Menu
Mars a Bikában tranzithatásként – 2019
2019-02-15 egészséges életmód

Február 14-én a Bikába lépett a Mars. Az önérvényesítés, életerő, harc princípiuma március 31-ig tartózkodik majd ebben a fix, földes jelben.

Az ilyen leírások nagyon hasznosak lehetnek, de megvannak a korlátaik. Nem alkalmazhatók automatikusan,receptszerűen”. BővebbenMire jók, jók-e valamire egyáltalán az asztrológiai receptek?Mindenkinél más és más módon, a személyi horoszkóp sajátosságaitól függően nyilvánulnak meg.Tekintve, hogy a Föld jelenlegi népességetöbb mint 7 és fél milliárd, ennyi horoszkóp -variáció létezik. Beláthatod, hogy a szóba jöhető változatokat nem áll módomban egyenként kivesézni, komment formájában végképp nem. A TIÉDET sem 🙂 Kérlek tehát, ne tegyél fel olyan kérdést, hogy rád hogyan hat, mert nem fogok rá válaszolni. Az ilyen jellegű hozzászólások törlésre, szerzőik tiltásra kerülnek…

A hagyományok szerint a Mars száműzetésben van a Bikában. A tettre kész, örökösen pattogó, vállalkozó szellemű akcióhős nem érzi jól magát ebben a komótos, a megszokott dolgokhoz, komfort zónájához ragaszkodó, földies jelben. Ez természetesen nem jelent szükségszerű kudarcot, csupán annyit, hogy elindulni nehéz, a dolgok lassabban haladnak, a sikerhez nagyobb türelem, kitartás szükséges, az eredmények viszont kézzelfoghatóbbak, tartósabbak lesznek. Ez jó és rossz értelemben is igaz. Akik értékelték a Mars csörtetését a kardinális, lendületes, harcias Kos jegyében, őrjítőnek fogják tartani a komótos, fix Bika által rájuk kényszerített csigatempót.

Hogyan hozhatod ki a legtöbbet abból, amid van?” „Mit szeretnél gyarapítani?” teszi fel a kérdést a Bika. E gyakorlatias jegynek jó érzéke van ahhoz, hogyan kell biztonságot, stabilitást teremteni a fizikai világban. Jártas abban is hogyan különböztesse meg egymástól a légvárakat a teherbíró alapokon álló erődítményektől. Ő csak az utóbbiakkal foglalkozik.

Ez a tranzit tehát már nem az új terepek felderítéséről, további javak megszerzéséről, hanem a meglévőkkel való gazdálkodásról, módszerességről szól. Jóllehet a január 1 – február 14 közötti időszak, amíg a Mars a Kosban száguldott, nem volt felhőtlen, számos kedvező változást is el lehetett indítani. Új lehetőségek is feltűntek a láthatáron, vagy a jó ötletek és kedvező feltételek találkozásának köszönhetően új utakat is lehetett nyitni.

Mostantól a dinamikus kezdeteket jó esetben a lassú de biztos építkezés időszaka váltja fel. Nem annyira jó, de még mindig elfogadható, ha valamilyen okból kifolyólag kényszerpihenőt kell tartanunk, de elegendő tartalék áll rendelkezésünkre ahhoz, hogy kihúzzuk addig, amíg újra kedvezőbbre fordul a széljárás. A legrosszabb forgatókönyvek akkor kapcsolnak be, ha  a Kos Mars tranzit zűrösebb állomásai ámokfutást, a meglévő tartalékok elpazarlását, veszteséges vállalkozásokat, soha meg nem térülő befektetéseket eredményeztek. Akkor nyilván ennek következményeivel kell számolni.




Bika Mars tranzitok idején nagyon fontos, hogy ne próbáljunk erőnek- erejével nagyobb sebességre kapcsolni. Ami nem megy, nem kell erőltetni – tartja a népi bölcsesség, és e mondásban az idei tranzit folyamán sok igazság van. Március folyamán a Merkúr a Halakban tolat, ami nem csupán a tempót lassítja le, hanem az irányokat is összezavarja. Kockázatokat vállalni, nagy horderejű döntéseket hozni sem ajánlott most, mert az egyidejűleg érvényesülő hatások jelentős változásokat hozhatnak pénzügyek, társulások, biztonságérzet témáiban. Ezek a nagyvilágban és személyes szinten is érződni fognak – személyes szinten azonban többé – kevésbé kontrollálhatók. A most elkezdődött folyamatok kimenetele még hosszú ideig bizonytalan marad.

