Menu
A sebesült harcos: a Chiron áthaladása a Kos jegyén
2018-04-21 aktuálasztro

A Chiron a születési képletben legmélyebb sebeinket és ezek begyógyítására irányuló erőfeszítéseinket jelképezi. A hozzá kapcsolódó témákban hajlamosak lehetünk túlkompenzálni, jobb esetben őszintén szembenézünk a sérülésből fakadó önbizalomhiánnyal, alkalmatlansági -érzésekkel és megtanulunk oly módon együtt élni velük, hogy a legjobbat hozzuk ki belőlük. Nadia Gilchrist cikke azt foglalja össze röviden, hogyan érhető ez el abban az időszakban, amikor a sebzett gyógyító a Kos jegyén halad át. (2018 április 17  – 2026 június 19)

Az ilyen leírások nagyon hasznosak lehetnek, de megvannak a korlátaik. Nem alkalmazhatók automatikusan,receptszerűen”. Bővebben: Mire jók, jók-e valamire egyáltalán az asztrológiai receptek? Mindenkinél más és más módon, a személyi horoszkóp sajátosságaitól függően nyilvánulnak meg.Tekintve, hogy a Föld jelenlegi népességetöbb mint 7 és fél milliárd, ennyi horoszkóp -variáció létezik. Beláthatod, hogy a szóba jöhető változatokat nem áll módomban egyenként kivesézni, komment formájában végképp nem. A TIÉDET sem 🙂 Kérlek tehát, ne tegyél fel olyan kérdést, hogy rád hogyan hat, mert nem fogok rá válaszolni. Az ilyen jellegű hozzászólások törlésre, szerzőik tiltásra kerülnek…

A Chiron egyike a Jupiter és a Mars között keringő számos kisbolygónak. Az 1977 -ben felfedezett objektumról máig nem tisztázódott, hogy üstökös, nagyobb méretű aszteroida vagy éppenséggel egy parányi bolygó, de egyre népszerűbb az asztrológusok körében. Mondani sem kell, hogy a new ages irányzatok túllihegik a jelentőségét, a klasszikus asztrológia álláspontja szerint azonban a kisbolygók, aszteroidák még a legjobb esetben is csak olyan mellékszereplők, amelyek mindössze néhány árnyalatot adnak hozzá a képlet egészéhez.

A meglehetősen szabálytalan pályájú égitest 50 év alatt kerüli meg a Napot. 2018. április 18 -án a Halakból a Kosba. Nevét Kheirónról (latinul Chiron) kapta, aki bölcs kentaur volt, és  építészetben, zenében, a fémművességben és orvostudományban való jártassága miatt vált híressé. Több helyen említik a gyógyítás mesterségének feltalálójaként is. Ő volt Akhilleusz görög hős és Iaszóntanítója, és Aszklépiosznak, az orvosok mesterének is ő adta át tudását. Bölcsességét Zeusz a Nyilas csillagképpel jutalmazta.  Ellentmondásos módon a bölcs tanító és gyógyító csak saját, súlyos sérülésére nem tudott gyógyírt. A Chiron a születési képletben legmélyebb sebeinket és ezek begyógyítására irányuló erőfeszítéseinket jelképezi. A hozzá kapcsolódó témákban hajlamosak lehetünk túlkompenzálni, jobb esetben őszintén szembenézünk a sérülésből fakadó önbizalomhiánnyal, alkalmatlansági -érzésekkel és megtanulunk oly módon együtt élni velük, hogy a legjobbat hozzuk ki belőlük. A Ruby Slipper blogon olvasható cikk rövid, de velős összefoglalója arról, hogyan érhető ez el abban az időszakban, amikor a sebzett gyógyító a Kos jegyén halad át.



 

Új seb -új bölcsesség

A Chiron (sebzett gyógyító) 2018 április 17-én lépett be a Kos (harcos és pionír) jegyébe. A Chiron Halak-beli áthaladása a fájdalom beismeréséről és elengedéséről szól. A Kosban a Chiron a konfrontációban, majd a haladásért folytatott küzdelemben látja a gyógyulás útját. Ne feledjétek, hogy a „gyógyulás”nem azt jelenti, hogy a Chiron-jelezte seb varázslatos módon eltűnik. Sosem gyógyul be. De megtanulhatsz együtt élni vele, eközben pedig megtanulsz együtt érezni magaddal és másokkal.

E tranzit sokféle megélési lehetőséget tartogat. Meglehet, harcolnod kell – akkor is, ha fáj. Lehet, hogy elsőként kell kiutat találnod, akkor is, ha nem hiszed, hogy elég erős vagy elég gyors vagy ehhez. Szembe kell nézned azzal, hogy hiányzik bátorságod, motivációd, kezdeményezőkészséged. Kényszerítő erejű tranzit lesz: arra kényszerülsz, hogy megtedd, ami nehezedre esik. Valamilyen szempontból nagyon sebezhető vagy, és emiatt arra kényszerülsz, hogy harcolj magadért és másokért.

