A Vénusz áthaladása a Bika jegyén 2018

A pénzügyek, társas viszonyok jelölője sokkal otthonosabban érzi magát a Bikában, ebben a stabil, két lábbal a földön álló, érzéki jegyében, mint a nyughatatlan és kissé könnyelmű Kosban. Általános tudnivalók a  2018-as  tranzitról.

A hasznosat a kellemessel !

Ebben az időszakban egyre erősebb késztetést érezhetünk arra , hogy életünk bizonyos területein ( ezek a horoszkóp adottságaitól függően személyenként változnak) nagyobb stabilitást teremtsünk, gyümölcsözőbbé, kellemesebbekké tegyük őket. A társas viszonyok és a pénzügyek kiemelkedő szerepet kapnak. Most a gyakorlatias megközelítésmód, módszeresség, hosszú távban gondolkozás visz közelebb a sikerhez. A Kos pörgése után a tempó egyesek (főleg a tüzes és levegős típusok számára) kissé lassúnak tűnhet, a folyamatok időigényességére tekintettel lenni, a részleteket kidolgozni, a tényleges, kézzelfogható lehetőségekre összpontosítani azonban nem tévesztendő össze a lusta szöszmötöléssel. ( A különbségtétel nagyon fontos, hiszen a nem túl gyors, de annál alaposabb Bika tényleg hajlamos lehet a lustálkodásra. Ezt elkerülendő, különösen üzlettel, vállalkozással kapcsolatos projektek esetén az ütemterv, a mérföldkövek és határidők megállapítása elengedhetetlen. Ez természetesen más területeken is hasznos: pl. fitnesz, diéta, valamilyen tanulási, alkotási folyamat, stb).



Szerelmi viharok után

Míg Kosban való haladása idején a Vénusz harcias, hódító, rivalizáló oldala került előtérbe, Bikában tartózkodása inkább a stabilitás megteremtéséről, az eddig elértek kamatoztatásáról és a csaták fáradalmainak a kipihenéséről szól. ( A szeretetteljes Vénusz kapcsolata a viszályokkal csupán látszólagos ellentmondás. Elég belegondolni, hogy jóllehet a harmónia és a társas viszonyok, azokon belül a szerelem a Vénusz uralma alatt állnak az asztrológiában, ezek a területek nem mindig békések. Vénusz archetípusának a komplexitását mi sem mutatja jobban, mint az őt megtestesítő sokféle istennő. A görög-római Aphrodité /Vénusz pl. nem csupán a szerelem istennője volt, hanem olyan véres események is száradtak a lelkén, mint a trójai háború, a harcias indiai Durga istennőnek szintén van vénuszi aspektusa, a babilóni Inanna/Istár egyszerre voltak a szerelem és a háború istennői, és léteznek olyan vénuszi istennők is, akik az alvilágban, a szerelmi mágia, boszorkányság, túlvilág tartományaiban mozognak otthonosabban (Inanna, Perszephoné, Kirké, stb)

A jóból is megárt a sok

A Bika minőség árnyoldalai ebben az időszakban több fejfájást okozhatnak, mint általában. Pl. a túlzott biztonságra törekvés a kockázatok teljes kerülését vonhatja maga után, a birtoklás öröme kapzsisággá torzulhat, a mérhetőség, megfoghatóság kritériumainak túlsúlya pedig oda vezethet, hogy a belső értékek helyett csakis külső, esztétikai, hasznossági szempontok alapján ítélkezzünk. (Mondani sem kell mekkora tragédia ez, még abban az esetben is, ha sikerül a „legjobb partit” kifogni, ha kizárólag csak ilyen kritériumok alapján választunk társat, barátokat, stb.)

A punnyadás, a túlzásba vitt eszem-iszom, költekezés további problémák forrása lehet.



 Honnan tudod, hogy jó úton jársz ? – Tippek a Ruby Slipper blogról:

A Bika fix, földies energiáinak hatására a kapcsolatainkat, társulásainkat, pénzügyeinket, látható és megfogható kritériumok alapján értékeljük. Azt tartjuk a legtöbbre, ami kellemes és ami növeli biztonságérzetünket. Csak semmi túlbonyolítás: valami vagy jól esik vagy nem. Milyen érzeteket kelt benned ez a kapcsolat/ élethelyzet/ vásárlás fizikai szinten ? Figyelj oda milyen üzeneteket küld tested egy- egy találkozás, beszélgetés, bármilyen más szituáció során. Így könnyen megállapíthatod, mi a jó neked és mi nem. A dolgokat aszerint vonzod majd be, ahogy értékeled magad: a Bika az önértékelés jegye is.

