Teljes holdfogyatkozás, vérhold – 2018 július 27

Jamie Partridge | Astrology King

A 2018 július 27-i telihold a Vízöntő 4°-án jön létre. Egyszersmind teljes holdfogyatkozás is. Asztrológiai szempontból a 2018 júliusi holdfogyatkozásra a Mars gyakorolja a legnagyobb hatást – így ez az eklipsz nagy érzelmi kihívást jelent. Uránusszal képezett erőpróbáló fényszöge miatt a Mars dühe és frusztrációja könnyen sarkallhat meggondolatlan cselekvésre. Egy, a Szaturnusztól érkező gyengédebb hatás segíthet lenyugodni, néhány állócsillag pedig türelmet és határozottságot ad a válság kezeléséhez. Ugyanezek a csillagok azonban agressziót és érzelmi problémákat is jelezhetnek.

A nyugalom megőrzése a krízis kellős közepén kulcsfontosságú ennek az érzelmi cunamival fenyegető eklipsznek a kezeléséhez. Ez azért is nagyon fontos a következő két hét folyamán, hiszen a július 12-i (Magyarországon július 13) részleges napfogyatkozás még mindig aktív. Mindez önértékeléseddel, egy kapcsolattal vagy egy eseménnyel összefüggő válság lehetőségét hordozza. A katasztrófától való, a tudattalan mélyéről feltörő félelmek szintén túlterhelhetik az idegrendszert.

A 2018 júliusi eklipsz ritka, központi holdfogyatkozás, ahol is a Hold a Föld árnyékának középpontján halad át. Egyszersmind az évszázad leghosszabb teljes holdfogyatkozása; 1 h 43′-en keresztül tart. Ezt az erőteljes holdfogyatkozást vérholdnak is nevezik, a fénytörés jelensége miatt ugyanis a Föld légkörében a porszemcsék vörösesre színezik a Hold fényét.

A holdfogyatkozás általános jelentéstartalma

Akárcsak egy hétköznapi telihold esetén, egy holdfogyatkozás emócióidra, intim kapcsolataidra, otthonodra, családodra irányítja a figyelmed. Az évszázad leghosszabb holdfogyatkozásának hihetetlenül erőteljes hatása lesz magánéletedre. Holdfogyatkozáskor tetőzik a Nap – Hold szembenállás által jelzett érzelmi, ösztönök közötti feszültség. (Bővebben: Érzelmi átértékelések, lezárások, sorsfordulók)

Egy teljes holdfogyatkozásnál különösen jellemző, hogy a kiteljesedő Hold nagyfokú érzelmi átrendeződésre, az elmúlt hat hónap folyamán felhalmozódott érzelmi poggyásztól való megszabadulásra utal. A július 27-i holdfogyatkozáshoz kapcsolódó témák már a július 12-i napfogyatkozáskor (Astrology King cikke az eseményről itt)felmerültek és az augusztus 11-i részleges napfogyatkozás során is aktuálisak maradnak. Ez egy átlagos eklipsz – ciklus, amely a 2019 január 5 -i napfogyatkozásig tart. (Astrology King cikke itt)

A július 27-i holdfogyatkozás asztrológiai szempontból

A 2018 július 27, pénteki teljes holdfogyatkozás a Vízöntő 4°44′-én jön létre. A Mars szoros együttállást képez a Holddal ( az orbis kisebb mint 1°). A harcias vörös bolygó hatása miatt ez az eklipsz nagy érzelmi kihívásokat tartogat. A már egyébként is felfokozott érzelmeket még robbanékonnyá tevő Mars – Uránusz kvadrát komoly próbatételt jelent, de a Szaturnusz befolyása valamelyest szelídít rajtuk.

A 2018 júliusi holdfogyatkozáskor a Hold és a Mars a Tengeri Kecske fején, a Bak Csillagképben áll. Az itt található állócsillagok részben türelemmel és bizalommal ruháznak fel, de olyan érzelmi problémákat is jelezhetnek, amelyet a Holddal együtt álló Mars és Uránusszal képezett kvadrátjuk tovább fokozhat.

Az Astrology King bejegyzése New York-i helyi időre állította fel a képletet
teljes holdfogyatkozás a Vízöntőben, 2018 július 27, Bp. 22:20. Ez a magyarországi idő.

