Nap – Plútó szembenállás a horoszkópban és tranzitként

Nap – Plútó szembenállás esetén a projekció szinte elkerülhetetlen. Gondoljunk bele: a Nap a kreatív gyermek. A Plútó a sötét erő. Az emberek általában Napként: melegszívű, ragyogó, művészi, kreatív teremtésként szeretik látni magukat. Jelen oppozíciónál azonban, hogy ezt megtehessék, környezetükből valakinek a Plútó szerepét kell alakítania. (Astrology King)

Az ilyen leírások nagyon hasznosak lehetnek, de megvannak a korlátaik. Nem alkalmazhatók automatikusan,receptszerűen”. BővebbenMire jók, jók-e valamire egyáltalán az asztrológiai receptek?Mindenkinél más és más módon, a személyi horoszkóp sajátosságaitól függően nyilvánulnak meg.Tekintve, hogy a Föld jelenlegi népességetöbb mint 7 és fél milliárd, ennyi horoszkóp -variáció létezik. Beláthatod, hogy a szóba jöhető változatokat nem áll módomban egyenként kivesézni, komment formájában végképp nem. A TIÉDET sem 🙂 Kérlek tehát, ne tegyél fel olyan kérdést, hogy rád hogyan hat, mert nem fogok rá válaszolni. Az ilyen jellegű hozzászólások törlésre, szerzőik tiltásra kerülnek…





Nap – Plútó szembenállás a személyi horoszkópban

Születési képletben a Nap – Plútó szembenállás intenzív harcot jelezhet, amelyet azért folytatsz, hogy biztonságos körülmények között fejezd ki erős egyéniségedet. Mivel igen erős, határozott és titkolózó személy vagy, elképesztő szélsőségekre vagy képes azért, hogy mások tökéletesnek lássanak, olyan embernek, aki teljes kontroll alatt tartja saját életét – meg a környezetedben élőkét is. Ha úgy érzed, nem felelsz meg a magad -állította magas mércének, vagy mások nem becsülnek valami sokra, mérhetetlen elégedetlenség tölt el. Ez negatív magatartásformákat válthat ki belőled vagy krízisbe torkollhat.

E harcot gyakran társas viszonyaidon keresztül vívod. Belső harcként kezdődik, de gyakran vezet konfliktusokhoz a külvilágban is. Az önszabotázs vagy más fajta destruktív folyamatok további hozadékai lehetnek. A halál és újjászületés plútói témái mélyen rögzültek pszichédben. Talán nagyon félsz a haláltól vagy az újjászületéstől vagy a kudarctól vagy a változás folyamataitól. Az átalakulást mégis igényled, hogy tökéletesítsd magad, vagy alkoss valamit, amiről úgy érzed, kifejezi személyiségedet.

A változás és átalakulás életed állandó témái. Amennyiben énképed, teljesítményed nem tökéletes, nem vagy annyira hatékony, mint szeretnéd, muszáj változtatnod, hogy jobban érezd megad. A változás és tökéletlenségeid elfogadása nélkülözhetetlen ahhoz, hogy megszabadulj e nehéz fényszög sötétebb megélési módjaitól. A makacsság, dominanciára törekvés, manipuláció, birtoklás, féltékenység, irigység, kémkedés a szembenállás árnyoldalai közé tartoznak. Ezeket az érzéseket magadban is tetten érheted, de gyakran barátaid, családtagjaid vagy partnereid részéről tapasztalod meg őket.

Erős igényed van a dolgok mély megértésére és az igazság megismerésére. E tulajdonságok jó nyomozói, kutatói vénával, a titkok felderítésére való hajlammal és gyakran okkult, paranormális képességekkel kombinálódnak. Ezen értékes készségek az átalakulás eszközei. Nekik köszönhetően lépsz ki a sötétből a fényre, szabadulhatsz meg az indokolatlan gyanakvástól és bizalmatlanságtól, az önrombolástól (beleértve a függőségek különböző formáit is, pl a drogfüggőséget), tompíthatod a konfliktusok élét, találhatsz egészséges szelepet agressziód számára.

Életed folyamán legalább egyszer átesel egy olyan súlyos krízisen, amely nagy változásokra kényszerít. De ezen kívül is számos változásban lehet még részed. Mivel mélyről fakadó igényed van a kemény munkára és tökéletességre törekszel, ez a folyamat életre szóló. Egy bizonyos fejlettségi szintet elérve énképed és a mód, ahogy erődet kifejezésre juttatod, nagy elégedettséggel és biztonságérzettel tölt el. Nagyszerű lehetőségeid vannak arra, hogy biztonságos és produktív mederbe tereld erődet, ennek köszönhetően pedig tekintélyt vívhatsz ki magadnak, jelentős befolyásra tehetsz szert vagy vezetői szerepbe kerülsz. Nagy és maradandó hatást gyakorolsz másokra, mély meglátásaidnak gyógyító erejük van.

Nap – Plútó szembenállással rendelkező hírességek:

Jessica Savitch 11′, John Hurt 13′, Marie Curie 37′, Anna Freud 34′, Natalie Cole 45′, Friedrich Nietzsche 49′, Farrah Fawcett 1°01′,  XV Lajos francia király 1°04′, Lady Bird Johnson 1°22′, Neil Diamond 1°39′, Jack Nicklaus 140′, Marie Dressler 1°56′.





