Menu
A Merkúr direktbe vált – 2019 március 28
2019-03-28 aktuálasztro

Március 28-án, sokunk nagy megkönnyebbülésére a Merkúr abbahagyta tolatását és a Halak 16°05′-en direkt stacionáriusba váltott.

Az ilyen leírások nagyon hasznosak lehetnek, de megvannak a korlátaik. Nem alkalmazhatók automatikusan,receptszerűen”. BővebbenMire jók, jók-e valamire egyáltalán az asztrológiai receptek?Mindenkinél más és más módon, a személyi horoszkóp sajátosságaitól függően nyilvánulnak meg.Tekintve, hogy a Föld jelenlegi népességetöbb mint 7 és fél milliárd, ennyi horoszkóp -variáció létezik. Beláthatod, hogy a szóba jöhető változatokat nem áll módomban egyenként kivesézni, komment formájában végképp nem. A TIÉDET sem 🙂 Kérlek tehát, ne tegyél fel olyan kérdést, hogy rád hogyan hat, mert nem fogok rá válaszolni. Az ilyen jellegű hozzászólások törlésre, szerzőik tiltásra kerülnek…

Mint az előző bejegyzésekben már szó volt róla, a Merkúr retrográd időszakai arra szólítanak fel, hogy újra gondoljunk, átismételjünk dolgokat, jobban odafigyeljünk a részletekre, felfrissítsük tudásunkat. (A „felszólítás” különféle malőrök, meghibásodások, elakadás formájában érkezik.)

A Merkúr évente háromszor tolat; idén az alábbi időszakokban és jegyekben:

  • március 5 – 28: Halak
  • július 7 – 31: Oroszlán
  • október 31 – november 20 : Skorpió





A Merkúr retrográd ciklusának idei, első szakasza szokásosnál problémásabb volt, hiszen száműzetésének jelében, a Halakban került rá sor. Az a tény, hogy a Merkúr március 5-én jegy anaretikus 29°-án vágott hátraarcot, már önmagában is instabilitást, megoldatlanságokat, krízishelyzeteket sejtetett. A menet közben létesített aspektusok sem egyszerűsítették a helyzetet- különös tekintettel urával, a Neptunusszal képezett együttállásra és a jegy régi urával, a Jupiterrel képezett kvadrátra. Szaturnusszal és Plútóval képezett szextiljei kapaszkodókat nyújthattak azoknak, akik képesek voltak kihasználni a föld elem realitásait és gyakorlatiasságát összehangolni a víz elem fantáziáival, megérzéseivel és határtalan sóvárgásával.

A bolygók direkt stacionáriusba váltásainak-így a Merkúrénak is – momentuma ugyanannyira jelentős, mint a hátraarcé – különösen azoknál, akinek képletében valamilyen bolygóval vagy háztengellyel is együttállásba kerül. Innentől most már előre halad a Merkúr, de a retrográd árnyékból csak akkor kerül ki, amikor újra eléri azt a fokot, amelyen tolatni kezdett. Ez minden időszakban más és más. Idén egyszersmind jegyváltás is, hiszen rögtön ez után, szintén április 17-én át is lép a Kosba. Csupán retrográd árnyékból való kikerülését követően kezdenek visszarázódni ügyeink a szokásos kerékvágásba, kapcsolhatunk a tőlünk megszokott sebességre, ültethetjük át a gyakorlatba a tolatás időszaka alatt kikristályosodott felismeréseket.

