 2020 december között, amíg a Szaturnusz a Bakban halad együttállást képez a Bak Napokkal, kvadrátot a Kos-és Mérleg Napokkal, szembenállást a Rák Napokkal, kvinkunxot az Ikrek és Oroszlán Napokkal.

A BLOGOMBAN MEGJELENT FORDÍTÁSOKAT, ÍRÁSOKAT ÉS KÉPEKET A SZERZŐI JOGRÓL SZÓLÓ 1999. ÉVI LXXVI. TÖRVÉNY ÉRTELMÉBEN AZ ENGEDÉLYEM NÉLKÜL MÁSHOL KÖZZÉTENNI TILOS. EZ ALÓL KIVÉTELT KÉPEZ, HA CSAK AZ ÍRÁSOM ELSŐ NÉHÁNY SORÁT TÜNTETIK FEL, MAJD A FOLYTATÁSÉRT A BLOGOMRA KATTINTVA JUT EL AZ OLVASÓ! AMENNYIBEN MÁS FORRÁST NEM JELÖLÖK MEG, AZ ÍRÁSOK, FORDÍTÁSOK A SAJÁT SZELLEMI TERMÉKEIM, KERESKEDELMI FORGALOMBAN TÖRTÉNŐ ÉRTÉKESÍTÉSÜKHÖZ CSAK SZEMÉLYES EGYEZTETÉST KÖVETŐEN JÁRULOK HOZZÁ!