Mars – Uránusz együttállás 2019 : az utolsó hajrá

A Mars – Uránusz együttállás február 13-án pontosul be a Kos 29°-án. Igen erőteljes hatás, hiszen a jegy legvégén, ún. kritikus fokán jön létre, a Mars pedig uralomban van a Kosban.

Az ilyen leírások nagyon hasznosak lehetnek, de megvannak a korlátaik. Nem alkalmazhatók automatikusan,receptszerűen”. BővebbenMire jók, jók-e valamire egyáltalán az asztrológiai receptek?Mindenkinél más és más módon, a személyi horoszkóp sajátosságaitól függően nyilvánulnak meg.Tekintve, hogy a Föld jelenlegi népességetöbb mint 7 és fél milliárd, ennyi horoszkóp -variáció létezik. Beláthatod, hogy a szóba jöhető változatokat nem áll módomban egyenként kivesézni, komment formájában végképp nem. A TIÉDET sem 🙂 Kérlek tehát, ne tegyél fel olyan kérdést, hogy rád hogyan hat, mert nem fogok rá válaszolni. Az ilyen jellegű hozzászólások törlésre, szerzőik tiltásra kerülnek…

Az Uránusz kulcsszavai: szabadság, felforgatás, valaminek a megszakadása, lázadás, változás, váratlanság.

A Marsé : cselekvés, önérvényesítés, düh, harc. A kettő kombinációja: hirtelen cselekvés, váratlan dühkitörések, impulzívan kirobbanó energia, balesetveszély.

A jegy utolsó, anaretikus foka különös intenzitást ad ennek az energiának, így valamilyen értelemben a kitörés, leválás utolsó esélyt is jelezheti. A lezárás közelsége fokozhatja a türelmetlenséget és a cselekvési kényszert. Ez a hatás már 7 – 8 nappal a bepontosulás előtt, és az azt követő héten is érvényesül

A legutóbbi Mars – Uránusz együttállás 2017 február 26-án jött létre, a Kos 22°-án. Érdemes visszagondolni, mi jött létre, milyen változtatásokat kezdeményeztünk milyen életterületeken (vagy következtek be rajtunk kívül álló okokból), mi minden zárult le akkoriban. Mivel erőteljes hatásról van szó, szinte biztos, hogy a hozzá társítható változásokat valamilyen értelemben konkrétan, fizikailag is meg lehetett tapasztalni.

Most nem csak ez a ciklus ér véget, hanem az Uránusz Kosban való vándorlásáé is. A Mars február 14-én átlép a Bikába, előkészítve a terepet az őt március 6-án követő Uránusznak.



Lehetséges megnyilvánulási módok

Ez a tranzithatás erőteljesen arra ösztönöz, hogy kitörjünk korlátaink közül. Ezek sokfélék lehetnek párkapcsolat, munka, családi kötöttségek, eddigi környezet, rutintevékenységek, stb. Ki akarunk szakadni a megszokott kerékvágásból, újítani szeretnénk. Hogy ez nagyobb formátumú változás vagy kimerül néhány apróságban, a születési képlet adottságaitól függ. A lázadozás és a változtatásra való igény sokszor jogos, a türelmetlenség, meggondolatlanság, váratlan dühkitörések azonban számos problémát is okozhatnak.

Az elősző bejegyzésekben (pl Mit hoz 2019 ? Január, Február) már többször volt szó arról, hogy lehet és kell is változtatásokat eszközölni, de ezekre nem mindig azok az időszakok a legalkalmasabbak, amikor a legerősebb késztetést érezzük. A meggondoltság, gyakorlati szempontok figyelembevétele, stratégia, ütemterv kidolgozása sokat szelídíthet ezeken a szeszélyességük és intenzitásuk miatt veszélyes impulzusokon. A mostanában felmerülő ötleteket, meglátásokat érdemes lejegyezni, hogy később hasznukat vehessük. Ugyanis gyors egymásutánban követik egymást, illékonyak, és bármennyire zseniálisnak tűnik is némelyikük, nem biztos, hogy kiállják a gyakorlat próbáját.

Mivel erőteljes, intenzív és nehezen kezelhető hatásról van szó, nagyfokú óvatosság ajánlott. Ugyanakkor, ha most lezárul egy helyzet vagy egy kapcsolat, ez valószínűleg elkerülhetetlen volt -és ekként is kell elfogadni. Váratlan eseményekben és fordulatokban még így is részünk lehet.

A kiszámíthatatlanság, türelmetlenség, álmatlanság, felborult ritmusok, sürgető kényszer valaminek a megtételére szintén sajátossága ennek a tranzitnak. Adódhatnak is olyan lehetőségek, amelyeket akkor és ott kell megragadni, mások viszont csak ilyeneknek tűnnek. Az izgágaság, kapkodás sok probléma forrása lehet. ( A meglepetések persze kellemesek is lehetnek: valami végre, egyik pillanatról a másikra megoldódik, a zsákutcákból kivezető felismeréseink támadhatnak, bizonyos lezárások pedig akkor is hasznosak lehetnek, ha fájdalmasak.)




A Mars és az Uránusz Bikába lépésével a Kosban elkezdődött szabadságharcot az újraépítkezés – rosszabb esetben a meglévő struktúrák (beleértve a hasznosakat, a fizikai lét alapját képezőket is) porig rombolása követheti.

