Menu
Szaturnusz – Vénusz szextil : boldogság – feltételes módban
2018-12-14 asztropszichológia

December közepén újra bepontosul a Vénusz – Szaturnusz szextil. Ez a támogató jellegű bolygókapcsolat kitűnő alkalmat ad arra, hogy őszintén szembenézzünk érzelmi igényeinkkel, az adás és a kapás egyensúlyával társulásainkban, és ha szükséges, dolgozzunk kapcsolatmintánkon. A fehér lovas királyfi/ aranyhajú királylány, ikerláng, lélektárs idealizált modelljei helyett így elérhető boldogságban is részünk lehet, a meglévő vagy egy, a valóságban is elérhető társ oldalán. Az alábbi gyűjtemény segíthet ebben a folyamatban.

 A vélemény fontos. A Tiéd is az. Mielőtt azonban hozzászólnál a Facebook-oldalon közzétett posztokhoz, kérlek tanulmányozd át gondosan a kommentelési etikettről szóló bejegyzést. Ezzel megelőzheted azt a mindkettőnk számára igen kellemetlen helyzetet, hogy hozzászólásod töröljem, vagy le kelljen tiltsalak az oldalról. Köszönöm.

A szextilek ún. segítő fényszögek, de energiájuk nem áll olyan magától értetődően rendelkezésre, mint egy trigon esetén. Nekünk is erőfeszítéseket kell tenni a dolgok előmozdítása érdekében. A Szaturnusz fényszögekhez mindig társul valami teher, súly, felelősség, komolyság. Jelen esetben ez érzelmekkel, társulásokkal, értékrenddel, önértékeléssel, prioritásokkal, pénzügyekkel, biztonságérzettel áll kapcsolatban.

A Vénusz retrográd időszakai jó alkalmat adnak ahhoz, hogy górcső alá helyezzük ezeket a témákat. A késleltetés, elakadás, frusztrációk átértékelésekre, lezárásokra és változások eszközlésére kényszeríthetnek. Idén a Vénusz október 5 – november 16 között tolatott a Skorpió és a Mérleg jegyében. Most újra direktben halad, eközben pedig végigvonul az eddig megtett úton. Eközben bizonyos fényszög -kapcsolatok is megismétlődnek.

Ilyenek voltak a Vénusz – Uránusz szembenállások, amelyek alaposan felkavarták az állóvizet az ősz folyamán. A blognak több bejegyzése is foglalkozott velük (Személyi horoszkópban és a születési képleteket érő tranzitként; kimondottan az idei bepontosulások: szeptemberi előrejelzés, október 31: Érzelmi viharok – viharos érzelmek, november 30 : Csak a bizonytalan a biztos.

A Szaturnusz – Vénusz szextil egészen más minőségű hatást képvisel. Stabilizál, átláthatóságot teremt, újabb fogódzókat ad. Persze csak akkor, ha mi is együttműködünk vele. Az sikeres együttműködés kulcsszavai: realitásérzék, a rózsaszín szemüveg levétele, a megfelelő alanyokra/célokra fordított energia, kitartás, érdemi erőfeszítések, időzítő-képesség, az önmagunkkal szembeni őszinteség, a konkrét, kézzelfogható teljesítmény.

Ez a fényszög először szeptember 12-én pontosult be, amikor mindkét bolygó direktben haladt, aztán október 24-én, a direkt Szaturnusz és már tolató Vénusz között, a harmadik találkozóra pedig ismét két direkt mozgású bolygó közt kerül sor, a Skorpió és a Bak 9°34′-en, december 15 -én.

Mivel ismétlődő bolygókapcsolatokról van szó, valószínű, hogy a szeptember óta eltelt időszak folyamán többször is találkoztunk az adott témákkal, és az „értelmes véletlenek”, ún. szinkronicitások segítettek a feladat beazonosításában is. Jó esetben a Nap és a Vénusz október 26-i találkozója növelte a tudatosságot.

A Vénusz – Szaturnusz szextil abban is segíthet, hogy javunkra fordítsunk olyan, pénzügyeinket és társulásainkat érintő váratlan változásokat, amelyek kezdetben alaposan elbizonytalanítottak. (Pl. megszakad egy rossz kapcsolat, az ezzel járó frusztráció arra késztet, hogy őszintén szembenézzünk érzelmi igényeinkkel, az adás és a kapás egyensúlyával társulásainkban, és ha szükséges, dolgozzunk kapcsolatmintánkon. Ez a későbbiekben lehetővé teszi, hogy alkalmasabb partnert találjunk. Hasonló forgatókönyvek lehetségesek megszűnő bevételforrások, munkák, más jellegű társulások esetén is.