Nap – Plútó szembenállás tranzithatásként

A Nap – Plútó szembenállás tranzithatásként önértékelési, párkapcsolati vagy valamilyen esemény által kiváltott krízist jelezhet. Ez valamilyen önromboló jellemvonásra (pl. szenvedélybetegség, makacsság, ellenőrzési kényszer) vezethető vissza.

Társulásaidban manipuláció, féltékenység, dominanciaharc, kémkedés áldozatává válhatsz vagy pedig te magad vagy az elkövető. A tranzit tárgyak tönkremenetelével (pl. autó lerobbanása), lopással, rablással, erőszakkal is összefüggésben lehet, a tulajdonban emberek vagy természeti katasztrófák tehetnek károkat.

Ehhez hasonló tapasztalatok esetén lényeges, hogy ne akard túl erőszakosan visszaszerezni a kontrollt. Az egoizmus, a változással szembeni ellenállás is ronthat a helyzeten. Ilyesfajta eseményeket ugyanis sokkal nagyobb eséllyel vonzasz be, ha makacsul ellenállsz a változásnak vagy olyan szokás rabja vagy, amellyel magadat is rombolod és másoknak is ártasz.

Az ilyen helyzetek, amikor úgy érzed, elveszted az ellenőrzést a dolgok fölött, a maguk módján segítségedre is lehetnek, hogy felismerd: nincs szükséged arra, hogy teljes ellenőrzést gyakorolj embertársaid és környezeted fölött. Ha egód meg is sérül egy ilyen tranzit alatt, amennyiben nyitott vagy a változásra, jó eséllyel fordíthatod a javadra.

A változást a sors is kikényszerítheti, de sokkal jobban teszed, ha önként vállalkozol rá. Ez sokat szelídíthet a tranzit energiáin. A cél ezúttal is a magasabb fejlődési szint elérése, hogy életed minősége jobb legyen és több beteljesülést találj . A változásra ösztönző hatások legtöbbször egy szoros kapcsolat révén érkeznek (pl. családtag, közeli barát, partner).



A szerzőről

Jamie Partridge Ausztráliában élő asztrológus. 1968 szeptember 21-én született, bőséges élettapasztalattal rendelkezik, egészségügyi dolgozótól kezdve a farmi gazdálkodásig sok mindent kipróbált. Szűz stelliumának köszönhetően, miközben az égbolt titkait kutatja, tisztában van az anyagi világ realitásaival is. Ez cikkeiből is kitűnik. Az asztrológia iránt 29 éves korában, nem sokkal Szaturnusz – visszatérése előtt kezdett el érdeklődni, azt követően, hogy egy könyvesboltban „véletlenül” épp élethelyzeteivel rezonáló könyvek kerültek a kezébe. „Azt hiszem, tudat alatt választ szerettem volna találni arra, miért ennyire eseménydús és végzetszerű az életem mostanában” – ismerte fel később.

2009- ben, akkori házastársával, a szintén asztrológus Marina Macarioval közösen írták a Funkastrology blogot, amelynek nevét később DarkstarAstrology-ra  változtatták. (Az Asztropresszen is található néhány fordítás az oldalról). Jamie 2013-ban, válásukat követően indította el saját honlapját, az Astrology Kinget. Sajnálatos módon, egészségi állapota miatt már kevesebbet ír, de blogján rengeteg igényes cikk található – angolul értőknek ajánlom. Állócsillagokról, fényszögekről szóló írásai nagyon színvonalasak.




Kapcsolódó

A Plútó archetípusa

A Nap ereje

Nap – Plútó szembenállás tranzitként: mi és az árnyékunk

Nap – Plútó fényszögek : a természet elemi ereje

Erőpróbáló Nap – Plútó fényszögek : a trauma

Szaturnusz és Plútó : az ember árnyéka

 

Kép  : Gilgames harca Enkiduval,  MyGodPictures

 

A BLOGOMBAN MEGJELENT FORDÍTÁSOKAT, ÍRÁSOKAT ÉS KÉPEKET A SZERZŐI JOGRÓL SZÓLÓ 1999. ÉVI LXXVI. TÖRVÉNY ÉRTELMÉBEN AZ ENGEDÉLYEM NÉLKÜL MÁSHOL KÖZZÉTENNI TILOS. EZ ALÓL KIVÉTELT KÉPEZ, HA CSAK AZ ÍRÁSOM ELSŐ NÉHÁNY SORÁT TÜNTETIK FEL, MAJD A FOLYTATÁSÉRT A BLOGOMRA KATTINTVA JUT EL AZ OLVASÓ! AMENNYIBEN MÁS FORRÁST NEM JELÖLÖK MEG, AZ ÍRÁSOK, FORDÍTÁSOK A SAJÁT SZELLEMI TERMÉKEIM, KERESKEDELMI FORGALOMBAN TÖRTÉNŐ ÉRTÉKESÍTÉSÜKHÖZ CSAK SZEMÉLYES EGYEZTETÉST KÖVETŐEN JÁRULOK HOZZÁ!