Nap – Mars fényszögek : a harcos élete

Az erőszaknak mindig van valamilyen előjele. Ezek rendszerint nagyon világos, figyelmeztető jelek. Ha egészséges kapcsolatban lennénk Marsunkkal, tudnánk milyen lépéseket tegyünk, ha úgy érezzük, erőszak lóg a levegőben. Az Astrology Place Membership blog cikke

Az ilyen leírások nagyon hasznosak lehetnek, de megvannak a korlátaik. Nem alkalmazhatók automatikusan,receptszerűen”. Bővebben: Mire jók, jók-e valamire egyáltalán az asztrológiai receptek? Mindenkinél más és más módon, a személyi horoszkóp sajátosságaitól függően nyilvánulnak meg.Tekintve, hogy a Föld jelenlegi népességetöbb mint 7 és fél milliárd, ennyi horoszkóp -variáció létezik. Beláthatod, hogy a szóba jöhető változatokat nem áll módomban egyenként kivesézni, komment formájában végképp nem. A TIÉDET sem 🙂 Kérlek tehát, ne tegyél fel olyan kérdést, hogy rád hogyan hat, mert nem fogok rá válaszolni. Az ilyen jellegű hozzászólások törlésre, szerzőik tiltásra kerülnek…

Esettanulmány:Nap – Mars együttállásom van, a páromnak Nap – Mars kvadrátja. Impulzívak vagyunk, ami a szívünkön, az a szánkon. Könnyen kijövünk a sodrunkból, válunk agresszívakká, semennyire nem tudjuk kezelni dühünket. Hajlamosak vagyunk kezet emelni egymásra. A cselekvés megelőzi a racionális gondolkodást, és ez nagy gondot okoz kapcsolatunkban, ugyanis türelmetlenségünk és nyughatatlanságunk miatt szoktuk tönkretenni a dolgokat. Pozitívum, hogy mindketten igyekszünk valamilyen fizikai tevékenységgel levezetni energiánkat. Ő focizik egy helyi csapatban, de fiatal korában az állami válogatottban is játszott. Én badmintonozom, aerobicra, tae-bo-ra is járok, és jó néhány, több hetes túlélő-túrán is részt vettem. Imádjuk a kalandos marsikus szórakozásokat: játékautókkal versenyzünk, bicikliversenyeken, gyorsulási versenyeken veszünk részt, háborús videójátékokkal játszunk. A Mars vadász, mi pedig lelkesen üldözzük vágyaink tárgyait. Cseppet sem fogjuk vissza magunkat. Fontos számunkra, hogy le tudjuk vezetni fölös energiáinkat és dühünket. Én oly módon adom ki dühömet, hogy tárgyakat hajigálok vagy török össze, és mindenkivel üvöltözöm. Ő dühében a falba vág, falba veri a fejét. …Együttállással külső levezetésmódot keresel. A kvadrát belső konfliktus. Szerintetek ?”

A kocsmai verekedéseket a legnagyobb valószínűséggel a Nap – Mars fényszög tulajdonosa kezdi. Ezek a legforróbb fejűnek tartott fényszögek az asztrológiában. Ők az első számú hősök. Itt a vége. Persze ennél sokkal többről van szó. Egy katonát pl. , akiből parancsnok lett, háborús hősnek tekintenek. Neki Nap – Mars fényszöge volt (fix jelekben). Tűzparancsot adott az embereinek és legyőzték az ellenséget. Parancsnoksága alatt csapata senkit sem vesztett el. Megbecsülésük jeléül katonái egy hatalmas kupával ajándékozták meg, amikor visszatért. Vin Dieselnek, a Halálos iramban  (Fast and Furious) főszereplőjének képletében a Nap kvadrátot képez a Nappal. (Érdekes adalék, hogy az anyja asztrológus). Ilyen esetekben a győzelem, a vágyott dolgok megszerzése, az akadályok legyőzése és a célok elérése erősíti az énképet. Az archetípusos impulzus harcra ösztönöz, ez pedig olyan területekre vezet, amelyeket erőteljes versenyszellem jellemez (sport, üzlet, pionírtevékenységek). Minden, ami egy törzsi háború sajátosságaival rendelkezik.

