Menu
Újhold a Skorpióban – 2018
2018-11-06 állócsillagok

A november 7-i újhold a Skorpió 15°11′-en születik meg, helyi idő szerint 17:01-kor. Nem csupán a szokásos 28 napos holdciklus kezdete ez, hanem bizonyos szempontból lezárás, értékelő is: a Jupiter a jegy legvégén jár. November 8-án, amikor a Hold már a Nyilasban halad, a Nagy Jótevő is besistereg otthonába.

 A vélemény fontos. A Tiéd is az. Mielőtt azonban hozzászólnál a Facebook-oldalon közzétett posztokhoz, kérlek tanulmányozd át gondosan a kommentelési etikettről szóló bejegyzést. Ezzel megelőzheted azt a mindkettőnk számára igen kellemetlen helyzetet, hogy hozzászólásod töröljem, vagy le kelljen tiltsalak az oldalról. Köszönöm.

Az újhold együttállást képez a Skorpió 15°05 ‘-én levő Déli Serpenyővel (Zubenelgenubi), egy Mars – Szaturnusz természetű (mások szerint Vénusz – Szaturnusz jellegű kettős csillaggal). Ezt az állócsillagot egészségre kártékony hatásúnak tartották, egyszersmind üzleti veszteségeket, hamis vádakat, szégyent, romlást, csalódásokat társítottak hozzá.

Ilyen gondoknak természetesen nem kell esemény-szinten bekövetkezniük – különösen, ha odafigyelünk megérzéseinkre, nyitva tartjuk szemünket, megtesszük a szükséges óvintézkedéseket. Az újhold trigont képez a Neptunnal is (a Nap – Neptun trigon október 6-án vált egzakttá), és ez fogékonyabbá tehet a belső világunkból érkező üzenetekre. Az újhold Plútóval képezett szextilje abban segíthet, hogy álmaink, belső képeink üzenetét össze tudjuk kapcsolni ébrenlétünkbeli helyzetekkel, alkalmazni tudjuk a konszenzuális valóság világában is. (A Nap – Plútó szextil november 11-én pontosul be).

Ez nagy segítséget nyújthat regenerációs-és újjászületési folyamatainkban, belső forrásaink hozzáférhetőbbekké válnak és felkészülhetünk a válságosabb időszakokra is. Ha a mélyből figyelmeztetés érkezik, jobban tesszük, ha legalább fontolóra vesszük, akkor is, ha közlendője cseppet sem kellemes. A fentebb felsorolt hatások ugyanis azt sugallják: a „megmagyarázhatatlan” nyugtalanságnak, ébredésünkbe elkísérő sejtelmeknek, hangulatoknak, furcsa álmoknak több közük lehet a valósághoz, mint szeretnénk. A Jupiter és az Uránusz november 8-án bepontosuló, 150°-os fényszöge fokozza ezt a különös vibrálást.





Sajnos, egyidejűleg egy Merkúr – Neptun kvadrát is hat, így hajlamosak lehetünk önkényesen, torzítva értelmezni ezeket az üzeneteket.Vágyfantáziáink alaposan felülírhatják a valóságot. Jóllehet a fényszög nem pontos, erős hajlamot ad arra, hogy a kényelmetlen igazságokat szépen hangzó hazugságokká fogalmazzuk át. (Ez a tendencia mellesleg egész november folyamán érvényesülni fog). Addig racionalizáljunk, okoskodjunk, hogy akár egy orrunk előtt tornyosuló megállítótáblát is invitációnak érezzünk arra, hogy még nagyobb sebességre kapcsoljunk. Még jobban várjuk a csodát, még több trükköt bevetve próbáljuk minden élethelyzetre alkalmazni a 0 erőfeszítés = maximális haszon varázsformulát.

Ugyanezt a tendenciát növeli a Mars, az újhold régi ura Jupiterhez közeledő kvadrátja. Ez az erőpróbáló fényszög is csak később, november 20-án pontosul be, de egy kb 20 napig érvényesülő befolyásról van szó, ami már most sem elhanyagolható. A Mars és a Jupiter közötti erőpróbáló kapcsolatok heves túlzásokra hajlamosítanak. Az egész nyáron át tartó kényszerszünet után nem csoda, hogy szeretnénk teljes sebességre kapcsolni, bepótolni a sokunk számára jelentős veszteségeket hozó lemaradást. A túlzott kockázatvállalási kedv, a kanyarok levágására tett kísérletek a gyakorlati érzék hiányával kombinálódva több problémát teremthetnek, mint amennyit megoldanak.

Mivel a Vénusz november 16-ig még retrográd, a Merkúr pedig ugyanaznap kezdi meg tolatását, amikor a Vénusz direkt stacionáriusba vált, ez még mindig nem a lendületes előrelépés ideje. Lehet terveket szőni, plasztikusan elképzelni a lehetséges valóságot, kidolgozni a legapróbb részleteket hogy aztán majd annál könnyebb legyen átültetni a gyakorlatba. Ehhez tényleg adódni fognak lehetőségek. Azonban, hogy kiaknázhassuk majd őket, még le kell zárni bizonyos dolgokat, el kell varrni az elvarratlan szálakat, hiányosságokat kell pótolni. Ez a stratégia a lehetséges buktatók elkerüléséhez is jól jön.

Az előző hetekéhez képest sokat javult a légkör. A Mars és Vénusz november 9-én bepontosuló trigonja már az újholdképletben is hat, így az eddigieknél hatékonyabban érhetjük el azt, amire sóvárgunk. Ha korábban adódtak feszültségek párkapcsolatban és más társulásokban, most könnyebb konyszenzusra jutnunk. Hogy tartós békekötésről vagy csak fegyverszünetről van -e szó, majd kiderül…




 

Kapcsolódó

Novemberi előrejelzés

A BLOGOMBAN MEGJELENT FORDÍTÁSOKAT, ÍRÁSOKAT ÉS KÉPEKET A SZERZŐI JOGRÓL SZÓLÓ 1999. ÉVI LXXVI. TÖRVÉNY ÉRTELMÉBEN AZ ENGEDÉLYEM NÉLKÜL MÁSHOL KÖZZÉTENNI TILOS. EZ ALÓL KIVÉTELT KÉPEZ, HA CSAK AZ ÍRÁSOM ELSŐ NÉHÁNY SORÁT TÜNTETIK FEL, MAJD A FOLYTATÁSÉRT A BLOGOMRA KATTINTVA JUT EL AZ OLVASÓ! AMENNYIBEN MÁS FORRÁST NEM JELÖLÖK MEG, AZ ÍRÁSOK, FORDÍTÁSOK A SAJÁT SZELLEMI TERMÉKEIM, KERESKEDELMI FORGALOMBAN TÖRTÉNŐ ÉRTÉKESÍTÉSÜKHÖZ CSAK SZEMÉLYES EGYEZTETÉST KÖVETŐEN JÁRULOK HOZZÁ!

Comments are closed
* *