Menu
Mars – Uránusz együttállás: űrkadétok
2019-02-12 általános asztrológia

A Mars – Uránusz együttállás sistergő kombináció, amely izgalmat kelt, tűzijátékok és elektromos vibrálás kíséri. Olyan személyre utal, aki imád sokkolni. E szülöttek gyakran a szó szoros értelmében, akaratlanul is megteszik ezt: másokkal való fizikai érintkezésüket ugyanis elektromos kisülések kísérhetik. Egy Mars – Uránusz együttállással rendelkező személy azonnal felhívja magára a figyelmet, ha belép a szobába. (Darkstar Astrology)


Az ilyen leírások nagyon hasznosak lehetnek, de megvannak a korlátaik. Nem alkalmazhatók automatikusan,receptszerűen”. BővebbenMire jók, jók-e valamire egyáltalán az asztrológiai receptek?Mindenkinél más és más módon, a személyi horoszkóp sajátosságaitól függően nyilvánulnak meg.Tekintve, hogy a Föld jelenlegi népességetöbb mint 7 és fél milliárd, ennyi horoszkóp -variáció létezik. Beláthatod, hogy a szóba jöhető változatokat nem áll módomban egyenként kivesézni, komment formájában végképp nem. A TIÉDET sem 🙂 Kérlek tehát, ne tegyél fel olyan kérdést, hogy rád hogyan hat, mert nem fogok rá válaszolni. Az ilyen jellegű hozzászólások törlésre, szerzőik tiltásra kerülnek…

Ezek az emberek időnként kimondottan kísértetiesen viselkedhetnek, ugyanis, jóllehet fizikailag jelen vannak, olyanok, mintha tudatuk egy másik galaxisban időzne. Földre való visszatérésüket így nagy puffanások kísérhetik. E bolygókapcsolatokkal rendelkezők azt a benyomást kelthetik, mintha az idő legnagyobb részében „magukon kívül lennének”, ezért igen nehezükre esik leföldelniük magukat. Az elidegenedés, idegenség, sci-fi témái valami módon erőteljesen képviseltetik magukat életükben.

A Mars- Uránusz együttállással rendelkezőket elbűvöli a határtalan égbolt. Szeretnek a felhők között járni, és közben nagy sebességre kapcsolni. Ezért imádják a repülést, a hullámvasutazást vagy a síelést meredek lejtőkön. Vonzódhatnak a felhőkarcolókhoz, a tetőtéri lakásokból nyíló panorámához. Nagyon izgalmasnak találhatják, ha a szó fizikai vagy átvitt értelmében gyorsan a csúcsra érhetnek. Az Uránusz hatása alatt álló emberek látomásos alkatok és széles rálátással rendelkeznek. A Mars ehhez most még egy erőteljes löketet is ad, a felső határok feszegetésére ösztökélve őket. Olyanok, mint a villámcsapás !

A Mars – Uránusz együttállás legnagyobb problémája a türelmetlenség. Sikeresek akarnak lenni – de még tegnap! Ezért lelkesedésük szalmaláng életű lehet, illetve szupernovaként villannak fel, aztán kihunynak. Óvatos, földies típusokkal való kapcsolataik nem túl hosszú életűek. (Hacsak születési képletükben nem lelhetők fel olyan, megfontoltságra, kitartásra utaló komponensek is, melyek kissé leföldelik őket és lassítanak tempójukon.)

Az asztrológia- tankönyvek erős baleseti hajlamot is társítanak ehhez a kombinációhoz (kések, vágás, áramütés, stb). Sok múlik azon, milyen jegyben jön létre az együttállás. Egy Kos Mars – Uránusz konjunkció vakmerővé tehet ( a jegy a Mars uralma alatt áll), így fizikailag is veszélyes lehet. A Vízöntő is nagy fenegyerek, de az ott létrejött együttállásra inkább az „elszállt” ötletek jellemzők.




A Mars – Uránusz együttállás a szabadságharcosok és aktivisták jellemző formációja is. A szabadság, felszabadulás valamennyi formájáért kampányolhatnak, de leginkább talán a szexuális szabadság érdekében. Ez nem jelenti feltétlenül, hogy ezek az emberek szabadosak is lennének, főleg akkor nem, ha egyszersmind vallásosak is. Csak maga az elv a fontos számukra. Általában véve nagyon nyitottak és megengedők mások hálószobabeli szokásait illetően.

A Mars – Uránusz együttállással rendelkezők intellektuális szempontból is izgalmasnak találhatják a szexet. Előjátékuk nagy része mentális formában zajlik. A Mars- Uránusz kombinációkra a szélsőségek is jellemzők: a homoszexuális, biszexuális érdeklődéstől a bizarr együttlétek iránti vonzalomig széles a skála. A típus más képviselői azonban teljesen aszexuálisak lehetnek és önmegtartóztatásban élnek. Egyesekre még bizonyos mértékű vagy teljes frigiditás is jellemző lehet. Mivel rendkívül vonzza a technika, fokozottan ki vannak téve az internetes pornótól való függőség veszélyének.