Ha a Napot az apa jelölőjének tekintjük, ez a fényszög apafigurákkal való konfliktusra is utalhat. Egy erőszakos apa által okozott sebektől az apával való nemes versengésig és bajtársiasságig bezárólag, ahol is szeretetteljes kapcsolat van az apa és fia között, széles a skála. Az apa olyan erő, amellyel számolni kell, akár jelen van, akár nincs. Melanie Reinhart szerint, ha egy Nap – Mars fényszöggel rendelkező személy elvesztette apját, vagy az valami okból kifolyólag hiányzik, ezt az energiát nagyon nehéz konstruktív mederbe terelni. Ez a „kamaszkori lázadás” meghosszabbításához vezethet, ami viszont rengeteg dühöt és gyászt leplezhet el.



A Mars az asztrológiában az életerőt jelképezi. Azt a valamit, amely arra sarkall, hogy kimenjünk és létezzünk a világban. Utalhat erős személyiségre, aki magabiztos, intuitív, dinamikus, vezetői tulajdonságokkal rendelkezik, erős akarata van. Egy ilyen személyiség képes egyetlen célra irányítani gondolatait, szavait, cselekedeteit. Erős identitástudata van, és az ilyen alkat nem szereti elveszíteni arcát, ezért nem engedi, hogy mások megalázzák vagy nyíltan tiszteletlenül kezeljék. A marsikus alkatok kiállnak magukért és érvényesítik jogaikat. Ez a fényszög az „Élet harcosa” archetípusával rezonál, és gyakran utal kihívásokkal teli életre. Az ilyen típusok gyakran rombolnak le dolgokat azért, hogy helyet csináljanak a frissnek és újnak. Nagyon férfias archetípus, és minden uralma alá tartozik, ami él, élénk és duzzad az energiától. Végső soron a Mars- Nap felfokozza az érzékelést, erősíti azt a képességet, hogy érvényesítsük akaratunkat, igényeinket, elérjük céljainkat az életben.

Ez a fényszög teszi lehetővé, hogy határokat szabjuk és megvédelmezzük fizikai és pszichés terünket. Vagy, egyik lenyűgözőbb megnyilvánulási módja: lehetővé teszi, hogy egy személy összeszedje bátorságát és a még oly félelmetes akadályokkal is szembenézzen. Ezek a szülöttek elvileg több szenvedést és fájdalmat képesek elviselni másoknál. Lelki szinten a Nap – Mars fényszögek nagyobb fokú éberséggel, ruháznak fel, az érzékelés élesebbé válik, könnyebben meg tudják különböztetni a barátot az ellenségtől. Néhány Nap/Mars szülött destruktív, és mindenre rátámad, amiről úgy érzik, hogy ártani akar nekik vagy meg akarja sebezni őket. Mindent egybevéve erős céltudatosság hatja át őket és arra törekszenek, hogy életükben kimunkálják belső hősüket vagy hősnőiket. A Nap- Mars személynek arra van szüksége, hogy ellenszegüljön valaminek. Ennek a kombinációnak kihívásokra van szüksége, arra, hogy a körülmények próbára tegyék és szeretnek győzni. Kedvező esetben be akarják bizonyítani kiválóságukat, és azt, hogy ők a legjobb emberek.



Megfigyeltem valami nagyon érdekeset az erőszakkal kapcsolatban. Valahányszor valamilyen erőszakos cselekedetet akarnak elkövetni ellened, ösztönös Marsod megpróbál figyelmeztetni közeledésére. De a Vénusz (az a részünk, ami azt akarja, hogy kapcsolataink zökkenőmentesek legyenek) rögtön felülírja és eltompítja: ‘Ne aggódj, majd kitombolja magát és nemsokára lecsillapszik, és aztán újra jó lesz minden’.

