Oké vagyok – oké vagy

Február 7 : Nap – Jupiter szextil, Merkúr – Mars szextil, Hold- Neptun együttállás, egyszersmind Jupiter kvadrát

Az ilyen leírások nagyon hasznosak lehetnek, de megvannak a korlátaik. Nem alkalmazhatók automatikusan,receptszerűen”. BővebbenMire jók, jók-e valamire egyáltalán az asztrológiai receptek?Mindenkinél más és más módon, a személyi horoszkóp sajátosságaitól függően nyilvánulnak meg.Tekintve, hogy a Föld jelenlegi népességetöbb mint 7 és fél milliárd, ennyi horoszkóp -variáció létezik. Beláthatod, hogy a szóba jöhető változatokat nem áll módomban egyenként kivesézni, komment formájában végképp nem. A TIÉDET sem 🙂 Kérlek tehát, ne tegyél fel olyan kérdést, hogy rád hogyan hat, mert nem fogok rá válaszolni. Az ilyen jellegű hozzászólások törlésre, szerzőik tiltásra kerülnek…





A 7-én bepontosuló Nap – Jupiter szextil az újholdképletben is fontos tényező, ésa következő néhány napban is érezteti hatását. Neki köszönhetően a dolgok pillanatok alatt a helyükre kerülhetnek, egészséges önbizalom tölt el, „az OK vagyok – te is OK vagy” állapotában saját magunk és környezetünk teljesítményét is elismerjük. Bár az időszak sokunk számára tartogat próbatételeket, most a lehetőségeket is észrevesszük. Ha nem kínálják őket tálcán, eléggé kreatívak vagyunk ahhoz, hogy a külső körülmények hibáztatása és az elszalasztott lehetőségek miatti önmarcangolás helyett magunk munkáljuk ki őket a „semmiből”. Az egészséges kockázatvállalás pedig új utak keresésére sarkall, ha úgy érezzük, mozgásterünk beszűkül.

Ugyanezen a napon válik egzakttá a Mars – Merkúr szextil is. Ez a kedvező fényszög egyfelől lehetővé teszi, hogy eredeti stílusban, humorérzékkel (Vízöntő Merkúr), határozottan érvényesítsük álláspontunkat, egyszersmind azonban finomít a Kos Mars faragatlanságán. Az új ötletek, új megközelítésmódok, a magabiztosság, lendület mindenfajta írással kapcsolatos területen (pl. cikkek, dolgozatok írása, pályázatok, kérvények beadása, stb) is jól jöhet, az ügyintézés talán könnyebben megy.

A mozgás (sport, séta, szabadtéri tevékenységek) az egyik legjobb módszer a Vízöntő  NapNyilas Jupiter szextil, Kos Mars Vízöntő Merkúr szextil energiáinak aktiválásához. Kimondottan jó alkalmak adódnak arra, hogy hozzákezdjünk az ünnepi időszakban ránk rakódott kilók lefaragásához. A február 4-i újhold egyébként egy egészségesebb, sportosabb életmódváltásra is jó lehetőségeket ad, érdemes megragadni őket.




A Hold- Neptun együttállás a Halakban azonban némiképp zavarossá teheti a képet, főleg hogy a két bolygó a Jupiterrel is kvadrátot képez. A Neptun és a Jupiter erőpróbáló fényszöge úgyszólván egész évben érvényesül (ld I. rész, II. rész), a Hold jelenléte azonban most érzékenyebbé tehet mindarra, amit ez a kapcsolódás egyéni szinten képvisel.

Ez jó esetben olyan megérzések, álmok, sugallatok formájában történik, amelyek figyelmeztethetnek, ha valami (egy lehetőség, ajánlat, társulás) túl szép ahhoz, hogy igaz legyen. Ilyenkor nagyon ajánlott fenntartásokkal fogadni, vagy egyáltalán bele se menni.

Ezt egy saját, nagyon friss példával is megerősíthetem. A napokban kaptam egy látszólag igen kedvező ajánlatot, amelyet látszólag semmi okom nem volt  elutasítani. Volt azonban vele kapcsolatban egy erős rossz érzésem, amit szintén nem tudtam nem – tudomásul venni.

Reméltem, álmodom valamit a témával kapcsolatban- ugyanis nem halogathattam akármeddig a döntést. Ez a módszer komoly döntéshelyzeteknél az elmúlt 32 évben – mióta tudatosan élek az álmokban rejlő lehetőségekkel – mindig bevált. Viszont az elmúlt 32 év alatt MINDIG nagyon-nagyon pórul jártam, ha nem hallgattam a jelentős álmok üzenetére. 7-re virradóan érkezett is egy, a balsejtelmeimet nagyon erőteljesen visszaigazoló álom. A szokásos reggeli meditációt követően szokásom szerint Tarot kártyával is “ránéztem” a témára. A vetés szintén egybecsengett  az álommal és megérzéseimmel. Mondanom sem kell, hogy ezek után semmiképp nem élek a lehetőséggel.

Kevésbé szerencsés, ha a csodavárás, naivitás, gyakorlati érzék hiánya, túlzásba vitt pörgés miatt később kiderül: ismét saját kárunkon tanultunk…



Kapcsolódó

Februári előrejelzés

Újhold a Vízöntőben

Következő lépés: újhold a Vízöntőben

Hold – Neptun kapcsolatok

A BLOGOMBAN MEGJELENT FORDÍTÁSOKAT, ÍRÁSOKAT ÉS KÉPEKET A SZERZŐI JOGRÓL SZÓLÓ 1999. ÉVI LXXVI. TÖRVÉNY ÉRTELMÉBEN AZ ENGEDÉLYEM NÉLKÜL MÁSHOL KÖZZÉTENNI TILOS. EZ ALÓL KIVÉTELT KÉPEZ, HA CSAK AZ ÍRÁSOM ELSŐ NÉHÁNY SORÁT TÜNTETIK FEL, MAJD A FOLYTATÁSÉRT A BLOGOMRA KATTINTVA JUT EL AZ OLVASÓ! AMENNYIBEN MÁS FORRÁST NEM JELÖLÖK MEG, AZ ÍRÁSOK, FORDÍTÁSOK A SAJÁT SZELLEMI TERMÉKEIM, KERESKEDELMI FORGALOMBAN TÖRTÉNŐ ÉRTÉKESÍTÉSÜKHÖZ CSAK SZEMÉLYES EGYEZTETÉST KÖVETŐEN JÁRULOK HOZZÁ!