Menu
Mars - Plútó: az átalakító tűz Darth Maul - Star Wars I.
Mars – Plútó: az átalakító tűz
2019-06-16 általános asztrológia

A Mars- Plútó aspektusoknak – főleg nehéz fényszögek, pl együttállás, félkvadrát, kvadrát, kvinkunx, szembenállás – esetén van egy erőteljes, sötét és destruktív oldaluk. A Mars a szablya, a Plútó pedig harcra készen emelkedik fel a sötét mélységekből. Fizikai és pszichológiai értelemben egyaránt hatalmas energiapotenciálról van itt szó, amely ha nincs megfelelő mederbe terelve, időnként pusztító formában tör felszínre. (The Astrology Place Membership)

Az ilyen leírások nagyon hasznosak lehetnek, de megvannak a korlátaik. Nem alkalmazhatók automatikusan,receptszerűen”. Bővebben: Mire jók, jók-e valamire egyáltalán az asztrológiai receptek? Mindenkinél más és más módon, a személyi horoszkóp sajátosságaitól függően nyilvánulnak meg.Tekintve, hogy a Föld jelenlegi népességetöbb mint 7 és fél milliárd, ennyi horoszkóp -variáció létezik. Beláthatod, hogy a szóba jöhető változatokat nem áll módomban egyenként kivesézni, komment formájában végképp nem. A TIÉDET sem 🙂 Kérlek tehát, ne tegyél fel olyan kérdést, hogy rád hogyan hat, mert nem fogok rá válaszolni. Az ilyen jellegű hozzászólások törlésre, szerzőik tiltásra kerülnek…

Ez a lélekrész igen szenvedélyes, nagyon erős vágyakkal, lehengerlő erővel. Az ilyen aspektusokkal rendelkező szülöttek úgy érzik, hogy Dávidhoz hasonlóan nekik is valami olyan hatalmas ellen kell harcolniuk, mint Góliát. Rendkívül intenzív dühüket nehezen képesek kezelni. Ez fiatal korukban, amíg nem jutnak magasabb tudatossági szintre – okozhatja a legnagyobb problémákat. E szülöttek életében olyan ciklusok váltogathatják egymást, amikor hol lebírhatatlanul erősnek hol pedig teljesen energiátlannak és gyengének érzik magukat.

Feltétlenül szem előtt kell azonban tartani, hogy a Mars – Plútó fényszögekkel rendelkezők között igen szeretetreméltó egyéniségek is vannak. Bizonyos, ilyen aspektusokkal rendelkező, egyébként teljesen jó fej nők sorozatosan igen zűrös pasikat választanak partnerként. Sokszor akadnak köztük pokoli figurák is. Ezek a veszedelmes viszonyok feje tetejére állíthatják életüket, de így járnak, akik megszállottan vonzódnak Hádész alacsonyan fejlett földi képviselőihez.




Hozzá kell tenni persze, hogy az ilyen, időzített bombához hasonló formációkkal rendelkezők közül még a legjámborabbak is igen félelmetesek, ha dühbe gurulnak. Valósággal megszállja őket a düh. A harag tűzgolyóként izzik hasi erőközpontjukban, kitörési lehetőségeket keresve. Rosszul kezelt Mars – Plútó fényszögeknél az egyre növekvő indulatok megrekednek és odabent fortyognak. Aztán egyszer csak, a felrobbanó kazánhoz hasonlóan kitörnek. A dühöngés akár szenvedélyes, hétköznapi elfoglaltságukká is válhat ezeknek az egyéneknek. Az indulatokat nagy adag frusztráció táplálja, áradatuknak pedig nem lehet egyhamar gátat vetni. Hevesen reagálnak az igazságtalanságra, de gyakran nem valós sérelmekről van szó, csupán az őrjöngésre és a rombolásra keresnek ürügyet. A kontrollálhatatlan dührohamok ugyanis a nem megfelelően kezelt Mars – Plútó kapcsolatok egyik legjellemzőbb hozadékai.

Amennyiben a Mars – Plútó fényszögekkel rendelkezők egészséges mederbe terelik ezeket a hatalmas, átalakító erejű energiákat, bámulatos gyógyító képességekre tehetnek szert. Melanie Reinhart meglátásai szerint azonban e fényszögekkel rendelkezők átkozni is ugyanilyen hatékonyan tudnak ( A Skorpió Marsnál részletesen kifejtettem ezt a mechanizmust – ford megj.) A Mars – Plútó fényszöggel rendelkezők folyamatosan attól rettegnek, hogy megsemmisítik őket, és attól való tudattalan szorongásukat kompenzálandó, hogy erőszak áldozataivá válnak, indokolatlanul is fenyegető módon viselkedhetnek. Folyamatosan áthatja őket az az életérzés, hogy részei a csataképnek és erős túlélési ösztönöket fejlesztettek ki.