Azaz idén ez sem annyira magától értetődő, ugyanis más bolygóhatásoknak köszönhetően még jó darabig nem tisztul le a kép. (Ezek közül néhány: a Halak Vénusz erőpróbáló kapcsolatai a Neptunnal és a Jupiterrel, a menet közben a Merkúr uralma alatt álló Ikrekbe lépő bolygók, a Nyilas Jupiter és a Halak Neptun részvételével kialakult változó T- kvadrát. Ez a hatás a tavaszi hónapoktól koranyárig végigkísér, több kevesebb zűrzavart, kialakulatlanságot jelezve. A Mars idén március 31- május 16, a Nap május 22 – június 21, a Merkúr május 22 – június 4, a Vénusz június 10 – július 3 között tartózkodik majd az Ikrekben – de mindez már külön posztok témája)

Minden retrográd bolygóra érvényes, hogy egyes fényszögei, amelyeket még direkt mozgásakor képezett más bolygókkal tolatása alatt megismétlődnek, aztán, amikor újra előre halad, harmadszor is létrejönnek. E harmadik találkozások azok, amikor már rendelkezésre áll a megfelelő élményanyag, hogy átlássuk a helyzeteket, levonjuk a következtetéseket és megtéve a szükséges lépéseket, tovább mozduljunk.

Természetesen, az általános sajátosságokon túl a témák mindenkinél más és más módon konkretizálódnak, születési képlete sajátosságai szerint. Ezekbe a részletekbe a blogbejegyzéseknek nem feladatuk belemenni. A Merkúr idei, Halak jegyében való tranzitjának szentelt bejegyzés nagyon részletesen foglalkozik mindezzel

Egy retrográd mozgással nyakon öntött Halak – Merkúr tranzitról általánosságban elmondható, hogy a fáktól nem mindig látható az erdő, a félreértések, a határok és a hatáskörök összemosása, a manipulációk, hazugságok, csúsztatások, rágalmak keltette zavar a tranzit egész időszakában gondot okozhat. Nehéz különbséget tenni a profetikus sugallatok, és az önbecsapás, a jó megérzések és a remények vagy félelmek által keltett belső képek között. A valódi áldozatokat sem egyszerű megkülönböztetni azoktól, akik ilyennek állítva be magukat igyekeznek jogtalan előnyökhöz jutni.



 A vélemény fontos. A Tiéd is az. Mielőtt azonban hozzászólnál a Facebook-oldalon közzétett posztokhoz, kérlek tanulmányozd át gondosan a kommentelési etikettről szóló bejegyzést. Ezzel megelőzheted azt a mindkettőnk számára igen kellemetlen helyzetet, hogy hozzászólásod töröljem, vagy le kelljen tiltsalak az oldalról. Köszönöm.

A 2019-es tranzit állomásai

Az ismétlődő fényszögek vastag betűsek. A fontos témák és feladatok felismerését megkönnyítendő belinkeltem az időszakkal és az aspektusokkal foglalkozó bejegyzéseket is.

Február 19 : Merkúr – Neptun együttállás ( Halak 15°), egyszersmind a Merkúr retrográd árnyékba lép. Időszakról bővebben: februári előrejelzés, február 19: telihold a Szűzben, Merkúr – Neptunusz aspektusok (Liz Greene), Merkúr – Neptun kapcsolatok: álom és valóság összehangolása

Február 19 : Merkúr – Szaturnusz szextil (Halak – Bak 16°) ; bővebben- februári előrejelzés

Február 22: Merkúr – Jupiter kvadrát (Halak – Nyilas 21°) ; bővebben – februári előrejelzés, Merkúr – Jupiter aspektusok (C.E. O. Carter) , A Merkúr és a Jupiter (Stephen Arroyo)

Február 23 : Merkúr -Plútó szextil (Halak – Bak 22°) ; februári előrejelzés

Február 26 : Merkúr – Északi Holdcsomópont trigon (Halak – Rák 25°)

Március 6 : Merkúr retrográd stacionárius ( Halak 29°) ; bővebben : márciusi előrejelzés, retrográd Merkúr – általános tudnivalók

Március 14 : Merkúr Északi Holdcsomópont trigon ( Halak – Rák 24°)

Március14 : Merkúr – Nap együttállás (Halak 24°) ; bővebben: márciusi előrejelzés, A Nap együttállásai

