Menu
zavaros időszak
Mielőtt letisztulna a kép, a helyzet még zavarosabbá válik
2018-11-13 feladat

E héten három igen figyelemreméltó hatás érvényesül : a Mars a Halakba lép, a Vénusz abbahagyja tolatását, a Merkúr hátraarcot vág és Neptunnal képezett kvadrátja is hat.  Mindez egyszersmind jelentős energetikai váltás is: zavaros helyzetekre számíthatunk.

 A vélemény fontos. A Tiéd is az. Mielőtt azonban hozzászólnál a Facebook-oldalon közzétett posztokhoz, kérlek tanulmányozd át gondosan a kommentelési etikettről szóló bejegyzést. Ezzel megelőzheted azt a mindkettőnk számára igen kellemetlen helyzetet, hogy hozzászólásod töröljem, vagy le kelljen tiltsalak az oldalról. Köszönöm.

November 15-én a Mars jegyet vált: elhagyja a Vízöntőt, ahol idén, tolatása miatt a szokásosnál sokkal tovább időzött. (2018 május 16 – tól augusztus 27, aztán szeptember 12-től november 15). Ez önmagában is jelentős váltás. Mint a nyáron megtapasztalhattuk, a Mars nem volt a legjobb formájában az izgága, kiszámíthatatlan, kézzelfogható eredmények helyett inkább bizarr gondolati konstrukciókkal előrukkoló jegyben. A többi bolygóval képezett erőpróbáló kapcsolatok miatt az idei Vízöntő Mars tranzitot nem annyira a zseniális megoldások, újító áttörések, mint inkább az életképtelen agyszülemények dömpingje, a meglévő értékeket is tönkretevő nyughatatlanság jellemezte.

Nos, a Halak jegye, ahol a Mars 2018 november 15 és 2019 január 1 között időzik, szintén nem a legideálisabb terep számára.Az asszertivitás és agresszió princípiuma nem érzi magát túl jól ebben az empatikus és engedékeny, áldozathozatalra fogékony jegyben. Persze, az érzelmi motivációk, az altruizmus, az elesettek, szükséget szenvedők megsegítésére fordított erőfeszítések továbbra is tettekre sarkallhatnak – de a realitásérzék sok kívánnivalót hagy maga után. Így aztán a nemes gesztusok méltatlan alanyokra és ügyekre is elpazarlódhatnak, elzárva a tényleges fejlődés útjait is. Mivel e tranzit során a Mars meglehetősen problémás fényszögeket képez (kvadrátot a Jupiterrel, a jegy hagyományos urával és együttállást a Neptunnal, a Halak modern kori uralkodójával), félő, hogy inkább a kártékony hatások érvényesülnek. Persze ez nem szükségszerűen igaz. Figyelemmel, tudatossággal olyan jó forgatókönyvek is lehetségesek, amikor a megérzések, a tudattalan üzeneteire való fogékonyság (pl. álommunka révén), valamilyen kreatív tevékenység távol tarthat a tévutaktól.





16-án a Vénusz a Mérleg 25°14′-en abbahagyja tolatását, a Merkúr azonban még ugyanaznap hátraarcot vág. Ez nagyon ritka egybeesés, érdemes odafigyelni rá. Az üzenet a személyi horoszkóp adottságaitól függően mindenkinél más és más, de azért vannak általánosabban érvényes jelzések is. A Vénusz direkt stacionáriusba váltásával a princípiumhoz társítható témák (nem csupán a párkapcsolatok, hanem általában véve is a társulások, érzelmi döntések, pénzügyek, értékrend váltás, prioritások megállapítása, stb) kimozdulhat a holtpontról.

Csakhogy idén ez korántsem azt jelenti, hogy december elején, amint a Vénusz kilép a retrográd árnyékból, már körvonalazódik is a megoldás. A Merkúr ugyanis néhány órával az után, hogy a Vénusz direktbe váltott, a Nyilas 13°29′-án hátraarcot vág. Tolatása december 6-ig tart, a retrográd árnyékból december 24-én lép ki. Ez önmagában is arra utal, hogy bőven maradt még átgondolni való, a továbblépéshez befejezetlen ügyeket kell lezárni, el kell végezni az utolsó simításokat, stb. A fontossági sorrend megállapítása és a helyzetek átlátása azonban a szokásosnál több nehézséggel zajlik.

A Nyilasban ugyanis a Merkúr száműzetésben van, ráadásul még erőpróbáló fényszöget is képez a Halakban uralomban levő Neptunnal. Durván számolva, ez a hatás november 12 – 21 között érződik, de november 15 – 19 között a legerősebb. (A fényszög majd csak december 24-én lesz egzakt, amikor a Merkúr kilép a retrográd árnyékból – de az egy másik poszt).



