Nap a Vízöntőben – tranzitként

Január 20-án a Nap belép a Vízöntő jegyébe és ezzel elkezdődik az igazi, fagyos, “szilárd” tél. A barátok, csoportok, közösségek, ideálok, hosszabb távú tervek kiemelkedő fontosságúvá válnak

Az ilyen leírások nagyon hasznosak lehetnek, de megvannak a korlátaik. Nem alkalmazhatók automatikusan,receptszerűen”. BővebbenMire jók, jók-e valamire egyáltalán az asztrológiai receptek?Mindenkinél más és más módon, a személyi horoszkóp sajátosságaitól függően nyilvánulnak meg.Tekintve, hogy a Föld jelenlegi népességetöbb mint 7 és fél milliárd, ennyi horoszkóp -variáció létezik. Beláthatod, hogy a szóba jöhető változatokat nem áll módomban egyenként kivesézni, komment formájában végképp nem. A TIÉDET sem 🙂 Kérlek tehát, ne tegyél fel olyan kérdést, hogy rád hogyan hat, mert nem fogok rá válaszolni. Az ilyen jellegű hozzászólások törlésre kerülnek…

Akik túlságosan fojtogatónak találták január első harmadának Bak- stelliumát, most fellélegezhetnek: kicsit járni kezd a levegő. A Vízöntőt a Szaturnusz mellett az Uránusz uralja, így az egyéniség kibontakoztatása, a szabadság, önmegvalósítás, valamilyen közösségi ügy szolgálata is témakörébe tartozik. Óriási különbség van azonban az egészséges individualizmus és a különcködés, a tényleges elnyomás elleni lázadás és az öncélú, pótcselekvésként űzött felforgató tevékenység között. Az árnyalatokkal nem csak ebben az időszakban jó tisztában lenni.

Nadia Gilchrist, a Ruby Slipper blog szerzője röviden így foglalja össze a leglényegesebb tudnivalókat.

2019 január 20-án a Nap a Vízöntőbe lép. Ez az egyéniségek és a kívülállók időszaka.

Jóllehet a Vízöntőt a függetlenséggel és a lázadással azonosítják, általában többet jelent, mint egyszerűen önmagad lenni. Sokak számára a forradalom fogalma kimerül ennyiben. És valóban, nagyon nehéz akkor önmagadnak lenni, amikor a csoport nem ért egyet veled vagy nem szeret. Ez a magány.
Ez az az időszak, amikor fel kell tenned magadnak a kérdést, ki vagy és mit képviselsz. Ironikus módon a Vízöntő a csoportokkal is kapcsolatba hozható. Hogyan viszonyulsz a kollektívhez ? Összhangban van-e például a közösségi médiában felvett szereped a virtuális téren kívüli önmagaddal ?

A fentebbi kérdésekre nincsenek „helyes” válaszok. A Vízöntő nagyrészt arról szól, mi működik a számodra.

A nem-kötődés fontos Vízöntő-téma. E jegy híres logikája és hűvös elfogadása csak bizonyos szintű érzelmi távolságtartás révén valósítható meg. Ha egy csoport része vagy, gondolkozz el, milyen szerepet töltesz be abban a csoportban. A jövő jegyeként a Vízöntő arra szólít fel, hogy engedd el a múltat. Persze nem tagadhatod meg a teljes múltadat, de egész biztos vannak benne olyan energiarabló személyek és helyzetek, akikhez ragaszkodsz. A múltad tett azzá, aki vagy ma, de rendelkezel azzal a szabadsággal is, hogy felülemelkedj rajta. Nem vagy a foglya.

Ne feledd, a Vízöntő fix jegy ( ragaszkodik ahhoz, hogy bizonyos módon csináljon dolgokat), ami azt jelenti, hogy kizárólag a magad módján vagy hajlandó haladni – és ebben nem tűrsz kompromisszumot – vagy sehogy. De a Vízöntő fix természete gyakran nyilvánul meg esztelen, öncélú lázadozásban, vagy megkeseredett kívülálló lesz belőle. Ezért olyan fontos eltöprengeni rajta, mit képviselsz és miért

Kapcsolódó

Az Uránusz – Liz Greene

A Nap ereje és a kreativitás kibontakoztatása

Nap – Uránusz fényszögek a radixban

Nap – Uránusz kvadrát 

Nap – Uránusz együttállás tranzitként

A BLOGOMBAN MEGJELENT FORDÍTÁSOKAT, ÍRÁSOKAT ÉS KÉPEKET A SZERZŐI JOGRÓL SZÓLÓ 1999. ÉVI LXXVI. TÖRVÉNY ÉRTELMÉBEN AZ ENGEDÉLYEM NÉLKÜL MÁSHOL KÖZZÉTENNI TILOS. EZ ALÓL KIVÉTELT KÉPEZ, HA CSAK AZ ÍRÁSOM ELSŐ NÉHÁNY SORÁT TÜNTETIK FEL, MAJD A FOLYTATÁSÉRT A BLOGOMRA KATTINTVA JUT EL AZ OLVASÓ! AMENNYIBEN MÁS FORRÁST NEM JELÖLÖK MEG, AZ ÍRÁSOK, FORDÍTÁSOK A SAJÁT SZELLEMI TERMÉKEIM, KERESKEDELMI FORGALOMBAN TÖRTÉNŐ ÉRTÉKESÍTÉSÜKHÖZ CSAK SZEMÉLYES EGYEZTETÉST KÖVETŐEN JÁRULOK HOZZÁ!