A kiberszex egy másik, lehetséges ok, ami miatt ezek az emberek elveszíthetik a valódi, hús- vér orgazmus iránti érdeklődésüket. Mars- Uránusz fényszöggel könnyen el lehet idegenedni az eleven kapcsolatoktól, hogy mechanikus tárgyakba szeressenek. Rajonganak például a csúcstechnológiájú kütyükért, de a videójáték- függőség veszélye is fenyegetheti őket. Mások beleszerethetnek okos telefonjukba. (Jellemző módon a szexchat és randi – appok rengetegében eltévedve)



Mars – Uránusz együttállással rendelkező személyek

 

Robin Williams  karrierje egy stand-up comedyben kezdődött és szédületes, mars- uránuszi improvizációs készségének köszönhetően vonult be a köztudatba. Williams tulajdonképpen az Egy úr az űrből című TV-sorozat főszereplőjeként vált ismertté, amelyben egy földönkívülit alakított. Egykori évfolyamtársa és színész – kollégája, Cristopher Reeve szerint :”Robin hét mérföldes sebességgel beszélt. Még sosem láttam ennyi energiát egyetlen személyben. Olyan volt, mint egy lufi, amelyet felfújnak, aztán elengednek anélkül, hogy összekötnének….Ha azt mondom, fel volt pörögve, enyhén fogalmaztam.”

A vígjáték sorozattal járó stressz azonban benyújtotta a számlát Williamsnek, akiknek, a dinamikus együttállás mellé nem volt szüksége drogokra, hogy felpörgesse magát. „Egyesek, pl Vincent Canby kritikus – attól tartottak, hogy monológjai annyira intenzívek, hogy ez a kreatív folyamat bármelyik pillanatban összeomlásba csaphat át.” Életrajzírója, Emily Herbert szerint „ stand up comedy-beli fellépéseinek intenzív, végső soron mániákus stílusa időnként minden fajta elemzésnek ellenáll” Wikipédia

Robin Williams horoszkópja, forr. AstroDienst

Az Uránusz egyaránt kapcsolatba hozható az elmebetegségekkel és a zsenialitással. Robin Williamsnek a Mars volt a születési uralkodója, így esetében ez az együttállás így még személyesebb jelentőséget kapott. Robin Williams szemléletes példa lehet egy, a Hold uralma alatt álló Rák Mars-Uránusz konjunkcióra, amelyet ráadásul egy Halak Holdtól kapott trigon is támogatott. Williams holdkóros volt – a szó legjobb értelmében. Kiemelkedő színészi képességeivel később nemzetközi elismerést és dicsérő kritikákat vívott ki magának.

Williams egész életében küzdött a kokainfüggőséggel és alkoholizmussal. Később egészségi problémái is voltak. „Paranoiában, téveszméktől, görcsöktől, álmatlanságtól, emlékezetzavaroktól szenvedett. Magas volt a kortizol -szintje.” – nyilatkozta özvegye, Susan Scheider. „Robin kezdte elveszíteni az eszét, és ennek tudatában volt.  Rebootolni akarom az agyam – mondogatta.” William 2014-ben követett el öngyilkosságot: felakasztotta magát. A boncolás kiderítette, Lewy- testes demenciában szenvedett: életének magas feszültségű, Mars- Uránusz vezetéke egyszerűen kiégett.



További hírességek Mars – Uránusz együttállással:

Johnny Depp, Steve Martin, Joaquin Phoenix, Robert Downey Jr, Rutger Hauer, Teri Hatcher, Sarah Jessica Parker, Ben Kingsley, Linda Carter, Gábor Zsa Zsa, Ethan Hawke, Ali MacGraw, Win Wenders, Brian Jones, Keith Richards, Anita Pallenberg, Boy George, Roger Waters, Lou Reed, Rihanna, Jeff Buckley, Trent Reznor, Jimmy Page, Ian Gillan, Billie Piper, Alison Moyet, Linda Evangelista, Frida Kahlo, Aubrey Beardsley, Lord Alfred Tennyson, H.G Wells, Ron Hubbard, Maria Montessori, Cicero, Mata Hari, Lucky Luciano, Angela Davis, Valerie Solanas, Anna Freud, Joe Frazier, Piers Morgan.

Forrás: Dark Star Astrology

A cikk  illusztrációja Marina Macario, a Darkstar Astrology blog szerzője grafikája



Kapcsolódó

Mars – Uránusz együttállás tranzitként és a horoszkópban (Astrology King)

Mars – Uránusz együttállás 2019: az utolsó hajrá

Az Uránusz jelentéstartalma

A Mars princípiuma az asztrológiában

Mars – Uránusz kvadrát a radixban

Mars – Uránusz kvadrát tranzitként

Mars – Uránusz kvadrát 2018

 

A BLOGOMBAN MEGJELENT FORDÍTÁSOKAT, ÍRÁSOKAT ÉS KÉPEKET A SZERZŐI JOGRÓL SZÓLÓ 1999. ÉVI LXXVI. TÖRVÉNY ÉRTELMÉBEN AZ ENGEDÉLYEM NÉLKÜL MÁSHOL KÖZZÉTENNI TILOS. EZ ALÓL KIVÉTELT KÉPEZ, HA CSAK AZ ÍRÁSOM ELSŐ NÉHÁNY SORÁT TÜNTETIK FEL, MAJD A FOLYTATÁSÉRT A BLOGOMRA KATTINTVA JUT EL AZ OLVASÓ! AMENNYIBEN MÁS FORRÁST NEM JELÖLÖK MEG, AZ ÍRÁSOK, FORDÍTÁSOK A SAJÁT SZELLEMI TERMÉKEIM, KERESKEDELMI FORGALOMBAN TÖRTÉNŐ ÉRTÉKESÍTÉSÜKHÖZ CSAK SZEMÉLYES EGYEZTETÉST KÖVETŐEN JÁRULOK HOZZÁ!

Comments are closed
* *