Menu
Merkúr Neptun együttállás
Merkúr – Neptun együttállás, harmadszor : 2019 április 2
2019-04-02 aktuálasztro

Április 2-án harmadszor – és utoljára – pontosul be a Merkúr – Neptun együttállás. (Először február 19-én lett egzakt, amikor mindkét bolygó direktben haladt, aztán március 24-én, amikor a Merkúr visszatolatott, most pedig, amikor újra direktben mozog, szintén találkoznak). Ez a sok bonyodalommal, zavaros helyzetekkel, élénk fantáziatevékenységgel összefüggésbe hozható kapcsolat gyakorlatilag átszínezte az elmúlt négy hetet, és a Merkúr jegyváltásáig még mindig dolgoznunk kell vele. A blogon több poszt is foglalkozik a témával.

Az ilyen leírások nagyon hasznosak lehetnek, de megvannak a korlátaik. Nem alkalmazhatók automatikusan,receptszerűen”. BővebbenMire jók, jók-e valamire egyáltalán az asztrológiai receptek?Mindenkinél más és más módon, a személyi horoszkóp sajátosságaitól függően nyilvánulnak meg.Tekintve, hogy a Föld jelenlegi népességetöbb mint 7 és fél milliárd, ennyi horoszkóp -variáció létezik. Beláthatod, hogy a szóba jöhető változatokat nem áll módomban egyenként kivesézni, komment formájában végképp nem. A TIÉDET sem 🙂 Kérlek tehát, ne tegyél fel olyan kérdést, hogy rád hogyan hat, mert nem fogok rá válaszolni. Az ilyen jellegű hozzászólások törlésre kerülnek…

A Merkúr áthaladása a Halak jegyén: 2019 február 10 – április 17

Újra direktben a Merkúr : 2019 március 28

Merkúr – Neptun kapcsolatok a horoszkópban, tranzitként és a hozzájuk tartozó analógiák:

Merkúr – Neptun aspektusok (Liz Greene)

Álom és valóság összehangolása : Merkúr – Neptun kapcsolatok




Általánosságban elmondható, hogy a neptuni fantáziák végtelen óceánja feloldja a Merkúr logikus és racionális világát. Ebből egyaránt származhatnak új ötletek, a valóság talajára ültetett látomások és a realitásoktól elrugaszkodott, gyökértelen képzelgés is. Míg az előbbi forgatókönyvekből ihletett alkotások, új, tovább vivő meglátások, sejtelmek születhetnek, a másodiknak fájdalmas ébredés a vége.

Az év egyik nem túl látványos, de annál hatékonyabb fogódzókat adó fényszöge, a Szaturnusz – Neptunusz szextil, amelyet a Halakban haladó, gyorsabb mozgású bolygók rendre aktiválnak, a pozitív megnyilvánulási módoknak kedvez. Ehhez természetesen tudatos erőfeszítések is kellenek.

Az év másik, markáns hatása, a Jupiter – Neptunusz kvadrát I. rész, II. rész amelyet a Halakban haladó személyi bolygók újra aktiválnak a zűrzavar, valóságelhárítás, céltévesztés kevésbé szerencsés megélési módjai számára nyit utat. Jól járnak azok, akik nem a kisebb ellenállás – ezúttal nem kimondottan szerencsés – irányába akarnak haladni.




A megismétlődő Merkúr – Neptun találkozót követően újabb adag köd szállhat fel, az előző együttállások során felszínre került témák valamelyest letisztulnak, új részletekkel gazdagodnak. Pl. most vagy az előttünk álló napokban új felismerések birtokába jutunk, valamiféle belső bizonyosság tölt el, valamire fény derül, valami üzenetet kapunk.

Ez persze nem azt jelenti, hogy azonnal dönteni is kellene/ lehetne. E tekintetben egész április zavaros, de a következő napokban még nagyobb a homály. Az önbecsapás, csalás, hazugságok, pletykák, csúsztatások, féligazságok, plágium, rágalmak továbbra is sok gondot okozhatnak – és az sem mindig egyértelmű, hogyan is kellene kezelni őket.

Április 1 délutántól (16: 50′) április 4 kora reggelig ( 4:57) a Hold is a Halakban tartózkodik, ami még nagyobb adagot jelent neptuni energiából. Ez legjobb esetben meglódítja a képzeletet, erősíti az intuíciót – így igen kedvező lehet kreatív tevékenységekre, álmokkal, belső képekkel való munkára, meditációra. Kevésbé szerencsés azonban ilyenkor precizitást követelő dolgokba fogni, szerződéseket kötni, nagy horderejű döntéseket hozni, stb).

Időbe telik annak kiderítése is, hogy a jelenlegi, még oly pontos megérzéseknek, látomásoknak milyen formában van közük a külső valósághoz. Mit kel konkrétan, mit kell szimbolikus értelemben venni, és mi az, ami mindkét síkon egyszerre értelmezendő ? Hogy egyáltalán, a külső történésekhez, személyekhez van-e közük, vagy inkább önmagunkról, belső világunkról érkeznek fontos üzenetek ?




Kapcsolódó

Áprilisi előrejelzés

A Neptunusz szövevényes ösvényein

Jupiter – Neptunusz kvadrát I. rész, II. rész

Szaturnusz – Neptunusz : a Nagy Ismeretlen feltérképezése

A Hold és a Neptun: lehetséges problémák

Hold – Neptun kapcsolatok : csalóka érzelmek

A hazugság testnyelve

Tévedni emberi dolog, de nem muszáj

A BLOGOMBAN MEGJELENT FORDÍTÁSOKAT, ÍRÁSOKAT ÉS KÉPEKET A SZERZŐI JOGRÓL SZÓLÓ 1999. ÉVI LXXVI. TÖRVÉNY ÉRTELMÉBEN AZ ENGEDÉLYEM NÉLKÜL MÁSHOL KÖZZÉTENNI TILOS. EZ ALÓL KIVÉTELT KÉPEZ, HA CSAK AZ ÍRÁSOM ELSŐ NÉHÁNY SORÁT TÜNTETIK FEL, MAJD A FOLYTATÁSÉRT A BLOGOMRA KATTINTVA JUT EL AZ OLVASÓ! AMENNYIBEN MÁS FORRÁST NEM JELÖLÖK MEG, AZ ÍRÁSOK, FORDÍTÁSOK A SAJÁT SZELLEMI TERMÉKEIM, KERESKEDELMI FORGALOMBAN TÖRTÉNŐ ÉRTÉKESÍTÉSÜKHÖZ CSAK SZEMÉLYES EGYEZTETÉST KÖVETŐEN JÁRULOK HOZZÁ!

Comments are closed
* *