Menu
Vénusz a Bikában
Vénusz a Bikában – tranzithatásként
2019-05-15 aktuálasztro
A Vénusz, a pénzügyek, társas viszonyok jelölője sokkal otthonosabban érzi magát a Bikában, ebben a stabil, két lábbal a földön álló, érzéki jegyében, mint a nyughatatlan és kissé könnyelmű Kosban. Amíg a Vénusz otthonában halad, kalandozás helyett a biztonságvágy, az érlelés, az eredmények kamatoztatása és kiélvezése kerül előtérbe. A 2019 – 2026 közötti években azonban, míg az Uránusz is a Bika jegyében tartózkodik, a stabilitás, az eddig elértek érlelése, a regeneráció igen csak feltételes módban értendő, hiszen e tranzit jóvoltából több szempontból is komfortzónánk elhagyására kényszerülünk.

Az ilyen leírások nagyon hasznosak lehetnek, de megvannak a korlátaik. Nem alkalmazhatók automatikusan,receptszerűen”. Bővebben: Mire jók, jók-e valamire egyáltalán az asztrológiai receptek? Mindenkinél más és más módon, a személyi horoszkóp sajátosságaitól függően nyilvánulnak meg.Tekintve, hogy a Föld jelenlegi népességetöbb mint 7 és fél milliárd, ennyi horoszkóp -variáció létezik. Beláthatod, hogy a szóba jöhető változatokat nem áll módomban egyenként kivesézni, komment formájában végképp nem. A TIÉDET sem 🙂 Kérlek tehát, ne tegyél fel olyan kérdést, hogy rád hogyan hat, mert nem fogok rá válaszolni. Az ilyen jellegű hozzászólások törlésre, szerzőik tiltásra kerülnek…

A hasznosat a kellemessel !

Ebben az időszakban egyre erősebb késztetést érezhetünk arra , hogy életünk bizonyos területein ( ezek a horoszkóp adottságaitól függően személyenként változnak) nagyobb stabilitást teremtsünk, gyümölcsözőbbé, kellemesebbekké tegyük őket. A társas viszonyok és a pénzügyek kiemelkedő szerepet kapnak. Most a gyakorlatias megközelítésmód, módszeresség, hosszú távban gondolkozás visz közelebb a sikerhez.

A Kos pörgése után a tempó egyesek (főleg a tüzes és levegős típusok számára) kissé lassúnak tűnhet, a folyamatok időigényességére tekintettel lenni, a részleteket kidolgozni, a tényleges, kézzelfogható lehetőségekre összpontosítani azonban nem tévesztendő össze a lusta szöszmötöléssel. ( A különbségtétel nagyon fontos, hiszen a nem túl gyors, de annál alaposabb Bika tényleg hajlamos lehet a lustálkodásra. Ezt elkerülendő, különösen üzlettel, vállalkozással kapcsolatos projektek esetén az ütemterv, a mérföldkövek és határidők megállapítása elengedhetetlen. Ez természetesen más területeken is hasznos: pl. fitnesz, diéta, valamilyen tanulási, alkotási folyamat, stb).




Stabilitás feltételes módban

Míg Kosban való haladása idején a Vénusz harcias, hódító, rivalizáló oldala került előtérbe, Bikában tartózkodása inkább a stabilitás megteremtéséről, az eddig elértek kamatoztatásáról és a csaták fáradalmainak a kipihenéséről szól.

A 2019 – 2026 közötti években azonban a stabilitás, az eddig elértek érlelése, regeneráció feltételes módban értendő. Mint az Uránusz Bikán való áthaladásáról írt bejegyzésekben ( Uránusz a Bikában- beharangozóBika Uránusz tranzitok és a történelemUránusz a Bikában: vulkánkitörések, földrengések, árvizek) volt róla, a következő hét év folyamán több szempontból is komfortzónánk elhagyására kényszerülünk. A jelenlegi Uránusz – tranzit néhány kulcsszava: a javunkat már nem szolgáló szokások levetkőzése, a pénz és más anyagi eszközök új fajta kezelése, új bevételforrások teremtése/kezelése a rohamtempóban megszűnők helyett, új értékrend kialakítása, stb. A puszta, fizikai életben maradás sokszor fog még azon múlni a következő évek alatt: képesek vagyunk-e gyorsan alkalmazkodni a megváltozó gazdasági/ környezeti feltételekhez.

