Fullasztó hőség

Heti előrejelzés : 2018 augusztus 6 – 12

Az augusztus 6 – 12 közötti időszak ígérkezik a hónap legfullasztóbb hetének. A szó konkrét és átvitt értelmében is perzsel a kánikula, a levegőt azonban se szellő se nyári zápor nem hűsíti. Ha el is ered az eső, utána fülledtté, párássá válik a levegő, ami tovább fokozza a nyomást.

Hétfőn az Ikrek Hold, a Vízöntő Mars és a Szűz legvégén levő Vénusz közötti nagy levegő – trigon oldja a hangulatot. E bolygókapcsolódások kedveznek a könnyed, társasági összejöveteleknek, kisebb- nagyobb kiruccanásoknak, információk megszerzésének és feldolgozásának, segíthetnek rálátni a különböző helyzetekre. Egyszersmind azonban arra is hajlamosíthatnak, hogy túl könnyen vegyünk, elintellektualizáljunk olyan problémákat, amelyeket nem (csak) intellektuális szinten kell kezelni.

A hét egy Nap – Jupiter kvadráttal folytatódik kedden, melynek hatása már a bepontosulás előtti és azt követő néhány napban is érződik. Az augusztus 11-i részleges napfogyatkozás – képletben is fontos szerepet játszik. Jóllehet az asztrológiai szakácskönyvek Nap és Jupiter közötti erőpróbáló fényszögeket nem tekintik igazán ártalmasaknak, jelen esetben a túlzások, mértéktelenség,nagyzási mánia, a hatáskörök túllépése okozhat komoly gondokat. A visszafogottság sem a Napnak sem a Jupiternek nem erőssége, az Oroszlánban és a Skorpióban pedig végképp nem.

Jelen esetben a túlzott dogmatizmus, az ideológiákhoz, kedvenc hiedelemrendszerekhez való ragaszkodás (anélkül, hogy valóságtartalmukat a gyakorlatban is leellenőrizték volna), a túlzásba vitt evés- ivás, a fedezet nélküli ígérgetés, a kereteket meghaladó költekezés, kölcsönök felvétele okozhat problémákat. Nem árt szem előtt tartani azt sem, hogy a Nap nem csak a tudatosságnak, hanem az egónak is a jelölője, amelyet a Jupiterrel képezett erőpróbáló kapcsolat alaposan felduzzaszthat, és úton-útfélen való kifejezésére ösztönözhet. Az inkvizítori hév, a másokon való átgázolás, a gátlástalanság szintén jellemző sajátosság lehet – az egyidejűleg érvényesülő többi nehéz fényszög viszont az ego – lufik kidurranására figyelmeztethet.

Mivel a fényszög az augusztus 11-i eklipszképletben is megjelenik, a bonyodalmak hosszabb távon tarthatnak a tranzit időszakánál. Ugyanez vonatkozik a héten érvényesülő többi fényszögre is. A hatások ezúttal sem elszigetelten jelennek meg, hanem összeadódva érvényesülnek és határozzák meg az időszak jellegét, személyes szinten a képletek egyéni sajátosságai szerint.

Ugyancsak augusztus 7-én kezdi meg január 6- ig tartó tolatását az Uránusz is a Bika 2°33′-én. Ez újabb váratlan fordulatokat jelezhet, egyszersmind arra is utal, hogy a bolygó energiája mostantól inkább belső váltások formájában nyilvánulhat meg (l. augusztusi előrejelzés) . Itt hívom fel a figyelmet arra is, hogy az előző bejegyzésekben részletesen bemutatott Mars- Uránusz fényszög (Mars – Uránusz kvadrát-2018, Mars – Uránusz kvadrát tranzitként, Mars – Uránusz kvadrát a radixban) még mindig erőteljesen hat. Ez a fényszög ingerlékennyé, meggondolatlanná tesz, a kapkodás, rossz időzítés, impulzivitás pedig nem csupán a balesetek veszélyét növeli, hanem más életterületeken is felfordulást okozhat. A forgalommal szembe menni átvitt értelemben se jó ötlet ezekben a napokban.