[ Március 1 – 26 között a Bika (egyszersmind az itt haladó Marsé is) ura, a Vénusz a Vízöntőbe lép, és ott erőpróbáló kapcsolatot képez az Uránusszal. Jóllehet a Mars és a Vénusz között most nem jön létre fényszög, ez a hatás valamelyest emlékeztet a 2018 május közepére, amikor az Uránusz Bikába, a Mars pedig a Vízöntőbe lépett, és kvadrátot képeztek egymással. Akkor, a Mars hosszas retrográd időszaka miatt egész nyáron érvényesült a fényszög befolyása és nagy felfordulást okozott.

A Mars Bikán való haladása idején nem képez fényszöget az Uránusszal,  de a tranzit elején még erőteljesen érződik a február 13-án bepontosult Mars – Uránusz együttállás hatása. Mint egy korábbi bejegyzésben már szó volt róla, ez a találkozó a Kos legvégén jött létre, ezt követően a Mars február 14-én átlépett a Bikába, mintegy előkészítve a terepet az őt március 6-án követő Uránusznak.

Március folyamán már a nagyobb szabású gazdasági válsággal, és az ennek hatására felerősödő nyomással, társadalmi változásokkal kapcsolatba hozható Szaturnusz – Plútó együttállás is érezhető lesz. A konjunkció csak 2020-ban válik egzakttá, de a két „ítélet -végrehajtó” már március folyamán is elég közel lesz egymáshoz ahhoz, hogy személyes és kollektív szinten is fel lehessen ismerni bizonyos trendeket.]

Innentől kezdve 2019 folyamán mindvégig egyre inkább megmutatkozhatnak annak a következményei, ha nem megfelelő emberekre, tevékenységekre, projektekre pazaroltuk anyagi és más jellegű forrásainkat. Az ily módon elvesztegetett, konkrét és átvitt értelemben vett tartalékok egyre jobban fognak majd hiányozni ahhoz, hogy valami olyasmibe forgassuk bele őket, ami ténylegesen előre visz, biztonságot, stabilitást teremt. Pótolni, újra megteremteni őket pedig sokkal nehezebb, így meg kell találni majd a módját annak, hogyan folytathatjuk hiányukban.



A tranzit fontosabb fényszögei:

Bikán való áthaladása során a Mars létesít néhány olyan fényszöget, amely lehetőséget ad lehorgonyozni, az eddig elérteket megszilárdítani, hogy az áprilistól várható, még bizonytalanabb időszakokat is eredményesen lehessen kezelni. A Bika árnyoldalai, a kényelemszeretet, a makacsság, lustaság, az irányváltásra való képtelenség, a „farfekvéses agresszió” azonban meg is gátolhatják, hogy a megfelelő célokra használjuk ki ezt az időszakot. Ezzel kapcsolatban külön fel kell hívni a figyelmet, hogy a folyamatok nem- erőltetése, a meglévő feldolgozására, fejlesztésére való figyelés, a felesleges kockázatok kerülése és a lustaságból, komfortzónához való ragaszkodásból fakadó tétlenség között keskeny a határ.

A Bika hajlamos lehet szorongását, dühét túlzásba vitt evéssel, ivással levezetni- és erre most a Halakban álló bolygók és a Nyilas Jupiter is rásegíthet. Ez tovább tompíthatja az érzékelést, és megnehezíti, hogy a megfelelő reakciókat adjuk egy helyzetre. Míg a lustaság nő, az anyagcsere lassul – és ez a felesleges kilók gyarapodásához is vezethet. Az ébredező természetben tett hosszú séták, taichi, jóga,  tudatos táplálkozás (különös tekintettel a rágás, nyelés közben megőrzött éberségre) révén ez akkor is megelőzhető, ha nem érzünk kedvet/ nincs meg a megfelelő erőnlét a dinamikusabb edzésformákhoz.