A 2026-ig hátrelevő években a Bikán áthaladó bolygók – így a jegy ura, a Vénusz is – rendszeresen együttállást képeznek majd az ott állomásozó Uránusszal. Ilyenkor a fentebbi témák valamilyen módon a figyelem középpontjába kerülnek, Ugyanez érvényes a 2019 – 2026 közötti  Bika újholdakra, teliholdakra, Skorpió teliholdakra -és más, a jegyet érintő fontosabb hatások esetén.

A Vénusz és az Uránusz nehezen összeegyeztethető princípiumok – így együttállásaik még kedvező esetben sem problémamentesek. A Vénusz kompromisszum kész, szoros kapcsolatokat teremt, összeköt, harmóniára törekszik, fontos számára a biztonság, és a stabilitás. Az Uránusz robbant, lázadozik, szabadságra vágyik és csak a maga feje után megy. A túlzott kiszámíthatóság fojtogató a számára, a tulajdont, kötöttségeket pedig hajlamos lehet mozgását korlátozó nyűgnek tekinteni.

A Vénusz és az Uránusz találkozásait se a születési képlet állandó tényezőiként sem pedig tranzitként nem könnyű kezelni. Átmeneti hatásként is váratlan fordulatokat jeleznek társulásainkban és pénzügyeinkben. Hogy kellemes izgalmakról van-e szó, amikor teret engedhetünk kísérletező kedvünknek, függetlenebbekké válunk, érdekes új emberekkel ismerkedünk, vagy épp ellenkezőleg: addig biztonságosnak vélt világunk darabokra hullik szét, csak a kiszámíthatatlanság a kiszámítható, már más kérdés. Ami biztosan elmondható: az Uránusz hajlamos lehet lebénítani a Vénuszt; a Bikában, ebben a Vénusz által uralt jegyben pedig kimondottan rosszul érzi magát.

A következő években az alábbi napokon lesz egzakt Vénusz – Uránusz együttállás:

(A konjunkciók értékelésénél figyelembe kell venni a többi, egyidejűleg érvényesülő bolygóhatást, állócsillagokat is, személyes szinten pedig mindenek előtt a radix sajátosságait.)

  • 2019 május 18 – Bika 3°
  • 2020 március 8 – Bika 4°
  • 2021 április 22 – Bika 10°
  • 2022 június 11 – Bika 16°
  • 2023 március 30 – Bika 16°
  • 2024 május 18 – Bika 23°
  • 2025 július 4 – Bika 29°
  • 2026 április 30 – Bika 29°





A jóból is megárt a sok

A Bika minőség árnyoldalai ebben az időszakban több fejfájást okozhatnak, mint általában. Pl. a túlzott biztonságra törekvés a kockázatok teljes kerülését vonhatja maga után, a birtoklás öröme kapzsisággá torzulhat, a mérhetőség, megfoghatóság kritériumainak túlsúlya pedig oda vezethet, hogy a belső értékek helyett csakis külső, esztétikai, hasznossági szempontok alapján ítélkezzünk. (Mondani sem kell mekkora tragédia ez, még abban az esetben is, ha sikerül a „legjobb partit” kifogni, ha kizárólag csak ilyen kritériumok alapján választunk társat, barátokat, stb.)

A punnyadás, a túlzásba vitt eszem-iszom, költekezés további problémák forrása lehet.




Honnan tudod, hogy jó úton jársz ? – Tippek a Ruby Slipper blogról:

A Bika fix, földies energiáinak hatására a kapcsolatainkat, társulásainkat, pénzügyeinket, látható és megfogható kritériumok alapján értékeljük. Azt tartjuk a legtöbbre, ami kellemes és ami növeli biztonságérzetünket. Csak semmi túlbonyolítás: valami vagy jól esik vagy nem. Milyen érzeteket kelt benned ez a kapcsolat/ élethelyzet/ vásárlás fizikai szinten ? Figyelj oda milyen üzeneteket küld tested egy- egy találkozás, beszélgetés, bármilyen más szituáció során. Így könnyen megállapíthatod, mi a jó neked és mi nem. A dolgokat aszerint vonzod majd be, ahogy értékeled magad: a Bika az önértékelés jegye is.

