Vénusz – Uránusz kvadrát átmeneti hatásként és párkapcsolati képletben

Az előző rész azt járta körül, hogyan működik a Vénusz – Uránusz kvadrát egy születési képletben. Ez az erőpróbáló fényszög  átmeneti hatásként is váratlan fordulatokat jelezhet társulásainkban, pénzügyeinkben, értékrendünkben. A jelenlegi válogatásban három igényes, angol nyelvű blog szerzője értelmezi a fényszöget.

Az ilyen leírások nagyon hasznosak lehetnek, de megvannak a korlátaik. Nem alkalmazhatók automatikusan,receptszerűen”. Bővebben: Mire jók, jók-e valamire egyáltalán az asztrológiai receptek? Mindenkinél más és más módon, a személyi horoszkóp sajátosságaitól függően nyilvánulnak meg.Tekintve, hogy a Föld jelenlegi népességetöbb mint 7 és fél milliárd, ennyi horoszkóp -variáció létezik. Beláthatod, hogy a szóba jöhető változatokat nem áll módomban egyenként kivesézni, komment formájában végképp nem. A TIÉDET sem 🙂 Kérlek tehát, ne tegyél fel olyan kérdést, hogy rád hogyan hat, mert nem fogok rá válaszolni. Az ilyen jellegű hozzászólások törlésre, szerzőik tiltásra kerülnek…

Rövid távú hatás

Ha a gyors mozgású Vénusz kerül kvadrátba a születési képlet Uránuszával, vagy általános bolygóhatásként jön létre egy ilyen találkozó az égen, az izgalom, a formabontás és a kaland csupán néhány napos időszakairól van szó. (Ha a Vénusz retrográd, több hetes intervallumban gondolkodunk).

Hosszabb távú hatás

Ebben az esetben a lassúbb mozgású Uránusz képez kvadrátot a Vénusszal.

Amennyiben szolár képletben bukkan fel a fényszög, a leírtak az adott évre érvényesek.

Szinasztriában

Állandó jellegű hatásról van szó: az egyik fél Uránusza képez kvadrátot a másik fél Vénuszával.

Evolving Door Astrology

E tranzit idején hajlamos lehetsz az impulzív költekezésre, de legalábbis kiszámíthatatlan módon használod forrásaidat. Ez pénzügyi hullámzásokhoz vagy kimondott instabilitáshoz vezethet, így kétszer is ellenőrizd bankszámláidat, hitelkártyáid, mielőtt újabb összegeket emelsz le róluk. Ebben az időszakban másokhoz is következetlen, szeszélyes vagy impulzív módon viszonyulhatsz (vagy pedig ők hozzád). Ha társulásaiddal vagy pénzügyeiddel egy ideje gondok vannak, ez a tranzit olyan problémákat hozhat felszínre, amelyekkel mindenképp foglalkoznod kell. Ez, a velejáró stressz és konfliktushelyzetek ellenére tiszta vizet is önthet a pohárba, mert kikényszeríti, hogy átvágd magad a problémák gordiuszi csomóján és legalább saját magaddal szemben nyílt kártyákkal játssz. Persze megteheted azt is, hogy ellenállsz a szükségszerű változásoknak. Ilyenkor az instabilitás, felfordulás kellemetlen időszaka vár rád, aminek hatására muszáj lesz bizonyos átalakításokat eszközölnöd. Ezekre immár nem saját elhatározásodból kerítesz sort, hanem „véletlen” külső eseményként szakadnak a nyakadba. Ennek ellenére ez az időszak jó alkalmat adhat arra, hogy felhagyj a strukturálás, ellenőrzés és az önkorlátozás kényszerével. Ily módon olyan lehetőségek is felbukkanhatnak a láthatáron, amelyekkel más módon nem találkozhattál volna.

Jamie Partridge: Vénusz – Uránusz kvadrát tranzitként

Tranzitként a Vénusz – Uránusz kvadrát váratlan késztetések és események formájában teheti próbára a szerelmi kapcsolatok stabilitását. Szerelmed megnövekedett szabadságvágya és izgalmak utáni sóvárgása próbára teheti türelmedet, de te is kacsinthatsz másfele. Ha fullasztónak, unalmasnak vagy korlátozónak érzed a kapcsolatot, dühkitörések vagy más fajta destruktív magatartás formájában fejezed ki nemtetszésedet.

