Menu
Romantikus hét vége
2018-06-01 aktuálasztro

Bepontosul a Vénusz, Jupiter, Neptun nagy víztrigonja

Június 1-jén/2 -án bepontosul a Rák Vénusz, Skorpió Jupiter, Halak Neptun közötti nagy víztrigon. Ez a hatás igen kellemessé teheti a hét végét és az azt követő 3 -4 napot is. A segítő fényszög idén nyáron háromszor áll össze, kezelhetőbbé téve az egyidejűleg érvényesülő erőpróbáló befolyásokat. További bepontosulások : június 20 – 21: Rák Merkúr – Skorpió Jupiter – Halak Neptun, július 7/ 8 : Rák Nap – Skorpió Jupiter – Halak Neptun. Hogy kinél milyen formában és szinten nyilvánulnak meg a gátló és segítő erők, nem csak a horoszkóp egyéni adottságaitól függ, hanem attól is, hogy hogyan sáfárkodtunk eddig a szabad akaratunkkal kimunkálható lehetőségekkel.

A trigon egymással 120 fokos szöget bezáró bolygók között alakul ki. Az asztrológiai hagyomány szerint ez az alakzat biztosítja a legkönnyedebb energiaáramlást : az általa összekapcsolt princípiumokat rendszerint oldottan, nehézségektől mentesen éljük meg, ezek azok a külső – belső feltételek, melyek szinte maguktól értetődően állnak rendelkezésünkre. Egy – két ilyen formáció is nagy segítség, a horoszkóp egészén átfutó hármas alakzat pedig a kezdő asztrológusok álma. Látszatra ugyanis mi sem kívánatosabb annál, mint amikor szabadon áramlanak ezek az energiák, minden probléma- és feszültségmentes, kellemes, az erők folyását semmi sem gátolja. Csakhogy ha hiányzik a feszültség, súrlódás, eltűnik a motiváció is, a személyiség pedig túlságosan elkényelmesedik – így a képességek és a rendelkezésére álló lehetőségek alapján várható eredményt sem tudja hozni.

Jelen esetben a nagy trigon a víz elemben álló bolygók között jön létre, ez pedig hagyományosan az emóciók, intuíció, spiritualitás, metafizika, látomások, megérzések, belső vezetés tartománya az asztrológiában. Víz elemben a beteljesedés valószínűleg lelki – érzelmi természetű lesz, de személyi horoszkópokban a házhelyzet által jelzett életterület jelentéstartalmával is kiegészül.

A lehetőségekben rejlő kockázatok is jellemzőek a víz elemre: az elmúlt időszak megpróbáltatásai után egyszerűen csak élvezzük a nyarat, a jól megérdemelt pihenés punnyadásba fullad, túl kényelmesekké, álmodozókká válunk s emiatt nem váltjuk tettre elképzeléseinket, ha ügyeink végre mozgásba lendülnek azt hisszük, visszajönnek a régi szép idők s nekünk már kisujjunkat sem kell mozdítani, vágyteljesítő fantáziák, irreális képzelgések rabjaivá válunk.



Röviden a nagy víztrigon jelenlegi bolygókombinációiról:

A Vénusz – Neptun trigon hatására fantáziánk lendületet kap, álmaink felélénkülhetnek, fogékonyabbakká válhatunk belső világunk üzeneteire, jobban ráhangolódunk környezetünkre, intuíciónk, empátiás készségünk is nagyobb szerepet kaphat, mint általában. A fényszög a párkapcsolatokra is kedvező hatást gyakorol: hatására romantikus találkozásokban lehet részünk, a meglévő kapcsolatban pedig szeretetteljes, békülékeny légkör uralkodik . Hozzá kell tenni azonban, hogy számos előnye mellett a fényszögnek megvannak az árnyoldalai pl. arra is hajlamosíthat, hogy rózsaszín szemüvegen keresztül szemléljük a világot. Ennek hatalmas érzelmi és pénzügyi melléfogások lehetnek a következményei. A valósággal való konfrontáció nagyon váratlan….és nagyon drasztikus lehet. (Ne feledkezzünk meg arról, hogy a Neptun erőpróbáló fényszögekei is hamarosan bepontosulnak)

A Vénusz – Jupiter trigonnak a pozitívumok mellett szintén megvannak az árnyoldalai. A Kis-és Nagy jótevő kedvező fényszögei ugyanis el is kényelmesíthetnek, arra hajlamosíthatnak, hogy passzívan várjuk a sült galambot, két kézzel szórjuk a pénzt (amelyet, mint az egyidejűleg érvényesülő erőpróbáló Neptun– kapcsolat mutatja – talán túl könnyen, vagy nem egészen tisztességes úton szereztünk), hatalmas dínom-dánomokat csapjunk.

Éretten kezelve azonban e fényszög sokat javíthat társas kapcsolataink minőségén. A kommunikációt békülékenység, együttműködési készség hatja át, tekintettel vagyunk arra, hogy a másik is ember, nagyvonalúan fátylat borítunk a korábbi sérelmekre, észrevesszük a dolgok humoros oldalát is, elegánsan, diplomatikusan érvényesítjük elképzeléseinket.

Jupiter- Neptun trigon táplálja lelkünk képeit, fantáziánkat, aktiválja öngyógyító erőinket, derűlátóbbá tesz, fogékonyabbakká válunk az élet szép dolgai iránt, bízunk a gondviselés erejében. Álmainknak köszönhetően, ihletett lelkiállapotokban, látomások révén mélyreható, személyes vallásos élményekben is részünk lehet.