Meg akarok osztani veletek egy aranyszabályt az erőszakot illetően: ha egy hozzátok közel álló személy valakivel erőszakosan viselkedett a múltban, hogy előbb – utóbb veled is az lesz. Ha tehát azt tapasztalod, hogy valaki indok nélkül erőszakosan, agresszíven viselkedik másokkal, azt ne hidd, hogy téged varázslat véd ellene. Egy szép napon majd te leszel a célpont. Az a személy, aki elvesztette önuralmát és arcába vágott annak, aki útját állta, neked is behúz egyet, ha keresztezed az útját. Aki belerúg a kutyájába, előbb – utóbb feleségét vagy a gyerekeit is rugdosni fogja, hacsak nem dolgozott azóta nagyon keményen magán, hogy megfegyelmezze és egészséges mederbe terelje kirobbanó természetét.

Az erőszaknak mindig van valamilyen előjele. Ezek rendszerint nagyon világos, figyelmeztető jelek. Ha egészséges kapcsolatban lennénk Marsunkkal, tudnánk milyen lépéseket tegyünk, ha úgy érezzük, erőszak lóg a levegőben. Castaneda könyveiben Don Juan azt mondja Carlosnak, hogy mindig olyanoknak kell lenniük, mint a harcosoknak. Azaz, anélkül, hogy paranoiásakká válnánk, élesre állított antennákkal kellene járnunk – kelnünk a világban. Más szavakkal, folyamatosan tudatában kellene lennünk, mi történik körülöttünk. Főleg annak a ténynek kellene tudatában lennünk, hogy bármelyik pillanatban meghalhatunk. Ahelyett tehát, hogy a ködben botorkálnánk, tényleg tudatában kellene lennünk, mi zajlik körülöttünk.

12 éven keresztül éltem a New York -i Harlemben, és a környéken, ahol laktam, én voltam az egyetlen fehér ember. Szerettem, és nagyon sokat tanultam tapasztalataimból. Veszélyes volt, de amikor kimentem az utcára, gondosan élesre hangoltam antennáimat, és ha valami azt súgta, ne járjak az utcának ezen az oldalán, rögtön átmentem a túloldalra. Szeretem nézni az embereket, de bizonyos emberekkel kapcsolatban ösztönösen úgy éreztem, nem szabad közvetlenül rájuk néznem. Vagy ha olyasvalaki közeledett felém, akivel kapcsolatban valami furcsát éreztem, azonnal sarkon fordultam, és gyorsan más irányba kezdtem haladni. Az ilyesmiket értem az alatt, hogy kapcsolatban maradsz marsikus ösztöneiddel. A Mars ugyanis a túlélők bolygója.” Richard Idemon




Kapcsolódó

A Mars princípiuma

Az archetipális Mars (Linda Reid)

Nap és kreativitás a horoszkópban

Így kezeld a dühödet !

Erőpróbáló  Nap – Mars fényszögek

A BLOGOMBAN MEGJELENT FORDÍTÁSOKAT, ÍRÁSOKAT ÉS KÉPEKET A SZERZŐI JOGRÓL SZÓLÓ 1999. ÉVI LXXVI. TÖRVÉNY ÉRTELMÉBEN AZ ENGEDÉLYEM NÉLKÜL MÁSHOL KÖZZÉTENNI TILOS. EZ ALÓL KIVÉTELT KÉPEZ, HA CSAK AZ ÍRÁSOM ELSŐ NÉHÁNY SORÁT TÜNTETIK FEL, MAJD A FOLYTATÁSÉRT A BLOGOMRA KATTINTVA JUT EL AZ OLVASÓ! AMENNYIBEN MÁS FORRÁST NEM JELÖLÖK MEG, AZ ÍRÁSOK, FORDÍTÁSOK A SAJÁT SZELLEMI TERMÉKEIM, KERESKEDELMI FORGALOMBAN TÖRTÉNŐ ÉRTÉKESÍTÉSÜKHÖZ CSAK SZEMÉLYES EGYEZTETÉST KÖVETŐEN JÁRULOK HOZZÁ!