A február 28-án bepontosuló Nap – Mars szextil tudatos közreműködésünkkel megnöveli az energiaszintet, kezdeményezőkészséget, önbizalmat. Az életerőre is jó hatással van, így edzéssel, kiadós sétákkal vagy a vitalitás visszaszerzésének más eszközeivel ellensúlyozhatók a szintén érvényesülő kártékony Neptun hatások. Mivel víz (Halak Nap) és földjegyű (Bika Mars) kölcsönhatásról van szó, nagyon fontos, hogy fantáziáinknak konkrét formát adjunk (valamilyen alkotótevékenység révén pl), megérzéseinket a valóságban is leteszteljük, dédelgetett projektjeink megvalósítása érdekében nagyon konkrét, a fizikai világban is megfogható, mérhető lépéseket tegyünk. A fényszög kreativitást, spontaneitást kölcsönöz, egyszersmind cselekvésre sarkall, így segítségével remélhetőleg az egyéb bolygóhatásokból adódó halogatási vágy, tehetetlenség, ébren álmodozás, vagy….valljuk be, lustaság is leküzdhető

A március 11-én bepontosuló Mars – Neptun szextil segíthet ráérezni a megfelelő irányokra. A kreatív tevékenység, az álmokkal végzett munka hosszabb távon kedvező irányba terelheti azokat a folyamatokat is, amelyekre most látszólag nem vagyunk hatással.

A március 15-én bepontosuló Mars – Szaturnusz trigon a fegyelmezett cselekvés fényszöge, amely megbízható alapok megteremtését, hosszú távú eredményeket jelezheti. A lendület és a lelkesedés mellett most kitartásban sincs hiány, ha pedig, az elmúlt hetek hullámvasutazásai közepette már- már bedobtuk volna a törölközőt, most visszaszerezzük motivációnkat. Nem állunk meg félúton, önuralmat gyakorlunk, fegyelmezzük impulzusainkat és sikeresen vesszük az utolsó akadályokat is. A Kos Mars tranzit során még izgalmas tűzijáték sem hoz kísértésbe, így felesleges perpatvarok helyett értelmes, hasznos célokra összpontosítjuk energiáinkat.

A március 20-án bepontosuló Mars és a Plútó trigon szintén jótékony hatás. Befolyására úgy érezzük, senki és semmi nem képes megállítani bennünket. Ösztöneinket követve most tartós és pozitív változásokat eszközölhetünk – de egyszersmind túl is tolhatjuk a dolgokat, túlságosan rámenőssé, erőszakossá válhatunk. A Merkúr tolatására való tekintettel új kezdeményezések helyett a korábbi eredmények megtartására, függőben maradt ügyek befejezésére, testi – lelki állóképesség növelésére érdemes felhasználni e fényszög energiáit

A március 21-én bepontosuló Mars – Jupiter kvinkunx azért lehet problémás, mert túlságosan elkényelmesíthet, és arra ösztönöz, hogy az egészségesnél nagyobb intenzitással hódoljunk a földi élvezeteknek. Egyszer élünk ! – rikkantjuk a dínomdánom hevében, és a már nem csupán közelgő, hanem a küszöbön toporgó hét szűk esztendőre való tekintet nélkül pazaroljuk tartalékainkat, lehetőségeinket, lustálkodjuk el a fontos teendőket..




Kapcsolódó

A föld jegyek és az agresszió

A föld elem és a szellemi utak

A föld elem és a földes típus

A BLOGOMBAN MEGJELENT FORDÍTÁSOKAT, ÍRÁSOKAT ÉS KÉPEKET A SZERZŐI JOGRÓL SZÓLÓ 1999. ÉVI LXXVI. TÖRVÉNY ÉRTELMÉBEN AZ ENGEDÉLYEM NÉLKÜL MÁSHOL KÖZZÉTENNI TILOS. EZ ALÓL KIVÉTELT KÉPEZ, HA CSAK AZ ÍRÁSOM ELSŐ NÉHÁNY SORÁT TÜNTETIK FEL, MAJD A FOLYTATÁSÉRT A BLOGOMRA KATTINTVA JUT EL AZ OLVASÓ! AMENNYIBEN MÁS FORRÁST NEM JELÖLÖK MEG, AZ ÍRÁSOK, FORDÍTÁSOK A SAJÁT SZELLEMI TERMÉKEIM, KERESKEDELMI FORGALOMBAN TÖRTÉNŐ ÉRTÉKESÍTÉSÜKHÖZ CSAK SZEMÉLYES EGYEZTETÉST KÖVETŐEN JÁRULOK HOZZÁ!

Comments are closed
* *