Azóta elég idő volt a felismerések gyakorlatba ültetésére. Ebben az esetben most kezdenek megmutatkozni az eredmények. Ha mégsem, jobb mielőbb hozzákezdeni. A problémák és a megoldásukhoz vezető lépések, elvégzendő feladatok azonosítását segíthetik az alábbi bejegyzések:

Az ilyen leírások nagyon hasznosak lehetnek, de megvannak a korlátaik. Nem alkalmazhatók automatikusan,receptszerűen”. BővebbenMire jók, jók-e valamire egyáltalán az asztrológiai receptek?Mindenkinél más és más módon, a személyi horoszkóp sajátosságaitól függően nyilvánulnak meg.Tekintve, hogy a Föld jelenlegi népességetöbb mint 7 és fél milliárd, ennyi horoszkóp -variáció létezik. Beláthatod, hogy a szóba jöhető változatokat nem áll módomban egyenként kivesézni, komment formájában végképp nem. A TIÉDET sem 🙂 Kérlek tehát, ne tegyél fel olyan kérdést, hogy rád hogyan hat, mert nem fogok rá válaszolni. Az ilyen jellegű hozzászólások törlésre kerülnek…



A teljesség igénye nélkül íme a leghasznosabbak:

 

Aphrodité a tükörbe néz, Most talán belátod, mennyire értékes vagy !

Most talán belátod, mennyire értékes vagy !

Túlélési útmutató a Vénusz retrográd időszakára

Kis ismétlés: általános tudnivalók a Vénusz retrográd időszakairól

 

A Vénusz tolatása a Mérleg és a Skorpió jegyén – 2018

A Vénusz tolatása a Skorpióban és a Mérlegben – 2018

Skorpió Vénusz

Az idei, október 5 – november 16 közötti időszak jellemzése. Visszatekintve talán az összefüggések és feladatok is szembetűnőbbek.




Valóban szereted magad ?

Önmagunk szeretete, az áldozat-szerepet feladása önbecsülésünkre is jó hatással van, a helyes önértékelés pedig érzelmi és üzleti kapcsolatainkat is előnyösen befolyásolja. Ha az alábbi hét megállapítás rád is igaz, azt jelenti, sikeresen megfeleltél a retrográd Vénusz időszakok egyik kötelező házi feladatának . Ha még van pótolnivaló sincs semmi gond: kitűnő lehetőségeid vannak elkezdéséhez. 🙂

 

Illik hozzám a párom ? (Néhány tisztázni való mindjárt az elején 🙂 )

Mottó:“…még el kell mondanom egy szomorú hírt. Az “Igazi” sem létezik. Nincsen. Sehol nem él valahol egy nő vagy egy férfi, aki az igazi, s akit csak meg kell találni. De aki szerencsés, élete során találkozhat két-három olyan emberrel, akiből lehetne “igazi”. De ehhez nagyon sok türelem, lemondás, megértés, háttérben maradás szükséges, ám végül kialakulhat egy olyan viszony, melyben a másik már nélkülözhetetlenül belecsiszolódott, vagyis igazivá vált. “ Popper Péter : Hét undok megjegyzés a szerelem kínjairól

A születési képletek összevetése, szakkifejezéssel szinasztria az asztrológiának az az ága, amely két ember kapcsolatát vizsgálja. Többek között felvilágosít arról, mi működteti viszonyainkat, melyek azok az életterületek, amelyeken jól elboldogulunk egymással és hol számíthatnunk súrlódásokra, mennyire tartós szövetségünk, problémák esetében pedig, hogy bizonyos életszakaszokban elkerülhetetlenül jelentkező, átmeneti válságokról, vagy mélyebb szintű, alkati összeférhetetlenségről van-e szó.
Szerelmi partnerek, házastársak, szülők és gyerekek, barátok, munkatársak, üzlettársak kapcsolatától kezdve bármilyen típusú interakció leírható a módszer segítségével. A gyakorló asztrológus számára sokszor teszik fel a kérdést: miért mindig ugyanazokat a típusokat vonzom, ugyanazokkal a problémákkal? S persze a következő kérdés már az: mi lehet velem a gond, miért vonzom be folyamatosan azt, amit nem tudok kezelni?



Ikerlángok, lélektársak és hasonlók

Az „Igazi”, „lelkem másik fele”, “lélektárs” „duál”, „ikerláng” kényszeres hajkurászásától való megszabadulás hosszabb távon előfeltétele egy kielégítően jó kapcsolat felépítésének. Az asztrológia is segítséget nyújthat ahhoz, hogy realisztikusabb szemmel tekintsünk párkapcsolatainkra és a partnerrel szemben támasztott elvárásainkra.

