Menu
Mars – Neptun fényszögek : a mámor
2018-12-05 általános asztrológia

Mars – Neptun fényszögek tranzithatásként és a személyi horoszkópban

A Mars – Neptun fényszögek fellazítják a szexualitással, a fizikai testtel kapcsolatos területeket, így ez az energia nem megfelelő irányokban, tudattalan módon, esetleg mámoros formában is megnyilvánulhat. Az asztrológiai leírásokban ezeket az aspektusokat a kicsapongások különböző formáival : szexuális túlkapások, mértéktelen alkohol-és drogfogyasztás – hozzák kapcsolatba. Ilyformán befolyásuk az érzéki élvezetek (pl. orgiák, promiszkuitás) túlhajszolásában is megnyilvánulhat. A neptuni hatások hajlamosak fellazítani a szokásos határokat, a két bolygó találkozásakor pedig a Mars nehezen tud ellenállni a neptuni euforikus izgalmak csábításának. (Forrás : The Astrology Place Membership)

Az ilyen leírások nagyon hasznosak lehetnek, de megvannak a korlátaik. Nem alkalmazhatók automatikusan,receptszerűen”. Bővebben: Mire jók, jók-e valamire egyáltalán az asztrológiai receptek? Mindenkinél más és más módon, a személyi horoszkóp sajátosságaitól függően nyilvánulnak meg.Tekintve, hogy a Föld jelenlegi népességetöbb mint 7 és fél milliárd, ennyi horoszkóp -variáció létezik. Beláthatod, hogy a szóba jöhető változatokat nem áll módomban egyenként kivesézni, komment formájában végképp nem. A TIÉDET sem 🙂 Kérlek tehát, ne tegyél fel olyan kérdést, hogy rád hogyan hat, mert nem fogok rá válaszolni. Az ilyen jellegű hozzászólások törlésre, szerzőik tiltásra kerülnek…

A cselekedeteket ilyenkor teljes mértékben a hangulatok inspirálják, és a neptuni varázslat teljesen megfoszthat józan eszünktől. Amennyiben tranzithatásról van szó, nem árt elővigyázatosnak lenni. Jó lenne, ha odafigyelnénk, nehogy elragadjanak tudattalan impulzusaink, nehogy túlzásba vigyük a lazulást és beszámíthatatlanul viselkedjünk. A szexuális késztetések és fantáziák is felfokozódhatnak, és gátlástalanul ki is élődhetnek. Howard Sasportas szerint a Neptun – Mars tranzitok időszakaiban egyesek nem képesek megzabolázni szexualitásukat, és féktelen vágyaik játékszerévé válhatnak. (Ha a Mars halad át a Neptunon, nagyjából 3 hetes időszakról van szó, ha azonban egy születési képletben a Neptun vonul át a Mars fölött, kb 2 – 3 év, attól függően, milyen orbisokkal dolgozunk – ford megj)



Jaye Morgannel, a Gong Show* zsűrijének egyik tagjával pontosan ez történt. Őt azért rúgták ki munkahelyéről, mert megmutatta melleit az élő adásban. A műsor felvételének időpontjában a Neptun épp Jaye Nyilas Marsa fölött haladt át.

Íme az a bizonyos vetkőzős rész. Jaye azt a benyomást kelti, mintha olyan extatikus állapotban lenne – amilyet csak a vad bulikon látunk. A You Tube kommentjei szintén jól leírják ezt a vad dionüszoszi partyt. És figyeljétek a marsikus szlogent a háttérben : „hajrá” !

Valahányszor Gene Gene, a Táncológép a színpadra lépett, a közönség tombolni kezdett. Chuck Barris, a Gong Show házigazdája extázisba esett, miközben Gene Gene koreográfiáját másolta. A celebekből álló zsűritagok követték példáját. Az egyik műsor pl. arról híresült el, hogy míg Gene Gene a színpadon volt, Jaye P. Morgan kigombolta ingét és megmutatta meztelen melleit. Ilyen magnetikus hatással volt a világra Gene Gene, a Táncológép néhány múló pillanat erejéig.

Népszerűsége csúcspontján a Gong Showt naponta kétszer, heti öt alkalommal vetítették, és erre jó okuk volt. A Gong Show akkoriban botrányosnak, abszurdnak, kimondottan szürreálisnak számított. Legtöbbször vicces is, de amikor épp nem, szintén ott tartott a képernyő előtt, hogy eltöprengj: amit látsz, ténylegesen megtörténik-e. A Gong Show egy olyan félóra volt, amikor bármi lehetséges volt. Olcsó viccek. Trágár beszéd. Jaye P. Morgan, aki megmutatja a mellét (emiatt az incidens miatt elbocsátották.)




A Neptunt Dionüszoszhoz, az extázis istenéhez társítják, aki misztikus állapotba táncolta magát (bővebben: Liz Greene, The Astrology of Fate ; Neptune, The Quest for Redemption ) Liz Greene szerint az istenséggel való egyesülés élménye azt jelentette, hogy az illető maga is istenivé vált:

Az egyén bármit megtehetett; emberfelettivé vált. A szexuális extázis, a zene és a tánc szintén Dionüszoszhoz kapcsolódik. Az őrület dionüszoszi élménye a test és a psziché megszállottságát egyaránt magába foglalja, és jelen van egy kényszerítő erejű igény is az extázis fizikai mozgáson keresztül való kifejezésére. Dionüszosz egyszersmind alvilági isten is, a megittasult szexuális extázisé, és ebben az extatikus transzállapotban követői vadállatokat, sőt embereket is széttéptek, és e véres maradványokkal kenték össze magukat. Ez nem az az isten, akivel tréfálkozni lehet. [Napjaink dionüszoszi buliinak áldozatai  szimbolikusak, de a destrukció ugyanolyan szembetűnő, ijesztő és maradandó. A bacchanáliákon szétmarcangolt tetemeket a mai világban általában értékes kapcsolatok, tanulmányok, karrierek, egzisztenciák helyettesítik. Ennek más Neptun- tranzitok esetén sem árt tudatában lenni… – ford megj]