A Vénusz és a Mars kedvező fényszöge, trigonja szintén 7-én pontosul be. (A Vénusz 7-re virradóan lép át a Mérlegbe). Megfelelő irányba terelve oldhatja a feszültséget (pl. felismerjük, hogy nem kell mindenáron, erőnek erejével „megoldani” azokat a helyzeteket, amelyeket egyelőre nem áll módunkban), másrészt azonban váratlan bonyodalmakba is sodorhat. Pl. egy- két – több alkalmi flört kellemes kikapcsolódást is hozhat, de a szerelmi háromszögek, nem megfelelően választott partnerek fokozhatják is a meglévő feszültséget.Augusztus 8-án az Oroszlán 16°27′-én bepontosul a Nap – Merkúr együttállás. Ezzel a bolygókapcsolattal az augusztusi előrjelezés foglalkozott részletesebben. A kommunikáció, gondolkodási folyamatok, utazások, okmányok, kereskedelem és a tudatosság, éntudat, autoritás, kreativitás jelölőjének találkozása értelemszerűen ezekre a témákra irányítja a figyelmet. Mivel az Oroszlán egyébként is szeret rivaldafényben állni, megnövekedhet az igény arra, hogy minél szélesebb körben tegyük közzé mondanivalónkat, véleményünket pedig másokkal is elfogadtassuk. A gond csak az, hogy sokan mások is ugyanezt akarják, a nézőpontok pedig nem feltétlenül egyeznek. Mivel az együttállás fix jegyben következik be, és a Merkúr tolat is, a felek mereven ragaszkodhatnak álláspontjukhoz, a tények hiányát pedig hajlamosak lehetnek harsány bömböléssel kompenzálni. Belátható, hogy ez az időszak (nemcsak aznap, hanem a teljes hét) nem kimondottan alkalmas vitás kérdések tisztázására. Most sokkal fontosabb, mint általában, hogy alkalmas, semleges terepet találjunk indulataink levezetésére.Könnyen előfordulhat azonban, hogy a Nap/Merkúr – Jupiter kvadrát – jelezte túlzások és túlkapások a 10 -én bepontosuló Vénusz – Szaturnusz kvadrát kompenzációi. (A Jupiter és az Oroszlán Nap is hajlamos arra, hogy a kellemetlen tényekre szőnyeg alá söpréssel reagáljon. Ugyanez mondható el a Mérleg Vénuszról is. Ha tehát valami nem stimmel valamelyik életterületen, apait- anyait bedob, hogy a „minden legnagyobb rendben, boldogabb(ak) már nem is lehetné(n)k” – látszatát keltse. Csakhogy a jelenlegihez hasonló erőteljes Szaturnusz és Plútó hatások idején ezzel a taktikával mindössze annyit érnek el, hogy a csontvázak kipotyognak a szekrényből. Jó esetben ez csak több- kevesebb kínos leégést jelent, kevésbé szerencsés forgatókönyvek idején súlyos pénzügyi, párkapcsolati, egzisztenciális válsághoz is vezethet.  (Karmikusan terhelt viszonyok ?Vénusz – Szaturnusz kvadrátÉrzelmi szakítópróbák -életmentő műtétek)

Bárhogy is állnak a dolgok most szív-és pénzügyeink területén, bármennyire ösztönöznek is az egyidejűleg érvényesülő hatások arra, hogy „feltétlenül kezdjünk valamit a helyzettel”, legjobb, ha szem előtt tartjuk, ebben az időszakban nem biztos, hogy jó döntéseket hozunk. A Vontatott, lassú nyár c. bejegyzésben részletesen szó volt arról, hogy a bolygók tolatása inkább az átértékelés, korrekciók eszközlése, részletek kidolgozása, információgyűjtés időszaka. Jobb most kihagyni a társasági életet, a párkapcsolati gubancok megoldásában sem az segít, ha partnerünkkel próbáljuk bogozni őket. Szempontváltás helyett ugyanis most hajlamosabbak lehetünk bejáratott-és bejáratottan nem működő sztereotípiákba merevedni, a megoldás megtalálása helyett pedig inkább az a fontos, kié legyen az utolsó szó.