Amit most érdemes megszívlelni:

  • Az erőpróbáló Neptun fényszögek (különösen ha a merkúri hatásokkal kombinálódnak) gyakran jeleznek lopásokat, megtévesztést, csalást. Ennek most különösen fontos tudatában lenni, hiszen közelednek a téli ünnepek, most kezd tombolni a bevásárlási láz (de az észrevételek nem csak erre vonatkoznak). A vásárok kedvenc vadászterületei a zsebtolvajoknak, tehát a minimum ami elmondható, hogy vigyázzunk az értékeinkre. A megvásárolni kívánt árú minőségével is lehetnek problémák, többet fizethetünk érte, mint amennyit ér valójában. Tanácsos odafigyelni fizetéskor is, gondosan ellenőrizni a visszajárót és azt, nehogy hamis bankjegyet kapjunk. Az internetes tranzakcióknál szintén fokozott óvatosság ajánlott (talán érdemes is kerülni az online vásárlást a következő 3 -4 nap folyamán)
  • Az utazások szintén tartogathatnak bonyodalmakat. Ebben a retrográdba váltó Merkúrnak van nagy szerepe, a Neptun pedig a zűrzavart fokozza. (Tipikus malőrök: késés, útvonal eltévesztése, elkavarodott, rosszabb esetben ellopott csomagok, problémák a határon, tömeg, dugók, balesetveszély)
  • Ami nagyon kerülendő: alkohol – és más tudatmódosító szerek fogyasztása. Ezek a szokásosnál erősebben hatnak, és a felsorolt bolygóhatások rosszabb változatait hozzák felszínre.
  • A tudatállapot természetesen jó irányban is módosítható, pl. meditációs gyakorlatokkal (különösen az éberségmeditáció változatai ajánlottak). A jóga, taichi, sport, kiadós séta is sokat segíthet.
  • Fontos dolgokat megbeszélni, fontos döntéseket hozni nyilvánvalóan nem most kell.
  • A párkapcsolatokban és más társulásokban felmerülő problémákat nem Vénusz idei retrográd szakaszában illetve más, általános tudnivalókat tartalmazó posztokban bemutatott hatások „okozzák”. (Aphrodité a tükörbe néz, Túlélési útmutató a Vénusz retrográd időszakaihoz) Ezek csak ráirányítják a figyelmet mindarra, ami több év önbecsapás, valóságelhárítás folyamán felhalmozódott. A nyomás, rossz közérzet, becsapottság-érzés arra utaló jel, hogy alapos átalakításokra van szükség. A munkát ezúttal is saját hozzáállásunkkal kell elkezdeni. Hogy ez nem hoz azonnali eredményt, szintén nem csoda, hiszen a most problémát okozó helyzetek sem egyetlen nap alatt alakultak ki.
  • Más témákat illetően sem a bolygójátékosok a „hibásak” abban, hogy a dolgok nem elvárásaink szerint alakultak, hanem saját struccpolitikánk, mulasztásaink, valóságelhárításunk, a valóság érzékelését átszínező kémiai vagy-érzelmi függőségek…

***

Szóval, nem árt szem előtt tartani azt, amit már annyiszor elmondtam (és még fogom is jó néhányszor). Személyes szinten nem csupán a horoszkóp adottságai, hanem a tudatossági szint, energiaállapot, szabad akarattal hozott döntések is belejátszanak, hogyan élünk meg bizonyos bolygóhatásokat. Magyarul: nagyon nagy az egyéni felelősséged abban, hogyan tapasztalod meg őket eseményszinten – akár tudatában vagy ennek, akár nem.




Kapcsolódó

Novemberi előrejelzés

Álmok tematikus oldala

A Neptunusz szövevényes ösvényein

A hazugság testnyelve

Tévedni emberi dolog, de nem muszáj

A BLOGOMBAN MEGJELENT FORDÍTÁSOKAT, ÍRÁSOKAT ÉS KÉPEKET A SZERZŐI JOGRÓL SZÓLÓ 1999. ÉVI LXXVI. TÖRVÉNY ÉRTELMÉBEN AZ ENGEDÉLYEM NÉLKÜL MÁSHOL KÖZZÉTENNI TILOS. EZ ALÓL KIVÉTELT KÉPEZ, HA CSAK AZ ÍRÁSOM ELSŐ NÉHÁNY SORÁT TÜNTETIK FEL, MAJD A FOLYTATÁSÉRT A BLOGOMRA KATTINTVA JUT EL AZ OLVASÓ! AMENNYIBEN MÁS FORRÁST NEM JELÖLÖK MEG, AZ ÍRÁSOK, FORDÍTÁSOK A SAJÁT SZELLEMI TERMÉKEIM, KERESKEDELMI FORGALOMBAN TÖRTÉNŐ ÉRTÉKESÍTÉSÜKHÖZ CSAK SZEMÉLYES EGYEZTETÉST KÖVETŐEN JÁRULOK HOZZÁ!

Comments are closed
* *