Egzakt a Mars – Jupiter trigon

Mars – Jupiter trigon  – 2019 január 25 ( Kos – Nyilas 16°)

Az ilyen leírások nagyon hasznosak lehetnek, de megvannak a korlátaik. Nem alkalmazhatók automatikusan,receptszerűen”. BővebbenMire jók, jók-e valamire egyáltalán az asztrológiai receptek?Mindenkinél más és más módon, a személyi horoszkóp sajátosságaitól függően nyilvánulnak meg.Tekintve, hogy a Föld jelenlegi népességetöbb mint 7 és fél milliárd, ennyi horoszkóp -variáció létezik. Beláthatod, hogy a szóba jöhető változatokat nem áll módomban egyenként kivesézni, komment formájában végképp nem. A TIÉDET sem 🙂 Kérlek tehát, ne tegyél fel olyan kérdést, hogy rád hogyan hat, mert nem fogok rá válaszolni. Az ilyen jellegű hozzászólások törlésre kerülnek…

Ez a jótékony fényszög már az elmúlt napokban is érződött és a jövő héten is kitart. Hitet, önbizalmat, lendületet, bátorságot ad. Remekül ellensúlyozza a január 21-én bepontosult Mars- Szaturnusz kvadrát gátló, késleltető hatásait.

A kezdeményezőkészség, kockázatvállalási kedv szerencsével, a harci szellem nagy látomásokkal párosul. A végeredmény lehet egy válsághelyzet (pl. a január 6-i napfogyatkozás, január 21-i holdfogyatkozás meg a hónap folyamán érvényesülő többi erőpróbáló befolyás által jelzettek) hatására történő merész, de szerencsés ugrás.

Azonban arról sem szabad elfeledkezni, hogy a Jupiter közben erőpróbáló fényszöget képez a Neptunnal. (Bővebben I rész, II. rész) Így alaposan be is lehet nézni dolgokat, el lehet véteni az irányt. A túlzások, lehetőségek túlértékelése, kockázatok elbagatellizálása, a legkisebb ellenállás irányába való haladás (hogy azt ne mondjam, lustaság), arroganciáig fajuló önbizalom további problémákat tartogathatnak.

A lazuló, de még mindig érvényesülő Mars – Szaturnusz kvadrát jó esetben csak annyi megtorpanást okoz, hogy a lendület, kalandvágy, vállalkozó szellem időzítő- készséggel, valóságérzékkel, a részletek kidolgozására való hajlandósággal párosuljon. De heves frusztrációt is kiválthat, amikor is öncélú, önpusztító lázadozás, rosszul felmért erőviszonyok és tartalékok mellett kezdeményezett háború, a muníció idő előtti elpufogtatása az eredmény kollektív és egyéni szinten.

Ezekben az esetekben a hit fanatizmusba, a kockázatvállalás a sors kísértésébe csaphat át, egészséges kihívások helyett pedig felelőtlen, magunkra és/vagy másokra/életképes projektjeinkre veszélyes kalandokra pazarolhatjuk azt az energiát, aminek egész évben ki kellene tartania. Ezért sokkal ésszerűbb a nagy változtatások, nagy projektek kezdeményezésével bevárni a második, az Oroszlán Mars és a Nyilas Jupiter közötti trigont ( 2019 július 25), amikorra már letisztultabb a kép

A most belőtt irányok, döntések (és nem döntések), prioritások a későbbiek szempontjából is meghatározók lehetnek. A Mars, a Jupiter, a Szaturnusz és a Neptun egyaránt saját jegyükben tartózkodnak – valamennyi befolyás erőteljesen érvényesül.  A születési képlet adottságai mellett jó részt egyéni döntések, ítélőképesség, valóságérzék kérdése is, ki mit hoz ki ebből az elegyből.
Kapcsolódó

Január

Részleges napfogyatkozás a Bakban

Teljes holdfogyatkozás az Oroszlánban

Mars – Jupiter fényszögek a személyi horoszkópban

Mars – Szaturnusz kvadrát

Jupiter – Neptun kvadrát 2019:  I rész, II. rész

Mars a Kosban tranzitként

A Jupiter, a Nyilas és a kilences ház

Szaturnusz a Bakban

A Neptunusz szövevényes ösvényein

A BLOGOMBAN MEGJELENT FORDÍTÁSOKAT, ÍRÁSOKAT ÉS KÉPEKET A SZERZŐI JOGRÓL SZÓLÓ 1999. ÉVI LXXVI. TÖRVÉNY ÉRTELMÉBEN AZ ENGEDÉLYEM NÉLKÜL MÁSHOL KÖZZÉTENNI TILOS. EZ ALÓL KIVÉTELT KÉPEZ, HA CSAK AZ ÍRÁSOM ELSŐ NÉHÁNY SORÁT TÜNTETIK FEL, MAJD A FOLYTATÁSÉRT A BLOGOMRA KATTINTVA JUT EL AZ OLVASÓ! AMENNYIBEN MÁS FORRÁST NEM JELÖLÖK MEG, AZ ÍRÁSOK, FORDÍTÁSOK A SAJÁT SZELLEMI TERMÉKEIM, KERESKEDELMI FORGALOMBAN TÖRTÉNŐ ÉRTÉKESÍTÉSÜKHÖZ CSAK SZEMÉLYES EGYEZTETÉST KÖVETŐEN JÁRULOK HOZZÁ!