Most talán belátod, mennyire értékes vagy !

Túlélési útmutató a Vénusz retrográd időszakára

(Nem csak) a Vénusz retrográd időszakaira érvényes meglátás: „Ne feledd, mások olyan mértékben fognak megbecsülni, amennyire te becsülöd magad, és határaid jelzik, mit tartasz elfogadhatónak és mit nem. Végre talán megtanulod hát eléggé szeretni magad ahhoz, hogy a sarkadra állj, és ne toleráld tovább azokat a viselkedésformákat és kapcsolatdinamikákat, amelyek nem jók neked. Nem kell folytatnod a táncot! Amikor az egyik személy változtat a tánclépéseken, megváltozik a kettőtök közötti dinamika is, így nem árt, ha tudod: erősebb vagy, mint hinnéd !” ( SoulLevelSolutions| Lisa E. Zimmerman )

Az ilyen leírások nagyon hasznosak lehetnek, de megvannak a korlátaik. Nem alkalmazhatók automatikusan,receptszerűen”. Bővebben: Mire jók, jók-e valamire egyáltalán az asztrológiai receptek? Mindenkinél más és más módon, a személyi horoszkóp sajátosságaitól függően nyilvánulnak meg.Tekintve, hogy a Föld jelenlegi népességetöbb mint 7 és fél milliárd, ennyi horoszkóp -variáció létezik. Beláthatod, hogy a szóba jöhető változatokat nem áll módomban egyenként kivesézni, komment formájában végképp nem. A TIÉDET sem 🙂 Kérlek tehát, ne tegyél fel olyan kérdést, hogy rád hogyan hat, mert nem fogok rá válaszolni. Az ilyen jellegű hozzászólások törlésre, szerzőik tiltásra kerülnek…

Egy bolygó tolatásának időszakában az olyan tevékenységeken van a hangsúly, mint: az újra áttekintés, átismétlés, visszalátogatás, újramodellezés, átcsoportosítás, átszervezés, újra nekirugaszkodás. Új projektek elkezdése helyett szerencsésebb kitartani a már folyamatban levők mellett. A Vénusz esetén az érdeklődés elsősorban a szerelemmel, társas viszonyokkal, pénzzel kapcsolatos témákra irányul. Persze személyes stílusod nagyszabású átalakítása is okozhat fejfájást, ha nagyon drasztikus/ költséges változásokat eszközölsz, hogy aztán, mikor a Vénusz újra direktbe vált, meggondolod magad. Nem számít milyen szenvedélyesen el vagy ragadtatva ötletedtől a Vénusz tolatásának időszakában, ha a változtatás nincs összhangban teljes személyiségeddel, csak ideiglenes lesz.

A Vénusz uralma alá tartozik a pénz is. Ez a gyakorlatban annyit jelent, hogy járandóságaidat késve kaphatod meg, vagy nem férhetsz hozzá azonnal tartalékaidhoz. Ez általában véve nem jó időszak befektetésekre, vállalkozások alapítására, hiszen túlértékelheted vagy alábecsülheted a szolgáltatást vagy terméket, amelyet meg akarsz vásárolni vagy árulni szeretnél. Az alacsony költségvetésű vagy minimális kockázattal járó üzleti tevékenységekkel semmi gond, de nem ajánlatos komolyabb költségekbe verned magad (hiszen, mint már szó volt róla, túlértékelheted a terméket vagy rá való igényedet.) Alkalmas időszak ez azonban a használt cikkek vásárlására, különösen ha tisztában vagy annak a terméknek a valódi értékével, amelyet tulajdonosa alábecsült. Ezekben az esetekben valóban jó üzleteket üthetsz nyélbe!)