A Vénusz – Szaturnusz fényszögek a pénzügyi bizonytalansággal, anyagi veszteségekkel és/vagy szűken csordogáló forrásokkal is kapcsolatban lehetnek. Hogy mennyire megalapozott ez a szorongás, személyenként változó. Azonban még egy komolyabb érvágás, bevételforrás elvesztése esetén se most próbáljunk minden eszközzel, görcsösen másikat találni. Természetesen ilyenkor nem arra biztatok, hogy ölbetett kézzel várjuk a csodát, azonban, ha nem akarjuk üresjáratban pazarolni energiáinkat, jobban tesszük, ha várunk egy- két hetet az újraépítési kísérletekkel.

A Merkúr Jupiter kvadrát augusztus 11-én válik egzakttá. Ez a fényszög igen optimistává tesz, de a részletek fölötti átsiklás, a realitásérzék hiánya, a szétforgácsolódás, a hangsúlyok eltévesztése problémák forrásává válhat. A fix minőség az álláspontokhoz való ragaszkodás, a saját vélemény másokra való kényszerítése, elmérgesedő ideológiai, világnézeti vitákra, fanatikus megnyilvánulásokra figyelmeztet. Mint az augusztusi előrejelzésben már szó volt róla, ez a bolygókapcsolat egyszer már összeállt július folyamán és augusztus 29-én ismét bepontosul. Érdemes tehát odafigyelni a jóvoltából terítékre kerülő témákra

Újhold és részleges napfogyatkozás, Bp. 11:57′ , Oroszlán 18°41′

Ugyanezen a napon kerül sor az idei év utolsó eklipszére. Az Oroszlán 18°10’én végbemenő részleges napfogyatkozás Magyarországon nem látható, de az újhold energiái intenzíven érvényesülnek. A képlet legfigyelemreméltóbb motívuma egy ún. „Isten ujja” alakzat az Oroszlán Nap, Hold (a retrográd Merkúr is orbiszon belül van), a Bakban tolató Plútó és a szintén retrográd, Halak Neptun között. A két kvinkunxból és egy szextilből álló Yoddal a blogon külön bejegyzés foglalkozik.

„Isten ujja” az Oroszlánban levő bolygók irányába mutat, a Neptun pedig szextilt képez a Plútóval. Utóbbi fényszög lehetőséget adhat az erő és a transzendencia utáni vágy összehangolására. A misztikus egyesülés, a varázslatos átalakulások utáni vágy azonban csapdákat is rejthet, ha az ego veszi át az irányítást. A világi előnyök, a mások feletti dominancia megszerzésére irányulva a legenyhébb, ami elmondható, hogy ezek a törekvések visszafelé sülnek el. A többi, egyidejűleg érvényesülő erőpróbáló fényszög – pl. Nap Jupiter kvadrát, Merkúr – Jupiter kvadrát – miatt az üzenet félreérthetetlen: súlyos következményei lehetnek annak, ha megpróbáljuk az Istent játszani. Ez szűkebb környezetben és a nagyvilágban is igaz. Autoritásunkat hosszú távon kizárólag kompetenciával, teljesítménnyel, a gyakorlatban elért eredményekkel lehet érvényesíteni; a felfújt ego- lufik az első komolyabb megmérettetés során kidurrannak.Egészségi vonatkozások:

Végül, de nem utolsó sorban: a kvinkunxok jelenléte az egészség károsodására is figyelmeztethet. Ez a párhuzamosan érvényesülő, balesetveszélyes fényszögekkel – Mars – Uránusz kvadrát, mint hirtelenkedés, Jupiter kvadrátok, mint túlzások, a határok áthágása. Oroszlán bolygók, mint önérvényesítés minden áron – több, mint megszívlelendő.

E bolygóállásoknak asztrometeorológiai vonatkozásuk is van. Tüzes jegyben álló Nap és Merkúr, a víz elem viszonylagos hiánya (csak a Skorpió Jupiter és a Halak Neptun vannak vizes jegyekben) tikkasztó hőségre figyelmeztet. A retrográd bolygók arra utalhatnak, áll a levegő, konkrét és átvitt értelemben is halmozódik a feszültség, kisülési lehetőség nélkül. (Egy – egy esetleges zápor után fülledtté, párássá válik a levegő, ami tovább fokozza a nyomást.) A fullasztó kánikula nagy próbatételt jelent az élő szervezeteknek. Nemcsak az emberekének, hanem az állatokénak is. Kutyát sétáltatni csak akkor induljunk, ha magunkkal visszük vizes tálkáját is, autóban pedig kizárólag akkor hagyjuk magukra kedvenceinket, ha a szellőzés lehetősége is biztosított. Lakásban tartott állatok vizét is ajánlott napi két-három alkalommal cserélni, viszont a jégkocka, fagylalt nem nekik való hűsítő.

