Menu
Telihold a Mérlegben – 2019 március 21
2019-03-21 feladat

A március 21-i telihold a Mérleg 0 °09′-án teljesedett ki (Bp. 02: 43), alig néhány órával a Nap Kosba lépését követően. Így a napéjegyenlőség -képletben meglévő hatások a teliholdképletben is jelen vannak, csak más területeken érvényesülnek. A teljesség igénye nélkül néhány sajátosság:

Az ilyen leírások nagyon hasznosak lehetnek, de megvannak a korlátaik. Nem alkalmazhatók automatikusan,receptszerűen”. BővebbenMire jók, jók-e valamire egyáltalán az asztrológiai receptek?Mindenkinél más és más módon, a személyi horoszkóp sajátosságaitól függően nyilvánulnak meg.Tekintve, hogy a Föld jelenlegi népességetöbb mint 7 és fél milliárd, ennyi horoszkóp -variáció létezik. Beláthatod, hogy a szóba jöhető változatokat nem áll módomban egyenként kivesézni, komment formájában végképp nem. A TIÉDET sem 🙂 Kérlek tehát, ne tegyél fel olyan kérdést, hogy rád hogyan hat, mert nem fogok rá válaszolni. Az ilyen jellegű hozzászólások törlésre, szerzőik tiltásra kerülnek…

Az asztrológiai hagyomány szerint a Mérleghez rendelhető a hetes ház, vagyis a házasságot, mindenfajta társulást és partneri viszonyt, a bíróságokat, törvénykezést és a nyílt ellenségeket uraló életterület. A Mérleg uralkodó bolygója a Vénusz pedig többek között a szerelem, a vonzerő, a társas kapcsolatok jelölője. A Mérleget leginkább az egyensúllyal és a harmóniával társítja az asztrológiai hagyomány, de jelen esetben, több okból is éppenséggel az egyensúly felborulásáról van szó.

A két fővilágító ura, a Mars és a Vénusz közötti kvadrát aznap pontosul be a Vízöntő – Bika 23°24-án. (A Mars, a Nap ura ráadásul száműzetésben van a Bikában, a Vénusz,a Hold ura pedig idegen a Vízöntőben.) Ezt az aspektust hagyományosan a férfi – nő kapcsolatokban felmerülő feszültségekhez szokták társítani. Ennek meg is van a valóságalapja: a krónikus civakodás, rivalizálás, húzd meg – ereszd meg, se veled se nélküled játszmák a megélési lehetőségek közé tartoznak, akár egy egyéni képletben, akár időszakos hatásként, akár szinasztriában érvényesül. A trófeagyűjtés, reménytelen esetek hajszolása, konkrét és átvitt értelemben vett kielégületlenség szintén hozadékai lehetnek, ha más hatások is alátámasztják.

telihold a Mérlegben 2019 március 21, Bp 02h43′




A Nap és a Hold egy laza, de azért tényezőként értékelendő T- kvadrátot is képez a Jupiterrel. Az instabil formáció gyújtópontjában a Jupiter áll. E pozíció túlzásokra, kilengésekre, tisztességtelen megoldásokra hajlamosíthat és fokozza a már meglévő káoszt. Mindez eredeti terveinktől teljesen eltérő -és nem feltétlenül kedvező – irányba is terelhet. A túlzott derűlátás, a tények ideológiákkal és vágyfantáziákkal való helyettesítése, a dogmatizmus további problémákat jelezhet.

A Jupiter ráadásul még mindig kvadrátban van a Neptunnal (ez jóformán egész évben érvényesülő hatás, bővebben a vele foglalkozó cikk I. része, II. része) és a tolató Merkúrral. A Merkúr és a Neptun közötti együttállás csak március 24 -én pontosul be újra, de tulajdonképpen a Merkúr idei, Halakon való áthaladását és tolatását átszínező hatás. A február 19-i teliholdképletben is erőteljesen érvényesült, markánsan jelen van a napéjegyenlőség képletben is, március utolsó, április első napjait pedig igencsak zavarossá teheti.

Mint a korábbi bejegyzésekben már szó volt róla, problémás Merkúr – Neptun kapcsolatoknál fejlett ítélőképességre van szükség ahhoz, hogy a remények, félelmek, vágyteljesítő fantáziák által keltett képeket szétválasszuk a valós helyzettel kapcsolatos intuícióktól. Bár a telepatikus kommunikáció, környezetünkre hangolódás bámulatos példáinak is tanúi lehetünk, bőségesen adódhatnak félreértések, belemagyarázások is. A szórakozottság, szétszórtság, hiszékenység, pletykálkodás komoly károkat okozhat. A most kirobbanó szerelmi perpatvarok hátterében félreértések, titkok, hazugságok, hűtlenség állhat; a trükkös bűncselekmények, figyelmetlenségből elveszett tárgyak, ügyintézés, banki tranzakciók során bekövetkezett bakik sok kárt okozhatnak. A Merkúr nem csupán száműzetésben van a Halakban, hanem retrográd is, ami a szokásosnál is nehezebben kezelhetővé teszi az időszakot.