Egy egészséges kapcsolatot természetesen nem fenyegetnek nagy drámák, főleg egy nyitott, rugalmas partner esetén nem.

A hálószobában való kísérletezés kielégítheti megnövekedett igényedet az izgalmak és a változatosság iránt. Azonban, minél konzervatívabb és követelőzőbb partnered, annál nagyobb az esélye, hogy konfliktusba keveredtek vagy félrelépsz.

Ha ellenállsz annak a késztetésnek, hogy életedet változatosabbá és izgalmasabba tedd, és elfojtod ezt a spontán energiát, valószínűleg partnereden keresztül fogod megtapasztalni valamilyen váratlan esemény, cselekedete formájában. (Ez egyébként radix Vénusz – Uránusz kvadrát esetén is így van – ford. megj)

Ha nem vagy bevállalós típus a szórakozás, szabadidős tevékenységek, hobbik új formái is kielégítenek.

Az egyedülállók izgalmas vagy különc személyiségekhez vonzódhatnak; olyanokhoz, akikkel valamilyen szempontból kockázatos együtt járni, esetleg más kulturális vagy etnikai háttérrel rendelkeznek. Új románcok is lehetségesek, de ezek rövid életűek lesznek, hacsak más tranzitok nem utalnak az ellenkezőjére.

Bevásárláskor nem árt az óvatosság, ugyanis a szokásosnál hajlamosabb lehetsz az impulzív költekezésre, és túl sok pénzt fecsérelhetsz felesleges kacatokra.



Kelli Fox: Azért, mert csak…

Vénusz – Uránusz kvadrát rövid távú tranzitként

Ne lepődj meg, ha a környezetedben élők ezen a héten folyamatosan azt vágják a fejedhez: elkényeztetett gyerek módjára viselkedsz. Lépten-nyomon flörtölni akarsz, nyughatatlan vagy, torkig vagy azokkal a dolgokkal is, amelyeket általában szeretsz. „Mert így esik jól” – elég jó indok számodra ahhoz, hogy gondolkodás nélkül bármit megtegyél, ami felötlik, és fogalmad sincs, mi lehet ezzel a viselkedéssel a gond. Pedig, ha valamennyi impulzusodat kritikátlanul követed, valószínűleg olyan irányokban kötsz ki, amelyeknek nem fogsz örülni. És szinte biztos, hogy legalább egy ember alaposan besokall tőled. Mondjuk, a főnököd – mert egyik reggel úgy ébredsz fel, hogy nincs kedved munkába menni, vagy a párod, mert a bulin egész este mással csevegtél, miközben neki azt mondtad: várjon, mert egy perc múlva visszajössz. Természetesen lepattintani valakit, aki közel áll hozzád, nem mindig rossz ötlet, de most mégis meg kellene gondolnod. A körülötted vibráló feszültség valószínűleg nem csak téged, hanem másokat is elbűvöl, de aztán eljön a kijózanodás ideje, és szembesülnöd kell, milyen pusztítást vittél végbe kapcsolataidban. Vajon tényleg muszáj mindenáron kollégáid és barátaid tyúkszemére lépned? Fogadd el, hogy nincs mindenki olyan fene-bánja hangulatban, mint te !



Kelli Fox: A kötődés – mentes szerelem kihívása

Vénusz – Uránusz kvadrát szolárban

Vannak stabil és megbízható emberek, akik pontosan azt teszik, amit a társadalom elvár tőlük. És ott vagy te. A következő 12 hónap folyamán (akarva-akaratlanul) minden tőled telhetőt meg fogsz tenni annak érdekében, hogy kilógj a sorból. Mondjuk ki: a különcködés sem lesz idegen tőled. A teljes szabadságra törekvés és egy életre szóló társ keresésének végletei között csapongsz. Ha nem ismered fel szabadságvágyadat, könnyen megbízhatatlan ember benyomását keltheted, aki az utolsó percben lemondja a találkozókat, egyik pillanatról a másikra szakít – mert megítélése szerint „valami nincs rendben”. Az is előfordulhat, hogy egymás után vonzasz be a külvilágból ilyen személyeket. Nem tudsz sem romantikusan se szexuálisan kötődni, és kivételesen intelligens kell legyen az az ember, aki nem csak felkelti, hanem ébren is tartja érdeklődésedet. Tartós kapcsolat szempontjából most valószínűleg csak egy hozzád hasonló csodabogár jöhet szóba. Próbálj meg olyasvalakit találni, aki hozzád hasonlóan nagy mozgásteret igényel, és nem fogja rossz néven venni, ha néhány napra magára hagyod. Az ilyenfajta rövid vakációk nagyon jó hatással lehetnek rád. A hétköznapi realitásoktól való eltávolodás új perspektívába helyezheti a dolgokat – de azért nem kell minden esetben eltaszítanod magadtól a hozzád közel állókat. Meglehet ugyanis, hogy sokat segíthetnek annak megértésében, mire is van valójában szükséged.