A pénzhez, pénzügyekhez való viszonyod átértékelése teljes összhangban van ennek az időszaknak a feladataival. Szóval, milyen pénzzel, elfogadással, saját értékeddel kapcsolatos hiedelmeid szorulnak felülvizsgálatra vagy korrigálásra? Felül kell talán vizsgálnod azt is, hogyan kezeled a birtokodban levő pénzt. Milyen pénzzel, értékekkel kapcsolatos mintázat szerint éled életedet ? (Pl. tisztában vagy azzal, mekkora bevételt engedélyezel magadnak ? [ezt a kérdést különösen akkor érdemes feszegetni, ha a rosszul fizetett/ nem kifizetett/nem időben kifizetett munkák állandó problémaforrásai életednek – ford. megj] Mit jelképez számodra a pénz? Mit értékelsz ? Ezeket a kérdéseket akkor is NAGYON érdemes körüljárni, ha még sosem tetted fel őket magadnak. Ja, és még valami: a bizonytalan gazdasági helyzetnek semmi köze ahhoz, hogy mennyi pénzed van!

A Vénusz retrográd időszaka arra is csábíthat, hogy olyan fényűző módon költekezz, amit egyébként nem engedhetsz meg magadnak. Esetleg olyan bútorokat, frizurát, ruhatárat, utazást választasz, amely már egyáltalán nem vonz miután a Vénusz direktbe váltott. De jaj, akkor már nem cserélheted vissza, nem bonthatod fel a szerződést, úgyhogy a nyakadon marad. Ha mindenáron változásokat akarsz eszközölni, csak milliméterenként keríts rájuk sort és…az Isten szerelmére, ne rendezd át a lakásod és ne tetováltasd ki magad. Ha már mindenáron kényeztetni akarod magad ebben az időszakban, válasz költséghatékony – és minimális kockázattal járó módszereket !





A Vénusz retrográd időszaka ideális arra, hogy hozzáláss kapcsolati gubancaid bogozásához (nyugi, szinte biztos lesznek most ilyenek) Semmi sem árulkodik jobban ezeknél arról, hogyan is érzel magad iránt. Hiszen tudod, csak azokat vonzod be, akik rezonálnak valamelyik, tudatos vagy tudattalan személyiségrészeddel. Ami nem működik számodra, azon változtatnod kell – és ez nagyszerű időszak ahhoz, hogy ráébredj: hol billent meg az egyensúly és hogyan állíthatnád ezt helyre.

Ne feledd, mások olyan mértékben fognak megbecsülni, amennyire te becsülöd magad, és határaid jelzik, mit tartasz elfogadhatónak és mit nem. Végre talán megtanulod hát eléggé szeretni magad ahhoz, hogy a sarkadra állj, és ne toleráld tovább azokat a viselkedésformákat és kapcsolatdinamikákat, amelyek nem jók neked. Ha így van, (mindkettőtöknek) gratulálok! Nem kell folytatnod a táncot! Amikor az egyik személy változtat a tánclépéseken, megváltozik a kettőtök közötti dinamika is, így nem árt, ha tudod: erősebb vagy, mint hinnéd !



A Vénusz tolatásának időszakában olyan típusokhoz is vonzódhatsz, akik gyökeresen különböznek eddigi zsáneredtől. Ha stabil kapcsolatban élsz, talán nyughatatlanság és elégedetlenség tölt el. Javaslatom: ne tegyél fontosabb lépéseket a retrográd időszak alatt: tehát ne szakíts, ne jöjj össze senkivel, ne jegyezd el magad, ne köss házasságot, mert amint a Vénusz direktbe vált, meggondolhatod magad(vagy visszatér józan eszed). Mintha csak egy álomból ébredtél volna: „Te jó ég, mi ütött belém ?!!”