E fényszögeket a gyilkos késztetésekkel és a nemi erőszakkal is kapcsolatba hozzák. Egyes Mars – Plútó fényszöggel rendelkezőkben a régmúltban elszenvedett szexuális vagy más fajta fizikai bántalmazás, mély megaláztatások miatt tombolnak mélyre temetett indulatok. Haragjuk felszín alatti vulkán módjára izzik. A Mars – Plútó aspektusok (főleg az erőpróbálók: együttállás, félkvadrát, kvadrát, kvinkunx, szembenállás) az élethalálharc formációi. Nem csak fizikai támadás vagy agresszív viselkedés, hanem súlyos betegség formájában is kifejeződhetnek. E formációknál olyasvalamivel kell harcolni, ami szó szerint el akarja pusztítani a marsikus energiákat. Az egyén életét valami végzetszerűség hatja át. Az illető azonnal megérzi, ha baj érik, és a legjobb védekezés a támadás – megfontolásból gyakran elsőként lép. A Mars – Plútó aspektusokkal rendelkezőknek a felszín alatt izzó düh minden formájára jó radarjai vannak – beleértve azokat is, amelyek mások számára érzékelhetetlenek.

Az Asztropressz küldetése az aktuális és várható bolygóhatásokkal, a személyi horoszkópban rejlő lehetőségekkel és korlátokkal kapcsolatos reális tájékoztatás. Akkor is, ha ez nincs összhangban a new ages „szellemiség” által diktált minden szép-minden jó narratívákkal. Erre az esetre is vonatkoznak a kommentelési etikettben írtak: aki nem ért egyet az itt megfogalmazott szempontokkal, nyugodtan abbahagyhatja oldalam követését és keressen magának lightosabb olvasnivalót. Nincs harag 🙂 Mindkettőnknek időt, energiát spórol meg 🙂 Nekem legalábbis rengeteget, hiszen nem kell az irreleváns kommentek moderálására, nagyon sok esetben ezzel egyidejűleg szerzőik spammelés miatti jelentésére és letiltására is pazarolnom értékes időmet. Így ezt további hasznos tartalmak írására fordíthatom. Bevallom, annak ellenére, hogy naponta többször is kénytelen vagyok sort keríteni rá, utálom használni a “Törlés”, “Tiltás” funkciókat. Mindkettőnknek szebb lesz a napja, ha egyáltalán nem kerülök, vagy a jelenleginél sokkal ritkábban kerülök ilyen kínos döntéshelyzetekbe. Bízom benne azonban, hogy az ezogagyi helyett a valósággal nagyobb összhangban levő tartalmakra fogékony, azokat kimondottan igénylő többség -vagyis a tényleges célközönségem – a jövőben is velem marad.





Liz Greene Végzet és asztrológia (The Astrology of Fate) című könyvében tűzben edzett kardhoz hasonlítja ezeket az aspektusokat. „ A Mars – Plútó kapcsolatok kiélesítik a túlélési ösztönöket. És a Plútó valóban átalakítja a Marsot. Mély rálátással ruház fel, melynek birtokában ösztönösen ráérzünk, mikor válnak szükségessé a változások és lezárások. A kihívás abban áll, hogy ezeknek anélkül kell teret engednünk, hogy hatalmába kerítene a pusztító düh. De ehhez először meg kell adnunk a tiszteletet a Marsnak. Amennyiben problémánk van a Marssal és nem tudjuk elviselni, hogy agresszív személyként lássanak bennünket, különösen csábító lehet az a fajta passzivitás, amelyet a Plútó kényszerít a Marsra. Megtapasztalhatjuk őket másokon keresztül is, anélkül, hogy felelősséget kellene vállalnunk vagy magunk élnénk ki őket. Amennyiben helytelennek, „önzőnek” érezzük, hogy kinyilvánítsuk személyes akaratunkat – az ellen sem lehet kifogásunk, ha áldozattá vagy a sors eszközeivé válunk. Ez a passzivitásnak egy igen sötét és kártékony változata – amely a megalázottság mély érzéseivel tölt el, a felszín alatt pedig hatalmas düh és harag halmozódhat fel. És a Mars – Plútó ilyenkor kegyetlenné válhat.”

