Halak Mars – Bak Plútó szextil

Bár e 60°-os fényszög lehetőségeinek kihasználása  tudatos erőfeszítéseket ígényel, egy Halak Mars -Bak Plútó közötti szextillel is van esély megfelelőbb mederbe terelni az energiát. Ha az előző napokat, heteket némi zűrzavar jellemezte, most több – kevesebb tudatos erőfeszítéssel visszaszerezhető a fókusz. Legalábbis egyéni szinten.

Az ilyen leírások nagyon hasznosak lehetnek, de megvannak a korlátaik. Nem alkalmazhatók automatikusan,receptszerűen”. Bővebben: Mire jók, jók-e valamire egyáltalán az asztrológiai receptek?Mindenkinél más és más módon, a személyi horoszkóp sajátosságaitól függően nyilvánulnak meg.Tekintve, hogy a Föld jelenlegi népességetöbb mint 7 és fél milliárd, ennyi horoszkóp -variáció létezik. Beláthatod, hogy a szóba jöhető változatokat nem áll módomban egyenként kivesézni, komment formájában végképp nem. A TIÉDET sem  🙂 Kérlek tehát, ne tegyél fel olyan kérdést, hogy rád hogyan hat, mert nem fogok rá válaszolni. Az ilyen jellegű hozzászólások törlésre kerülnek…

Jóllehet a Plútót a Mars felsőbb oktávjának tekintik, a két őselv különböző szinteken nyilvánul meg. Kettejük közül a Mars extravertáltabb, egyebek mellett az önérvényesítés, akarat, életerő, agresszió, kezdeményezőkészség princípiuma. Az ösztönszférával, ösztönös beállítottsággal is kapcsolatban van, akárcsak a Plútó. Azonban sokkal extravertáltabb, láthatóbb és személyesebb.

A Plútó többek között a legarchaikusabb ösztönök , a kollektív tudattalan tartományai, az élet és a halál, válságon keresztüli megújulás, túlélés őselve. Introvertáltabb jellegű, hatása a háttérből, megfoghatatlanabbul érvényesül, mint a Marsé. Míg amaz hajlamosabb muníciója elpufogtatására, a Plútó időzít, kívár. Mint a Plútó archetípusa című bejegyzésben részletesen szó volt róla, a plútói harcmodor hatékonyabb, mint a Marsé: előbbi csatákat, utóbbi hadjáratokat képes megnyerni.




Persze, a fentebb írtak durva általánosítások, hiszen sok függ attól, milyen jegyben, horoszkópházban áll a két bolygó, milyen  más fényszögeket kapnak, stb. Egy Kos Mars például sokkal extravertáltabb, dinamikusabb, határozottabb, mint egy Halak Mars. Egy Skorpió Mars céltudatosabban munkálkodik, működési módja sokkal inkább hasonlít a Plútóéhoz, mint a szintén vizes jellegű Halaké. Ebbe most nem megyek bele részletesebben, mert a Skorpió – és a Halak Marsnak szentelt bejegyzésekben már megtettem.




Így, egy Skorpió Mars és Bak Plútó közötti szextil, amilyenben pl. 2018 januárjában , 2019 decemberében vagy 2021 decemberében részünk volt, sokkal hatékonyabb, mint egy Halak Mars és Bak Plútó közötti (pl 2018 december, 2020 június, 2022 május). De azért ez az energia se lebecsülendő. Vele dolgozva azonban nem szabad elfelejteni, hogy a Halak víz jegy, az egyebek mellett akaratot, erőkifejtést, megvalósító-készséget jelképező Marsot itt jelentős mértékben motiválják vonzalmaink és vágyaink.  Fáradékonyabb, fókuszálatlanabb is a szintén vizes Skorpiónál.




Ezért, amellett hogy hasznosak, praktikusak, a céloknak olyanoknak is kell lenniük, amelyekkel érzelmileg is azonosulni tudunk. Bár a Halak inkább a kisebb ellenállás irányába úszik, és el- elsodródik az áramlatokkal, a Bak Plútó növelheti kitartását, valamint arra való hajlandóságát, hogy a dolgok mélyére hatoljon, a megoldás érdekében vállalja és elviselje a konfliktust. (Túl nagy követelményeket támasztani, túl dinamikus haladásra, nagyon látványos áttörésekre számítani azonban nem érdemes.)

Az álmokkal, belső képekkel végzett munka is eredményes lehet ezekben a napokban: pl. összefüggések, motivációk motivációk átlátásában, életerő, motiváció , kezdeményezőkészség visszaszerzésében, kitartás, állóképesség, fókuszáltság növelésében.





Kapcsolódó

A Halak – Liz Greene

Halak, sellők, melúzinák – Liz Greene

Mars a Halakban

A Mars princípiuma

Az archetipális Mars – Linda Reid

A Plútó archetípusa

Álmok tematikus oldala

A vizes jegyek és az agresszió

Így kezeld a dühödet !

A BLOGOMBAN MEGJELENT FORDÍTÁSOKAT, ÍRÁSOKAT ÉS KÉPEKET A SZERZŐI JOGRÓL SZÓLÓ 1999. ÉVI LXXVI. TÖRVÉNY ÉRTELMÉBEN AZ ENGEDÉLYEM NÉLKÜL MÁSHOL KÖZZÉTENNI TILOS. EZ ALÓL KIVÉTELT KÉPEZ, HA CSAK AZ ÍRÁSOM ELSŐ NÉHÁNY SORÁT TÜNTETIK FEL, MAJD A FOLYTATÁSÉRT A BLOGOMRA KATTINTVA JUT EL AZ OLVASÓ! AMENNYIBEN MÁS FORRÁST NEM JELÖLÖK MEG, AZ ÍRÁSOK, FORDÍTÁSOK A SAJÁT SZELLEMI TERMÉKEIM, KERESKEDELMI FORGALOMBAN TÖRTÉNŐ ÉRTÉKESÍTÉSÜKHÖZ CSAK SZEMÉLYES EGYEZTETÉST KÖVETŐEN JÁRULOK HOZZÁ!