Menu
Szélsőséges időjárás, súlyos balesetek
2019-05-30 aktuálasztro

Sajnos a súlyos balesetek, szélsőséges időjárás szintén hozadékai lehetnek a jelenlegi változó T- kvadrátnak. A Halak Neptun érintettsége vizekkel kapcsolatos eseményeket jelez. A szeles, viharos időjárás szintén összhangban van az Ikrek Merkúr, Nyilas Jupiter, Halak Neptunusz kombóval. A  Bika Uránusz – jelezte környezeti hatásokkal több bejegyzés is foglalkozott és még lesz is róla szó. A Szaturnusz – Plútó együttállás 2019-nek és 2020-nak is megadja az alaphangulatát; ezzel a befolyással tehát továbbra is számolni kell.

 A vélemény fontos. A Tiéd is az. Mielőtt azonban hozzászólnál a Facebook-oldalon közzétett posztokhoz, kérlek tanulmányozd át a kommentelési etikettről szóló bejegyzést. Ezzel megelőzheted azt a mindkettőnk számára igen kellemetlen helyzetet, hogy hozzászólásod töröljem, vagy le kelljen tiltsalak az oldalról. Köszönöm.

Bővebben:

Változó T- kvadrátok, 2019 tavasz, koranyár

Balesetek az asztrológia tükrében




Súlyos hajóbaleset a Dunán

Szerda este súlyos hajóbaleset történt a Dunán.  Egy koreai turistákat szállító turistahajó egy nagyméretű luxushajóval ütközött. Amaz elsodorta, maga alá gyűrte a Hableányt, amely gyorsan elsüllyedt. A turistahajó 33 utasa közül közül mindenki a vízbe került. A balesetet 7 ember élte túl, 7 ember meghalt. 21 embert továbbra is keresnek A szakadó eső, a Duna áradása, a folyó gyors sodrása nehezítette a mentést.


A Hableány turistahajó utolsó pillanatai: 2019 május 29, Budapest 21: 16. Időpont az Időkép videófelvétele alapján

Nem elemzem a képletet, csak pár mondatot írok róla, a teljesség igénye nélkül. Elsősorban asztrológiában jártasak számára, de lejjebb mellékeltem témába vágú újságcikkeket is a napi sajtóból. Így laikus érdeklődők is találnak olvasnivalót.

Az I (Jupiter) – 3 (Neptunusz) – VII (Merkúr) házakat összekötő T kvadrát  összeütközéses baleset szinonímája is lehet. Eseményhoroszkópokban az I ház maga az esemény; Jupiter az aszcendensen, uralmi helyzetben – élő példa a Jupiter és Mr Hyde című bejegyzésben részletesen tárgyalt témára, hogy a Nagy Szerencse princípiuma nem jelez automatikusan pozitív történéseket…Itt retrográd és támadott.

A Merkúr kapcsolata közlekedéssel, járművekkel köztudott. Támadottan balesetekre utalhat. Jelen helyzetben a VII ház ura, ahol található a képletben. 6, 8 társura, 9 ura. (A külföld is többszörösen  érintett: a Jupiter is, a 9 ház is külföldiekkel áll kapcsolatban, a balesetet külföldi csoport szenvedte el és egy külföldi hajó okozta. A két jármű közötti méretbeli különbséget a hatalmas Jupiter és a parányi Merkúr jól érzékelteti.) A T kvadrát mellett a Merkú regy kvinkunxot, 6-os/8-as ház karakterű diszharmonikus fényszöget is képez az I házban levő Szaturnusszal, az I társurával és a Plútóval. (A “gyengének” tekintett aspektus  meglehetősen sokszor van kapcsolatban halálos betegségekkel, balesetekkel- ld Karen Hamaker Zondag The Yod Book című könyvét, amelyben a Yod komponenseivel, a kvinkunxokkal is részletesen foglalkozik).

A Neptunusz a 3 házban, amelynek ura (a régi uralkodó pedig a Jupiter) kaotikus közlekedési viszonyokra, megfelelő hatások mellett ezek miatti balesetekre is utalhat. Jelen esetben a Halakban kezdődő 3 ház és a bolygó karakterével összhangban vízi közlekedésről van szó.

A balesetekkel összefüggésbe hozható Uránusz a Merkúr – Neptun kvadrát felezőpontjában van; mindkét bolygótól fél-fél kvadrátot kap.

A helyzetet  a Kos Hold Marstól távolodó, Szaturnuszhoz, Plútóhoz közeledő kvadrátja is súlyosbítja. A Bakban otthon levő Szaturnusz az I ház társura. A Mars  a VII házból támadja a képlet 3 házában, az  IC közelében levő Holdat. (A blogon a személyi horoszkópokban előforduló erőpróbáló Hold – Mars, Hold – Plútó kapcsolatokról vannak cikkek; Hold – Mars, együttállás, kvadrát, szembenállás: a vulkánkitörésHold – Mars, együttállás, kvadrát, szembenállás a horoszkópbanErőpróbáló Hold – Plútó fényszögekHold – Plútó fényszögek : a dráma varázsa; Hold – Plútó fényszögek : a családok sötét oldala )

A Hold a leggyorsabban mozgó égitest, így fényszögei is rövid időn belül felbomlanak. Napi tranzitként rendszerint hangulatainkra, érzelmi állapotokra van befolyással. Marssal képezett diszharmonikus kapcsolatai pl nem csupán ingerlékenységet, hangulati hullámzásokat jelezhetnek, hanem balesetveszélyt, baleseti hajlamot, konkrét baleseteket, sérüléseket is.  Szaturnusszal, Plútóval képezett nehéz  fényszögei súlyosbítják a helyzetet. Természetesen nem minden diszharmonikus Hold –  kapcsolat utal tragédiára; ennek bekövetkeztéhez egyidejűleg más befolyásoknak  is érvényesülniük kell.