A fentebb felsorolt fényszögek a pénzügyekre sincsenek jó hatással. Mutathatják a továbblépéshez szükséges tartalékok hiányát, a túlköltekezésből, rosszul csoportosított forrásokból, mások tisztességtelenségéből és/vagy a realitásérzék hiányából fakadó anyagi károkat. Még a leges- legjobb forgatókönyvek esetén is – vagyis amikor szem előtt tartjuk a destabilizáló erők- jelentette kockázatokat illetve megragadjuk a segítő fényszögek által nyújtott lehetőségeket – ld lentebb- a források előteremtése sokkal hosszabb ideig tart, mint amilyen gyorsan felemésztődnek. Ez folyamatos zsonglőrözést eredményez. Mivel a tavaszi napéjegyenlőség képletében is érvényesülő hatásokról van szó, ez a tendencia egész 2019-ről elmondható.




E hatásokat a Mars Szaturnusszal és Plútóval képezett trigonja ellensúlyozza. Ez a hatás azonban csak feltételes módban jótékony. Március végére a Szaturnusz és a Plútó már elég közel vannak egymáshoz ahhoz, hogy ízelítőt kapjunk 2020- ban bepontosuló együttállásuk főbb témáiból. Ez egész tavasz és a nyár első fele folyamán így is marad. Az általuk jelzett válság kezelésében a Mars sokat segíthet, de figyelembe kell venni azt is, hogy a Bikában nem valami hatékony.

A Mars – Plútó trigon hatására úgy érezzük, senki és semmi nem képes megállítani bennünket. Ösztöneinket követve most tartós és pozitív változásokat eszközölhetünk – de egyszersmind túl is tolhatjuk a dolgokat, túlságosan rámenőssé, erőszakossá válhatunk. A retrográd Merkúrra való tekintettel új kezdeményezések helyett a korábbi eredmények megtartására, függőben maradt ügyek befejezésére érdemes felhasználni e fényszög energiáit. Bővebben : Mars a Bikában 2019

Érvényesül még a március 14-én bepontosult Mars – Szaturnusz trigon segítő hatása is. Ez a fényszög jelentős fegyelmező erőt képvisel, egyszersmind jó alkalmakat ad arra is, hogy konstruktív irányba tereljük a hőzöngő jupiteri impulzusokat. Ugyanakkor le is lassít, miközben más hatások a gyors megoldásokat sürgetik. Jelen időszakban azonban a kapkodás csak a káoszt fokozza. Egy Mars – Szaturnusz trigon a fegyelmezett cselekvés fényszöge, amely megbízható alapok megteremtését, hosszú távú eredményeket jelezheti.

A Merkúr – Mars szextil, Merkúr – Szaturnusz szextil szintén segíthetnek a valóság talaján maradni és elkerülni a szélsőségeket.

Az ugyanaznap egzakttá váló Vénusz – Jupiter szextil (Vízöntő – Nyilas 23°40) tovább enyhítheti a nyomást Tudatos erőfeszítéseket téve ez a hatás lehetővé teheti, hogy a vitás kérdéseket egy másik, rugalmasabb, nyitottabb álláspontból is megvizsgáljuk, felismerjük, hogyan fordíthatjuk javunkra a vesztesnek tűnő helyzeteket is (Pl. megszakad egy problémás kapcsolat – visszanyerjük a szabadságunk, stb) További lehetőségek: kisebb – nagyobb ajándékok, kellemes társasági élet, támogató barátok, hozzájutás valamilyen kintlevőséghez, eddigi erőfeszítéseink elismerése, jó hangulatú kirándulás, amelynek során kiszellőztethetjük a fejünket, stb.



Kapcsolódó

Márciusi előrejelzés

Tavaszi napéjegyenlőség

A BLOGOMBAN MEGJELENT FORDÍTÁSOKAT, ÍRÁSOKAT ÉS KÉPEKET A SZERZŐI JOGRÓL SZÓLÓ 1999. ÉVI LXXVI. TÖRVÉNY ÉRTELMÉBEN AZ ENGEDÉLYEM NÉLKÜL MÁSHOL KÖZZÉTENNI TILOS. EZ ALÓL KIVÉTELT KÉPEZ, HA CSAK AZ ÍRÁSOM ELSŐ NÉHÁNY SORÁT TÜNTETIK FEL, MAJD A FOLYTATÁSÉRT A BLOGOMRA KATTINTVA JUT EL AZ OLVASÓ! AMENNYIBEN MÁS FORRÁST NEM JELÖLÖK MEG, AZ ÍRÁSOK, FORDÍTÁSOK A SAJÁT SZELLEMI TERMÉKEIM, KERESKEDELMI FORGALOMBAN TÖRTÉNŐ ÉRTÉKESÍTÉSÜKHÖZ CSAK SZEMÉLYES EGYEZTETÉST KÖVETŐEN JÁRULOK HOZZÁ!

Comments are closed
* *