Mars – Hold együttállás

A Mars – Hold együttállás a jelen eklipsz legerőteljesebb hatása. Befolyására erősnek, szexisnek, bátornak érezheted magad. Gyors ösztöneidet és harci szellemedet arra használhatod, hogy megvédd otthonodat és családodat. Érzelmeidet azonban nehezen vagy képes ellenőrizni. Ha úgy érzed, kezdesz ingerlékennyé, türelmetlenné, basáskodóvá vagy gonoszkodóvá válni, itt az ideje, hogy hátradőlj és lazíts. Hajlamos lehetsz elveszíteni önuralmadat és irracionálisan viselkedni, ha kijössz a sodrodból. Ha képtelen vagy megnyugodni, használd fel fölös energiádat arra, hogy tegyél valamit azokért, akik vagy amik igazán fontosak számodra. A lakás kitakarításától egy szeretett személy megmasszírozásáig széles a skála.

A tolató Mars felhalmozódó szexuális feszültséget és frusztrációt is jelezhet, amelyet meglehetősen nehéz kifejezni. A retrográd Mars arra figyelmeztet, hogy gondolkozz el alaposan, mielőtt cselekszel. A sorsszerű események és az ismétlődő témák segíthetnek eldönteni, melyek azok az erős vágyaid, amelyeket nagyobb összhangba kell hozni a valósággal, mielőtt hatásukra cselekvésbe lendülsz. Talán olyan marsikus problémákkal küszködsz, mint a destruktív módon kifejezett düh, harag, erőszak, esetleg szexuális bántalmazás. Ha így van, az események kikényszeríthetik annak felismerését, hogy egészséges mederbe kellene terelned dühödet. Ez szintén nagyon fájdalmas élmény lehet.

Más Hold- fényszögek:

A Hold – Uránusz kvadrát gyors hangulatváltozásokat és impulzív reakciókat jelezhet. Meglehet, majd’ kiugrasz a bőrödből, és minimális türelmed van minden olyasmihez, amely elköteleződést és összeszedettséget igényel. Meglehet, acsarogni fogsz mindenkire, aki megpróbálja elérni, hogy nyugton maradj vagy arra akar kényszeríteni, hogy megcsinálj valamit. Az Uránusz megnehezítheti a lazítást, mert felkorbácsolja érzelmeidet, vagy pedig megérzel valamely küszöbön álló eseményt. Ez a holdfogyatkozás nem alkalmas váratlan változások eszközlésére, különösen közeli kapcsolataidban nem. Barátaid és családtagjaid részéről érzelmi kitöréseket tapasztalhatsz. Természetes ösztönedi arra sarkallnak, hogy menekülj minden érzelmi bonyodalom elől.

A Hold- Szaturnusz félszextilje arra késztet, hogy családod és partnered védelmére kelj. A Szaturnusz bizonyos mértékű érzelmi visszafogottságra utal, így könnyebb lesz megnyugodnod. Gondoskodó, türelmes, felelősségteljes magatartást kölcsönöz. Jóllehet a kötelességérzet, a tisztelet, hozzátartozók iránti lojalitás nem biztos, hogy olyan erős, mint dühöd és zaklatottságod, megakadályozhatnak azoknak az elhamarkodott tetteknek a végrehajtásában, amelyeket hamarosan megbánsz.

További fényszögek:

A Mars – Uránusz kvadrát erőteljesen arra ösztönözz, hogy lerázz magadról mindenfajta korlátozást és az autoritások ellen lázadj. Arra való hajlamod, hogy meggondolatlanul, impulzívan cselekedj, a későbbi következményekre való tekintet nélkül, súlyos töréseket idézhet elő életedben. Azonban, ha tudatosan kezeled ezt a dinamikus energiát, olyan újító és kreatív áttöréseket is eszközölhetsz, amelyek új lendületet adnak életednek. Nem fojthatod el ezt a kreatív energiát, így meg kell találnod a módját, hogy biztonságos környezetben fejezd ki személyiséged őrült, kreatív vagy inventív oldalát. Az egyéni meglátások a kreativitás csúcsaira is emelhetnek, sőt, a tudomány területén is áttöréseket hozhatnak, de mindenképp kerüld el az impulzív cselekvést és a veszélyes kockázatokat.