Március 15 : Merkúr – Jupiter kvadrát (Halak – Nyilas 23°) ; bővebben – februári előrejelzés, márciusi előrejelzés, Merkúr – Jupiter aspektusok (C.E. O. Carter) , A Merkúr és a Jupiter (Stephen Arroyo)

Március16 : Merkúr -Plútó szextil (Halak – Bak 22°) ; bővebben –februári előrejelzés, márciusi előrejelzés

Március 17 : Merkúr – Mars szextil (Halak – Bika 21°)

Március 20 : Merkúr – Szaturnusz szextil (Halak – Bak 19°); bővebben – februári előrejelzés, február 19: telihold a Szűzben, márciusi előrejelzés, tavaszi napéjegyenlőség, telihold a Mérlegben – március 21

Március 24 : Merkúr – Neptun együttállás ( Halak 16°) ; februári előrejelzés, február 19: telihold a Szűzben, márciusi előrejelzés, tavaszi napéjegyenlőség, telihold a Mérlegben – március 21,Merkúr – Neptunusz aspektusok (Liz Greene), Merkúr – Neptun kapcsolatok: álom és valóság összehangolása

Március 27 : Merkúr direkt stacionárius ( Halak 16°) ; bővebben: márciusi előrejelzés, Retrográd Merkúr – általános tudnivalók

Április 2 :Merkúr – Neptun együttállás ( Halak 17°) ; februári előrejelzés, február 19: telihold a Szűzben, márciusi előrejelzés, tavaszi napéjegyenlőség, telihold a Mérlegben – március 21,Merkúr – Neptunusz aspektusok (Liz Greene), Merkúr – Neptun kapcsolatok: álom és valóság összehangolása

Április 7 : Merkúr – Szaturnusz szextil (Halak – Bak 20°); bővebben – februári előrejelzés, márciusi előrejelzés

Április 9 : Merkúr Északi Holdcsomópont trigon ( Halak – Rák 22°)

Április 10 : Merkúr -Plútó szextil (Halak – Bak 23°) ; bővebben – februári előrejelzés, márciusi előrejelzés

Április12 : Merkúr – Jupiter kvadrát (Halak – Nyilas 24 °) ; bővebben – februári előrejelzés, márciusi előrejelzés, Merkúr – Jupiter aspektusok (C.E. O. Carter) , A Merkúr és a Jupiter (Stephen Arroyo)

Április 17 : Merkúr a Kosba lép





Kapcsolódó

Merkúr tranzitja a Halakban – 2019

Retrográd Merkúr – általános tudnivalók

A Neptunusz szövevényes ösvényein

Merkúr – Neptunusz aspektusok (Liz Greene)

Merkúr – Neptun kapcsolatok: álom és valóság összehangolása

Merkúr – Jupiter aspektusok (C.E. O. Carter)

A Merkúr és a Jupiter (Stephen Arroyo)

A BLOGOMBAN MEGJELENT FORDÍTÁSOKAT, ÍRÁSOKAT ÉS KÉPEKET A SZERZŐI JOGRÓL SZÓLÓ 1999. ÉVI LXXVI. TÖRVÉNY ÉRTELMÉBEN AZ ENGEDÉLYEM NÉLKÜL MÁSHOL KÖZZÉTENNI TILOS. EZ ALÓL KIVÉTELT KÉPEZ, HA CSAK AZ ÍRÁSOM ELSŐ NÉHÁNY SORÁT TÜNTETIK FEL, MAJD A FOLYTATÁSÉRT A BLOGOMRA KATTINTVA JUT EL AZ OLVASÓ! AMENNYIBEN MÁS FORRÁST NEM JELÖLÖK MEG, AZ ÍRÁSOK, FORDÍTÁSOK A SAJÁT SZELLEMI TERMÉKEIM, KERESKEDELMI FORGALOMBAN TÖRTÉNŐ ÉRTÉKESÍTÉSÜKHÖZ CSAK SZEMÉLYES EGYEZTETÉST KÖVETŐEN JÁRULOK HOZZÁ!

Comments are closed
* *