Ajánlott szem előtt tartani azt is, hogy a szív az Oroszlánhoz, a keringési rendszer, központi idegrendszer pedig a Vízöntőhöz tartozik. A hőség egyikre sincs jó hatással. Az Uránusz görcsös, váratlan, rohamszerű zavarokat jelezhet, szívrohammal akkor is kapcsolatba hozható, ha most nincs egzakt fényszög közte és a Nap között. A Merkúr az idegrendszernek is jelölője. A kvadrátokból és kvinkunxokból adódó túlpörgés, túlerőltetés, ha valamibe túlságosan belelovalljuk magunkat, széllel szemben haladunk, szintén okozhat komoly egészségi problémát. Aki otthonosan mozog az asztrológiai analógiák világában, azzal is tisztában van, hogy a Mars és Merkúr tolatása nem kedvez az orvosi beavatkozásoknak, főleg a műtéteknek nem. Ebben az időszakban tehát, hacsak nem feltétlenül muszáj, jobb ezeket elkerülni. Mivel az orvosi műhibák veszélye nagyobb, mint máskor, külső – belső egyensúlyunkat megőrizve sokat tehetünk annak érdekében, hogy balesetek miatti sürgősségi ellátásra se kerüljön sor. Jelen esetben is a megelőzés a legjobb stratégia.

 

kép: Tekin Türe

loading…

 

Kapcsolódó

Szépség és harmónia ….szépséghibákkal (Vénusz tranzitja a Mérlegben)

Augusztusi előrejelzés

A kvinkunx és a Yod (Isten ujja)

Mars – Uránusz kvadrát 2018 nyár

Mars – Uránusz kvadrát a személyi horoszkópban

Mars – Uránusz kvadrát tranzitként

A Mars tolatása a Vízöntő jegyében – 2018 nyár

Retrográd Mars

Merkúr az Oroszlánban

Retrográd Merkúr

Hozd ki a legtöbbet a Skorpió Jupiter tranzitból !

Uránusz a Bikában – beharangozó

Bika Uránusz tranzitok a történelem tükrében

Vontatott, lassú nyár

Karmikusan terhelt viszonyok

Vénusz – Szaturnusz kvadrát

Érzelmi szakítópróbák -életmentő műtétek

Az örök háromszög (Liz Green)

Megszállott szerelem

Eklipszek tematikus oldala

Sorsfordulók hírnökei – nap-és holdfogyatkozások

Az asztrológus pontosan tudja, mit hoz a múlt ? (eklipszek)

Vigyázat, balesetveszély !

Növeljük állóképességünket!

Hogy bírod a gyűrődést ?

Így kezeld a dühödet !

Így kezeld hullámvasutazásaid !

-*

A BLOGOMBAN MEGJELENT FORDÍTÁSOKAT, ÍRÁSOKAT ÉS KÉPEKET A SZERZŐI JOGRÓL SZÓLÓ 1999. ÉVI LXXVI. TÖRVÉNY ÉRTELMÉBEN AZ ENGEDÉLYEM NÉLKÜL MÁSHOL KÖZZÉTENNI TILOS. EZ ALÓL KIVÉTELT KÉPEZ, HA CSAK AZ ÍRÁSOM ELSŐ NÉHÁNY SORÁT TÜNTETIK FEL, MAJD A FOLYTATÁSÉRT A BLOGOMRA KATTINTVA JUT EL AZ OLVASÓ! AMENNYIBEN MÁS FORRÁST NEM JELÖLÖK MEG, AZ ÍRÁSOK, FORDÍTÁSOK A SAJÁT SZELLEMI TERMÉKEIM, KERESKEDELMI FORGALOMBAN TÖRTÉNŐ ÉRTÉKESÍTÉSÜKHÖZ CSAK SZEMÉLYES EGYEZTETÉST KÖVETŐEN JÁRULOK HOZZÁ!