Menu
Mars – Uránusz kvadrát: szelet vetsz és vihart aratsz
2018-08-01 általános asztrológia

Mars – Uránusz kvadrát a radixban

A Mars – Uránusz kvadrát a születési képlet állandó szereplőjeként sem kimondottan könnyen kezelhető fényszög. Izgágává, kiszámíthatatlanná, lázadozóvá tesz; a meggondolatlanság, vagy az indulatos cselekvés pedig megnövelheti a balesetek és konfliktusok veszélyét. Jó esetben ezzel egyidejűleg kreativitást, újító szellemet, találékonyságot ad a szülöttnek, így energiája egészséges mederbe is terelhető.

Az ilyen leírások nagyon hasznosak lehetnek, de megvannak a korlátaik. Nem alkalmazhatók automatikusan,receptszerűen”. Bővebben: Mire jók, jók-e valamire egyáltalán az asztrológiai receptek? Mindenkinél más és más módon, a személyi horoszkóp sajátosságaitól függően nyilvánulnak meg.Tekintve, hogy a Föld jelenlegi népességetöbb mint 7 és fél milliárd, ennyi horoszkóp -variáció létezik. Beláthatod, hogy a szóba jöhető változatokat nem áll módomban egyenként kivesézni, komment formájában végképp nem. A TIÉDET sem 🙂 Kérlek tehát, ne tegyél fel olyan kérdést, hogy rád hogyan hat, mert nem fogok rá válaszolni. Az ilyen jellegű hozzászólások törlésre, szerzőik tiltásra kerülnek…

Egy Mars – Uránusz kvadrát a radixban rendkívül kreatívvá és találékonnyá tehet, így kiemelkedő teljesítményekre sarkallhat. Egy ennyire dinamikus energia azonban veszélyes is lehet. Ahhoz, hogy sikeresen megzabolázd ezt a nyers energiát, bizonyos előkészítő munkálatok és kísérletek szükségesek.

Cseppet sem vagy visszafogottnak nevezhető, ha meg kell szerezned valamit az életben. Mivel nem vagy túlságosan tekintettel a szabályokra vagy a hagyományokra, könnyen megkaphatod a lázadó vagy bajkeverő címkét. Erős késztetést érzel arra, hogy kiéld sajátos vágyaidat, ami nagyon felkavarhatja családodat, barátaidat és úgy általában a társadalmat. Szakmádtól kezdve szexualitásodig bármit teszel is, vihart kavarhat és felforgathatja a dolgok megszokott rendjét.

Van valami személytelen abban, ahogy cselekszel és reagálsz. Teszed ezt olyan gyorsan, hogy azt a benyomást kelted: egyáltalán nem vagy tekintettel az emberi tényezőre és a következményekre. A meggondolatlanság, vagy az indulatos cselekvés megnöveli a balesetek és konfliktusok veszélyét. Valószínűleg már hozzá vagy szokva ahhoz, hogy kiközösítenek és élcelődnek veled. Ezt a személytelen minőséget arra is felhasználhatod, hogy megvédd egodat és önbizalmadat. Némi önmérsékletet tanulva valamelyest csökkentheted a személyed által kiváltott nyugtalanságot és a többi következményeket.

Ezt az elektromos energiát azonban nem fojthatod el. Legjobb, ha olyan kreatív és találékonyságot igénylő tevékenységek révén tereled egészséges mederbe, mint a színészkedés, tánc, zene, tudományos tevékenységek vagy akár az írás is. Mindaddig, amíg erőteljes és keresetlen módon fejezheted ki magad, boldog és hasznos lehetsz.

Szórakoztató társaság vagy és annak ellenére, hogy megítélésed ellentmondásos, valószínűleg népszerű is . Változás és izgalmak utáni sóvárgásod miatt talán több házasságot is köthetsz vagy egyáltalán nem nősülsz meg/nem mész férjhez. Leginkább a nyitott, széles látókörű, haladó szellemű társaságokban találod meg a helyed, ahol értékelik egyéni stílusodat. Minél több alkalmazkodásra és konformizmusra kényszerülsz, annál lázadóbbá is improduktívabbá válhatsz. (Astrology King)



Az ideális világ számodra olyan helyet jelent, ahol azt tehetsz, amit akarsz, amikor akarod és senki sem vágja soha a fejedhez, mennyire megsértetted, mekkora bunkó vagy és nem sorolja fel azokat a szabályokat sem, amelyeket megszegsz. Nem mintha különösebben érdekelne, mit gondolnak mások. Általában ezt még csak nem is érzékeled. De imádsz feltűnést kelteni, elsősorban botrányos magatartással vagy sokkoló kijelentésekkel. Ezeknek az a célja, hogy a plafonra kergesse az autoritás- figurákat, akik oly értelmetlenül korlátozzák életedet. Azoknak a szerencsétleneknek, akik egy ilyen konfliktus kereszttüzébe kerülnek, pechük van. Tudniuk kellett volna, hogy takarodniuk kell az útból! Számodra ugyanis semmi nem okoz nagyobb örömöt, mint kigúnyolni a konvenciókat. Nem sok megértést tanúsítasz a társadalmi szokások és az ostoba szabályok iránt. Te inkább borotvaélen szeretsz táncolni, feszegeted a húrt és megszeged a szabályokat. Kockázatvállaló és javíthatatlan excentrikus vagy. Az értelmes, célszerű szabályokat sem mindig követed. Ezek a tulajdonságok fiatalabb korban erőteljesebben érvényesülnek. Amikor kissé idősebbé válsz, arra kényszerülsz, hogy szembesülj meggondolatlan cselekedeteid következményeivel és/ vagy az ezekre érkező reakciókkal. Az impulzivitás ilyenkor határozott cselekvéssé, a vak reagálás fókuszált válasszá szelídül. (Kelli Fox)