A Chiron egyedi dolgot is jelöl. Ha szembenéztél sérüléseddel, olyan bölcsességre tehet szert, amely különbözik mindattól, amit eddig tanítottak. A Kosban a Chiron tehát pionírszellemű tanár is lehet: lehetőséged van arra, hogy valami vadonatúj dolgot tanulj (vagy taníts). Ez nagyon friss és semmiképp sem halk szavú vagy udvarias bölcsesség. Ez a tranzit szólhat arról is, hogy felkavarod az állóvizet, emiatt pedig rengetegen neked esnek, hiszen te vagy a kívülálló és a bűnbak. Ilyenkor a kihívást az jelenti számodra, hogy még jobban ragaszkodsz fegyveredhez és kitartasz zsigeri megérzéseid mellett. Egyesek akadályokat próbálnak gördíteni utadba, de mások követni fognak vagy az oldaladon harcolnak.



A Chiron – visszatérés

Ha képletedben a Chiron a Kosban áll, valamikor 2018 április 17 – 2026 június 19 között sor kerül Chiron- visszatérésedre. A tranzitáló Chiron képletednek ugyanarra a fokára és jegyébe tér vissza, ahol születésedkor állt. Bizonyos életterületen valami olyan, csak rád jellemző gyengeséggel vagy kételyeddel kell konfrontálódnod, amellyel egész életedben küzdöttél. Ezt valamely személy vagy helyzet fogja kiváltani és összefüggésben lesz azzal a házzal is, amelyben radix- Chironod található. E konfrontáció közben újra felszakad a seb, neked pedig össze kell szedned erőd, hogy kiállj magadért ( Chiron az I. házban), szót emelj magadért (Chiron a 3. házban), érvényesítsd sikerhez való jogodat (Chiron a X.ben), bármit is jelentsen ez számodra. Ha születési képletedben a Chiron a Kosban áll, folyamatosan harcolnod kell a puszta létedért. ( Ez az állítás nyilván fenntartással kezelendő: hogy valóban ilyen súlyos -e a helyzet, a képlet többi adottságától is függ. Egy kisbolygó önmagában egész biztos nem hordoz ilyen jelentést -ford. megj). Elsődleges késztetés, hiszen a seb is a kezdet-kezdetéhez kötődik.



Egy más fajta bátorság

A Kosban a Chiron a bátorság egy sajátos formáját képviseli. Arra szólít fel, hogy akkor is harcolj és haladj előre, ha gyengének érzed magad és félsz.(Persze nem úgy, hogy fejjel mész a falnak.) Arra szólít fel, hogy kiállj magadért akkor is, amikor a legszívesebben összekucorodnál. Arra szólít fel, hogy harcolj azokért, akik nem tudják megvédeni magukat. A sebesült gyógyító egyszersmind sebesült harcos is, aki együttérzően harcol. És ne feledjük, ahhoz is bátorság kell, hogy beismerjük, amikor szenvedünk.

Az alábbi táblázat a Chiron jegyváltásait és retrográd időszakait tartalmazza. A Chiron 2018 szeptember 25-én visszacsobban a Halakba, aztán 2019 február 18-án újra a Kosba lép. A Halakba való visszatérése az elengedés és a megbocsátás utolsó, a jegy 29 -27 fokaival kapcsolatos leckéiről szól majd.

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2018A BLOGOMBAN MEGJELENT FORDÍTÁSOKAT, ÍRÁSOKAT ÉS KÉPEKET A SZERZŐI JOGRÓL SZÓLÓ 1999. ÉVI LXXVI. TÖRVÉNY ÉRTELMÉBEN AZ ENGEDÉLYEM NÉLKÜL MÁSHOL KÖZZÉTENNI TILOS. EZ ALÓL KIVÉTELT KÉPEZ, HA CSAK AZ ÍRÁSOM ELSŐ NÉHÁNY SORÁT TÜNTETIK FEL, MAJD A FOLYTATÁSÉRT A BLOGOMRA KATTINTVA JUT EL AZ OLVASÓ! AMENNYIBEN MÁS FORRÁST NEM JELÖLÖK MEG, AZ ÍRÁSOK, FORDÍTÁSOK A SAJÁT SZELLEMI TERMÉKEIM, KERESKEDELMI FORGALOMBAN TÖRTÉNŐ ÉRTÉKESÍTÉSÜKHÖZ CSAK SZEMÉLYES EGYEZTETÉST KÖVETŐEN JÁRULOK HOZZÁ!

Comments are closed
* *