Ha a Vénusz retrográd időszakában belemész egy kapcsolatba, rendszerint nem látod világosan új szerelmed szándékait és elkerülik figyelmedet azok a riasztócsengők is, amelyek máskor nem. Amennyiben hosszabb távú kapcsolatban élsz és nyughatatlanság vagy elégedetlenség uralkodik el rajtad, használd fel ezt az időszakot arra, hogy megvizsgáld: mi hiányzik annyira ebből a társulásból, hogy zöldebb kertek felé kacsintgatsz ? Milyen szükségleteid nem elégülnek ki ? [Persze ez a gondolkodási szünet nem jelenti egyszersmind azt is, hogy mindenáron benne is kell maradni egy tarthatatlan felállásban. Vannak olyan alkati inkompatibilitások, amelyeknél a szakítás az egyetlen szóba jöhető megoldás. Képleteitek összehasonlítása segíthet eldönteni, esetetekben miről van szó. -ford.megj.]

Régi szerelmek és szeretők is előkerülhetnek ilyenkor, olyan váratlanul, mintha a semmiből bukkantak volna fel. Ha mindketten szabadok vagytok, talán jó ötlet feleleveníteni a kapcsolatot. Azonban, mire a Vénusz direktbe fordul, nagyon valószínű, hogy igen élénken emlékszel majd vissza, miért is szakítottatok annak idején. Az elkövetkező hat hét folyamán figyelj oda jól, kik bukkannak fel a múltadból (felbukkannak egyáltalán ?)

Ez az időszak nagyszerű arra is, hogy felülvizsgáld valamennyi kapcsolatodat, különféle típusú kapcsolatmintáidat. Így kiderítheted, vannak -e olyasmik, amikre alaposabban oda kell figyelned, sort kell vajon kerítened bizonyos beszélgetésekre.? Tartozol -e valakinek bocsánatkéréssel? Vannak-e olyan barátaid, szeretteid, akikről már régóta nem hallottál ? Ha igen, soha jobb alkalmat, hogy felvedd velük a kapcsolatot !

Az ilyenkor ható energiák nagy segítséget nyújthatnak azoknak a művészeknek, akiknek befejezésre váró kreatív projektjeik vannak. Most friss ötletek inspirálhatnak és a művészi önkifejezés új lehetőségei is feltárulhatnak előtted. Talán egy régebbi munkádat is át szeretnéd alakítani, új életet lehelve belé. És ti, azok a művészek, akik nem kreatív tevékenységeitekből éltek, legyetek jók magatokhoz, kezdjetek újra alkotni ! Szerény véleményem szerint ez most nem szabadon választható feladat, hanem akkora szükségetek van rá, mint az oxigénre !

Remélem, most végre belátod, mennyire értékes vagy – ez lenne a Vénusz retrográd időszakának legnagyobb jótéteménye! És minél inkább felismered tulajdon értékedet, annál jobb ember leszel- és ez mindannyiunk javára válik.




Kapcsolódó

Aphrodité tükörbe néz (általános tudnivalók a Vénusz retrográd időszakáról)

Valóban szereted magad ?

Illik hozzám a párom ?

Párkapcsolat, szerelem

 

Kép forr: Abstract Desktop Nexus

A BLOGOMBAN MEGJELENT FORDÍTÁSOKAT, ÍRÁSOKAT ÉS KÉPEKET A SZERZŐI JOGRÓL SZÓLÓ 1999. ÉVI LXXVI. TÖRVÉNY ÉRTELMÉBEN AZ ENGEDÉLYEM NÉLKÜL MÁSHOL KÖZZÉTENNI TILOS. EZ ALÓL KIVÉTELT KÉPEZ, HA CSAK AZ ÍRÁSOM ELSŐ NÉHÁNY SORÁT TÜNTETIK FEL, MAJD A FOLYTATÁSÉRT A BLOGOMRA KATTINTVA JUT EL AZ OLVASÓ! AMENNYIBEN MÁS FORRÁST NEM JELÖLÖK MEG, AZ ÍRÁSOK, FORDÍTÁSOK A SAJÁT SZELLEMI TERMÉKEIM, KERESKEDELMI FORGALOMBAN TÖRTÉNŐ ÉRTÉKESÍTÉSÜKHÖZ CSAK SZEMÉLYES EGYEZTETÉST KÖVETŐEN JÁRULOK HOZZÁ!