Menu
Uránusz a Bikában: vulkánkitörések, földrengések, árvizek
2018-06-22 aktuálasztro

Emlékeztek ?

David Colemannak a Bika Uránusz – tranzitok hatását tanulmányozó cikkében (a szerző 1073-tól napjainkig veszi sorra a kapcsolódó eseményeket), többek között arról volt szó, hogy e tranzit egyik sajátosságaként elemi erejű természeti katasztrófák akár néhány hét leforgása alatt is képesek megváltoztatni teljes ökoszisztémákat. A tranzithoz társítható legtipikusabb jelenségek: vulkánkitörések, földrengések, árvizek.

 A vélemény fontos. A Tiéd is az. Mielőtt azonban hozzászólnál a Facebook-oldalon közzétett posztokhoz, kérlek tanulmányozd át gondosan a kommentelési etikettről szóló bejegyzést. Ezzel megelőzheted azt a mindkettőnk számára igen kellemetlen helyzetet, hogy hozzászólásod töröljem, vagy le kelljen tiltsalak az oldalról. Köszönöm.

Abban a bejegyzésben (ahogy a blogon fellelhető más írásokban is) arról is volt szó, hogy a nagyobb bolygók – így az Uránusz jegyváltását is – valami emlékezetes esemény – pontosabban fogalmazva ilyen szinkronicitások sokasága kíséri. Ezek közül azonban néhány jobban megmarad a köztudatban. 2011-ben, amikor a Kosba lépett, ilyen volt az arab tavasz és a fukushimai katasztrófa. (Természetesen ezek a jelenségek nem egyetlen bolygó hatására vezethetők vissza; a hosszabb időn át érvényesülő fényszögeket is figyelembe kell venni. Akkoriban az egyik legmarkánsabb formáló erő az Uránusz – Plútó kvadrát volt.)



Az idei jegyváltás emblematikus eseményeinek egyike a Hawaii Kilauea vulkán kitörése. A borzalmas látványosságról videókat is megosztottam az oldalon. Az alábbi, az asztrológiai gondolkodásmódtól meglehetősen távol álló HVG – cikk is arról tájékoztat, hogy: „Ritka élőhelyek és egész ökoszisztémák semmisültek meg a Hawaii nagy szigetén május elején kitört Kilauea vulkánból áramló lávától, ám a kutatók szerint, noha emberi szemszögből tragédia, ami történik, tudományosan nézve azonban csak a természet ‘brutális’ körforgásáról van szó.”

A 2018 június elei esőzések nagy károkat okoztak közvetlen környezetünkben és a szomszédos országokban is. (Ebben az esetben a Mars – Uránusz kvadrát hatása kombinálódott a nagy víztrigonéval (június elején a Rák Vénusz, Skorpió Jupiter, Halak Neptun, június 17 – 22 között a Vénuszt a Rák Merkúr váltja fel, július elején pedig a Nap ). Akárcsak 2013 nyarán, a víz elem erőteljes jelenléte most is bőséges esőzésekkel, árvizekkel jár együtt. (Akkoriban tovább érvényesült a formációk hatása, mert lassú bolygók között jött létre: Skorpió Szaturnusz, Halak Neptun, Rák Jupiter ). Az idei viharok rövidebb, de intenzívebb lefolyásúak. Váratlanul törnek ki, a szél, villámlás (levegő elem és Uránusz) is nagy pusztítást végez, akárcsak a rövid idő alatt lezúduló, nagy mennyiségű eső.





A teljesség igénye nélkül néhány fotó és videó Magyarországról és a szomszédos államokból

Június 11 – 13 között Magyarország számos településén okoztak károkat az átvonuló viharok

Szilvásváradon június 11-re virradóan villámárvíz pusztított. Az egyik helybéli lakos elmondása szerint 48 éve nem volt ilyen esőzés a településen. Bővebben: Azért a víz az úr, Hatalmas a kár: lecsapott a villámárvíz Szilvásváradra , Ilyen még nem volt: hatalmas károkat okozott a pusztító vihar

A Dunántúlon június 12-én egyetlen nap alatt 10 szupercella alakult ki. Látványos felvételek a Viharvadászok oldalán. Az alábbi kép az utat ellepő jégdarabokról Sopronban készült. (forr. Szeretlek Magyarország  , Riba Szabolcs)

Sopron, jégeső után, fotó: Riba Szabolcs

Ugyanazokban a napokban brutális özönvíz és jégeső tombolt a szerbiai Užice-ban (június 13-i felvétel)

Romániában is áradások pusztítanak – az elmúlt évek felelőtlen erdőirtásai következményeként

 




Kapcsolódó

Dave Coleman: Bika – Uránusz tranzitok és a történelem

Újhold a Bikában 2018 május

Tűz és víz : a 2017 augusztusi eklipszek hozadékai

Júniusi előrejelzés, 2018

 

A BLOGOMBAN MEGJELENT FORDÍTÁSOKAT, ÍRÁSOKAT ÉS KÉPEKET A SZERZŐI JOGRÓL SZÓLÓ 1999. ÉVI LXXVI. TÖRVÉNY ÉRTELMÉBEN AZ ENGEDÉLYEM NÉLKÜL MÁSHOL KÖZZÉTENNI TILOS. EZ ALÓL KIVÉTELT KÉPEZ, HA CSAK AZ ÍRÁSOM ELSŐ NÉHÁNY SORÁT TÜNTETIK FEL, MAJD A FOLYTATÁSÉRT A BLOGOMRA KATTINTVA JUT EL AZ OLVASÓ! AMENNYIBEN MÁS FORRÁST NEM JELÖLÖK MEG, AZ ÍRÁSOK, FORDÍTÁSOK A SAJÁT SZELLEMI TERMÉKEIM, KERESKEDELMI FORGALOMBAN TÖRTÉNŐ ÉRTÉKESÍTÉSÜKHÖZ CSAK SZEMÉLYES EGYEZTETÉST KÖVETŐEN JÁRULOK HOZZÁ!

Comments are closed
* *