A Szaturnusz – Uránusz trigon életed egyik átmeneti szakaszára utal. Ez a fényszög enyhíti a holdfogyatkozás által jelzett érzelmi zűrzavart; a változások kevésbé felkavarók és kiszámíthatatlanok. Segíthet megőrizned nyugalmadat és türelmedet. Megtalálhatod a módját, hogyan kezeld újszerűen a régi témákat anélkül, hogy zátonyra futtatnád a hajót. Talán egyengethetnéd karrieredet, hogy sort keríthess a rég időszerű változásokra és kivívd feletteseid tiszteletét és elismerését. Nagyobb felelősséget vállalsz, egyszersmind nagyobb szabadságra is szert teszel, hogy saját stílusodban lásd el feladataidat.



Állócsillagok

A Tengeri Kecske feje. Jóllehet ez az eklipsz a Vízöntő jegyében zajlik, a Hold a Bak csillagképében áll. Az elmúlt 2000 folyamán, a percesszió jelensége miatt az állatövi jelek majdnem 30 ° -al távolódtak el azoktól a csillagképektől, amelyekről elnevezték őket.

[ A linkeken angol nyelvű bejegyzések érhetők el az Astrology King állócsillagokkal és csillagképekkel foglalkozó tematikus oldaláról. Egyszer talán lesz időm lefordítani őket.]

  • 03°58′ Vízöntő– Mars
  • 04°01′ Vízöntő– Giedi állócsillag
  • 04°18′ Vízöntő– Dabih állócsillag
  • 04°44′ Vízöntő– Hold
  • 04°58′ Vízöntő– Oculus állócsillag
  • 05°25′ Vízöntő– Bos állócsillag

A Giedi állócsillag jószándékot, áldozatkészséget, adakozókészséget ad. A Mars a Giedivel kiszámíthatatlanságot, hirtelenséget, durvaságot, agressziót és sok bírálatot jelez. [1] A Giedi és a Dabih egyaránt türelmet, bizalmat, hitet, határozottságot ad válságok idején. Egyszersmind „a kívánatosnál több válságot”… A Marssal kombinálódva a feszültség elviselhetetlenné fokozódhat . [2]

A Hold a Dabih állócsillaggal sikereket jelez vállalkozásban, üzletben, de gondokat is az ellenkező nemmel, valamint jogos kritikát és cenzúrát [1]. Jelezhet szélsőséges érzelmi problémákat is. Tranzithatásként, diszharmonikus fényszögben a Nappal – mint jelen holdfogyatkozásnál is, a fényszög egzakttá válását követő és megelőző két – három napon keresztül tartó mentális instabilitásra is utalhat. Ez megnehezíti a nyilvánossággal való kapcsolatot és átmeneti visszavonulásra sarkallhat. A 2018 júliusi holdfogyatkozás különösen nagy kihívást tartogathat az 1940-es évek elején születettek számára, amikor a Plútó az Oroszlán elején állt. [3]

Az Oculus és a Bos hatása hasonlít a Giedi és a Dabih-éhoz, de több hajlamot ad a konzervativizmusra és talán kevesebb előremutató látomást krízis idején [2]

A Bak csillagkép nagy befolyást gyakorol a társadalmi ügyekben, és jelentős éghajlati, politikai változásokat is jelezhet. Diszharmonikus holdfogyatkozás képletben nagy viharokat jelezhet, főleg a tengeren. [4]

Az eklipsz útvonala:

A 2018 július 27-i teljes holdfogyatkozás teljes mértékben látható lesz Kelet- Afrikából, Közép Ázsiából. Dél-Amerika , Nyugat – Afrika és Európa fölött kel fel, Kelet Ázsia, Ausztrália fölött nyugszik.





Előző holdfázis:

2018 július 12 részleges napfogyatkozás,

Kapcsolódó: Válság és változás

Következő holdfázis: 2018 augusztus 11 – napfogyatkozás

 

A 2018 július 27 -i holdfogyatkozás időpontjai a nagyvilágban ( a teljesség fázisáé-ford. megj)

Los Angeles – július 27, 13: 20

New York – július 27, 16 : 20

London – július 27, 21: 20

Budapest – július 27, 22:20

Delhi – július 28, 01:50

Sydney – július28, 06 : 20

Irodalom

    1. Fixed Stars and Constellations in Astrology, Vivian E. Robson, 1923, p.167. (Magyarul : Vivian E. Robson – Állócsillagok )
    2. The Living Stars, Dr. Eric Morse, 1988, p.101.
    3. The Fixed Star Health and Behavior Imbalance, Ted George and Barbara Parker, 1985, p.141.
    4. Fixed Stars and Judicial Astrology, George Noonan, 1990, p.51.




