A legjobb és a legrosszabb forgatókönyvek: te döntesz ….

Vegyes hatások kombinálódnak vasárnap folyamán. Ezek egy része hétfőn és a következő napokon keresztül is kitart – ld januári előrejelzés. Javában hat a Jupiter – Neptun kvadrát (ez mondjuk majdnem az egész évre igaz, ld. I. rész, II. rész.) A 10-én bepontosult Nap – Plútó együttállás is erőteljesen érződik (Nap – Plútó fényszögekről  itt és itt). A Hold szombat óta a forrófejű Kosban jár, tegnap este a Marssal való találkozás hatására a szokásosnál is impulzívabb hangulatban. Vasárnap belefut a Szaturnusz – kvadrátba. Hogy ez egészséges önmérsékletre buzdítja, esetleg még gondolkozni is hajlandó cselekvés előtt, vagy még nagyobb lendülettel megy neki a falnak, jó kérdés. (A Mars – Szaturnusz kvadrát hatása már szintén érződik, a Hold közvetítésével vasárnap intenzívebben) A Merkúr – Szaturnusz együttállás szintén vasárnap, január 13-án válik egzakttá, de a jövő hét első néhány napjában is érzékelhető befolyás.

 A vélemény fontos. A Tiéd is az. Mielőtt azonban hozzászólnál a Facebook-oldalon közzétett posztokhoz, kérlek tanulmányozd át gondosan a kommentelési etikettről szóló bejegyzést. Ezzel megelőzheted azt a mindkettőnk számára igen kellemetlen helyzetet, hogy hozzászólásod töröljem, vagy le kelljen tiltsalak az oldalról. Köszönöm.

Lehetséges folyományok:

1. Nemkívánatos forgatókönyvek: Zavaros tudatállapotban (amibe talán némi alkohol, drog is belejátszik), zavaros motivációktól hajtva, a lehetőségeket túlértékelve, érzelmileg túlfűtve,  minden fajta realitásérzéked elveszítve képviseled „igazadat”. Felesleges vitákba bonyolódsz (Ebben az esetben készülj fel arra, hogy ellenlábasod nem túl rugalmas. Ha épp eget verő hülyeségeket hordasz össze, ne csodálkozz, hogy mereven ellenáll, tűzijátékod pedig pontosan az ellenkező hatást váltja ki belőle. Ha történetesen igazad van sem mész sokra, amennyiben túl vehemensen képviseled álláspontod, itt és most azonnal akarod megoldani a problémát. )

Azon végképp ne lepődj meg, ha „Világfájdalom”, „engem senki sem szeret”, „ott essem el én, a harc mezején”, „én a mártír”, „én a kamikaze” típusú produkcióidat idegesítő ripacskodásként értékeli közönséged és téged is ennek megfelelően kezel. Ha túltolod ezeket a játszmákat, kimondottan rosszul járhatsz.

(Aki például  a szó szoros vagy szimbolikus értelmében olyan stratégiákkal akarja érvényesíteni szempontjait, hogy robbanómellényt ölt, a tömeg közepébe hajt kocsijával, késelős ámokfutásra indul, a törvénnyel is összeütközhet. Szinte biztos az is, hogy nem ő fog győztesen kikeveredni a konfrontációból – bár kétségtelen, hogy komoly károkat okozhat. Ez akkor is bekövetkezhet, ha “csak” szimbolikus kézigránátot, Molotov – koktélt hajítasz egy csoportba, konkrét késelés helyett pedig “mindössze” szavaiddal vagdalkozol. A közösségi média mindig is alkalmas terepe volt az ilyesfajta megnyilvánulásoknak: ha nem szeretnéd, hogy néhány hétre letiltsanak, vagy akár töröljék is fiókodat, most inkább mellőzd a szereplés e formáját).

Ezek a bolygókapcsolatok nagyon balesetveszélyesek is, bővebben a Vigyázat, balesetveszély ! c bejegyzésben olvashatsz a balesetek asztropszichológiai hátteréről. Gyulladásos, lázas betegségek is valószínűsíthetők; a fejfájás -pl migrén, fogfájás, füllel kapcsolatos problémák tipikus hozadékok lehetnek.

Az ilyen leírások nagyon hasznosak lehetnek, de megvannak a korlátaik. Nem alkalmazhatók automatikusan,receptszerűen”. BővebbenMire jók, jók-e valamire egyáltalán az asztrológiai receptek?Mindenkinél más és más módon, személyi horoszkóp sajátosságaitól függően nyilvánulnak meg.Tekintve, hogy a Föld jelenlegi népességetöbb mint 7 és fél milliárd, ennyi horoszkóp -variáció létezik. Beláthatod, hogy a szóba jöhető változatokat nem áll módomban egyenként kivesézni, komment formájában végképp nem. A TIÉDET sem 🙂 Kérlek tehát, ne tegyél fel olyan kérdést, hogy rád hogyan hat, mert nem fogok rá válaszolni. Az ilyen jellegű hozzászólások törlésre kerülnek…





2. Jó forgatókönyvek esetén némi szünetet iktatsz az impulzus és a cselekvés közé. (Ez, helyzettől, vérmérséklettől függően lehet néhány perc, óra, de akár egy- két nap is. Kedd reggelre pl. már a sokkal nyugisabb, praktikusabb Bikában lesz a Hold 🙂 ) Felismered, hogy a dühöd / lelkesedésed / más jellegű érzelmi felindulásodból származó energetikai löket hosszabb távon is hajtóerőként működhet, ha nem pufogtatod szét rögtön a muníciód.