A jelenlegi képlet Holdja híven tükrözi a fentebb röviden vázolt folyamatot. A Hold a VII. háznak társura és recepciós helyzetben van a Rák Marssal, a IV urával. A recepciós helyzetben levő bolygók jó vagy rossz értelemben felerősítik egymás hatását. A Kosban a Mars uralma alatt álló Hold kvadrátban a Rákban a Hold uralma alatt álló Marssal nem a legjobb kombináció. A 8 ház uraként a 3 házban, az IC közelében, kvadrátban a Szaturnusszal, Plútóval utalhat pl a vízben bekövetkezett tömeges halálra is, mint az ütközés – VII házból, a külvilágból támadó Mars kvadrát – eredményére.

Cikkek a hajóbalesetről:

Több méter mélyről kell felhozni az elsüllyedt hajó roncsait (HVG)

Videón a Hableány utolsó percei (Mandiner, Időkép)

Hetvenöt éve nem történt ilyen súlyos baleset (Híradó)

Hatéves volt az elsüllyedt hajó legfiatalabb utasa (ATV)

Megtalálták a szerda esti dunai hajóbalesetben elsüllyedt hajó roncsait (SzMO)

Jutalomútra vitte szüleit a baleset egyik áldozata. Valószínűleg mind meghaltak (HVG)

Ezért olyan nehéz túlélni egy ilyen hajóbalesetet (HVG)

Hírösszefoglaló a balesetről (HVG)

Őrizetbe vették a szállodahajó kapitányát (Híradó)





Szélsőséges időjárás

A korábbi bejegyzésekben (pl Bika Uránusz tranzitok és a történelem, Vulkánkitörések, földrengések, árvizek) már szó volt róla, hogy a Bika Uránusz tranzit önmagában is időjárási szélsőségeket jelezhet. A Szaturnusz – Plútó együttállás és a környezetszennyezés, klímaváltozás egyre súlyosbodó prolémája közötti kapcsolatról más bejegyzésekben lesz szó. A Neptun – Jupiter fényszögektavaly trigon, idén kvadrát ld. I rész, II rész – vizekkel kapcsolatos témákat állít a figyelem központjába. Az óceánok szennyezettsége szintén napjaink egyik központi kérdése, erről is tervezek majd bejegyzést. A jelenlegiben azonban csak az időjárás szélsőségeire szorítkozom.

Az elmúlt napokban Magyarországon és a környező országokban is erős viharok tombolnak. A jégeső, felhőszakadások, tornádók, áradások teljes összhangban vannak az időszak karakterével.

A fővárosban a pesti oldalon jött létre az a zivatarcella, ami már Budapest több kerületét elárasztotta május 29-én (Időkép)

Május 29-én tornádó örvénylett Debrecen fölött (Forrás: Időkép )





fotók, videók forrása : MTI, Időkép

A bejegyzés illusztrációja:  Budapest, 2019. május 29.
Tûzoltók túlélõk után kutatnak a budai rakparton, a Lánchíd és Erzsébet híd között 2019. május 29-én este. Heten meghaltak, amikor feltehetõleg egy nagyméretû luxushajó és egy turistahajó összeütközött a Dunán a Parlament közelében, majd az egyik, a Hableány felborult és elsüllyedt 33 dél-koreai turistával és a két fõs magyar személyzettel a fedélzetén.
MTI/Lakatos Péter

 

Könyvajánló :

C. E. O Carter : The Astrology of Accidents

 

A BLOGOMBAN MEGJELENT FORDÍTÁSOKAT, ÍRÁSOKAT ÉS KÉPEKET A SZERZŐI JOGRÓL SZÓLÓ 1999. ÉVI LXXVI. TÖRVÉNY ÉRTELMÉBEN AZ ENGEDÉLYEM NÉLKÜL MÁSHOL KÖZZÉTENNI TILOS. EZ ALÓL KIVÉTELT KÉPEZ, HA CSAK AZ ÍRÁSOM ELSŐ NÉHÁNY SORÁT TÜNTETIK FEL, MAJD A FOLYTATÁSÉRT A BLOGOMRA KATTINTVA JUT EL AZ OLVASÓ! AMENNYIBEN MÁS FORRÁST NEM JELÖLÖK MEG, AZ ÍRÁSOK, FORDÍTÁSOK A SAJÁT SZELLEMI TERMÉKEIM, KERESKEDELMI FORGALOMBAN TÖRTÉNŐ ÉRTÉKESÍTÉSÜKHÖZ CSAK SZEMÉLYES EGYEZTETÉST KÖVETŐEN JÁRULOK HOZZÁ!

Comments are closed
* *