Ezért ne használj ingyenes tárhelyet…

Az ingyenes tárhelyek nagyon hasznosak, ha blogot szeretnél indítani, de csak most ismerkedsz a műfajjal, nem akarsz vagy egyelőre nem áll módodban fizetős tárhelyekre költeni. Van azonban egy óriási hátrányuk is : ha a szolgáltatódnak olyanja van, akár egyik napról a másikra is eltűnhet az oldalad. Rajta akár több év munkájával….

Így jártam én is a minap a néhai www.ingyenblog.hu -n található Astroconsult – blogokkal és a Netlogon működtetett Napiasztroval. Ezek a felületek adtak otthont legelső asztro- blogjaimnak. Az Astroconsutra 2011 májusában kezdtem feltöltögetni posztjaimat, beleértve az előző években, sajtóban megjelent ilyen témájú cikkeimet is. Akkoriban nem sokat tudtam az online – felületek szerkesztéséről, ami meg is látszott külalakján, viszont így is sokan olvasták. Nagyjából 2013-ig használtam, aztán inkább a Netlogon posztoltam, 2014 tavaszától pedig több tartalmát költöztettem át az Asztropresszre, 2017 nyarától az Asztropressz – Hírekre. Az aktuális időszak hatásait bemutató cikkek és a kicsivel bulvárosabb, ún. „népszerű asztro” kategóriába tartozó, eredetileg Díványban, Femcafén közölt anyagok ott maradtak.

Egészen néhány nappal ezelőttig, amikor is a tárhelyek üzemeltetői, anélkül, hogy figyelmeztetették volna a szolgáltatásukat igénybe vevő bloggereket, megszüntették a felületet. Az érintettek – beleértve jómagamat is – úgy értesültek az “apró” malőrről, hogy dolgozni akartak a blogjukkal, ám annak csak hűlt helyét találták. Én viszonylag szerencsés helyzetben vagyok, mert az oda feltöltött anyagaim számítógépen, pendrive-okon, ill. az érintett online magazinokban is megvannak, így „csak” rengeteg idő, munka, energia lesz újra összeszedni és  máshova feltöltögetni őket, de legalább előkereshetők. Nagyon sajnálom azonban a nálam kevésbé óvatos blogger-társakat, akiknek akár több év munkája is köddé vált egyik pillanatról a másikra. (Ingyenes tárhely további szépséghibái: könnyebben meghekkelhető, nagyon korlátozott számú bővítmény csatolható hozzá -pl. másolás= lopásvédők biztos nem, stb.)

A 2011 – 2013 közötti fontosabb bolygóállásokról szóló írások számára lehet, hogy egy új, archívum- jellegű blogot indítok, és vissza fogom őket töltögetni. A jelenlegi blogon most egyelőre nem nyílnak a régi Astroconsult- oldalakra mutató linkek. Pl. Miért lett ilyen a világ ? – a 2010 óta összeállt, történelemformáló bolygóállásokat taglaló tematikus oldalon levők egy része, az Eklipszek oldalon levő, a 2011-2013 közötti fogyatkozásokat bemutatók egy része. (A szintén régebb használt  Asztropressz oldalon megvan néhányuk, ki kell majd cserélnem a linkeket. Szintén idő, energia…)

Jelenleg egyáltalán nem érhető el a Díványban közölt, az elemekről és a hozzájuk rendelhető személyiségtípusokról szóló cikksorozat, és a jegyek és táplálkozás, étrend, fogyókúra témáit taglaló Asztro -diéta sem. Ezeket a következő napokban, mától kezdve apránként átrakosgatom a jelenlegi blogra, amikor pedig időm engedi, elkészítem az új weboldalt is az archívum számára….

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2018A BLOGOMBAN MEGJELENT FORDÍTÁSOKAT, ÍRÁSOKAT ÉS KÉPEKET A SZERZŐI JOGRÓL SZÓLÓ 1999. ÉVI LXXVI. TÖRVÉNY ÉRTELMÉBEN AZ ENGEDÉLYEM NÉLKÜL MÁSHOL KÖZZÉTENNI TILOS. EZ ALÓL KIVÉTELT KÉPEZ, HA CSAK AZ ÍRÁSOM ELSŐ NÉHÁNY SORÁT TÜNTETIK FEL, MAJD A FOLYTATÁSÉRT A BLOGOMRA KATTINTVA JUT EL AZ OLVASÓ! AMENNYIBEN MÁS FORRÁST NEM JELÖLÖK MEG, AZ ÍRÁSOK, FORDÍTÁSOK A SAJÁT SZELLEMI TERMÉKEIM, KERESKEDELMI FORGALOMBAN TÖRTÉNŐ ÉRTÉKESÍTÉSÜKHÖZ CSAK SZEMÉLYES EGYEZTETÉST KÖVETŐEN JÁRULOK HOZZÁ!