Megjegyzés tőlem:

Olyan esetekben, amikor az uránuszi minőség túlságosan ellentétes a tudatos beállítottsággal (pl. túlsúlyban levő földjegyek – biztonságra, kiszámíthatóságra törekvő, konzervatív szemlélet), amaz kivetített formában, a külvilágban fog megjelenni. Egy ilyen képlet tulajdonosa pl. valószínűleg azt mondaná, hogy rá egyáltalán nem illenek a leírtak. Aztán beszélgetés folyamán kiderülhet pl., hogy jóllehet ő a sírig tartó szerelemben hisz és azt várja partnerétől, hogy folyamatosan mellette legyen, elhalmozza figyelmességeivel, jóban-rosszban kitartsanak egymás mellett, egész más típusokkal veri meg a „sors”. Esetükben csak a kiszámíthatatlanság a biztos, ha mégis elkötelezik magukat, nyitott házasságról meg sok más olyan témáról tartanak kiselőadást, amelyek puszta hallatán kirázza a hideg emberünket, vagy ha mégis látszólag minden ideálisan működik, egyik napról a másikra olajra lépnek.

Mondani sem kell, hogy ilyen esetekben az uránuszi fél vélt vagy valós megbízhatatlansága dühöt és félelmet vált ki a Mars – játékosból. Apait – anyait beleadva próbálja „jó útra” téríteni, megváltoztatni vagy legalábbis valamilyen fajta szabályokat felállítani – amire a másik még nagyobb lázadással reagál. Ilyen forgatókönyvek nem csupán párkapcsolatokban, hanem szülők és gyerekek, tanárok és tanítványok, munkatársak, üzletfelek, barátok között is előfordulhatnak. A kisebb összezördülésektől a tettlegességig fajuló viharos jelenetekig igen széles a skála, és – ha csak a képletek más tényezői nem utalnak tartósságra – a kapcsolat nem lesz hosszú életű.

Megoldást ilyenkor csak az hozhat, ha a képlet tulajdonosa megpróbálja integrálni az eddig projekció formájában megélt uránuszi minőségeket (Pl. szellősebbé, változatosabbá teszi életét, nagyobb teret enged eredetiségének, kreativitásának, és belenyugszik abba is, hogy bizonyos aspektusait nem képes maradéktalanul kontrollálni.)

 

Hírességek Mars – Uránusz kvadráttal

Patsy Cline 0°07′, Jack Kerouac 0°18′, Wolfgang Borchert 0°22′, Richard Simmons 0°22′, Robert Hooke 0°23′, Johannes Kepler 0°26′, Eric Burdon 0°36′, Adelle Davis 0°40′, Julie Gayet 0°41′, Colette 0°53′, Saba Douglas-Hamilton 1°06′, Giacomo Puccini 1°12′, Dean Martin 1°34′, Elton John 1°39′, Madonna 1°42′, Alexander Graham Bell 2°18′, Niall Horan 2°29′.





Kapcsolódó

A Mars archetípusa ( Linda Reid)

Az Uránusz (Liz Greene)

Mars – Uránusz kvadrát tranzithatásként

Mars – Uránusz kvadrát 2018 nyár

A BLOGOMBAN MEGJELENT FORDÍTÁSOKAT, ÍRÁSOKAT ÉS KÉPEKET A SZERZŐI JOGRÓL SZÓLÓ 1999. ÉVI LXXVI. TÖRVÉNY ÉRTELMÉBEN AZ ENGEDÉLYEM NÉLKÜL MÁSHOL KÖZZÉTENNI TILOS. EZ ALÓL KIVÉTELT KÉPEZ, HA CSAK AZ ÍRÁSOM ELSŐ NÉHÁNY SORÁT TÜNTETIK FEL, MAJD A FOLYTATÁSÉRT A BLOGOMRA KATTINTVA JUT EL AZ OLVASÓ! AMENNYIBEN MÁS FORRÁST NEM JELÖLÖK MEG, AZ ÍRÁSOK, FORDÍTÁSOK A SAJÁT SZELLEMI TERMÉKEIM, KERESKEDELMI FORGALOMBAN TÖRTÉNŐ ÉRTÉKESÍTÉSÜKHÖZ CSAK SZEMÉLYES EGYEZTETÉST KÖVETŐEN JÁRULOK HOZZÁ!

Comments are closed
* *