A felperzselt talaj jó szimbóluma ennek a jegyváltásnak – és az azt megelőző, Kos legvégén létrejött találkozónak. Érdemes leltárt készíteni, mi mindent kell felégetni és magunk mögött hagyni. Ez azonban korántsem jelenti, hogy az összes hidat fel kellene égetni. E vibráló, kiszámíthatatlan energia kezelésekor nem lehet elég óvatosnak lenni. Így, ha valami kényelmetlennek vagy veszélyesnek tűnik, legjobb ötlet fedezékbe vonulni. Ebben az időszakban sem provokálni sem a provokációkra reagálni nem ajánlott.

Az intenzív Uránusz – hatások általában műszaki cikkek – főleg a kommunikációs eszközök meghibásodásával, az internet üzemzavaraival is kapcsolatban állhatnak. A közösségi médiában és más online felületeken ilyen időszakokban megszaporodnak a viták, trollkodás. Ezekbe nem kell feltétlenül bekapcsolódni.

A Mars – Uránusz együttállások egyikei az igen balesetveszélyes tranzitoknak. Legjellemzőbbek az áramütés, égés, robbanás miatti sérülések, de közlekedés, sportolás közben, szúró-és vágószerszámokkal tevékenykedve sem árt az óvatosság. Nemcsak mi, hanem mások is hajlamosak lehetnek kiszámíthatatlanul, impulzívan viselkedni, így számolni kell a mások okozta balesetek, károk veszélyével is.

A külvilágból váratlan hírek érkezhetnek, az események szokatlan fordulatot vehetnek. Az erőszakossá fajuló tüntetések, lázadások, robbantások, gyújtogatások, terrorakciók, az elszabaduló erőszak – beleértve a kiber -támadásokat is, a szélsőséges időjárás, viharok, vulkánkitörések, földrengések szintén részei lehetnek ennek a tranzitnak. Időnként repülőgépekkel, űrrepüléssel kapcsolatos problémákat is jelezhet.



Kiket érint leginkább ?

Ez a hatás leginkább azokat érinti, akiknek bolygóik vagy horoszkóptengelyeik az alábbi jegyek 28 -29° -án állnak. Az itt írtak azonban szükségszerűen nagyon- nagyon általánosítanak, személyes szinten a születési képletre jellemző, egyéni kombinációkban fognak megnyilvánulni. Pl egy Mérleg aszcendens – és az I. házban álló bolygók óhatatlanul hatással vannak a Kosban levő VII. házra. Ha ugyanennek a személynek még bolygói is vannak a Kosban és mondjuk a Nyilasban is v, máris sokkal összetettebb lesz a hatás, semhogy „receptekből” lehessen összelegózni a választ. Árnyalt, az egyén realitásaival összhangban levő kép most is kizárólag részletes horoszkópelemzés révén kapható.

Kos (együttállás) : egy nagy se@@berúgás, amely, függetlenül attól, hogy kész vagy-e rá vagy sem, tovább lépésre késztet.

Mérleg (szembenállás) olyan külső változás vagy lezárás, amely váratlanul (és drasztikus módon) felboríthatja egy helyzet egyensúlyát.

Bak (kvadrát) : olyan krízis, amely megingathatja tekintélyedet és amelynek hatására kicsúszik kezeid közül az ellenőrzés. Az egyensúly visszaállítása érdekében meg kell szegned néhány szabályt.

Rák (kvadrát) : olyan krízis, amely kizökkent komfortzónádból, megingatja biztonságérzetedet és nagyobb fokú önállóságra kényszerít.

Nyilas, Oroszlán (trigon): olyan impulzusok, amelyek bátorsággal töltenek el, lendületet, új látásmódokat adnak, új távlatokat nyithatnak és egészséges kockázatvállalásra ösztönöznek.




Kapcsolódó

Februári előrejelzés

Mars a Kosban – tranzitként

Az Uránusz búcsúlátogatása a Kosban

Vigyázat, balesetveszély !

Mars- Uránusz együttállás: űrkadétok ( Darkstar Astrology)

Mars- Uránusz együttállás a horoszkópban és tranzitként (Astrology King)

 

A BLOGOMBAN MEGJELENT FORDÍTÁSOKAT, ÍRÁSOKAT ÉS KÉPEKET A SZERZŐI JOGRÓL SZÓLÓ 1999. ÉVI LXXVI. TÖRVÉNY ÉRTELMÉBEN AZ ENGEDÉLYEM NÉLKÜL MÁSHOL KÖZZÉTENNI TILOS. EZ ALÓL KIVÉTELT KÉPEZ, HA CSAK AZ ÍRÁSOM ELSŐ NÉHÁNY SORÁT TÜNTETIK FEL, MAJD A FOLYTATÁSÉRT A BLOGOMRA KATTINTVA JUT EL AZ OLVASÓ! AMENNYIBEN MÁS FORRÁST NEM JELÖLÖK MEG, AZ ÍRÁSOK, FORDÍTÁSOK A SAJÁT SZELLEMI TERMÉKEIM, KERESKEDELMI FORGALOMBAN TÖRTÉNŐ ÉRTÉKESÍTÉSÜKHÖZ CSAK SZEMÉLYES EGYEZTETÉST KÖVETŐEN JÁRULOK HOZZÁ!