Ez a tranzit nem arról szól, hogy valami vadonatújba kezdesz. Még abban az esetben is, ha találkozol valakivel vagy úgy döntesz, hogy elindítasz egy vállalkozást vagy egy projektet, a már meglévő forrásokból kell építkezned. Vagy rendelkezel a szükséges nyersanyagokkal és eszközökkel, vagy nem. ( A hosszas Kos Vénusz tranzit remélhetőleg ezek begyűjtésével, az új területek meghódításával, nem pedig a tartalékok elfecsérlésével telt.). A fentebbiekkel lesznek összhangban eredményeid is. A Bika Vénusz valóban kedvez a növekedési, érési folyamatoknak, de csak abban az esetben, ha a talaj termékeny és megtisztítottad a gyomoktól. Ha Kosban haladásának időszaka alatt valóban odafigyeltél magadra, most megérkezik a jutalom is. ( A Valóban szereted magad ? című bejegyzésben megtalálhatod azt a hét szempontot, amelynek alapján eldöntheted, sikeresen megfeleltél-e a Kos Vénusz -tranzit kihívásainak. A folyamatot asztrológiai tanácsadás teheti hatékonyabbá).

Amennyiben önértékelési gondokkal küzdesz, úgy érzed, nem kapsz elég szeretetet, alapvető szükségleteid nem elégülnek ki, tekints magadra a lehetőségek legértékesebb forrásaként és kezeld is magad ennek megfelelően. Ebben az időszakban megkülönböztetett figyelmet kell szentelned mindannak, amit értékesnek tartasz, amiből önértékelésedet és biztonságérzetedet meríted, amitől vonzónak, elégedettnek érzed magad. Kényeztesd testedet (masszázs, aromaterápia, kellemes tapintású, mutatós holmik vásárlása, fodrász, kozmetikus, természetjárás, tánc és minden más, ami örömöt okoz), sőt még néhány kocka csokit is megehetsz. Ez nem azonos az evésrohamokkal: nem szabad megengedned, hogy az édesség/ más élelmiszerek (különösen bizonyos típusúak, l. Csak tudnám miért nem tudom abbahagyni az evést ? ) azoknak a dolgoknak a pótszereivé váljanak, amelyek után ténylegesen sóvárogsz (boldogság, szerelem/ szeretet, biztonság, stb).



A tranzit idei állomásai:

2018 folyamán a Vénusz március 31 – április 24 között halad át a Bikán. Ez a tranzit segíthet stabilizálni pénzügyeinket, testileg, lelkileg regenerálódnunk az előző hetek hullámvasutazása után. Ahelyett azonban, hogy maradéktalanul átadnánk magunkat ejtőzésnek, április 10 -24 között tanácsos elindítanunk azokat a folyamatokat, amelyekkel később haladni szeretnénk, lezárnunk a határidős munkákat, ugyanis mielőtt még megszokhatnánk a viszonylagos nyugalmat, újra elkezdődik a felfordulás. (Május 15-én az Uránusz belép a Bikába, ahol 2026 tavaszáig időzik, alaposan összekuszálva pénzügyeinket és a világgazdaságot. A Vénusz idei tranzitja tehát jó darabig az utolsó, amikor a jegy és a bolygó stabilizáló tulajdonságai érvényesülnek, 2019 -től kezdve ugyanis, valahányszor áthalad a Bika jegyén, Uránusszal képezett együttállása rontja majd az összképet.)

Vénusz – Szaturnusz trigon: április 7

A fényszög érzelmi életünkre és pénzügyeinkre is stabilizálóan hat. Ily módon akár a bőség zavarában is visszafogottabban költekezünk, amellett, hogy jövedelmező stratégiákat dolgozunk ki, hajlamosak vagyunk komoly, minőségi munkát is fektetni projektjeinkbe. Vállalkozás, különféle típusú magánéleti, üzleti vagy szakmai társulások esetén egyaránt jó érzékkel különböztetjük meg egymástól a kifizetődő és az energiarabló interakciókat. Értelemszerű, hogy csak az előbbieket részesítjük előnyben.