Ez a tranzit nem arról szól, hogy valami vadonatújba kezdesz. Még abban az esetben is, ha találkozol valakivel vagy úgy döntesz, hogy elindítasz egy vállalkozást vagy egy projektet, a már meglévő forrásokból kell építkezned. Vagy rendelkezel a szükséges nyersanyagokkal és eszközökkel, vagy nem. ( A hosszas Kos Vénusz tranzit remélhetőleg ezek begyűjtésével, az új területek meghódításával, nem pedig a tartalékok elfecsérlésével telt.). A fentebbiekkel lesznek összhangban eredményeid is. A Bika Vénusz valóban kedvez a növekedési, érési folyamatoknak, de csak abban az esetben, ha a talaj termékeny és megtisztítottad a gyomoktól. Ha Kosban haladásának időszaka alatt valóban odafigyeltél magadra, most megérkezik a jutalom is. ( A Valóban szereted magad ? című bejegyzésben megtalálhatod azt a hét szempontot, amelynek alapján eldöntheted, sikeresen megfeleltél-e a Kos Vénusz -tranzit kihívásainak. A folyamatot asztrológiai tanácsadás teheti hatékonyabbá).

Amennyiben önértékelési gondokkal küzdesz, úgy érzed, nem kapsz elég szeretetet, alapvető szükségleteid nem elégülnek ki, tekints magadra a lehetőségek legértékesebb forrásaként és kezeld is magad ennek megfelelően. Ebben az időszakban megkülönböztetett figyelmet kell szentelned mindannak, amit értékesnek tartasz, amiből önértékelésedet és biztonságérzetedet meríted, amitől vonzónak, elégedettnek érzed magad. Kényeztesd testedet (masszázs, aromaterápia, kellemes tapintású, mutatós holmik vásárlása, fodrász, kozmetikus, természetjárás, tánc és minden más, ami örömöt okoz), sőt még néhány kocka csokit is megehetsz. Ez nem azonos az evésrohamokkal: nem szabad megengedned, hogy az édesség/ más élelmiszerek (különösen bizonyos típusúak, l. Csak tudnám miért nem tudom abbahagyni az evést ?) azoknak a dolgoknak a pótszereivé váljanak, amelyek után ténylegesen sóvárogsz (boldogság, szerelem/ szeretet, biztonság, stb).




Kapcsolódó

Bika Uránusz tranzitok a történelem tükrében

Uránusz a Bikában- beharangozó

 Uránusz a Bikában: vulkánkitörések, földrengések, árvizek

Vénusz – Uránusz együttállás a horoszkópban

Vénusz – Uránusz együttállás tranzithatásként

Csak tudnám miért nem tudom abbahagyni az evést ?

Asztro – diéta : föld elem

Aszto – diéta : Bika

A föld elem és a szellemi utak

A föld elem és a földies típus

 

A BLOGOMBAN MEGJELENT FORDÍTÁSOKAT, ÍRÁSOKAT ÉS KÉPEKET A SZERZŐI JOGRÓL SZÓLÓ 1999. ÉVI LXXVI. TÖRVÉNY ÉRTELMÉBEN AZ ENGEDÉLYEM NÉLKÜL MÁSHOL KÖZZÉTENNI TILOS. EZ ALÓL KIVÉTELT KÉPEZ, HA CSAK AZ ÍRÁSOM ELSŐ NÉHÁNY SORÁT TÜNTETIK FEL, MAJD A FOLYTATÁSÉRT A BLOGOMRA KATTINTVA JUT EL AZ OLVASÓ! AMENNYIBEN MÁS FORRÁST NEM JELÖLÖK MEG, AZ ÍRÁSOK, FORDÍTÁSOK A SAJÁT SZELLEMI TERMÉKEIM, KERESKEDELMI FORGALOMBAN TÖRTÉNŐ ÉRTÉKESÍTÉSÜKHÖZ CSAK SZEMÉLYES EGYEZTETÉST KÖVETŐEN JÁRULOK HOZZÁ!

Comments are closed
* *