Konstruktív módon arra használod fel a Szaturnusz – Merkúr találkozót, hogy megválogasd a szavaidat, csakis a lényegre koncentrálj, alaposan kidolgozd a részleteket, kiiktasd a zavaró tényezőket. Vonulj vissza, tarts egy kis szünetet : a hallgatás gyakorlása nem véletlenül része már évezredek óta a  mostanság “mindfulness” módszerekként ismert vipassana és dzogchen – szellemi utaknak. A “ne szólj szám nem fáj fejem” bölcsességével a magyar nyelv is tisztában van. Ez persze nem azt jelenti, hogy csak úgy passzívan kéne nyeldekelned dühödet (főleg ha az jogos), hanem időt szánsz arra, hogy tényekkel alátámasztva, logikusan felépítve tálald emócióktól túlfűtött mondanivalódat. A rendelkezésedre álló idő alatt azon is elgondolkozhatsz, mi a célod azzal a bizonyos beszélgetéssel, levéllel, e-maillel, és hogy feltétlenül a tervezett formája révén éred el azt a leghatékonyabban, vagy más stratégiát kellene választanod.




A már érezhető Mars – Szaturnusz kvadrát is jól jöhet: engem már sokszor óvott meg pl. egy – egy ilyen „rossz” fényszög attól, hogy fejjel menjek a falnak. Bármekkora frusztrációt okozott is, bármennyire dühített is adott pillanatban, többször derült ki az is, hogy tiszta szerencse, hogy elképzeléseim megvalósítása akkor és ott, abban a formában akadályokba ütközött 🙂 Sok más embertől is hallottam hasonló beszámolókat, bizonyára te is tudsz példákat felsorolni 🙂

Fontos tudni, hogy az egészséges megoldások esetén mindenképp valamilyen, karakterükhöz illő levezetési módot kell találni a marsikus energiáknak. (Azt illetően, hogy egész pontosan mi módon keríts rájuk sort, részletes horoszkópelemzés adhat útmutatást. A Jegyek és az agresszíó című sorozatban  általános, könnyedebb hangvételű leírásokat találhatsz: A tüzes jegyek és az agresszió, A vizes jegyek és az agresszió, A levegős jegyek és az agresszió, A föld jegyek és az agresszió). Elfojtásuk, elnyomásuk még rövid távon sem mindig vezet célra, hosszú távon pedig egész biztos, hogy  sokkal többet árt, mint amennyit használ ! Erre a legjobb valamilyen intenzív fizikai tevékenység. Pl. sport ( a balesetveszély miatt bizonyos fokú óvatosság sem árt), nagytakarítás, rendrakás (a Kos Hold nem valami házias, így ha nem tudsz érzelmileg azonosulni a projekttel, inkább halaszd el, különben csak még jobban feltúrázod magad amiatt, hogy vasárnap is ilyen sz@rságokkal kell foglalkoznod 🙂 ), tánc, kiadós téli kirándulás, valamilyen alkotótevékenység.

Közben egy Mars – Vénusz trigon is hat, a kapcsolati perpatvarok elsimítására  így John Lennon tippje is alkalmazható : „szeretkezz, ne háborúzz !” 🙂

Persze, az ilyen hatások mellett az is benne van a pakliban, hogy éppen azért háborúzol a pároddal, mert szeretkezel ugyan, csak épp nem vele, illetve háborúzásaitok miatt szeretkezel mással, de az már más bejegyzések témája.




Kapcsolódó:

Januári előrejelzés

Mars a Kosban tranzitként

Neptun – Jupiter kvadrát I. rész, II. rész

Mars – Szaturnusz kvadrát

Szaturnusz – Merkúr fényszögek tranzitként

Szaturnusz – Merkúr fényszögek a radixban

Így kezeld a dühödet !

Párkapcsolat, szerelem tematikus oldala

Erőpróbáló Nap- Plútó fényszögek: a trauma

Erőpróbáló Nap- Plútó fényszögek: a természet elemi ereje

Az elnyelt vitalitás visszaszerzése

A BLOGOMBAN MEGJELENT FORDÍTÁSOKAT, ÍRÁSOKAT ÉS KÉPEKET A SZERZŐI JOGRÓL SZÓLÓ 1999. ÉVI LXXVI. TÖRVÉNY ÉRTELMÉBEN AZ ENGEDÉLYEM NÉLKÜL MÁSHOL KÖZZÉTENNI TILOS. EZ ALÓL KIVÉTELT KÉPEZ, HA CSAK AZ ÍRÁSOM ELSŐ NÉHÁNY SORÁT TÜNTETIK FEL, MAJD A FOLYTATÁSÉRT A BLOGOMRA KATTINTVA JUT EL AZ OLVASÓ! AMENNYIBEN MÁS FORRÁST NEM JELÖLÖK MEG, AZ ÍRÁSOK, FORDÍTÁSOK A SAJÁT SZELLEMI TERMÉKEIM, KERESKEDELMI FORGALOMBAN TÖRTÉNŐ ÉRTÉKESÍTÉSÜKHÖZ CSAK SZEMÉLYES EGYEZTETÉST KÖVETŐEN JÁRULOK HOZZÁ!