Amennyiben nem képesek változtatni a körülményeken vagy egy kedvezőtlen helyzeten, a Mars – Plútó fényszögek mérhetetlen dühöt generálhatnak. Egy ilyen fényszög tulajdonosa például pszichoterror célpontjává válhat az iskolában vagy a munkahelyén. Miközben folyamatosan megaláztatások céltáblájává válik, úgy érezheti, semmi hatása nincs a helyzetre. Úgy érezheti, ki van szolgáltatva a végzetnek és nincs választási lehetősége. Az illetőt mélyen felháborítja ez a helyzet, és a legrosszabb forgatókönyvek esetén elemi erejű dühkitöréssel reagál, öngyilkosságot fontolgat – még rosszabb esetben pedig végre is hajtja. Az ilyen aspektusokkal rendelkezők számára a düh sokszor üzemanyagként szolgál, de Mars – Plútó fényszögeknél (főleg diszharmonikusak esetén) mindig adott egy mély seb is, és a növekvő frusztráció miatt válnak egyre dühödtebbekké és erőszakosabbakká.

Stephen King Carrie GIF - Find & Share on GIPHY

(Stephen King Carrie című regényében és annak filmváltozataiban – 1976 , 2013  egy ilyen Mars – Plútó szituációt dolgoz fel. „Carrie kilóg a sorból. Félénk, visszahúzódó és szeplős, nem tartozik a népszerű lányok közé az iskolában, mi több: rendszeresen ő a céltáblája a többiek otromba tréfáinak. Carrie otthon is szenved. Fanatikusan vallásos anyja szinte megnyomorítja a lelkét. Talán éppen a mindenhol ránehezedő stressz hatására a lány megváltozik. Nő benne a feszültség, az elfojtott indulat és egyre erősebb lesz gyerekkora óta jelentkező, rejtett képessége. Carrie telekinetikus adottságával pusztán összpontosítással is képes tárgyakat megmozdítani, összetörni, vagy lángra lobbantani, de a lány egyelőre még ura önmagának. Osztálytársnői azonban újabb, minden eddiginél gorombább tréfára készülnek az iskolai bálon, amely felszabadítja Carrie minden elfojtott dühét és szörnyű következményekkel jár” Port – Bár kitalált szereplőkről van szó, ha asztrológiai analógiákat keresünk, Carrie-típusú forgatókönyveknél  Mars – Plútó mellett Hold – Plútó vagy Vénusz Plútó fényszögek, Skorpió érdekeltségek is képben lehetnek –  ford megj)

A Mars – Plútó aspektusokkal rendelkezők rendkívül motivált, intenzív, kontrolláló alkatok. Egyik legfontosabb feladatuk annak megtanulásában áll, hogy egészséges módon használják fel erejüket. Mivel az élet felszínes dolgai a legritkábban elégítik ki őket, ezek az emberek erős késztetést éreznek kiaknázatlan tartalékaik felhasználására és fejlesztésére. Sokuknak volt része szexuális vagy más jellegű bántalmazásban fiatal korában, vagy folyamatosan fennállt annak a veszélye, hogy valakik olyan dolgok elkövetésére kényszerítik őket, amelyek nem álltak szándékukban. Az egyik legnagyobb feladatuk, hogy az őket átható dühöt, birtoklási vágyat, megszállottságot, erőtlenséget olyan egészséges, maguk és mások számára is hasznos mederbe tereljék, ami érzelmi beteljesülést hoz számukra.

Forrás: The Astrology Place Membership




Kapcsolódó

A Mars princípiuma az asztrológiában

A Plútó archetípusa

Mars – Plútó fényszögek: a benned lakozó fenevad

Mars – Plútó kvadrát: válogasd meg a csatateret !

Mars  – Plútó trigon: az Erő velünk van

Így kezeld a dühödet !

Veszedelmes viszonyok

A pszichoterror természetrajza

 

Könyvajánló:

Liz Greene : The Astrology of Fate

Rüdiger Dahlke : Az agresszió, mint esély

Bil Tierney : Békességben a Plútóval

A BLOGOMBAN MEGJELENT FORDÍTÁSOKAT, ÍRÁSOKAT ÉS KÉPEKET A SZERZŐI JOGRÓL SZÓLÓ 1999. ÉVI LXXVI. TÖRVÉNY ÉRTELMÉBEN AZ ENGEDÉLYEM NÉLKÜL MÁSHOL KÖZZÉTENNI TILOS. EZ ALÓL KIVÉTELT KÉPEZ, HA CSAK AZ ÍRÁSOM ELSŐ NÉHÁNY SORÁT TÜNTETIK FEL, MAJD A FOLYTATÁSÉRT A BLOGOMRA KATTINTVA JUT EL AZ OLVASÓ! AMENNYIBEN MÁS FORRÁST NEM JELÖLÖK MEG, AZ ÍRÁSOK, FORDÍTÁSOK A SAJÁT SZELLEMI TERMÉKEIM, KERESKEDELMI FORGALOMBAN TÖRTÉNŐ ÉRTÉKESÍTÉSÜKHÖZ CSAK SZEMÉLYES EGYEZTETÉST KÖVETŐEN JÁRULOK HOZZÁ!

Comments are closed
* *