A szerzőről

Jamie Partridge Ausztráliában élő asztrológus. 1968 szeptember 21-én született, bőséges élettapasztalattal rendelkezik, egészségügyi dolgozótól kezdve a farmi gazdálkodásig sok mindent kipróbált. Szűz stelliumának köszönhetően, miközben az égbolt titkait kutatja, tisztában van az anyagi világ realitásaival is. Ez cikkeiből is kitűnik. Az asztrológia iránt 29 éves korában, nem sokkal Szaturnusz – visszatérése előtt kezdett el érdeklődni, azt követően, hogy egy könyvesboltban „véletlenül” épp élethelyzeteivel rezonáló könyvek kerültek a kezébe. „Azt hiszem, tudat alatt választ szerettem volna találni arra, miért ennyire eseménydús és végzetszerű az életem mostanában” – ismerte fel később.

2009- ben, akkori házastársával, a szintén asztrológus Marina Macarioval közösen írták a Funkastrology blogot, amelynek nevét később DarkstarAstrology-ra  változtatták. (Az Asztropresszen is található néhány fordítás az oldalról). Jamie 2013-ban, válásukat követően indította el saját honlapját, az Astrology Kinget. Sajnálatos módon, egészségi állapota miatt már kevesebbet ír, de blogján rengeteg igényes cikk található – angolul értőknek ajánlom. Állócsillagokról, fényszögekről szóló írásai nagyon színvonalasak.




 

Kapcsolódó

 

Vigyázz magadra, viselkedj okosan, állj készen a változásra ! (július 27 -i teljes holdfogyatkozás, Nadia Gilchrist)

Teljes holdfogyatkozás a Vízöntőben : felfordulás, átalakulás, áttörések (Leslie Hale)

Részleges napfogyatkozás a Rákban – 2018 július 13

A Tarot a július 13-i részleges holdfogyatkozásról

Eklipszek tematikus oldala

Sorsfordulók hírnökei – általános tudnivalók a nap-és holdfogyatkozásokról

Érzelmi átértékelések, lezárások, sorsfordulók (holdfogyatkozásokról általában)

Júliusi előrejelzés

Tűzvihart, jégesőt tartogat a nyár ( a Vízöntő Mars szembenállása az Oroszlánban haladó bolygókkal)

Nehezen összehangolható ellentétek : fix T – kvadrát, 2018 nyár

A Mars tolatása a Vízöntőben – 2018 nyár

Az Uránusz (Liz Greene)

Mars – Uránusz kvadrát – 2018 nyár

Nap – Uránusz kvadrát

Így kezeld a dühödet !

További cikkek

Néhány csillagászati tudnivaló a július 27-i holdfogyatkozásról (HVG)

Total Lunar Eclipse In Aquarius – Fire In The Sky (Astro Butterfly)

The Longest Eclipse of the Century (Astro Butterfly)

Lunar Eclipse in Aquarius: Seeing Red (Lua Astrology)

Aquarius Lunar Eclipse : Cleaning the Air (BigSkyAstrology)

Total Lunar Eclipse 27 July (Peter Stockinger)

Eclipse ! July 2018 (Jessica Adams)

Blood Moon. Total Eclipse. Astrology Secrets. (Jessica Adams)

A BLOGOMBAN MEGJELENT FORDÍTÁSOKAT, ÍRÁSOKAT ÉS KÉPEKET A SZERZŐI JOGRÓL SZÓLÓ 1999. ÉVI LXXVI. TÖRVÉNY ÉRTELMÉBEN AZ ENGEDÉLYEM NÉLKÜL MÁSHOL KÖZZÉTENNI TILOS. EZ ALÓL KIVÉTELT KÉPEZ, HA CSAK AZ ÍRÁSOM ELSŐ NÉHÁNY SORÁT TÜNTETIK FEL, MAJD A FOLYTATÁSÉRT A BLOGOMRA KATTINTVA JUT EL AZ OLVASÓ! AMENNYIBEN MÁS FORRÁST NEM JELÖLÖK MEG, AZ ÍRÁSOK, FORDÍTÁSOK A SAJÁT SZELLEMI TERMÉKEIM, KERESKEDELMI FORGALOMBAN TÖRTÉNŐ ÉRTÉKESÍTÉSÜKHÖZ CSAK SZEMÉLYES EGYEZTETÉST KÖVETŐEN JÁRULOK HOZZÁ!