A dionüszoszi extázis állapotában az egyén sutba dobja perszonáját, társadalmi pozícióját, méltóságát és korrektségét. Bizonyos társadalmakban megértik ezt – azért tartanak évente karneválokat. A riói, velencei, zürichi, bázeli karneválok idején az emberek kiözönlenek az utcára és berúgnak vagy betépnek. Fantasztikus jelmezekbe öltöznek és úgy viselkednek, ahogy más alkalmakkor még álmukban sem. Álarcokat viselnek, hogy ne lehessen azonosítani őket ego-imázsukkal. Tobzódnak a különféle érzelmi és érzéki élményekben, teljes mértékben elengedik magukat és e lazulát követően úgy érzik, teljesen megújultak. A zene és a tánc mindig is alapeleme volt ennek az ellazulásnak, az 1960-as évek hippiinek Peace and Love zenéitől kezdve a modern ‘rave’ – ig.” Liz Greene : The Astrology of Fate



Stephen Arroyo így értelmezi a személyi horoszkópok Mars – Neptun fényszögeit :

Egy teljes fejezetet lehetne írni e bolygóállások szexuális vetületeiről, de van néhány említésre méltó pont, amely igen gyakori. Említettük, hogy sokszor található Mars – Neptunusz bolygókapcsolódás azoknál a férfiaknál, akik különösen nagy érdeklődést élveznek a nyilvánosság részéről, és akik e férfias megjelenés eszményi változatát képviselik. Az ilyen aspektusok ugyanakkor sok nőnek is nagy szexuális vonzerőt kölcsönöznek; mindkét nem képviselőire jellemző, hogy szívesen merülnek fantáziálásba. Szintén mindkét nem esetén szexualitásukkal kapcsolatos zűrzavarral is találkozhatunk: nem tudják pontosan, miféle szexuális életet szeretnének, sem azt, hogy milyen szexuális tevékenységet tartanak helyesnek. Minthogy a Neptun általában mindent megnyit a végtelen lehetőségek számára- legalábbis tudat alatti szinten – ezek az emberek sokszor nincsenek tisztában azzal sem, hogy mit tartanak szórakoztatónak és élvezetesnek a számukra élvezetes érzések és képzelgések terén (sem). A szexuális énazonosság és – férfiakban – a férfi ego (Mars) nagy belső harcot eredményez, főként erőpróbáló aspektusok esetén. Ezért úgy tűnhet, hogy ezek az emberek könnyen belemennek olyan szexuális kapcsolatokba, amelyekről, ha később elgondolkoznak, kiderül, nem is igazán akarták, néha a másik ember iránti sajnálatból teszik, néha félelemből, néha pedig csak azért, hogy szexuális erejüket bizonygassák. Ám majdnem minden esetben erős a késztetés, hogy erejüket (Mars) túlzó vagy idealizált módon (Neptunusz) használják. E bolygóállások kiváltképpen a csábítás aspektusai; olykor aktív csábítók, máskor a csábítás „áldozatai”, általában mindenféle megkülönböztetés nélkül” (Stephen Arroyo : Asztrológia, karma és átalakulás, Mars – Neptunusz fényszögek, 206 old, Bioenergetic kiadó, 2000)



 

Megjegyzés:

A Gong Show* egy tévéműsor volt, amely a ’70-es évek Amerikájában egy lázban tartotta az embereket. Az NBC, az American Broadcasting Company,a Comedy Central, és a Game Show Network sugározták. A műsor játékos tehetségkutató-sorozatként indult, ám végül valóságos groteszkké vált, görbe tükröt tartva a társadalom tagjai elé. A szereplőválogatásra ugyanis boldog, boldogtalan jelentkezett, a lehető leglehetetlenebb és legbizarrabb produkciókkal.

Az első epizódot 1976 június 14-én, az utolsót 1989 szeptember 15-én vetítették. A műsor készítői Chuck Barris és Chris Bearde voltak.

 

A bejegyzés illusztrációja : Bacchanália – Henryk Siemiradzki festménye

 

Kapcsolódó

A Neptunusz szövevényes ösvényein

Mars – Neptun együttállás a horoszkópban és tranzithatásként

Mars – Neptun kvadrát tranzitként

Mars – Neptun szembenállás tranzitként

A BLOGOMBAN MEGJELENT FORDÍTÁSOKAT, ÍRÁSOKAT ÉS KÉPEKET A SZERZŐI JOGRÓL SZÓLÓ 1999. ÉVI LXXVI. TÖRVÉNY ÉRTELMÉBEN AZ ENGEDÉLYEM NÉLKÜL MÁSHOL KÖZZÉTENNI TILOS. EZ ALÓL KIVÉTELT KÉPEZ, HA CSAK AZ ÍRÁSOM ELSŐ NÉHÁNY SORÁT TÜNTETIK FEL, MAJD A FOLYTATÁSÉRT A BLOGOMRA KATTINTVA JUT EL AZ OLVASÓ! AMENNYIBEN MÁS FORRÁST NEM JELÖLÖK MEG, AZ ÍRÁSOK, FORDÍTÁSOK A SAJÁT SZELLEMI TERMÉKEIM, KERESKEDELMI FORGALOMBAN TÖRTÉNŐ ÉRTÉKESÍTÉSÜKHÖZ CSAK SZEMÉLYES EGYEZTETÉST KÖVETŐEN JÁRULOK HOZZÁ!

Comments are closed
* *