Vénusz – Mars trigon : április 10

A két földes jegyben álló bolygó kapcsolata szenvedélyes flörtöt jelezhet, amelyből akár tartós kapcsolat is lehet. Hogy hosszabb távon is tombol majd a szerelem vagy csak időszakos fellángolásról van szó, a képlet egyéni adottságaitól függ. Általános értelemben vágyainkat, érzelmi és biztonsági szükségleteinket a gyakorlatban is hatékonyabban tudjuk érvényesíteni. Ez szakmai, üzleti projektek esetén is jól jöhet.

Vénusz – Neptun szextil : április 12

Romantikus légkört teremt, emellett segíthet ráérezni a megfelelő irányokra. A kreatív tevékenység, az álmokkal végzett munka hosszabb távon kedvező irányba terelheti azokat a folyamatokat is, amelyekre most látszólag nem vagyunk hatással

Vénusz – Jupiter szembenállás : április 17

A Vénusz a szerelem, a pénz és az értékek planétája. A Jupiter hatása alá tartozik az expanzió, a pénz, felnagyít mindent, amivel érintkezésbe kerül. Mindkét bolygó jótevő, így ez a tranzit néhány laza, társasági eseményekben bővelkedő nap lehetőségét hordozza, amikor is társas viszonyaink, a füldi élvezetek kerülnek figyelmünk középpontjába. Csakhogy a Jupiter egyszersmind fel is nagyít, túlzásokba esik, túl hangzatos kijelentéseket tesz, bolhából elefántot csinál és drámai érzéknek sincs híján. A túlzott elvárások és igények problémák forrásaivá válhatnak.Vénusz esetleg túlságosan követelőzővé is válhat, de akár jogos, akár irreális igényekkel lép fel, mindenképpen többet szeretne, mint amit a tolató Jupiter nyújtani képes.”

Jupiter „férfi” bolygó, a Vénusz női, így párkapcsolati konfliktusokat is jelezhet. Persze, belső feszültségekről is lehet szó. Egy Vénusz – Jupiter szembenállás a valódi és hamis értékrendek közötti konfliktust is jelezhet, beleértve annak megkérdőjelezését is, mennyire valódiak a saját értékeink.

A meggondolatlan költekezésnek, mértéktelen dínomdánomnak is súlyos következményei lehetnek, bár a számlát csak később nyújtják be. Ezekben a napokban nehéz önfegyelmet gyakorolni, bár az egyidejűleg érvényesülő Vénusz – Plútó trigon, Plútó – Jupiter szextil sokat javíthat az összképen.

Vénusz – Plútó trigon: április 17

Ez a tranzit szenvedélyt, intenzitást visz kapcsolatainkba. Egyszersmind valamilyen szempontból veszélyes, tiltott vagy szélsőséges viszonyokba is belebonyolódhatunk . Meglévő vonzalmaink is elmélyülhetnek: ha pl. korábban kételyeket tápláltunk afelől, hogy a megfelelő társsal vagyunk-e vagy sem, megérzéseink most megbízható útmutatást adnak. A bolygóállás üzleti tranzakcióknak is kedvez (amelyeknek azonban lehet valamilyen alvilági jellege is) . Figyelembe véve a szintén aznap bepontosuló Vénusz – Jupiter szembenállásnál írtakat, pénz-és szívügyekben egyaránt elkel az óvatosság.

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2018A BLOGOMBAN MEGJELENT FORDÍTÁSOKAT, ÍRÁSOKAT ÉS KÉPEKET A SZERZŐI JOGRÓL SZÓLÓ 1999. ÉVI LXXVI. TÖRVÉNY ÉRTELMÉBEN AZ ENGEDÉLYEM NÉLKÜL MÁSHOL KÖZZÉTENNI TILOS. EZ ALÓL KIVÉTELT KÉPEZ, HA CSAK AZ ÍRÁSOM ELSŐ NÉHÁNY SORÁT TÜNTETIK FEL, MAJD A FOLYTATÁSÉRT A BLOGOMRA KATTINTVA JUT EL AZ OLVASÓ! AMENNYIBEN MÁS FORRÁST NEM JELÖLÖK MEG, AZ ÍRÁSOK, FORDÍTÁSOK A SAJÁT SZELLEMI TERMÉKEIM, KERESKEDELMI FORGALOMBAN TÖRTÉNŐ ÉRTÉKESÍTÉSÜKHÖZ CSAK SZEMÉLYES EGYEZTETÉST KÖVETŐEN JÁRULOK HOZZÁ!