 

 

Kelli Fox: Kiszámíthatatlan kötelék

Vénusz – Uránusz kvadrát szinasztriában

A köztetek levő vonzerő olyan erős, és annyira izgalmasnak találjátok egymás társaságát, hogy anélkül hogy jobban megismernétek egymást, hajlandók vagytok fejest ugrani a kapcsolatba. Ez, ha képleteitek más vonatkozásai is megerősítik, telitalálatnak bizonyulhat. Sokkal gyakrabban fordul elő azonban, hogy a vonzalmat a kiszámíthatatlanság táplálja, izgalma pedig nem tartható fenn egykönnyen. A dolgok – legalábbis eleinte – újszerűnek, váratlannak, érdekesnek és különlegesnek tűnnek közöttetek. Interakcióitok spontánok és olyan irányokba terelhetnek, amelyekre egyikőtök sem gondolt. Közösen jártok társaságba, összehozzátok egymással barátaitokat. Minden nagyszerű és felvillanyozó, legalábbis addig, amíg félre nem siklanak a dolgok. Lehet, hogy ez máris megtörtént. Kedvező forgatókönyvek esetén ez a fényszög érdekessé teszi a dolgokat, de ez az érdekesség nagyon gyorsan kényelmetlenné is válhat, ha csak nem dolgoztok folyamatosan a kapcsolaton. Mindenek előtt jó ha felkészülsz arra, hogy társadra nem számíthatsz. Talán már az is hatalmas nehézséget okozott számára, hogy elkötelezze magát irántad, érzései azonban bármikor 180 fokos fordulatot vehetnek. Ezt sem lesz könnyű feldolgoznod. (Más, erőpróbáló Uránusz – Vénusz fényszögek által meghatározott társulásaidra is jellemzők a hasonló forgatókönyvek.) Nagy mozgástérre lehet szüksége, és még ha neked is hasonlók az igényeid, ezek nem egy időben jelentkeznek, így ritmusaitok és kapcsolatotokkal szembeni elvárásaitok nagyon különbözők lehetnek. Egy idő után ez a személy egyre megbízhatatlanabb partnerré válik: késve érkezik a randevúkra, az utolsó pillanatban lemondja a közös programot, stb. Egyik ilyen élmény sem növeli a biztonság vagy az összetartozás érzését, így, hacsak képleteitek más tényezői nem utalnak stabilitásra és mindkettőtök számára kielégítő kapcsolat kialakítására, társulásotok nem lesz tartós.




 

Kapcsolódó

Vénusz – Uránusz kvadrát a horoszkópban

Vénusz – Uránusz együttállás a horoszkópban

Vénusz – Uránusz együttállás tranzitként

Illik hozzám a párom?

Szinasztria

A BLOGOMBAN MEGJELENT FORDÍTÁSOKAT, ÍRÁSOKAT ÉS KÉPEKET A SZERZŐI JOGRÓL SZÓLÓ 1999. ÉVI LXXVI. TÖRVÉNY ÉRTELMÉBEN AZ ENGEDÉLYEM NÉLKÜL MÁSHOL KÖZZÉTENNI TILOS. EZ ALÓL KIVÉTELT KÉPEZ, HA CSAK AZ ÍRÁSOM ELSŐ NÉHÁNY SORÁT TÜNTETIK FEL, MAJD A FOLYTATÁSÉRT A BLOGOMRA KATTINTVA JUT EL AZ OLVASÓ! AMENNYIBEN MÁS FORRÁST NEM JELÖLÖK MEG, AZ ÍRÁSOK, FORDÍTÁSOK A SAJÁT SZELLEMI TERMÉKEIM, KERESKEDELMI FORGALOMBAN TÖRTÉNŐ ÉRTÉKESÍTÉSÜKHÖZ CSAK SZEMÉLYES EGYEZTETÉST KÖVETŐEN JÁRULOK HOZZÁ!