Menu
2019 március 20, tavaszi napéjegyenlőség – a Nap a Kosba lép
2019-03-20 általános asztrológia

A Nap március 20-án, helyi idő szerint 22:58′-kor a Nap a Kos jegyébe lép és ezzel asztrológiai értelemben is elkezdődik a tavasz.

Az ilyen leírások nagyon hasznosak lehetnek, de megvannak a korlátaik. Nem alkalmazhatók automatikusan,receptszerűen”. BővebbenMire jók, jók-e valamire egyáltalán az asztrológiai receptek?Mindenkinél más és más módon, a személyi horoszkóp sajátosságaitól függően nyilvánulnak meg.Tekintve, hogy a Föld jelenlegi népességetöbb mint 7 és fél milliárd, ennyi horoszkóp -variáció létezik. Beláthatod, hogy a szóba jöhető változatokat nem áll módomban egyenként kivesézni, komment formájában végképp nem. A TIÉDET sem 🙂 Kérlek tehát, ne tegyél fel olyan kérdést, hogy rád hogyan hat, mert nem fogok rá válaszolni. Az ilyen jellegű hozzászólások törlésre, szerzőik tiltásra kerülnek…

A nyugati asztrológiában ez az új év kezdete. A tavaszi napéjegyenlőség képlete egy hosszabb időszak történéseiről is felvilágosítást ad :

  • Egyfelől a következő új évig, tehát 2020 március 20-ig terjedő időszakot jelzi előre.
  • Negyedévenként, amikor a Nap a Rák 0°-ra, a Mérleg 0°-ra és a Bak 0°-ra ér, azaz a nyári napforduló, az őszi napéjegyenlőség majd a téli napforduló időpontjaira is szokás képleteket felállítani, amelyek az évszakváltások közé eső 3 – 3 hónapról adnak részletesebb képet.

tavaszi napéjegyenlőség, 2019 március 20, Bp 22:58




A tavaszpont – horoszkóp (akárcsak a másik három negyedév képlet) önmagában is értelmezhető, de igazán egy adott ország, város, politikai vezetők horoszkópjaival összevetve van értelme. Államok esetén a fővárosra, egy város esetén az adott helyre, egy személynél pedig az illető születési helyére vagy arra a helyre kell felállítani a képletet, ahol a szülött a Nap Kos 0°-ra lépése idején tartózkodik.

Az alábbi, a Time and Date oldalról származó táblázat a 2014 – 2024 közötti időszak évszakváltásainak időpontjait mutatja, budapesti vonatkozásban. Természetesen más helyszínekre is beállítható.

Mundán-asztrológiai, közéleti vonatkozásokra ezúttal se térek ki, asztrológiában jártasak összevethetik az őket érdeklő államok horoszkópjaival,  a mundán képletek értékelésének általános szabályai szerint. Annyit jegyeznék meg, hogy nem véletlenül választottam az igen borús, vihar előtti égboltot kémlelő kis kost a bejegyzés kiemelt képeként.

A tavaszi napéjegyenlőség – képlet természetesen személyi horoszkópokkal összevetve is működhetnek (akárcsak a többi negyedév- horoszkóp). Ilyenkor pl kiderülhet, hogy az országban/ nemzetközi szinten zajló események hogyan hatnak az egyén életére




Általánosságban elmondható, hogy asztrológiai újév idején mi is erős késztetést érezhetünk az új irányok belövésére, a dinamikus kezdetekre, a megújulásra. A kardinális Kos semmit sem szeret jobban, mint nagy lendülettel új kalandokba vetni magát, felfedezőútra indulni, kockázatokat vállalni. Ezúttal azonban, mielőtt követnénk példáját, nem árt figyelembe venni a napéjegyenlőség – képlet realitásait.

Az ott érvényesülő hatások ugyanis arra utalnak, hogy inkább az eddig elértek tartósítására, kibontakoztatására, a viszonylagos stabilitás megteremtésére kellene törekedni, semmint bizonytalan kimenetelű új kalandokba bocsátkozni. Utóbbiak ugyanis inkább a meglévő tartalékok elfecsérléséhez, semmint újabbak felhalmozásához vezethetnek. Gazdasági csodákra való várakozás helyett jobb utána nézni: nagyszüleinknek, dédszüleinknek milyen leleményeik voltak a hét szűk esztendő átvészelésére.

Az ilyen recepteknek a következő években is nagy hasznukat vehetjük. A türelem, kivárás, a gyakorlati szempontok előnyben részesítése hitek és ideológiák helyett sokkal kifizetődőbb, mint a hőzöngés.

A realitások talaján maradni persze nem lesz könnyű. Az indokolatlan derűlátás, az elhamarkodottság, túlzott magabiztosság, a tények nem -tudomásul vétele egyéni és közösségi szinten is rengeteg problémát okozhat. A valósággal összhangban levő ítéletalkotást a dolgok kialakulatlansága, a vágyfantáziákból és a szorongásokból, kivetítésekből táplálkozó narratívák, a rengeteg csúsztatás, dezinformáció is nehezíti.

Kollektív szinten ez a szemben álló politikai táborokra egyaránt jellemző, nincsenek kizárólag hazudni tudó és csak az igazat, a színtiszta igazat képviselő erők. Grál lovagokat pedig ezúttal is jobb, ha csak a mitológiában, nem pedig a való világban keresünk.





Kapcsolódó:

Mit hoz 2019 ?

Márciusi előrejelzés

A BLOGOMBAN MEGJELENT FORDÍTÁSOKAT, ÍRÁSOKAT ÉS KÉPEKET A SZERZŐI JOGRÓL SZÓLÓ 1999. ÉVI LXXVI. TÖRVÉNY ÉRTELMÉBEN AZ ENGEDÉLYEM NÉLKÜL MÁSHOL KÖZZÉTENNI TILOS. EZ ALÓL KIVÉTELT KÉPEZ, HA CSAK AZ ÍRÁSOM ELSŐ NÉHÁNY SORÁT TÜNTETIK FEL, MAJD A FOLYTATÁSÉRT A BLOGOMRA KATTINTVA JUT EL AZ OLVASÓ! AMENNYIBEN MÁS FORRÁST NEM JELÖLÖK MEG, AZ ÍRÁSOK, FORDÍTÁSOK A SAJÁT SZELLEMI TERMÉKEIM, KERESKEDELMI FORGALOMBAN TÖRTÉNŐ ÉRTÉKESÍTÉSÜKHÖZ CSAK SZEMÉLYES EGYEZTETÉST KÖVETŐEN JÁRULOK HOZZÁ!

Comments are closed
* *