A tudattalan vágyak és késztetések most a szokásosnál erősebb befolyást gyakorolnak, ami egyszerre ad lehetőséget arra, hogy tisztába jöjjünk tényleges motivációinkkal, de jelentősen el is torzíthatják valóságérzékelésünket. Ennek hatására hajlamosak lehetünk felületes véleményeket alkotni, rózsaszín szemüvegen keresztül nézni a világot, elbagatellizálni a kockázatokat és csak a lehetőségekre figyelni, stb. Ez később komolyabb koppanásokat is eredményezhet. Nem árt szem előtt tartani azt sem, hogy a szervezet most érzékenyebben reagál az alkohol és más tudatmódosító szerek hatásaira.




A gyakorlatban nehéz a maximumot kihozni ezekből a hatásokból. Ugyanis, mint a korábbi cikkekben már szó volt róla, részben azért, mert mi is túlságosan kényelmessé válunk, szinte maguktól értetődőnek vesszük a kedvező feltételeket vagy legalábbis kielégítőnek találjuk helyzetünket. Másfelől van egy egy sokkal furcsább hatásuk is: erőfeszítéseink valamiképpen elnyelődnek, az irányok nem eléggé körvonalazottak. Az aluszékonyság, bágyadtság, fizikai gyengeség,a koncentrációs képesség hiányának tünetegyüttese szintén sokakat lelassíthat. (Ezek a „tünetek” másfelől a retrográd árnyékban egyre lassabban cammogó Marsnak tulajdoníthatók. A Vízöntőben megvalósító ereje egyébként is csekély, a víz elemmel nem harmonizál túl jól, működését pedig Uránusszal képezett kvadrátja még kiszámíthatatlanabbá teszi.)

Az ezekben a napokban igen élénk fantáziát is nagy kihívás megzabolázni és összhangba hozni a valósággal. Belső képeink kreatív megjelenítése (pl. rajzolás, festés, kerámiázás, faragás, tánc, írás, stb) sokat segíthet abban is, hogy földközelbe hozzuk és végül megvalósítsuk elképzeléseinket.

Spirituális témák tekintetében különösen elkel az óvatosság, hiszen most igazán hajlamosak lehetünk a cukormázas közhelyek csapdáiba esni. Ha valamikor, ezekben a napokban nagyon hasznos felidézni C.G. Jung szavait: “Az ember nem azáltal világosodik meg, hogy elképzeli a világosságot, hanem hogy tudatosítja a sötétséget. Az utóbbi módszer azonban kellemetlen, ezért nem kedvelik.” Azzal, hogy mi különbözteti meg a hiteles szellemiséget a valóságelhárítás csapdáitól, Vízöntőkori újjászületés vagy tömeges elbutulás ? című blogbejegyzés foglalkozik részletesebben.

A segítő fényszög idén nyáron háromszor áll össze, kezelhetőbbé téve az egyidejűleg érvényesülő erőpróbáló hatásokat. Bepontosulások : június 1 -2 : Rák Vénusz – Skorpió Jupiter – Halak Neptun, június 20 – 21: Rák Merkúr – Skorpió Jupiter – Halak Neptun, július 7/ 8 : Rák Nap – Skorpió Jupiter – Halak Neptun. Hogy kinél milyen formában és szinten nyilvánulnak meg a gátló és segítő erők, nem csak a horoszkóp egyéni adottságaitól függ, hanem attól is, hogy hogyan sáfárkodtunk eddig a szabad akaratunkkal kimunkálható lehetőségekkel.

A ki mint vet, úgy arat összefüggései most is érvényesülnek . Feltehetően olyan mértékben részesülünk majd kozmikus támogatásban, amilyen sikeresen álltuk ki az eddigi próbatételeket, dolgoztunk mi magunk is akár esélytelennek tűnő helyzetekben is problémáink megoldásán, az időszak átvészelésén. Valószínűleg ennek függvényében ismerjük majd fel a kínálkozó lehetőségeket is, vagy megyünk el mellettük.





Kapcsolódó

Mélységeink kincsei: Jupiter – Neptun trigon

Mars – Uránusz kvadrát – 2018 nyár

Párbeszéd álmainkkal

A Neptunusz szövevényes ösvényein

A BLOGOMBAN MEGJELENT FORDÍTÁSOKAT, ÍRÁSOKAT ÉS KÉPEKET A SZERZŐI JOGRÓL SZÓLÓ 1999. ÉVI LXXVI. TÖRVÉNY ÉRTELMÉBEN AZ ENGEDÉLYEM NÉLKÜL MÁSHOL KÖZZÉTENNI TILOS. EZ ALÓL KIVÉTELT KÉPEZ, HA CSAK AZ ÍRÁSOM ELSŐ NÉHÁNY SORÁT TÜNTETIK FEL, MAJD A FOLYTATÁSÉRT A BLOGOMRA KATTINTVA JUT EL AZ OLVASÓ! AMENNYIBEN MÁS FORRÁST NEM JELÖLÖK MEG, AZ ÍRÁSOK, FORDÍTÁSOK A SAJÁT SZELLEMI TERMÉKEIM, KERESKEDELMI FORGALOMBAN TÖRTÉNŐ ÉRTÉKESÍTÉSÜKHÖZ CSAK SZEMÉLYES EGYEZTETÉST KÖVETŐEN JÁRULOK HOZZÁ!

Comments are closed
* *