Az a szakember azonban, aki minden neurotikusan túlpörgetett (és jó eséllyel hosszú távon működésképtelen) társulásban ikerlángok egymásra találását véli felfedezni, csupán az önbecsapásban válik cinkossá. Csakhogy a tárgyilagos tanácsadás hálátlan feladat. A spiritualitásnak álcázott valóságelhárítás new ages irányzatai ugyanis óriási jelentőséget tulajdonítanak az ikerlángoknak, duáloknak. Így aztán az értelmesebb célokra is fordítható asztrológiai konzultációt (Ld. Mikor értelmetlen felkeresni az asztrológust és mikor segíthet ? sokan csupán azért veszik igénybe, hogy segítséget kapjanak a Tökéletes Társ bevonzásához. Ami, adott pillanatban önmagában is egy egészséges párkapcsolat kialakítása akadályává válik, hiszen arra hajlamosít, hogy a szóba jöhető partnerek után kutatva irreális elvárásokat támasszunk.

Karmikus kapcsolatok” – az önbecsapás eszköztárából

Karmikus kapcsolatok

Karmikus kapcsolatok

Karmikus kapcsolatok tényleg vannak. És vannak ilyenekként feltüntetettek is. Ezek valójában az önbecsapás eszköztárának kellékei. A spiritualitásnak álcázott valóságelhárítás new ages irányzatai imádják ezeket az eszközöket. A bejegyzés arra a kényes témára is részletesen kitér, amikor a kérdező számára az asztrológiai tanácsadás csak ürügyül szolgál, hogy elkerülje a tényleges problémákkal (pl. társfüggőség, rögeszmés – kényszeres magatartásformák, hatalmi játszmák, stb.) való szembesülést és hozzákezdjen az érdemi belső munkához. Szó van arról is, miért ajánlott ilyenkor – valamennyi érintett fél érdekében – elzárkózni minden további együttműködéstől…



Ha egy mérgező partnerrel maradsz, meglehet, te magad is az vagy

Mérgező kapcsolatok

Kép: „Toxikus” – Ben Heine belga fotóművész Johannes Vermeer Lány, gyöngyház fülbevalóval című festménye által inspirált montázsa.

„Amikor kapcsolatunk egészségtelennek tűnik, főleg ha már hosszú időt töltöttünk benne, kezd az az érzésünk lenni, hogy csapdájába estünk. De jó kérdés, valóban csapdában vagyunk-e, vagy azért vagyunk hajlandók ilyen készségesen benne maradni, mert mi magunk is toxikusak vagyunk ? Az effajta nézőpontváltás meglehetősen kellemetlen lehet, és ezt valószínűleg sokunk nem akarja beismerni. Mindannyian emberek vagyunk, és azt érezzük a legnagyobb kihívásnak, hogy személyes felelősséget vállaljunk életünkért. Ezért vagyunk hajlamosak másokat, a körülményeket, a balszerencsét vagy magát az életet okolni.” Az Elephant Journal című jóga – magazinból lefordított cikk nem asztrológia, hanem pszichológiai szempontból tárgyalja a mérgező kapcsolatok témáját.




Illusztráció: A Szép és a Szörnyeteg (2017)

Kapcsolódó

Vízöntőkori újjászületés vagy tömeges elbutulás ?

Mikor értelmetlen felkeresni az asztrológust és mikor segíthet ?

A BLOGOMBAN MEGJELENT FORDÍTÁSOKAT, ÍRÁSOKAT ÉS KÉPEKET A SZERZŐI JOGRÓL SZÓLÓ 1999. ÉVI LXXVI. TÖRVÉNY ÉRTELMÉBEN AZ ENGEDÉLYEM NÉLKÜL MÁSHOL KÖZZÉTENNI TILOS. EZ ALÓL KIVÉTELT KÉPEZ, HA CSAK AZ ÍRÁSOM ELSŐ NÉHÁNY SORÁT TÜNTETIK FEL, MAJD A FOLYTATÁSÉRT A BLOGOMRA KATTINTVA JUT EL AZ OLVASÓ! AMENNYIBEN MÁS FORRÁST NEM JELÖLÖK MEG, AZ ÍRÁSOK, FORDÍTÁSOK A SAJÁT SZELLEMI TERMÉKEIM, KERESKEDELMI FORGALOMBAN TÖRTÉNŐ ÉRTÉKESÍTÉSÜKHÖZ CSAK SZEMÉLYES EGYEZTETÉST KÖVETŐEN JÁRULOK HOZZÁ!

Comments are closed
* *